Wix versus Google Sites

Wix versus Google Sites


Als het gaat om website-ontwikkeling, begint het huidige aantal gebruikers te aarzelen tussen meerdere webbouwtools. Dit is wat de vergelijkingen van deze services zo belangrijk maakt.

Na het lezen van de beoordelingen van de meest cruciale parameters van de systemen waarin u geïnteresseerd bent, zult u meer vertrouwen hebben in uw keuze. Vandaag gaan we het hebben over de verschillen en onderscheidende kenmerken van twee websitebouwers – Wix en Google Sites.

Een snelle momentopname:

WixWix – is ‘s werelds populairste alles-in-één websitebouwer die een breed spectrum van gebruikersbehoeften op het gebied van webbouw dekt. Het systeem kan bogen op een reeks geavanceerde functies zoals Artificial Design Intelligence, Ascend, honderden responsieve sjablonen, krachtige tools voor ontwerpaanpassing en veelzijdige prijsplannen die passen bij elk budget en webdesignbehoeften. Wix.com

Google SitesGoogle Sites – is een websitesbouwer, die vrij eenvoudig te beheersen is voor alle gebruikerscategorieën. Het systeem biedt ook een betrouwbaar hostingplatform en creëert een intuïtieve webbouwomgeving. De functieset die het biedt, is vrij eenvoudig en werkt goed voor de ontwikkeling van gewone websites voor dagelijks gebruik. sites.google.com

Hoewel beide systemen het mogelijk maken om volledig uitgeruste projecten te maken, lijkt het toch nogal vreemd om de wereldberoemde service zoals Wix te vergelijken met het minder bekende Google Sites-platform. Het is vrij duidelijk dat Wix rijker, functioneler en intuïtiever is.

Het punt is: wat zijn de redenen waarom het zich onderscheidt van de massa en zijn er dingen waar het mee om kan gaan die onmogelijk te voltooien zijn met Google Sites?? Is het verschil tussen de platforms op lange termijn echt het geld waard? Welke service – Google Sites vs Wix – heeft de voorkeur voor een bepaalde doelgroep? Het wordt hoog tijd om dat nu duidelijk te maken. Laten we gaan.

1. Gebruiksgemak

 • Wix. Wix is ​​momenteel een van de meest gebruiksvriendelijke en intuïtieve website-bouwers met een visuele editor. Het wordt geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-optie die in-line website-bewerking ondersteunt, wat resulteert in de verbluffende WYSIWYG-webbouwervaring. De dienst omvat structureel het Dashboard (de plaats, waar u de belangrijkste website-instellingen aanpast) en de Editor (het gebied, waar u daadwerkelijk aan uw website-ontwikkeling werkt in de WYSIWYG-modus). Trouwens, Wix Editor laat je het Parallax Scrolling-effect toepassen op je project om de indruk die het op gebruikers maakt te vergroten.

  Wix Editor

  Al met al is de hele systeemomgeving ontworpen in dezelfde grafische stijl, inclusief de apps. Hierdoor ontstaat het gevoel van interface-eenheid, waardoor het eenvoudiger is om eraan te wennen. Ongeacht het opmerkelijke aantal opties, zelfs een gebruiker zonder ervaring met webdesign kan deze websitebouwer onder de knie krijgen.

  Wix ADI-editor

  Het duurt ongeveer enkele uren om de posities van elementen en systeemsecties te onthouden en om te leren hoe u de bewerkingen kunt aanbrengen, nieuwe functies kunt toevoegen en de pagina’s kunt ontwerpen met behulp van de beschikbare widgetverzameling.

 • Google Sites. Google Sites lijkt op de Pages-teksteditor als het gaat om de interface. Wat u zult zien, is het document waarin u zult werken en 3 secties met opties aan de rechterkant gerealiseerd via de tabbladen. Beheer van webpagina’s verschilt niet veel van het bewerken van een rapport met opgemaakte tekst en media-elementen. Dit is een interface van één pagina. Alles wat er niet in zit, verschijnt verder in pop-upvensters zonder overgangen.

  Google Sites Editor

  Dit gebeurt op hetzelfde scherm. Het is geen wonder dat deze service supergemakkelijk is. Elementen en opties die u kunt gebruiken, zijn tegelijkertijd zichtbaar. Het is theoretisch zelfs onmogelijk om hier iets door elkaar te halen. Het duurt een half uur tot een dag om de dienst te verkennen, afhankelijk van uw interesse en ervaring.

