Wix versus BigCommerce

Wix versus Bigcommerce


eCommerce website-ontwikkeling is een tijdrovende en uitdagende onderneming die altijd het gebruik van professionele webbouwsystemen impliceert. Het succes van dit proces hangt sterk af van het vaardigheidsniveau en de ervaring van een gebruiker en van de functionaliteit van de tool die voor dit doel wordt gebruikt.

Wix en BigCommerce zijn twee gerenommeerde websitebouwers die kunnen worden toegepast om allerlei online winkels te starten en te beheren. De systemen verschillen echter in hun functiesets, benadering van webdesign en mate van aanpassing van de eCommerce-website.

Een snelle momentopname:

WixWix – is een van de onuitsprekelijke leiders van de doe-het-zelf webdesign niche en degene die vaak wordt gebruikt voor de ontwikkeling / het beheer van online winkels. De website builder wordt geleverd met een overvloed aan eCommerce-tools, Wix ADI-functie, responsieve sjablonen en andere opties die het mogelijk maken om middelgrote eCommerce-projecten te starten zonder codeervaardigheden. Wix

BigCommerceBigCommerce – is de gerenommeerde vertegenwoordiger van de eCommerce-niche, die uitsluitend wordt gebruikt voor de ontwikkeling van kleine tot grote online winkels en fysieke en digitale producten te koop aanbiedt. Het platform wordt geleverd met een unieke toolset en functies waarmee het zich onderscheidt van de massa als het gaat om eCommerce-websiteontwikkeling. BigCommerce

Welk systeem – Wix of BigCommerce – werkt beter voor het creëren en beheren van online winkels? Welke heeft meer te bieden en voor welke gebruikerscategorie? Welke kenmerken zorgen ervoor dat elk van hen de overhand heeft op de concurrent? We hebben Wix en BigCommerce grondig vergeleken om antwoorden te vinden op deze en andere vragen die gebruikers zouden kunnen hebben, terwijl we de juiste webbouwtool uitkiezen.

Lees ook: Hoe u gratis een online winkel kunt maken.

1. Gebruiksgemak

 • Wix. De website builder is een van de eenvoudigste systemen die je kunt gebruiken om een ​​webwinkel te starten. Dit betreft zowel het aanmeldingsproces als de procedure voor website-ontwikkeling. Wix heeft een intuïtieve, gebruiksvriendelijke en begrijpelijke interface, een slepen-en-neerzetten-editor die zorgt voor een gemakkelijke WYSIWYG-webbouwervaring en een logisch gestructureerd bedieningspaneel dat toegang biedt tot tal van hoogwaardige webontwerptools en -functies.

  WIX Editor

  Of je nu van plan bent een kleine of middelgrote online winkel te lanceren, dat zal verbluffend eenvoudig zijn met Wix. Het platform houdt zich aan de nieuwste trends in de branche en het werkt uitstekend voor alle gebruikerscategorieën, of het nu een beginner is of een professionele webdesigner. Er zijn meerdere richtlijnen en pop-up tips die je kunt tegenkomen, terwijl je hier aan webwinkelontwikkeling werkt. Alle bewerkingen kunnen rechtstreeks in het configuratiescherm worden gevolgd, zodat u de mogelijke fouten op tijd kunt oplossen. Al met al is het bouwen van een website met Wix eenvoudig, snel en gemakkelijk, terwijl het resultaat u niet zal teleurstellen.

 • BigCommerce. De websitebouwer is voornamelijk gericht op de ontwikkeling en het beheer van grote eCommerce-projecten en is daarom meer gericht op de behoeften en vaardigheden van professionele webontwerpers dan op beginners. BigCommerce heeft een logisch dashboard met veel nichespecifieke secties en tools. De interface van het systeem is ingewikkelder en lijkt qua uiterlijk en functionaliteit op het CMS.

