Weebly versus WordPress

Weebly versus WordPress


Voordat een gebruiker kan kiezen tussen Weebly en WordPress, moet hij alle belangrijke verschillen tussen de twee populaire websitebouwers verduidelijken.

Welke uitdagingen kunt u verwachten? Zijn ze makkelijk te gebruiken? Welke soorten websites kunt u maken met de software? De keuze bepaalt het succes van het verdere project en de methoden om uw site te laten groeien en promoten.

Een snelle momentopname:

WeeblyWeebly – is een zeer eenvoudige en betaalbare websitebouwer met slepen en neerzetten. Volgens de beoordelingen van gebruikers is het platform buitengewoon eenvoudig te gebruiken. Het bouwproces vereist geen codering of technische vaardigheden. Bovendien biedt het systeem toegang tot zijn HTML / CSS, hoewel het geen open-sourceplatform is, wat minder aanpassingsvrijheid betekent in vergelijking met WordPress. Weebly.comWeebly – is een zeer eenvoudige en betaalbare websitebouwer met slepen en neerzetten. Volgens de beoordelingen van gebruikers is het platform buitengewoon eenvoudig te gebruiken. Het bouwproces vereist geen codering of technische vaardigheden. Bovendien biedt het systeem toegang tot zijn HTML / CSS, hoewel het geen open-sourceplatform is, wat minder aanpassingsvrijheid betekent in vergelijking met WordPress.

WordPressWordPress – is het populairste open source CMS ter wereld met miljoenen gebruikers en live websites over de hele wereld. Het belangrijkste voordeel is dat gebruikers volledige controle hebben over het ontwerp, de aanpassing, het beheer en de promotie van de website. Het heeft geen functie voor slepen en neerzetten, wat betekent dat het een beetje ingewikkelder in gebruik is. Tegelijkertijd zullen eindeloze plug-ins het lukken. WordPress.org

De twee platforms verschillen op veel manieren. Ze worden geleverd met verschillende bewerkings- en aanpassingstools. Ze bieden verschillende flexibiliteitsniveaus. Ze hebben echter nog steeds één ding gemeen. Weebly en WordPress helpen gebruikers bij het maken en live gaan met professionele websites van verschillende typen. Dus welke is beter om te kiezen en waarom?

1. Hoe populair zijn Weebly en WordPress?

De websitebouwers zijn enorm populair bij verschillende categorieën gebruikers. Beiden zijn al een tijdje op het web. Weebly werd opgericht in 2006, terwijl WordPress zijn debuut maakte in 2003. Ze kunnen de veteranen van de website worden genoemd, hoewel WP een groter aantal websites op internet heeft. Laten we eens kijken naar de gebruikersstatistieken.

Weebly-gebruiksstatistieken

Al bijna 15 jaar is Weebly enorm populair geworden. Hoewel het vanaf het begin niet erg bekend was bij gebruikers, ervoer het platform de populariteitsboom vanaf 2012, toen websitebouwers met slepen en neerzetten een revolutie in de industrie hebben veroorzaakt.

Weebly-gebruiksstatistieken Weebly live websites. Bron: https://trends.builtwith.com/cms/Weebly

Tegenwoordig heeft de software volgens het laatste analytische onderzoek 892.976 live websites over de hele wereld. Hoewel de statistieken niet zo overweldigend zijn als WordPress-cijfers, lijkt het alsof Weebly een beetje wordt onderschat, hoewel het nog steeds in de toplijst staat van de grootste namen in de bouwsector van websites.

Lees ook: Weebly recensie.

Gebruiksstatistieken van WordPress

WordPress is al jaren de nummer 1 keuze voor gebruikers wereldwijd. Het platform maakte zijn debuut in 2003. Sinds die tijd heeft geen van de bestaande websitebouwers de kans gehad om het voortouw te nemen in termen van gebruikersaantal en live websites.

Het CMS heeft verschillende ups en downs gekend met de daling van enorme gebruikers een paar jaar geleden. WordPress keerde echter terug naar de top met 24, 808 989 live websites. De officiële statistieken zijn per juni 2019, wat betekent dat het aantal websites al is toegenomen.

Aantal WordPress-websites WordPress live websites. Bron: https://trends.builtwith.com/cms/WordPress

Een dergelijke populariteit is niet verrassend, aangezien beide platforms in eerste instantie gratis zijn en kant-en-klaar een reeks geweldige functies bieden. Het wordt hoog tijd dat we de aspecten onderzoeken die zo’n grote populariteit van Weebly en WordPress definiëren.

Lees ook: WordPress beoordeling.

Weebly versus WordPress: Weebly heeft nog veel werk te doen in termen van populariteit. Het zou verkeerd zijn om de twee platforms te vergelijken, aangezien WordPress de winnaar is van de vraag met miljoenen gebruikers en live projecten.

2. Waar Websites Weebly en WordPress goed voor zijn?

Weebly en WordPress zijn ontworpen om websites van verschillende typen te maken. Gebruikers zijn vrij om platforms te gebruiken wanneer ze kleine bedrijfssites moeten bouwen om hun bedrijf of bedrijf online te vertegenwoordigen, digitale winkels om producten, blogs, portfolio’s enz. Te verkopen. Er zijn praktisch geen beperkingen wat betreft projecttypes..

Aan de andere kant is de aanpak anders. Weebly is een alles-in-één oplossing. Het betekent dat het systeem zorgt voor doorlopend onderhoud en ondersteuning van de website. U hoeft alleen maar een geschikt plan te kiezen en alle functies binnen één pakket te krijgen.

De situatie met WordPress is anders. De open source engine komt voornamelijk als het content management systeem waar je nieuwe content kunt toevoegen, secties of categorieën kunt maken. Om een ​​volledig uitgevoerd project te hebben, moet je ook zorgen voor hosting en domeinregistratie. De taak zal nauwelijks intimiderend zijn, vooral als u WordPress-geoptimaliseerde hostingproviders zoals Bluehost gebruikt. Het biedt naadloze integratie met uw WP-site en geeft om updates, beveiliging en andere technische problemen voor u.

Hoe ziet het er in de praktijk uit?