Wix versus Google Sites. Voor zover we ons primair richten op het gebruiksgemak in deze sectie, dan is de leider duidelijk – dit is Wix. De interface van het systeem is eenvoudig, functioneel, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Gebruikers kunnen het resultaat van hun werk duidelijk zien dankzij de WYSIWYG-website-editor. Dit is erg belangrijk voor niet-techneuten, die het systeem net aan het verkennen zijn en daarom een ​​kans waarderen om de vereiste bewerkingen uit te voeren voordat de website wordt gepubliceerd.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Wix. Wix is ​​de alles-in-één oplossing voor webbouw die geschikt is voor de ontwikkeling van verschillende soorten websites. Hiermee kunt u bedrijfswebsites, portfolio’s, bestemmingspagina’s, forums, websites van restaurants, hotels, commerciële en non-profitorganisaties, evenementen, online winkels van fysieke en digitale producten (foto’s, muziek, video, bestanden), gamingwebsites, blogs maken en andere projecttypes.

  Dergelijke veelzijdigheid van functionele functies wordt bereikt door een rijke set widgets, een grote keuze aan beschikbare applicaties (dat wil zeggen modules), code-integratieopties, absolute positionering van webpagina-elementen (zonder de noodzaak om rekening te houden met het netwerk en aangrenzende elementen) en flexibel instellingen van elk blok (achtergrond, animatie, lettertypen, layout).

  Wix Editor Tools

  Het onmiskenbare hoogtepunt van de websitebouwer is het geavanceerde Wix ADI-tool. De Artificial Design Intelligence-functie helpt gebruikers om met slechts een paar klikken fatsoenlijke websites te maken. Het biedt stapsgewijze richtlijnen en vragenreeksen, waarmee gebruikers automatisch websites kunnen maken met behulp van de ingediende antwoorden en inhoud. De functie zal een grote hulp zijn voor nieuwe gebruikers, die niet kunnen bogen op een rijke webbouwervaring maar toch de intentie hebben om volledig uitgeruste projecten te starten.

  Voor die gebruikers, wier codeervaardigheden op een behoorlijk niveau zijn, biedt het systeem de mogelijkheid om een ​​standaard Wix Editor toe te passen om handmatig kwaliteitswebsites te creëren en te beheren. Bovendien heeft Wix een mobiele editor, waarmee u de mobiele versie van uw website kunt maken en bewerken zonder de desktopvariant te beïnvloeden.

  Wix onderscheidt zich ook van de massa vanwege de krachtige Turbo-functie. Wix Turbo is een reeks technologieën en tools die worden toegepast om de totale laadtijd van de website te verminderen. Dit wordt mogelijk dankzij de implementatie van technologieën en functies die de weergavetijd van de browser optimaliseren zonder de prestaties te beïnvloeden.

  De websitebouwer beschikt ook over uitgebreide blogopties waarmee u op elk gewenst moment een blog kunt maken en bijwerken, berichten kunt schrijven en plannen, opmerkingen van gebruikers kunt inschakelen, unieke blogontwerpen kunt selecteren, SEO-parameters kunt instellen enz. Evenzo beschikt Wix over een krachtige e-commerce-engine, waarmee u kleine- tot middelgrote online winkels.

  Wix ADI eCommerce

  Als je prestaties wilt toevoegen aan het project waar je aan werkt, voel je dan vrij om Wix App Market te bereiken. Dit is de plek waar u door meerdere widgets, extensies en add-ons kunt bladeren om ze verder te integreren in uw website. De hier beschikbare widgets zijn gratis en betaald. Het is aan jou om de vereiste elementen te selecteren.

  Een ander cruciaal kenmerk van de websitebouwer is Wix Ascend. Dit is de geavanceerde alles-in-één bedrijfsoplossing die alle zakelijke tools omvat die u nodig heeft om een ​​professioneel project op te bouwen. Al met al zijn hier meer dan 20 producten beschikbaar, die effectief kunnen worden gebruikt om uw project te starten, beheren en promoten. Alle tools zijn zorgvuldig onderverdeeld in secties en groepen op basis van hun doel en indicatie (u kunt bladeren door tools voor klantinteractie, tools voor website-promotie, marketingopties en meer).

  Wix Code – een unieke webapp-builder – is een ander voordeel van het systeem die zal voldoen aan de behoeften van alle gebruikerscategorieën. Het stelt iedereen in staat webgebaseerde applicaties te starten en te bewerken zonder de noodzaak om codeervaardigheden aan te tonen en de basisprincipes van programmeren te kennen.