  Dit betekent echter niet dat het werken met het systeem ingewikkeld is. Het kost gewoon meer moeite en tijd om de basisprincipes van het systeem te verkennen, vooral als dit de eerste keer is dat een gebruiker van plan is er een project mee te starten. BigCommerce-dashboard wordt geleverd met de zoekfilteroptie, die antwoorden geeft op alle vragen die een gebruiker mogelijk heeft, terwijl hij een webwinkel maakt / beheert met de websitebouwer.

  Aanpassing van Bigcommerce-thema

Wix versus BigCommerce. Wix is ​​een eenvoudigere en gebruiksvriendelijkere website-builder in vergelijking met BigCommerce. Het systeem heeft alles wat gebruikers nodig hebben om hoogwaardige online winkels te starten en te beheren, ongeacht de beschikbare codeervaardigheden of expertise op het gebied van webdesign. BigCommerce heeft daarentegen meer tijd nodig om een ​​webwinkel te starten, wat wordt verklaard door zijn sterke eCommerce-focus en overvloed aan nichespecifieke functies die van tevoren moeten worden beheerst.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Wix. De websitebouwer onderscheidde zich altijd door de high-end functionaliteit. Dit betreft ook het eCommerce-aspect. Wix maakt het mogelijk om kleine tot middelgrote online winkels te starten en te beheren, die goede prestaties bieden. De eCommerce engine geeft toegang tot meerdere aanpasbare tools en opties die bijdragen aan effectieve webwinkelprestaties. Sommige van deze functies omvatten een editor voor slepen en neerzetten, de mogelijkheid om professionele productgalerijen te maken en regelmatig bij te werken en om de producten in aantrekkelijke etalages weer te geven..

  Wix Editor

  Wix biedt ook meerdere betalings- / belasting- / verzendopties, webwinkel mobiele optimalisatie, 24/7 klantenondersteuning, introductie van couponcodes en kortingen, responsieve eCommerce-sjabloongalerij, CSV-productimport / export. Deze en andere functies zorgen ervoor dat meer klanten worden gegenereerd en dat de algehele prestaties van de webwinkel verbeteren.

  Naast uitgebreide opties voor het maken van webwinkels, onderscheidt de websitebouwer zich door de geavanceerde eCommerce-marketingopties. Met de Wix Ascend-tool kunt u uw project effectief promoten met behulp van een reeks hoogwaardige marketingtools. Al met al krijgen Wix Ascend-gebruikers toegang tot meer dan 20 geïntegreerde producten die bijdragen aan een beter beheer en groei van uw bedrijf.

  Wix Ascend

  Naast het stimuleren van het totale verkoopvolume, maakt de tool handelsprocessen geautomatiseerd en veel eenvoudiger voor iedereen. Dit helpt uiteindelijk om de SEO-posities van uw website te verbeteren, waardoor meer klanten worden aangetrokken. Onder de meest populaire Ascend-tools is het logisch om Live Chat, Forms, Inbox, Contact Manager en meerdere interactie-opties te noemen, zoals facturen, workflowbeheer, automatiseringen, taken & Herinneringen en nog veel meer.

 • Lees ook: Hoe Wix te gebruiken – een gedetailleerde tutorial.

 • BigCommerce. Als een gespecialiseerde eCommerce website builder, BigCommerce biedt een professionele set nichespecifieke functies, tools en opties die nodig zijn om alle soorten online winkels te starten en te beheren, van kleine projecten tot hypermarkten. Het platform besteedt speciale aandacht aan details, zoals de mogelijkheid om producten terug te sturen, geschenkverpakkingen, de filteroptie voor het zoeken van klanten en producten, meerdere meldingen, het opzetten van een kortingssysteem en nog veel meer.