U moet bijvoorbeeld een kleine bedrijfssite bouwen en u weet niet welk platform beter is. De keuze hangt voornamelijk af van of u het hele bouwproces wilt beheersen en een aantal problemen afzonderlijk met WordPress wilt beheren of wilt profiteren van een volledige cyclus website-bouwoplossing in het gezicht van Weebly. Met de tweede optie bespaart u meer tijd en resulteert u in een snellere implementatie dankzij:

 • Klaar voor gebruik Weebly sjablonen voor kleine bedrijven met een duidelijke structuur en secties die u mogelijk nodig heeft.
 • Het App Center – Weebly heeft een eigen applicatiemarkt waar u de add-on kunt kiezen die u nodig heeft en deze op de website kunt krijgen. Het duurt bijvoorbeeld seconden om contactformulieren toe te voegen en te communiceren met potentiële klanten, evenals kalenders om speciale evenementen of promoties te markeren.
 • Ingebouwde instrumenten – de meeste Weebly-thema’s worden geleverd met reeds geïntegreerde widgets en blokken die goed werken voor kleine zakelijke projecten. U heeft vooraf geïnstalleerde serviceblok-, contact- en over ons-secties, enz.

Met WordPress moet u voor veel extra zaken zorgen, zoals het installeren en instellen van plug-ins, het bewerken van het algehele uiterlijk van de sjabloon, het instellen van menu’s en categorieën, enz. Het proces is niet erg moeilijk. Bovendien ziet het er boeiend uit als je diep in het bewerkingsproces wilt duiken. Aan de andere kant laat Weebly u meer tijd besparen, terwijl de inline bewerking het mogelijk maakt om alle wijzigingen die u in realtime maakt te zien en live te gaan door op een knop te drukken.

Lees ook: Een website maken met WordPress.

Weebly versus WordPress: Weebly is een flexibelere manier om verschillende websites te bouwen, waaronder eCommerce-projecten. Het platform biedt kant-en-klare lay-outs met alle relevante secties, apps en blokken. Het enige dat u nodig hebt, is inhoud bewerken en het project implementeren. WordPress vereist aanvullende acties. Dit feit resulteert in meer tijd die nodig is om een ​​site helemaal opnieuw te bouwen.

3. Hoeveel tijd kost het om een ​​website te bouwen met Weebly en WordPress?

Het gebruiksgemak is het eerste dat de tijd definieert die nodig is vanaf het begin een website bouwen. Dit is waar Weebly een betere optie is, vooral om gebruikers te overwegen zonder absoluut technische vaardigheden. Vanaf dit punt is WordPress een beetje complexer, omdat het vanaf het begin wat leercurve vereist bij het instellen van de sjabloon en het omgaan met WordPress-installatie.

Hetzelfde geldt voor het bewerkingsproces. Weebly heeft eenvoudige functionaliteit voor slepen en neerzetten. Het dashboard is duidelijk en intuïtief. Je hebt alle bewerkingstools op één plek in de linkerzijbalk met een selectie van elementen en blokken om toe te voegen, te verplaatsen, te vervangen of aan te passen. We moeten ook de supereenvoudige inhoudeditor en snelle navigatie vermelden.

Weebly Editor Weebly-editorinterface

Voor de eerste keer omgaan met het WP-dashboard kan een beetje uitdagend zijn voor nieuwkomers. Mogelijk hebt u een paar uur nodig om erachter te komen hoe u het uiterlijk van het thema kunt bewerken, met lettertypen kunt werken, inhoud kunt toevoegen en bewerken en nieuwe pagina’s en secties kunt maken. Het kost meer tijd om het proces van domeinregistratie en het ophalen van de juiste hosting niet te vermelden.

Een ander nadeel van WordPress is dat het eigenlijk geen WYSIWYG-editor heeft. Het betekent dat u de paginastructuur niet kunt wijzigen tenzij u weet hoe u moet coderen. Als een open-source CMS-platform biedt WP onbeperkte vrijheid bij het wijzigen en ontwerpen van websites. Het zal het proces echter nauwelijks minder tijdrovend maken.

Laten we eens kijken hoeveel tijd u nodig heeft in elke fase van het bouwproces van de website.

Fase 1 – Aan de slag

Weebly
WordPress

In dit stadium vereist Weebly geen speciale acties. U hoeft alleen te tekenen. Gebruikers kunnen kiezen voor een traditionele manier om hun e-mails en wachtwoorden aan te geven of om in te loggen met sociale media-accounts. Je hebt er nauwelijks meer van nodig 1-2 minuten om aan de slag te gaan met het alles-in-één platform.

Probeer Weebly gratis

WordPress vereist mogelijk tot enkele uren om u voor te bereiden op het bewerkingsproces. Deze tijd is nodig voor:

 1. Domeinnaam registratie.
 2. Een hostingprovider kiezen.
 3. Sjablonen selecteren en downloaden.
 4. WordPress installatie en instelling.

Nadat u zich succesvol heeft aangemeld en een lay-out voor uw website heeft gekregen, is het tijd voor het inhoudsbewerkingsproces.

Fase 2 – Inhoud bewerken

Weebly
WordPress

In dit stadium krijgen gebruikers de kans om de website een beetje anders te laten lijken dan de oorspronkelijke sjabloon en een beetje exclusiviteit te brengen. We hebben al gezegd dat Weebly een is website builder slepen en neerzetten, wat maximale eenvoud betekent voor gebruikers zonder codeervaardigheden. Met het systeem kunt u de vooraf ingestelde paginastructuur wijzigen met de set beschikbare tools.

Het proces bestaat uit verschillende eenvoudige fasen. De eerste fase is om een ​​sjabloon te kiezen, afhankelijk van uw websitetype. Vervolgens kunt u het dashboard openen met een duidelijke interface en alle instrumenten van links.

Nadat u alle secties naar wens heeft gerangschikt, is de laatste fase het uploaden van foto’s en teksten in de daarvoor bestemde ruimtes en het publiceren van de website. De gemiddelde tijd die nodig is voor deze fase is ongeveer 1-2 uur.

