Wix ADI versus Wix Editor

Wix ADI versus Wix Editor


De belangrijkste problemen voor gebruikers die graag een website willen bouwen, zijn onder meer flexibiliteit, gebruiksgemak, ontwerp, enz. Mensen zijn op zoek naar een alles-in-één oplossing die geavanceerde technologieën voor het bouwen van websites levert. Wix heeft ze eigenlijk allemaal. Het platform wordt geleverd met een aantal echt unieke functies, zoals het aangepaste AI-gebaseerde instrument, ook wel bekend als Wix ADI. De tool maakt het gemakkelijk om in slechts een paar minuten een site te maken met kant-en-klare lay-outs, afhankelijk van uw behoeften.

Tegelijkertijd hebben gebruikers die niet nieuw zijn in het proces van het bouwen van een website mogelijk enige vormgevingsvrijheid nodig. Dit is waar Wix ook een goede optie kan zijn met zijn Wix Editor. Het instrument biedt meer flexibiliteit in termen van maatwerk en ontwerp, hoewel het handmatig een website moet maken met behulp van de slepen-en-neerzetten-technologie.

Beide opties zijn geweldig voor een snelle implementatie van een website. Ze helpen nieuwkomers moeiteloos verschillende soorten websites te bouwen. Aan de andere kant vertegenwoordigen beide twee absoluut verschillende benaderingen van het bouwproces. Het artikel is om Wix ADI en Editor te vergelijken en te definiëren welke de beste ervaring is voor verschillende gebruikers.

Wat is Wix Adi vs Wix Editor?

Wix Wix ADI – is een platform voor het bouwen van websites dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om gebruikers in enkele minuten sites te laten maken. De technologie is niet nieuw voor website-bouwers, hoewel Wix zijn interne AI-gebaseerde technologieën een beetje verder heeft verbeterd. Om een ​​site te maken, moet een gebruiker de volgende stappen uitvoeren:

 1. Log in en kies voor Wix ADI.
 2. Beantwoord verschillende begeleide vragen.
 3. Ontvang een kant-en-klare websitesjabloon met inhoud (teksten en afbeeldingen).
 4. Ga online met de website.

Het systeem maakt gebruik van unieke algoritmen met ingebouwde ontwerptools en bots die relevante content rechtstreeks vanaf uw Facebook-pagina genereren. Uiteindelijk krijgt een gebruiker met slechts enkele klikken een kant-en-klare site zonder moeite. Wix ADI is goed voor kleine projecten die niet veel verlangen naar functies en complexiteit.

Wix Wix Editor – is een ander pad naar de aanwezigheid van uw website. Een gebruiker neemt de controle over het bouwproces en krijgt de kans om vanaf het begin een absoluut nieuw ontwerp te maken en handmatig een reeds bestaand sjabloon aan te passen. Hoewel het geen AI-gebaseerde algoritmen heeft, wordt de editor geleverd met slepen-en-neerzetten-functionaliteit, waardoor het vrij eenvoudig is om een ​​site te maken.

In feite maakt de editor het gemakkelijk om een ​​nieuwe pagina te maken vanaf een lege lei. Het proces is niet zo snel als bij Wix ADI. Aan de andere kant krijgt een gebruiker veel meer ontwerp- en aanpassingsvrijheid, wat natuurlijk een pluspunt is voor projecten met een meer gecompliceerde structuur.

1. Gebruiksgemak

 • Wix ADI is ontwikkeld om het bouwproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Het wordt geleverd met een leercurve van nul naast gedetailleerde handleidingen en tutorials die nog grover-vriendelijker lijken in vergelijking met Wix Editor. Het enige dat u nodig heeft, is inloggen en verschillende vragen beantwoorden.

  Type website

  In de eerste fase vraagt ​​het systeem u om de niche te definiëren. U kunt kiezen uit verschillende categorieën, waaronder kleine bedrijven, e-commerce, portfolio, blog, ontwerpstudio, enz. De categorieën zijn vrij eenvoudig. U zult het moeilijk vinden om de relevante te kiezen. Laten we zeggen dat we een muziekwebsite moeten bouwen.