  Bigcommerce onderscheidt zich bovendien van de massa door uitgebreide integratie- en marketingopties. Door gebruik te maken van het systeem is het mogelijk om fysieke / digitale producten te verkopen via social media systemen, populaire marktplaatsen en gespecialiseerde platforms. De laatste zijn Beso, Twitter, PriceGrabber, Facebook, Amazon, eBay, Shopzilla, Pinterest en nog veel meer.

  Bigcommerce Dashboard Marketing

  Met BigCommerce kunt u bovendien meerdere producten maken en verkopen met behulp van de functie voor het importeren / exporteren van CSV-bestanden. Deze optie is vooral waardevol als het gaat om het migreren van uw webwinkel tussen de platforms.

  Eigenaars van online winkels krijgen de mogelijkheid om productlijsten te maken en bij te werken wanneer ze dit nodig vinden, voorraadtools te beheren, kortingen te introduceren en te beheren, cadeaubonnen te verkopen, productdetails en parameters in te stellen, SEO- en marketingopties aan te passen (maximaliseer verkeer) verkoopvolume te verhogen en te verhogen, advertentiebanners en meldingen over verlaten winkelwagen te maken, contextuele advertenties in te stellen met Google AdWords enz..

  Tijdens het beheren van een webwinkel met BigCommerce, krijgt een gebruiker de mogelijkheid om zijn statistieken achteraf bij te houden door Google Analytics en andere statistieken-trackingprogramma’s te gebruiken die de beschikbare problemen helpen identificeren en deze op tijd oplossen. Tegelijkertijd moet u weten dat BigCommerce geen code-injectie toestaat, maar er zijn meerdere apps die u kunt kiezen en integreren om dit kleine nadeel te compenseren.

Wix versus BigCommerce. Zowel Wix als BigCommerce bieden hoogwaardige functionaliteit en flexibiliteit, die worden verklaard door de specialisatie van het systeem. Wix wordt geleverd met een functieset die nodig is om kleine tot middelgrote online winkels te starten en de functionaliteit is meer dan voldoende om aan deze behoeften te voldoen. BigCommerce, is een gespecialiseerd eCommerce-systeem dat zich onderscheidt van de massa vanwege de krachtige niche-gerichte functieset die nodig is om hypermarkten te lanceren en te beheren.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WixBigCommerce
Aantal thema’s:500+125+
Gratis thema’s:&# x2714; JA&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE&# x2714; JA
 • Wix. De websitebouwer staat bekend om zijn geweldige verzameling professionele responsieve sjablonen, die allemaal helemaal gratis zijn. De ontwerpen zijn onderverdeeld in verschillende thematische categorieën op basis van de niches waartoe ze behoren. Het biedt dus een groot gedeelte dat toegang geeft tot tientallen eCommerce-sjablonen. Om te beslissen welke sjabloon het beste werkt voor uw project, kunt u met het systeem een ​​voorbeeld bekijken voordat u de definitieve keuze maakt.

  Een van de hoogtepunten van het systeem is de Wix ADI-tool, die wordt aangedreven door de Artificial Design Intelligence en waarmee u hoogwaardige webwinkels kunt starten / beheren, zelfs als u geen programmeerkennis heeft.

  Lees ook: Wix Editor of Wix ADI: Welke is beter voor jou?

  De tool ontwerpt letterlijk de hele website voor u in de geautomatiseerde modus en biedt de mogelijkheid om zakelijke vragen te beantwoorden. Het gebruikt de antwoorden die u geeft verder om de website voor u te ontwerpen en deze te vullen met demo-inhoud. Jouw taak is om de beschikbare content te vervangen door je eigen webwinkel gerelateerde content. Dat is erg handig voor de meeste gebruikers, die hun eerste stappen zetten in de eCommerce-webbouwniche.

  Een andere webdesign-optie die Wix biedt, is de Standard Editor. Hier kunt u die webontwerptools kiezen en gebruiken die het beste werken voor uw online winkel om een ​​volledig gepersonaliseerde doe-het-zelf-website te maken.