Bewerken met WordPress kan enkele dagen duren. Het komt niet door de complexiteit van het platform, aangezien het CMS zelf vrij eenvoudig is met duidelijke functies en tools om inhoud toe te voegen en te bewerken. Het belangrijkste probleem met WP-thema’s is het feit dat ze geen vooraf geïnstalleerde blokken of apps bevatten. U moet elk nieuw element handmatig toevoegen.

Hoewel het toevoegen van mediabestanden en teksten heel eenvoudig is, kunnen nieuwe elementen extra installatie en instelling van de plug-in vereisen. Om deze reden is het beter om vooraf de belangrijkste tools te identificeren die u op uw site wilt zien in plaats van door duizenden plug-ins te surfen. Een dergelijke aanpak bespaart u in ieder geval een paar uur.

Probeer WordPress nu

Fase 3 – Implementatie

Weebly
WordPress

Live gaan met uw website lijkt een gemakkelijke taak. Welnu, het is in het geval van Weebly, terwijl uw WP-site al live is zodra u uw domein heeft verbonden met hosting en de sjabloon hebt geïnstalleerd.

Het slechte nieuws is dat elke keer dat u wijzigingen wilt aanbrengen op de WordPress-site, u deze opnieuw moet publiceren en ook moet heks tussen de Uiterlijk-pagina en de live website zelf.

Weebly wordt geleverd met inline bewerking, wat betekent dat alle wijzigingen automatisch worden opgeslagen. U mag alleen live gaan als u helemaal tevreden bent met hoe uw site eruitziet.

Fase 4 – Lopend onderhoud

Weebly
WordPress

Het publiceren van een site is slechts 50% van het succes. U moet zorgen voor een verdere soepele werking, beveiliging en andere cruciale problemen. Dit is waar Weebly ook een betere optie is. Zoals we eerder hebben gezegd, is het systeem een ​​alles-in-één gesloten platform. Het betekent dat het Weebly-team zorgt voor de prestaties van de website, een stabiele werking, veiligheid en alle andere technische problemen. De projecten van gebruikers worden 24 uur per dag op de achtergrond gecontroleerd door het Weebly-team om ervoor te zorgen dat niets in strijd komt met de werking van de website.

WordPress probeert ook het proces van website-onderhoud te vergemakkelijken. Het systeem stuurt geautomatiseerde meldingen over de nieuwe beschikbare softwareversie. Om het bij te werken, hoeft u alleen op de knop te drukken. Hetzelfde geldt voor thema’s, plug-ins of services van derden die u op de website kunt gebruiken.

Probeer WordPress nu

Het belangrijkste probleem is dat hoe meer functies een project heeft, hoe meer acties een gebruiker moet ondernemen om het project up-to-date te houden. Kiezen voor Bluehost WP-geoptimaliseerd plan is wellicht een goede oplossing voor dit probleem. De hostingprovider zorgt voor updates en andere technische problemen in de automatische modus.

Opsommen:

 • Met Weebly kunnen gebruikers binnen 1-2 uur een nieuwe site maken en publiceren.
 • De WordPress-instelling kan enkele dagen in beslag nemen, terwijl verder onderhoud ook nodig is.

Weebly versus WordPress: Weebly is veel sneller in het maken van projecten vanaf nul. Je hebt binnen een paar uur een kant-en-klare site zonder speciale vaardigheden. Naast de behoefte aan verdere ondersteuning en onderhoud kost WordPress meer tijd.

4. Aanpassings- en ontwerpfuncties

WordPress is de beste optie voor diegenen die maximale aanpassingsvrijheid nodig hebben. Als een open source platform, het biedt volledige toegang tot sjablonen HTML, CSS of PHP. Het betekent dat u letterlijk elk element dat u heeft, kunt wijzigen of wijzigen. Geen van de websitebouwers met slepen en neerzetten kan bogen op zo’n flexibiliteit.

WordPress-thema's WordPress-thema’s

Het goede nieuws voor Weebly-gebruikers is dat het platform ook toegang biedt tot zijn HTML / CSS. We moeten opmerken dat het voor beginners en dummies zonder technische vaardigheden geen zin heeft, terwijl ervaren programmeurs en programmeurs liever met WP werken. Het grootste nadeel hier is dat niemand ooit zal garanderen hoe sommige website-functies of geïmplementeerde tools zullen werken. Bovendien is Weebly geen open-sourceplatform, wat minder vrijheid betekent in termen van website-aanpassing.

Een ander nadeel is dat Weebly niet echt een enorme selectie sjablonen heeft. Het biedt momenteel ongeveer 70 thema’s die voldoen aan de e-commerce, kleine bedrijven en andere behoeften van klanten. Sommige lay-outs bevatten ook portfolio’s en blogs. Tegelijkertijd maken de platforms het voor gebruikers mogelijk om thema’s van externe ontwikkelaars te kopen en deze samen met de Weebly-website-bouwmotor te gebruiken.

Weebly website-indeling Weebly website-indeling

Wat we zeggen is dat het platform niet veel maatwerk en aanpassingen met zich meebrengt. Aan de andere kant biedt Weebly meer vrijheid in vergelijking met andere websitebouwers met slepen en neerzetten van hetzelfde type, vooral als het gaat om de mogelijkheid om sjablonen van derden te uploaden die compatibel zijn met het platform.

WordPress HTML / CSS bewerken

Professionele coders en programmeurs kunnen het meeste uit het open-source CMS halen. Ze hebben de kans om een ​​nieuw element, functie of functie op hun websites te maken. Stel dat u een sjabloon heeft die u bevalt, maar ergens in de paginastructuur een extra knop of bannerruimte wilt zien. Je hebt voldoende technische en programmeervaardigheden om nieuwe code te schrijven en deze te implementeren in de WordPress-editor. In dit geval moet u het volgende doen:

 1. Ga naar de sectie Uiterlijk.
 2. Ga naar de thema-editor.
 3. Heb extra software (bijvoorbeeld Notepad ++) om de code te bewerken, kopiëren en plakken.
 4. Navigeer door het gebied dat u moet wijzigen (u moet een juist themabestand selecteren).
 5. Voer de nieuwe code in of bewerk de bestaande.
 6. Sla alle wijzigingen op en controleer hoe het nieuwe element werkt op een gepubliceerde site.