  Specialisatie

  De volgende fase is het specificeren van de sleutelspecialisatie. Toen we besloten om een ​​muzieksite te bouwen, laat het systeem je zien of het een muziekstudio, rockband of DJ-website is. Elke categorie heeft subcategorieën voor een meer gedetailleerd onderzoek. Als we bijvoorbeeld besluiten een muzikant of band te promoten, kun je op het platform het muziekgenre, de stijl en zelfs het instrument kiezen dat naar de muzikant verwijst. Je bent vrij om fansites, perskits, digitale winkels, portfolio’s, enz. Te maken.

  Wix ADI

  Functionaliteit

  Nu moet u functies voor uw website aangeven. Het systeem biedt blogsecties, contactformulieren, productpagina’s en enkele andere secties die u mogelijk op de pagina nodig heeft. Het enige probleem met deze pagina is dat een gebruiker vrij beperkt is in de keuze. Als u bijvoorbeeld een app of widget nodig heeft die niet naar uw niche verwijst, wordt u gedwongen om naar Editor te gaan (we zullen het wat verder bespreken).

  Styling

  De laatste fase is het aangeven van contactgegevens en het kiezen van de gewenste stijl. Wix ADI biedt verschillende kant-en-klare lay-outs Kies degene die je leuk vindt. Het platform downloadt automatisch alle benodigde functies en komt uiteindelijk met een mobielvriendelijke website.

 • Wix Editor Het kan meer tijd kosten om een ​​website te maken, aangezien het bouwproces helemaal opnieuw begint of een lege lei. Tegelijkertijd is het extreem eenvoudig, terwijl een gebruiker meer ontwerp- en aanpassingsvrijheid krijgt. Het is niet nodig om vragen te beantwoorden. U hoeft alleen vanaf het begin de niche aan te geven, te kiezen voor de Wix Editor en te kiezen uit een selectie van actuele sjablonen om ze te bewerken. Als u wilt opvallen en een eigen site wilt maken, kiest u gewoon voor de lege pagina en begint u met maken.

  Wix Editor

  Zoals u nu, Wix Editor-gebruikers slepen-en-neerzetten-technologie. Je bent vrij om te kiezen uit de elementen die je nodig hebt. Ze zijn beschikbaar in het dashboard aan de linkerkant. Voeg menu’s en pagina’s toe, maak interactieve diavoorstellingen, bewerk kopteksten, werk met galerijen, contactsecties, promoboxen, tabellen en meer. Met de Editor kunt u HTML-iframes toevoegen, ankermenu’s integreren, enz. U bent vrij om blokken te verplaatsen, secties te verwijderen, nieuwe toe te voegen, mediabestanden te downloaden en teksten in te typen waar u maar wilt. Gebruikers zijn vrij om hetzelfde te doen met reeds bestaande sjablonen die als inspiratie kunnen dienen.

Is Wix ADI goed? De tool dient zeker zijn kerndoelen goed. Het is extreem snel en makkelijk te gebruiken. Gebruikers besparen veel tijd bij het maken van kant-en-klare sites in een paar minuten. Aan de andere kant kunnen gebruikers op een gegeven moment op zoek zijn naar meer flexibiliteit. Dit is waar Wix Editor een beter alternatief is met eindeloze mogelijkheden om een ​​site te maken van een lege lei. Het converteren van de ADI-site naar de Editor is een goede oplossing.

2. Functies & Flexibiliteit

Het gebied brengt ook veel verschillen tussen ADI en de Editor. Tegelijkertijd is het probleem van vitaal belang voor het geval u het meeste uit uw project moet halen wat betreft gebruikers; betrokkenheid, acquisitie of interactie. Dus hier zijn we met de functie- en flexibiliteitshoogtepunten.

Widgets en apps

Hoewel het een op AI gebaseerd algoritme is, Wix ADI doet het werk voor je. Het integreert automatisch alle benodigde apps en add-ons, afhankelijk van het sitetype en de niche die je hebt gekozen. Je krijgt eigenlijk een kant-en-klare lay-out met slechts een paar geïntegreerde apps. Aan de andere kant heb je misschien wat meer widgets nodig, gezien een enorme selectie die beschikbaar is op de Wix App Market. Het systeem laat je echter geen nieuwe apps toevoegen.

Wix gratis app-markt

Wix Editor ziet er flexibeler uit in termen van add-ons. Het staat gebruikers vrij om elke gewenste widget toe te voegen vanuit de app-markt zonder enige beperking. U krijgt volledige toegang tot kalenders, analytische tools, pop-ups, professionele galerijen, enz.