  WIX-ontwerp

  Wix wordt geleverd met een set hoogwaardige ontwerpaanpassingstools die u kunt gebruiken om uw webwinkel de vereiste uitstraling en prestaties te geven. Het is ook mogelijk om versies voor desktop en mobiele websites te maken. Vergeet echter niet dat bewerkingen in de desktopversie worden weergegeven in de mobiele modus, terwijl de wijzigingen in de mobiele versie niet worden weerspiegeld in de desktopwebsite.

  Als u uw eCommerce-website niet zelf wilt ontwerpen of gewoon geen tijd heeft om dat te doen, kunt u met de websitebouwer een professionele webontwikkelaar inhuren, die dat voor u doet. Om dat te doen, moet u Wix Arena bereiken – de plek waar experts op het gebied van webdesign elkaar ontmoeten om nieuwe bestellingen te vinden en hun ervaringen te delen.

 • Lees ook: Real Wix eCommerce-voorbeelden.

 • BigCommerce. De websitebouwer heeft een mooie verzameling responsieve ontwerpen, waarvan het aantal momenteel 98 betaalde en 7 gratis thema’s omvat. De kosten van betaalde ontwerpen beginnen bij $ 145 en bedragen $ 235. Wat betreft de verschillen tussen gratis en betaalde thema’s, is het op het eerste gezicht moeilijk op te merken, aangezien alle ontwerpen de aandacht waard zijn. Als u het ontwerp van uw website wilt verbeteren en een persoonlijk tintje wilt geven, kunt u werken met de sjablooncode. Download het gewoon naar uw computer en breng de vereiste bewerkingen aan. Houd er rekening mee dat de websitebouwer het bewerken van dashboardcodes niet toestaat.

  Alle BigCommerce-sjablonen zijn onderverdeeld in thematische categorieën om de keuze van de gebruiker te vereenvoudigen. | Als u moeite en tijd wilt besparen, kunt u de geïntegreerde zoekfilteroptie gebruiken om het ontwerp te kiezen dat vooral aan uw behoeften voldoet. Vul gewoon de vereiste sjabloonparameters in die u zoekt en bekijk het resultaat. Om de sjabloon in detail te zien, kunt u de voorbeeldoptie gebruiken om ze te achterhalen en de uiteindelijke keuze te maken.

  BigCommerce blinkt ook uit in opties voor ontwerpaanpassing, waarvan het bereik meer dan genoeg is om een ​​echt uniek websiteontwerp te creëren. Welk sjabloon u ook kiest, het zal vrij flexibel zijn, waardoor het mogelijk is om bijna alle elementen te bewerken, behalve de positionering en opstelling van het blok. Onder de bewerkingen die u hier kunt aanbrengen, is het logisch om de keuze van kleurenschema’s, achtergronden, lettertypen, diavoorstellingen, afbeeldingsgalerijen, carrousels en nog veel meer te noemen.

  BigCommerce-ontwerp

  Als u niet tevreden bent met de sjabloonkeuze die in het systeem beschikbaar is, kunt u een ander thema kopen bij een van de services waarmee BigCommerce-partners samenwerken. Hun keuze is behoorlijk rijk, terwijl de kwaliteit ook op een hoog niveau staat. De websitebouwer maakt het mogelijk om de geïntegreerde Stencil Theme Editor te gebruiken, de geavanceerde point-and-click-interface waarmee het ontwerp van de etalage kan worden gewijzigd zonder dat er codering nodig is.

Wix versus BigCommerce. Wix-verzameling van eCommerce-sjablonen blijft niet achter bij die van Bogcommerce. Beide websitebouwers bieden meerdere thema’s voor verschillende niches en geavanceerde ontwerpaanpassingstools om ze een hoogwaardige uitstraling te geven. Daarnaast biedt BigCommerce de mogelijkheid om ontwerpen te bestellen bij de systeempartners, wat ook een voordeel op zich is.