Onnodig te zeggen dat beginners nooit moeten proberen de code zelf te bewerken. De optie is alleen beschikbaar voor ervaren professionals. De rest mag alleen verschillende plug-ins gebruiken om hun sites functioneler en aantrekkelijker te maken.

Weebly code-editor Weebly code-editor

Als we het technische aspect niet overwegen, ziet Weebly eruit als een meer flexibele oplossing, aangezien de redacteur alle tools in een kit gebruikt om met tekstlettertypen te werken, styling en kleuren te wijzigen, te werken met de afmetingen van het element, het formaat te wijzigen of blokken te verwijderen, enz. Geavanceerde instellingen laat u elke structuur implementeren zonder daadwerkelijk toegang te krijgen tot de code van de sjabloon.

Weebly versus WordPress: WordPress is zeker alleen een betere optie als je weet hoe je moet coderen. Anders heeft toegang tot HTML / CSS geen zin. U kunt alleen werken met een kant-en-klare sjabloon en de functies ervan. Dit is waar Weebly een betere keuze is voor dummy’s dankzij de vooraf ontworpen lay-outs. Ze vereisen niet veel maatwerk.

5. Integratie, flexibiliteit en functies

Ondanks geweldige voordelen hebben de meeste alles-in-één oplossingen een enorm gemeenschappelijk nadeel. Ze hebben hun kenmerken verdeeld volgens plannen. Aan de andere kant biedt WordPress elke gebruiker dezelfde opties en mogelijkheden om services van derden te integreren of plug-ins te installeren.

Terwijl Weebly bekend is dankzij zijn functieset. De meeste zijn alleen beschikbaar met het Pro-plan, wat nogal frustrerend is. Wat als ik geen e-commerce nodig heb, maar toch blog- en SEO-functies wil gebruiken? Moet ik mijn abonnement echt upgraden? Wel, ja. Wat heeft het voor zin om verschillende plannen aan te bieden met twee verschillende basisopties zonder functies? Ziet er vreemd uit.

Omdat we het prijsbeleid wat verder zullen bespreken, zullen we het vooral hebben over de functionaliteit die beide platforms leveren.

Widgets en add-ons

Zoals veel bewezen websitebouwers, heeft Weebly zijn eigen App Center. Het is een enorme marktplaats met een verscheidenheid aan applicaties, sitetools, functies en add-ons voor verschillende doeleinden. Ze zijn gesorteerd op categorieën en op recensies en tarieven van gebruikers. Hier kunt u kiezen uit een reeks dynamische galerijen, diavoorstellingen en contactformulieren integreren om gebruikers te werven, knoppen voor sociaal delen verbinden, tabellen en grafieken implementeren, enz. Ze kunnen allemaal worden geïntegreerd met slechts een klik.

Weebly-add-ons Weebly-add-ons

WordPress is onverslaanbaar in termen van selectie van plug-ins. Het systeem biedt waarschijnlijk de meest uitgebreide selectie van:

 • Analytische tools – widgets om uw websiteverkeer te volgen, de meest succesvolle kanalen te definiëren, enz.
 • Promotie-plug-ins – instrumenten om uw website te promoten door SEO-vriendelijke inhoud te creëren en het project te optimaliseren.
 • Gebruikersacquisitie-apps – talrijke contactformulieren, het vastleggen van banners, grafieken, tabellen, infographic widgets, e-mailmarketingtools, integratie met marketingplatforms, enz.
 • Verbeterde website-interactiviteit – knoppen voor sociaal delen, evenementenkalenders, boekingsservices en meer.

Sommige van die plug-ins zijn gratis, terwijl andere het volledige pakket van hun functies alleen leveren na het activeren van de premium-versie. Desalniettemin zullen WordPress-gebruikers altijd een tool vinden die ze nodig hebben. Het enige probleem is dat alle widgets handmatige installatie, instelling en activering vereisen. Bovendien is het bovengenoemde lopende onderhoud weer in actie, omdat u voor plug-insupdates moet zorgen.

e-commerce

Weebly is een goede tool gebleken om kleine en middelgrote digitale winkels te creëren. Het heeft zijn aangepaste eCommerce-pakket met voldoende functionaliteit om gemakkelijk online winkels te starten en te lanceren. Alle gebruikers krijgen gratis SSL terwijl eCommerce-sjablonen al worden geleverd met vooraf geïnstalleerde winkelwagenfunctionaliteit. U hoeft zelfs geen betalingsopties aan te sluiten. Ze zijn al geïnstalleerd.

Weebly eCommerce Weebly eCommerce

De rest van de tools voldoet aan de behoeften van uw productpagina-aanpassing. Hier kunt u beschrijvingen of afbeeldingen bewerken, video’s toevoegen om uw producten weer te geven, optimaal gebruik maken van voorraadbeheerinstrumenten en geïntegreerde verzend- en belastingberekeningsdiensten.

WordPress e-commerce WordPress e-commerce

Het bouwen van een digitale winkel met WordPress is iets meer tijdrovend, omdat u mogelijk extra eCommerce-plug-ins moet installeren en activeren. WooCommerce is een gratis oplossing voor een online winkel van elke omvang. Nogmaals, zoals elke andere WP-plug-in, vereist handmatige installatie en instelling. Maar als je die fasen eenmaal hebt doorlopen, krijg je een ultieme tool om online te verkopen en je digitale winkel te promoten en op de markt te brengen. Het slechte nieuws is dat WooCommerce mogelijk betaalde extensies vereist, waardoor Weebly een meer kosteneffectieve oplossing is.

Lees ook: Hoe u een e-commerce website helemaal opnieuw kunt maken.

SEO-optimalisatie

Hoewel je van Weebly niet veel mag verwachten van SEO-optimalisatietools, biedt het nog steeds iets meer dan de gemiddelde websitebouwer van hetzelfde type. Allereerst kunnen gebruikers baseline-metatags, titels en beschrijvingen bewerken.