SEO-functies

Wix is ​​in de loop der jaren veel verbeterd op het gebied van SEO. Naast basislijnopties en SEO-instellingen zoals URL-bewerking, metatitels en beschrijvingen, heeft het platform zijn SEO Wiz-oplossing geïmplementeerd. Zowel ADI als Editor verschillen niet veel vanuit dit oogpunt. Ze hebben praktisch dezelfde instellingen. Het belangrijkste verschil is echter dat je met Editor vrij bent om extra widgets toe te voegen, zoals RabbitSEO of SiteBooster, die niet beschikbaar zijn voor ADI.

Wix SEO Wiz

Bloggen en e-commerce

Nogmaals, er is geen verschil tussen twee instrumenten, want met Wix ADI kunt u vanaf het begin blog- en eCommerce-functies toevoegen en Editor biedt volledige vrijheid om de benodigde secties en apps toe te voegen wanneer u maar wilt. Dit feit maakt de Editor een beetje flexibeler als het gaat om het weergeven en aanpassen van productpagina’s.

Wix Store Editor

Wix ADI versus Wix Editor: Wix Editor ziet er flexibeler uit wat betreft het toevoegen van nieuwe apps en widgets. Dit feit behoudt meer ontwerp- en aanpassingsvrijheid, terwijl de rest van de functies er voor beide alternatieven bijna hetzelfde uitziet.

3. Ontwerpen

Wix levert meer dan 500 verschillende mobielvriendelijke sjablonen, wat meer is dan welk ander platform dan ook kan leveren, met uitzondering van WordPress. De meeste zijn echter alleen beschikbaar voor Editor-gebruikers.

 • Wix ADI geeft u geen toegang tot de selectie van sjablonen. Het ontwerpt de website voor u en neemt wat aanpassingsvrijheid van u als compromis. Het systeem biedt slechts verschillende lay-outs van het nichetype die verwijzen naar verschillende niches en velden. Tegelijkertijd kunt u kiezen uit 6 verschillende stijlen, zoals Soho, Clear, Dandy, Fusion en enkele andere.

  Wix ADI-kleurenschema

  Vanuit ontwerpperspectieven mist ADI ook flexibiliteit. Gebruikers kunnen alleen veranderen van basiskleuren en stijlen. Aan de andere kant hoeft u misschien niet eens iets te veranderen, omdat de lay-outs behoorlijk stijlvol zijn en een aantrekkelijk kleurenpallet hebben. Een ander goed nieuws is dat de tool een modulaire aanpak biedt. IT betekent dat u nog steeds op de sectie kunt klikken en de stijlen, teksten en andere elementen kunt wijzigen.

 • Wix Editor biedt toegang tot eindeloze sjablonen en lege lay-outs om het bouwproces te starten. U zult nauwelijks een element vinden dat u niet kunt verplaatsen of aanpassen. Met geavanceerde instellingen kunt u de afmetingen van het blok wijzigen of kiezen uit vooraf ingestelde ontwerpen. Het systeem maakt het gemakkelijk om elementen te slepen en neer te zetten en de optimale pixelhoeveelheid te kiezen om een ​​harmonieus uiterlijk te creëren.

Wix Editor-sjablonen

Wix ADI versus Wix Editor: Beide tools worden geleverd met mobielvriendelijke websites. Wix Editor behoudt echter meer ruimte om 500 beschikbare sjablonen te bewerken, opnieuw te ontwerpen of aan te passen.

4. Prijsbeleid

Aangezien zowel Wix ADI als Wix Editor tot hetzelfde platform voor het bouwen van websites behoren, is er geen prijskaartje. Elk plan wordt echter geleverd met een selectie van functies die u mogelijk verder nodig heeft. Dit zijn dus de plannen waaruit u kunt kiezen:

 • Gratis abonnement kost $ 0 per maand met aangepaste advertenties en domein.
 • Combinatieplan kost $ 11 per maand met een gratis domein en uitgebreide bandbreedte.
 • Onbeperkt kost $ 14 per maand met onbeperkte bandbreedte en marketingfuncties.
 • Pro Plan kost $ 19 per maand gratis logo.
 • VIP kost $ 29 per maand met uitgebreide opslag- en promofuncties.
 • Business Basic / Unlimited / VIP-abonnementen kost respectievelijk $ 20, $ 25 en $ 35 per maand met eCommerce-functies.