4. Klantenservice

 • Wix. De klantenondersteuning van de service is behoorlijk veelzijdig en uitgebreid. Er is hier een informatieve Knowledge Base, waar u door meerdere video- en tekstlessen, tips, richtlijnen en aanbevelingen kunt bladeren die u helpen het maximale uit de prestaties van het platform te halen. Forum en blog zijn ook de beste bestemmingen om te bereiken als u van plan bent meer te weten te komen over de websitebouwer. Er is ook een mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen met het ondersteuningsteam via het ticketingsysteem en e-mail.

  Wix-ondersteuning

 • BigCommerce. Afgezien van de informatieve Knowledge Base en gratis webinars die regelmatig worden gehouden, gebruikt de websitebouwer e-mail, telefoon en livechat-ondersteuning waarmee alle systeemgerelateerde nuances persoonlijk kunnen worden uitgevonden. Er is ook een uitgebreid forum met veel branches en onderwerpen die veelzijdige aspecten van het werken met het systeem aanpakken.

  BigCommerce-ondersteuning

Wix versus BigCommerce. Beide websitebouwers bieden veelzijdige, informatieve en behulpzame opties voor klantenondersteuning. Elke gebruiker heeft de mogelijkheid om door Help-centra te bladeren die beschikbaar zijn in beide systemen en persoonlijk contact op te nemen met klantondersteuningsteams om belangrijke nuances te achterhalen.

5. Prijsbeleid

 • Wix. De websitebouwer brengt redelijke kosten in rekening voor de geleverde diensten. Om precies te zijn, er zijn twee soorten plannen waaruit u kunt kiezen: standaard en zakelijk / e-commerce. Er is ook een gratis nooit aflopend plan waarmee u de functionaliteit van het plan waarnaar u later gaat upgraden kunt testen. Elke groep plannen valt dienovereenkomstig in kleinere groepen abonnementen om te voldoen aan uitgebreidere gebruikersbehoeften.

  Als het gaat om het maken van webwinkels, is het logisch om eCommerce-abonnementen in detail te bekijken. Gebruikers die webwinkels willen lanceren en beheren, kunnen dus kiezen uit Business Basic ($ 23 / mo), Business Unlimited ($ 27 / mo) en Business VIP ($ 49 / mo). Deze plannen bieden een gratis functie voor het verbinden van domeinnamen, meerdere betalingsopties, geïntegreerde Form Builder, meer schijfruimte, mogelijkheid om meerdere producten te uploaden, e-mailmarketingopties, forum- en blogfunctionaliteit enz..

 • BigCommerce. Het systeem maakt het mogelijk om de functionaliteit van de websitebouwer gedurende 14 dagen gratis te testen – zo lang duurt de proefperiode. Aan het einde van de testperiode biedt het systeemsysteem u de mogelijkheid om te upgraden naar een van de vier abonnementen. Deze omvatten Standard, Plus, Pro en Enterprise. Hun kosten bedragen $ 29,95, $ 79,95 en $ 249,95 per maand voor de eerste drie plannen.

  De kosten van het Enterprise-plan worden onafhankelijk met de systeembeheerders besproken, omdat het gebaseerd is op meerdere problemen, zoals bedrijfscomplexiteit en type. Met de websitebouwer kunt u de kosten van de plannen met 10% verlagen door vanaf het begin het jaarabonnement te krijgen. Wat u ook moet weten, is dat BigCommerce wordt geleverd met de kunstmatige jaarlijkse winstlimiet. Het hangt af van de leeftijd van de plannen en vormt dienovereenkomstig $ 50.000, $ 150.000 en $ 400.000. De maximale jaarlijkse winstlimiet is $ 1 miljoen. Elke extra winst van $ 200000 kost bovendien $ 250 / maand. Dit is alleen haalbaar voor de voorwaarden van het Pro Plan.