Het goede nieuws is dat een dergelijke aanpak voor elke sitepagina wordt vastgesteld. Bovendien bent u vrij om URL’s te bewerken en SEO Alt-teksten voor afbeeldingen toe te voegen. Niet veel, maar nog steeds goed voor hogere zoekmachine-rangen. Het platform heeft echter een pool van aangepaste SEO-specialisten die klaar staan ​​om een ​​individuele strategie te ontwikkelen om uw website naar de top te krijgen.

Weebly SEO Weebly SEO

WordPress is flexibeler in termen van SEO. Het is perfect voor het optimaliseren van op inhoud gebaseerde projecten en andere soorten websites. Het belangrijkste voordeel is dat het open source is. U mag niet alleen SEO-plug-ins gebruiken om goed geoptimaliseerde inhoud met een hoge leesbaarheid te maken, maar u kunt ook de code optimaliseren waardoor de site sneller werkt. Mogelijk vindt u duizenden WP-sites die in de top 3 van hun niches staan. Dit feit bewijst dat WordPress meer kansen biedt op het gebied van SEO-optimalisatie.

Bloggen-functies

Weebly heeft geweldig werk geleverd met zijn blogfunctie. Het ziet er best gaaf uit gezien een aantal opties, waaronder postplanning, opmerkingen, delen van sociale media, enz. WordPress werd echter aanvankelijk gelanceerd als een platform voor bloggers. Het inhoudbeheersysteem biedt alles wat u nodig heeft om de inhoud te bewerken en te optimaliseren, waardoor deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk wordt gemaakt. Het systeem heeft een krachtige engine die perfect is voor op inhoud gebaseerde websites.

WordPress blogpost-editor WordPress blogpost-editor

Weebly versus WordPress: degenen die verlangen naar eenvoud en snelle implementatie, moeten kiezen voor Weebly met zijn functiesets voor verschillende projecten, waaronder digitale winkels. Als je niet bang bent om te experimenteren met plug-ins en services van derden met meer kracht die door WordPress wordt geleverd, zou het CMS een betere keuze zijn. Aan de andere kant neemt Weebly de volledige verantwoordelijkheid voor zijn functies, terwijl ontwikkelaars van externe plug-ins problemen oplossen, voornamelijk in het geval van een premium account.

6. Thema’s en sjablonen

Vergelijkingstabel voor sjablonen

WeeblyWordPress
Aantal thema’s:70Meer dan 10.000
Aangepaste thema’s:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themakosten:Vrij$ 25- $ 299
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA NEE
CSS-code bewerken:&# x2714; JA&# x2714; JA

We zijn begonnen met het bespreken van enkele van de ontwerpfuncties en de genoemde WordPress- en Weebly-sjablonen. Het goede aan beide platforms is de beschikbaarheid van opties van derden. Het slechte is dat u bereid moet zijn om te betalen voor het geval u snakt naar een exclusieve lay-out waarmee uw site opvalt.

Het zou verkeerd zijn om te zeggen dat Weebly een brede selectie aan thema’s heeft. Het heeft een vrij beperkte verzameling sjablonen, hoewel u hier lay-outs voor verschillende doeleinden kunt vinden, van eenvoudige blogs naar digitale winkels en kleine bedrijfssites. Gebruikers kunnen kiezen uit ongeveer 70 verschillende thema’s die mobiel reageren en goed werken op verschillende soorten mobiele apparaten.

WordPress heeft een veel bredere selectie van gratis thema’s. Duizenden sjablonen zijn onderverdeeld in categorieën, afhankelijk van de doelen van uw website. Hier vindt u mogelijk blogs, tijdschriften, online winkels, lay-outs voor Amazon-recensies, enz.

WordPress-websitesjablonen WordPress-websitesjablonen

Het enige verschil tussen Weebly en WP is dat Weebly zorgt voor de werking van de sjabloon, terwijl WordPress producten van derden gebruikt die worden geleverd door ontwikkelteams en individuen. Mogelijk moet u ze afzonderlijk beheren in geval van technische problemen of hun problemen. Met andere woorden, het CMS is zelf niet verantwoordelijk voor de themabewerking.

Betaalde Weebly- en WordPress-sjablonen

Hoewel gratis sjablonen enorm populair zijn bij gebruikers, is het zeer waarschijnlijk dat uw website er in feite hetzelfde uitziet als miljoenen andere projecten van hetzelfde type. Natuurlijk zullen codering en programmering het probleem oplossen. Als u dergelijke vaardigheden niet heeft, kunnen betaalde en premium-sjablonen ook helpen.

Weebly biedt geen eigen aangepaste betaalde thema’s. Sommige ontwikkelteams maken echter lay-outs die compatibel zijn met Weebly. U kunt een aantal stijlvolle en up-to-date alternatieven tegenkomen voor de traditionele Weebly-collectie. Aan de andere kant varieert de prijs afhankelijk van de meegeleverde sjablonen. Elk bedrijf kan zijn eigen prijskaartjes instellen. Maar de gemiddelde kosten liggen ergens tussen de $ 40 en $ 100.

Het systeem wordt geleverd met de import- / exportfunctie voor sjablonen, wat betekent dat u vrij bent om zelf een lay-out te ontwerpen en deze voor uw Weebly-site te gebruiken. De enige manier om uw sjabloon op te halen, is door deze in een Zip-bestand te uploaden. Het proces zelf is vrij eenvoudig:

 1. Voer de ontwerpsecties in uw dashboard in.
 2. Kies Themaoptie wijzigen.
 3. Klik op de knop Thema importeren.
 4. Pas uw aangepaste thema toe.

Als u besluit premium sjablonen te gebruiken, zorg er dan voor dat deze 100% compatibel is met de website builder. Anders kunnen er technische fouten optreden. Bovendien is het systeem zelf niet verantwoordelijk voor de manier waarop thema’s van derden worden weergegeven of bediend. Je hebt bijvoorbeeld een geweldig thema van derden voor de blog gevonden en hebt het geïnstalleerd.

Weebly-importthema Weebly-thema-import

Het ziet er geweldig uit op de desktopversie, maar de mobiele weergave is vreselijk met kopteksten en afbeeldingen die ontbreken of rondspringen. Het probleem komt vrij vaak voor. Om deze reden raden we aan om aangepaste Weebly-responsieve thema’s te gebruiken om problemen met de websiteweergave te voorkomen.