Wix ADI versus Wix Editor: Mogelijk hebt u geen uitgebreid plan met Wix ADI nodig, omdat sommige functies vooraf zijn geïnstalleerd. Aan de andere kant, als je een groter en gecompliceerder project nodig hebt met een rijke functieset, is Wix Editor een betere optie met Pro- en VIP-abonnementen.

5. Hoe converteer ik ADI naar Wix-editor?

Hoewel het gebruik van Wix ADI supersnel en gemakkelijk is, moeten gebruikers op een gegeven moment hun sites mogelijk converteren naar Wix Editor. Dit kan nodig zijn wanneer u een schaalbare website wilt lanceren of uw bedrijf wilt laten groeien. De procedure is redelijk eenvoudig. Om uw ADI-site naar Wix Editor te converteren, moet u het volgende doen:

 1. Ga naar je dashboard.
 2. Klik op het menu “Site”.
 3. Kies de optie Converteren naar editor.

U wordt doorgestuurd naar het Editor-dashboard. Haast je niet om de wijzigingen op te slaan, want je hebt de kans om de functies van Editor te proberen. Als je ze niet leuk vindt, kun je teruggaan naar ADI zonder de wijzigingen op te slaan. Als u Wix Editor geschikter vindt. sla de wijzigingen op en begin met het bewerken van uw website of maak een nieuwe aan.

Gebruikers kunnen ook schakelen tussen de Editor en ADI. Met andere woorden, er is nog steeds een kans om zelfs terug te keren naar ADI. Het is echter alleen mogelijk voor websites die NA 24 april 2017 zijn gepubliceerd. In dit geval wordt u doorgestuurd naar de laatst opgeslagen versie van uw ADI-site. Om terug te gaan, moet je:

 1. Ga naar je dashboard.
 2. Klik op het menu “Site”.
 3. Kies de optie “Terug naar Wix ADI”.

Een andere manier om terug te gaan naar Wix ADI is om de optie voor websitegeschiedenis te gebruiken. Daar kunt u de laatste back-up van de ADI-versie herstellen. U ziet de geschiedenis van alle aangebrachte of opgeslagen wijzigingen. Kies gewoon degene die je nodig hebt en ga terug naar de ADI-versie.

Het komt neer op

Wix is ​​zeker een van de toonaangevende platforms voor het bouwen van websites op het gebied van functionaliteit en flexibiliteit. Het zal zeker werken voor verschillende soorten websites van e-commerce naar klein bedrijf. Het platform maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen om het bouwproces makkelijker en sneller te maken.

WixWix ADI is perfect voor degenen die waarde hechten aan tijd. Het AI-gebaseerde systeem creëert binnen enkele minuten een website met relevante apps en widgets. U krijgt een kant-en-klaar project dat kan worden aangepast met enkele beperkingen op het gebied van ontwerp en integraties. ADI is goed voor kleine sites voor diegenen die een bestaande Facebook-pagina hebben en deze willen converteren naar een solide online platform. Wix.com

WixWix Editor is een uitgebreider bouwinstrument met onbeperkte ontwerp- en aanpassingsvrijheid. Gebruikers zijn vrij om te kiezen of ze de bestaande sjabloon willen wijzigen, een typische lay-out willen kiezen of helemaal opnieuw willen bouwen. Eindeloze apps en widgets, onbeperkte functionaliteit voor slepen en neerzetten, verbeterde ontwerpmogelijkheden – dat zijn de functies die u van de Editor mag verwachten. Wix.com

Goed nieuws is dat je altijd kunt schakelen tussen twee tools wanneer je maar wilt. Dus, als u ADI als het vorige platform heeft gekozen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u kunt wanneer nodig naar Editor gaan en omgekeerd.

Overzicht vergelijkingstabel

Wix ADIWix Editor
Makkelijk te gebruiken:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor
Kenmerken:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor
Ontwerpen:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor
Klantenservice:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor
Prijzen:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor
Totale score:Wix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix EditorWix ADI versus Wix Editor

Probeer Wix nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map