Wix (Business / eCommerce-abonnementen)BigCommerce
Prijsplannen:&# x2714; Zakelijk Basic ($ 23 / maand);
&# x2714; Business Unlimited ($ 27 / maand);
&# x2714; Zakelijke VIP ($ 49 / maand);
&# x2714; Enterprise ($ 500 / maand).
&# x2714; Standaard ($ 29,95 / maand);
&# x2714; Plus ($ 79,95 / maand);
&# x2714; Pro ($ 249,95 / maand);
&# x2714; Enterprise (onafhankelijk besproken).
Kenmerken:&# x2714; SSL-beveiliging;
&# x2714; Email reclame;
&# x2714; Form Builder;
&# x2714; Blog- en forumfunctionaliteit;
&# x2714; Aansluiting van domeinnaam.
&# x2714; 14 dagen gratis proefperiode;
&# x2714; 10% korting voor jaarplannen;
&# x2714; Kunstmatige jaarlijkse winstlimiet (voor Pro Plan-gebruikers).

Wix versus BigCommerce. Wix is ​​een redelijkere en kosteneffectievere oplossing voor die gebruikers, die kleine en middelgrote online winkels willen lanceren en beheren. De prijsopties zijn veelzijdig en uitgebreid. BigCommerce brengt op zijn beurt hogere kosten in rekening voor de aangeboden abonnementen en stelt ook de kunstmatige jaarlijkse winst vast voor Pro Plan-gebruikers. Het werkt dus het beste voor grote online winkels en hypermarkten.

Bottom Line

Succesvolle en winstgevende eCommerce-websiteontwikkeling vereist altijd de keuze van de juiste webbouwtool. Deze keuze moet echter gebaseerd zijn op verschillende cruciale aspecten, waaronder het type en de grootte van de webwinkel die u gaat lanceren, de winst en het verkeer dat u wilt genereren, het doel dat u van plan bent te bereiken enz. Wix en Bigcommerce zijn twee professionele , kwaliteit en volledig uitgeruste website-bouwers, die zijn gericht op diverse gebruikerscategorieën.

WixWix – is een high-end alles-in-één website builder, die wordt geleverd met een breed scala aan geïntegreerde tools, functies en elementen die nodig zijn om kleine en middelgrote online winkels te starten en te beheren. Het systeem biedt een geïntegreerde Wix ADI-tool, krachtige eCommerce-engine, aanpasbare responsieve en gratis eCommerce-sjablonen, een overvloed aan ontwerpaanpassingstools, App Market met veel eCommerce-widgets, apps en andere onmisbare webwinkelbeheer- en promotie-opties.Wix

BigCommerceBigCommerce – is een van de krachtigste eCommerce-website-bouwers die op de tweede plaats komt na Shopify op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit en aanpasbaarheid. De websitebouwer draait om het maken van webwinkels en wordt daarom geleverd met een geavanceerde set eCommerce-tools en -functies waarmee u vanaf nul een professionele grote online winkel kunt maken.BigCommerce

Wix en BigCommerce zijn behoorlijk verschillend, maar elk systeem heeft veel te bieden aan de gebruikerscategorie die het target. Als je van plan bent een kleine of middelgrote digitale winkel te starten en je hebt geen geavanceerde webdesignvaardigheden, dan is Wix zeker het platform om mee te werken. Als uw eCommerce-aspiratie voor webdesign echter veel verder gaat dan het maken van kleine projecten en u van plan bent een professionele hypermarkt te starten die serieuze promotie en volledig beheer vereist, dan blijkt BigCommerce een meer geprefereerde oplossing te zijn.

WIX versus BigCommerce: vergelijkingstabel

WixBigCommerce
1. Gemak10 van 108 van 10
2. Functies10 van 109 van 10
3. Ontwerp10 van 108 van 10
4. Ondersteuning10 van 109 van 10
5. Prijzen10 van 108 van 10
Algemeen:10.0 van 108.4 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map