De situatie met premium-thema’s van WordPress is bijna hetzelfde. Het enige verschil is dat de keuze aan lay-outs overweldigend is. Gebruikers kunnen echt unieke en exclusieve ontwerpen tegen een redelijke prijs tegenkomen. De prijs kan variëren van $ 20 tot $ 300 voor een high-end superieure WordPress-sjabloon.

Het maakt niet uit of u besluit om een ​​gratis thema te kopen of het premium-thema te kopen, u moet voor de installatie en instelling zorgen. Het proces kan enige tijd in beslag nemen, hoewel het sneller is in vergelijking met Weebly. WP-gebruikers kunnen ook een thema uploaden in een Zip-bestand of het rechtstreeks vanaf het dashboard toepassen. Als u kiest voor een WP-geoptimaliseerde Bluehost-serveroplossing, profiteert u van het geautomatiseerde installatieproces.

Weebly versus WordPress: WordPress-gebruikers hebben een ruimere keuze aan responsieve sjablonen, zelfs als we bedenken dat Weebly hen ook premium thema’s van derden laat uploaden. De prijs voor betaalde lay-outs verschilt niet veel.

7. Weebly Mobile versus WordPress Mobile

Steeds meer website-eigenaren hebben verbeterde functionaliteit nodig waarmee ze hun websites onderweg kunnen bewerken. Tegenwoordig is dat nauwelijks een probleem gezien de beschikbaarheid van zowel WordPress- als Weebly-apps. Ze lijken echter verre van de ultieme oplossing voor mobiel bewerken. Laten we eens kijken.

Weebly en WordPress Mobile Editor

Het meest cruciale nadeel van de mobiele editor van Weebly is het feit dat het bestaat, maar het laat gebruikers nooit toe hun websiteversies afzonderlijk te bewerken. Met andere woorden, als u iets wijzigt op de mobiele versie, zijn de wijzigingen ook van toepassing op de desktopversie.

Weebly mobiele editor Weebly mobiele editor

De aanpak ziet er heel vreemd uit, hoewel het dashboard nog steeds de optie Mobiele instelling biedt. Aan de andere kant kunnen gebruikers kiezen voor de mobiele app die het mogelijk maakt om sommige elementen te verbergen of te tonen. Het voegt enige flexibiliteit toe, evenals de mogelijkheid om verschillende schermafmetingen toe te passen.

WordPress heeft ook een app op maat. Het biedt echter niet veel aanpassingsvrijheid. Het kan niet worden gebruikt om uw website onderweg te bewerken, te wijzigen of aan te passen. Alle acties moeten worden uitgevoerd via de desktop-dashboardversie. Het enige dat u met de WP-app kunt doen, is inhoud beheren, nieuwe artikelen plaatsen en de activiteit van uw gebruikers volgen.

Lees ook: Hoe u een mobiele versie van een website maakt.

Weebly versus WordPress: Beide apps bieden geen bewerkingsmogelijkheden voor de volledige cyclus, hoewel Weebly nog steeds de mobiele editor heeft waarmee gebruikers onderweg enkele wijzigingen kunnen aanbrengen. De WordPress-app is goed voor contentbeheer en website-monitoring, wat ook van pas kan komen.

8. Marketing en promotie van websites

De beschikbaarheid van marketing- en promotietools kan op een bepaald moment in uw bedrijfsontwikkeling een cruciale rol spelen. Het is goed om te weten dat je een betrouwbare marketingkit hebt in één set met de rest van de functies. Dit is waar Weebly er vanaf het begin misschien als een betere optie uitziet, gezien het alles-in-één Weebly-promotiepakket.

WordPress is geen alles-in-één website-builder. Zoals de meesten van jullie weten, is het een open-source CMS-systeem zonder vooraf bepaalde pakketten. Het betekent dat u elke nieuwe marketingplug-in zelf moet zoeken, installeren, instellen en activeren. Vanaf dit punt lijkt een geautomatiseerde voorverpakte oplossing een beter idee. Sommige gebruikers geven echter nog steeds de voorkeur aan de flexibiliteit en vrijheid die WordPress biedt.

Weebly Promote is een afzonderlijke e-mailmarketingservice die het platform levert. Dit betekent dat u deze apart moet betalen. Gebruikers kunnen kiezen uit drie verschillende abonnementen die elk maandelijks $ 8, $ 25 en $ 75 kosten. U kunt degene kiezen afhankelijk van uw bedrijfsdoelen en de grootte van uw campagne. De oplossing verwijst voornamelijk naar e-mailmarketing en laat gebruikers het volgende doen:

 • Vergroot de mailinglijst – het systeem maakt het gemakkelijk om nieuwe mailinglijsten te maken en deze te synchroniseren met reeds bestaande contacten. Er is ook een functie voor het importeren van contactpersonen.
 • Ontwerp boeiende nieuwsbrieven – het systeem heeft een eenvoudige tool om nieuwsbrieflay-outs te creëren, elementen toe te voegen, URL’s in te voegen, teksten te bewerken, enz.
 • Genereer rapporten – Weebly-promotie heeft een geïntegreerd analysesysteem dat gedetailleerde rapporten over elke campagne levert met het percentage openingen, klikken, enz.

Weebly Email Composer Weebly email composer

De tool werkt op dezelfde manier als MailChimp. Het enige verschil is dat MailChimp een gratis abonnement heeft met een onbeperkt aantal te lanceren campagnes.

Zou je het echt nodig hebben terwijl WordPress het gemakkelijk maakt om je website te verbinden met MailChimp en tal van andere promotiediensten die niet alleen verwijzen naar e-mailmarketing? U kunt kiezen uit een brede selectie van plug-ins waarmee u uw inhoud kunt promoten en geavanceerde SEO-optimalisatie kunt instellen. Verzamel contacten en verkrijg meer klanten. Het enige nadeel is dat u die services zelf moet beheren. Dat kan enige marketingervaring vereisen.

Hier zijn enkele WordPress-plug-ins die u misschien handig vindt:

 • Everest Forms – waarschijnlijk de gemakkelijkste contactformulierbouwer die u ooit heeft gebruikt. De plug-in wordt geleverd met de interface voor slepen en neerzetten, zodat u uw eigen vormen kunt ontwerpen.
 • Jetpack – een gratis plug-in die de snelheid en beveiliging van uw website verbetert. U hoeft de setup niet eens af te handelen. Installeer en activeer de plug-in. Het zal uw site automatisch optimaliseren.
 • Akismet – De antispamoplossing die nodig is voor elke website ondanks de niche of complexiteit. De plug-in beschermt uw project tegen spammen en oplichting. Gebruikers kunnen kiezen uit een gratis of premium-versie.

Hoewel gratis versies voornamelijk worden geleverd met de basisset van functies, zullen premium-abonnees de meeste services gebruiken. De prijzen variëren afhankelijk van de plug-in tussen $ 5 en $ 200 per maand.

Weebly versus WordPress: WordPress draait helemaal om opties. Met zoveel gratis plug-ins kunnen gebruikers toch een goede promotie- en marketingoplossing kiezen om te beginnen zonder te veel te betalen. Sommige baseline-plugin-functies zouden voldoende zijn, terwijl groeiende bedrijven en ondernemingen nog steeds iets meer nodig hebben dan alleen een e-mailmarketingtool van Weebly.

9. Klantenservice

De kans om in contact te komen met ervaren professionals kan een cruciale rol spelen wanneer u uw site niet gebruikt. Technische fouten kunnen van tijd tot tijd optreden, terwijl beginners vanaf het begin professionele hulp nodig hebben.

Weebly lijkt wat meer klantgericht te zijn, zoals veel andere website-bouwers van hetzelfde type. Afgezien van een vrij typisch maar handig Helpcentrum met artikelen, handleidingen en tutorials, biedt het platform verschillende manieren om contact op te nemen met het ondersteuningsteam. Ze bevatten:

 • Live Chat-functie.
 • Telefoon.
 • E-mailticketsysteem.

Het platform beweert dat het ondersteuningsteam 24/7 beschikbaar is. Dat klinkt als waar gezien veel positieve recensies op verschillende forums.Bovendien kunt u de officiële Weebly-ondersteuningspagina bekijken met problemen in realtime opgelost.

WordPress-gebruikers mogen alleen vertrouwen op de informatie die ze zelf kunnen vinden. Enerzijds is WP een van de langstlopende platforms. Gebruikers kunnen antwoorden op elke vraag vinden, evenals video’s die het installatie- en instellingsproces van plug-ins beschrijven. U kunt bladeren naar artikelen met een gedetailleerde beschrijving van het installeren, bewerken of publiceren van de nieuwe site. Bovendien zijn er eindeloze WP-georiënteerde forums en online communities met professionals die altijd klaar staan ​​om te helpen.

WordPress-ondersteuning WordPress-ondersteuning

WordPress versus Weebly: Weebly is beter voor gebruikers die constante beschikbaarheid van ondersteuning nodig hebben. Vanuit dit oogpunt lijkt WordPress meer op een platform voor enthousiastelingen die niet bang zijn om het risico te nemen en het proces zelf te beheren. Het CMS gaat meer over leren en verkennen.

10. Prijsbeleid

Op het eerste gezicht lijkt Weebly een goedkope websitebouwer, voornamelijk vanwege het startplan dat $ 5 kost. Maar als u de opgenomen functies nader bekijkt, zult u zich realiseren dat het plan geen zin heeft, omdat u alleen het domein kunt verbinden. Om een ​​volledig functionele website met een reeks mogelijkheden te hebben, moet u vanaf $ 12 betalen met een reeks basislijnfuncties. Hier is de lijst met alle Weebly-plannen:

Prijzen van Weebly-websites Prijzen van Weebly-websites

 • Aansluiten – $ 5 per maand alleen met domeinverbinding.
 • Beginner – $ 8 per maand zonder aangepaste advertenties.
 • Pro – $ 12 per maand met een beveiligingsfunctie zoals wachtwoordpaginabescherming, gratis videospeler, enz.
 • Zakelijk – $ 25 per maand voor kleine digitale winkels.
 • Business Pro – $ 38 per maand met premium eCommerce-functies.

Prijzen van Weebly Online Stores Prijzen van Weebly Online Stores

WordPress is een gratis CMS. Het bouwproces van de website is gratis. U moet echter een plek vinden om uw toekomstige website te hosten en uw domein afzonderlijk registreren. Kiest u voor Bluehost, dan hoeft u dat niet apart te doen. Het systeem wordt geleverd als een voor WP geoptimaliseerde oplossing en biedt domeinregistratie, CMS-integratie en andere functies binnen zijn plannen.

WordPress prijzen WordPress hostingkosten

Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen met Weebly en WP?

De uiteindelijke prijs hangt grotendeels af van de complexiteit van de website en de functies die u wilt hebben. Zo kost het bouwen van een volledige digitale winkel meer geld en tijd. Het project is flexibeler in vergelijking met een eenvoudige website voor kleine bedrijven. Laten we, om het werkelijke budget te begrijpen, eens kijken hoeveel het kost om een ​​bedrijfssite te bouwen met Weebly en WordPress.

Weebly Small Business Site Building Costs

De eerste fase is het kiezen van een plan. Het Pro-pakket werkt prima voor uw kleine bedrijfsproject. Het komt met:

 • Een gratis domein en hosting;
 • Baseline beveiligingsfuncties;
 • Een gratis videospeler.

Voor $ 12 krijgt een gebruiker een set starthulpmiddelen om een ​​kleine bedrijfswebsite te maken. Als u eenmaal heeft besloten uw bedrijf te promoten, heeft u Weebly Promote nodig die niet in het plan is opgenomen. Het wordt geleverd in drie afzonderlijke pakketten:

 • Bouwen – $ 8 per maand met tot 2500 maandelijkse e-mails.
 • Groeien – $ 25 per maand met tot wel 50.000 maandelijkse e-mails.
 • Versnellen – $ 75 met tot 250.000 maandelijkse e-mails.

Afhankelijk van uw bedrijfsdoelen, kan een volledig functionele bedrijfssite op Weebly u tot $ 100 per maand kosten, zonder de betaalde sjablonen te vermelden als u niet tevreden bent met aangepaste thema’s.

WordPress Small Business Site Building Cost

Zoals we eerder hebben gezegd, zijn de CM’s zelf vrij. Het enige dat u nodig heeft, is om te betalen voor de serveroplossing en de domeinregistratie. De prijs kan variëren afhankelijk van de hostingprovider. Het kan ergens tussen de $ 5 en $ 10 zijn.

Het is een goed idee om te kiezen voor een Bluehost WP-geoptimaliseerde oplossing met verschillende abonnementen die $ 3,58 tot $ 5,39 per maand kosten. Voor die prijs krijg je een gratis domein, onbeperkte SSD en bandbreedte, naadloze WordPress-integratie, geautomatiseerde back-ups, updates en meer.

WordPress heeft een brede selectie gratis sjablonen voor kleine zakelijke sites. U hoeft misschien niet eens voor betaalde thema’s te kiezen. Sommige van de benodigde plug-ins zijn ook gratis verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld uw MailChimp-account gratis aan de site koppelen. U krijgt eigenlijk dezelfde marketingtool als Weebly Promoot, maar alleen gratis.

Mogelijk hebt u ook wat extra plug-ins nodig. Ze kosten u echter nauwelijks meer dan $ 5 $ 50 per maand. Als resultaat. We hebben een volledig ingepakte WP-website voor kleine bedrijven van ongeveer $ 10- $ 30 per maand, met de mogelijkheid om van tijd tot tijd van plug-in te wisselen en op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven.

Lees ook: Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen.

Weebly versus WordPress: WordPress is een flexibelere oplossing voor het bouwen van websites als het gaat om prijzen. Een gebruiker kan kiezen uit de goedkopere plug-in en meer functionele hostingoplossingen. Weebly is een alles-in-één websitebouwer. Het betekent dat u gedwongen bent om vast te houden aan een gekozen plan en de functies die het biedt te gebruiken.

Conclusie

De keuze tussen Weebly en WordPress hangt sterk af van je ervaring en achtergrond. Nieuwkomers zonder technische vaardigheden zullen de snelheid en het gemak van Weebly waarderen bij het helemaal opnieuw bouwen van een nieuwe website. Ervaren gebruikers zullen de aanpassingsvrijheid van WordPress waarderen.

WeeblyWeebly is een supergemakkelijke en ongecompliceerde website-builder die geweldig is voor beginners. Het wordt geleverd met een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten, goede startfuncties en eCommerce-functionaliteit om niet alleen op inhoud gebaseerde websites te creëren, maar ook online winkels. We hebben twijfels over enkele van de functies, zoals Mobile Editor, Weebly Promote en het importeren / exporteren van sjablonen. Maar de algehele indruk is goed. Weebly.comWeebly is een supergemakkelijke en ongecompliceerde website-builder die geweldig is voor beginners. Het wordt geleverd met een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten, goede startfuncties en eCommerce-functionaliteit om niet alleen op inhoud gebaseerde websites te creëren, maar ook online winkels. We hebben twijfels over enkele van de functies, zoals Mobile Editor, Weebly Promote en het importeren / exporteren van sjablonen. Maar de algehele indruk is goed.

WordPressWordPress is wellicht een goedkopere en flexibelere oplossing. Wat sommige gebruikers als nadeel van het systeem beschouwen, is een enorm voordeel voor anderen. U neemt de controle over elke stap van het ontwikkelingsproces, u kunt uw budget vooruit plannen en een uniek ontwerp en ideeën voor ideeën tot leven brengen dankzij een onbeperkte toegang tot HTML / CSS. WordPress.org

Als je helemaal niet met leren te maken hebt, is Weebly een betere optie, terwijl WordPress prima werkt met creatief ingestelde gebruikers, ondanks het gebrek aan ervaring.

Weebly en WordPress FAQ

Vraag: Is Weebly of WordPress beter?

Antwoord: Dat hangt af van de ervaring en technische achtergrond van gebruikers. Als je de codeerkennis en webdesignervaring hebt, biedt WordPress meer mogelijkheden, terwijl Weebly beter is voor nieuwkomers dankzij het eenvoudige proces voor het bouwen van websites, alles-in-één pakketten en intuïtieve interface.

Vraag: Hoe verplaats ik mijn Weebly-site naar WordPress?

Antwoord: De beste gok is om een ​​eenvoudige service te gebruiken die dat wel doet zet Weebly over naar WordPress door de bestanden van de originele Weebly-site te importeren en deze naar WP te converteren. Het belangrijkste voordeel van de procedure is dat het 100% veilig is voor het eerste project.

Vraag: Wat beter is voor SEO: Weebly of WordPress?

Antwoord: Als open source reserveert WordPress veel ruimte voor geavanceerde SEO-optimalisatie. Afgezien van beschikbare plug-ins en tools voor inhoudspromotie, kunnen gebruikers de code van de website bewerken, waardoor deze gebruiksvriendelijker wordt. Weebly biedt alleen basislijninstellingen, hoewel het een team van SEO-specialisten heeft.

Vraag: Weebly of WordPress – wat veiliger is?

Antwoord: Als een alles-in-één voltooide oplossing voor het bouwen van websites, wordt Weebly geleverd met reeds geïntegreerde beveiligings- en veiligheidsmiddelen. Bovendien verwerkt het systeem alle updates en back-ups automatisch. Met WordPress moet u het proces zonloos beheren dat u het CMS samen met Bluehost gebruikt.

Weebly vs WordPress: vergelijkingstabel

WeeblyWordPress
1. Populariteit8 van 1010 van 10
2. Bruikbaarheid10 van 1010 van 10
3. Gemak10 van 107 van 10
4. Maatwerk9 van 1010 van 10
5. Integraties8 van 1010 van 10
6. Sjablonen10 van 109 van 10
7. Mobiel8 van 1010 van 10
8. Promotie9 van 109 van 10
9. Ondersteuning10 van 108 van 10
10. Prijzen8 van 109 van 10
Algemeen:9.0 van 109.3 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map