 • Google Sites. Google Sites wordt niet gebruikt om alleen openbare websites te maken. Het wordt ook gebruikt om interne en intranet-websites te ontwerpen. Deze service werkt ideaal voor teamwerk bij projectontwikkeling.

  Je hebt een grote selectie van webgebaseerde Google-applicaties, waaronder documenten, spreadsheets, agenda, Gmail enz. Dit maakt het mogelijk om documenten toe te voegen aan de pagina’s, grafieken, presentaties, afbeeldingen, diagrammen, YouTube-videoformulieren, kaarten met gespecificeerde locatie enz. vanuit de cloud.

  Met andere woorden, Google-cloudapplicaties worden gebruikt als widgets (contentproviders) voor Google Sites. Door een element aan de pagina toe te voegen (video, document of presentatie), krijg je een blok waarvan de afmetingen kunnen worden aangepast aan jouw behoeften.

  Bron voor Google Sites invoegen

  Een blok kan verschillende elementen bevatten, zoals een titel, video en beschrijving in de willekeurige volgorde van hun positionering ten opzichte van elkaar. Hulpmiddelen voor inhoudsopmaak zijn standaard en omvatten een lettertype, kleur, lijst, uitlijning, link. Het is mogelijk om meerdere pagina’s te maken, die allemaal in het bovenste menu te vinden zijn.

  Er zijn hier geen SEO-instellingen en ook geen mogelijkheid om een ​​domein aan uw website te koppelen. U kunt een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen voor samenwerking en visuele gegevensuitwisseling, bijvoorbeeld een online cv maken of documenten publiceren met media-elementen voor openbare toegang. Google Sites is het waard om voor dergelijke taken te gebruiken, niet meer.

Wix versus Google Sites. De services zijn bedoeld om verschillende soorten taken op te lossen. Met Wix kunt u aantrekkelijke commerciële websites maken met gecompliceerde functionaliteit, blogs voor schrijvers, websites van game-ontwikkelaars of muzikanten met online betalingsacceptatie en e-commerceprojecten.

Google Sites is een lichtgewicht oplossing om communicatie en gegevensuitwisseling binnen het team te ondersteunen. Dit is een van de onderdelen van een uitgebreide Google-cloudtoolset, samen met applicaties voor documentatiebeheer, kaarten enz.

Als het gaat om de functieset, is Wix absoluut de leider, wat heel begrijpelijk is. Een gespecialiseerde betaalde websitebouwer is veel functioneler in vergelijking met een gratis verpakte applicatie van Google.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WixGoogle Sites
Aantal thema’s:5506
Mobiele editor:&# x2714; JA✘ NEE
AI Website-ontwerp:&# x2714; JA✘ NEE
Slepen&Laten vallen:&# x2714; JA&# x2714; JA
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA✘ NEE
 • Wix. Wix is ​​een nicheleider als het gaat om de kwaliteit van kant-en-klare sjablonen. Eigenlijk biedt het de beste ontwerpen in de hedendaagse markt voor webdesign. Het totale aantal thema’s overschrijdt momenteel 550 sjablonen, die standaard mobiel klaar zijn en volledig aanpasbaar zijn. Als u een betere sjabloonkwaliteit verwacht, kunt u het geselecteerde ontwerp handmatig aanpassen met behulp van de systeemeditor.

  Slechts één klik is voldoende om het systeem de sjabloon automatisch aan te passen aan alle soorten mobiele en desktop-apparaten. De sjabloongalerij wordt regelmatig bijgewerkt om gebruikers geavanceerde ontwerpen te bieden. Als het je niet lukt om een ​​geschikt thema te vinden tussen de voorbeelden die Wix biedt, is er een mogelijkheid om een ​​lege sjabloon te kiezen en deze helemaal opnieuw aan te passen.

  Om de ontwerpen te bewerken, kunt u nieuwe blokken toevoegen, widgets en extensies integreren, laagparameters instellen, meerdere effecten, geanimeerde achtergronden en andere elementen toepassen, afhankelijk van de niche waartoe uw website behoort en het resultaat dat u wenst te gebruiken. Houd er rekening mee dat u tijdens het werken aan uw project niet van sjabloon kunt wisselen vanwege de absolute functie voor elementpositionering die Wix biedt.

 • Google Sites. Google Sites heeft geen galerij met voorraadontwerpen. In plaats daarvan krijgt u 6 eenvoudige thema’s aangeboden, die het paginaschema van de lettertypen wijzigen en het mogelijk maken om de hoofdkleur van elementen te kiezen.

  Als gevolg hiervan zullen webpagina’s er vanuit het oogpunt van de ontwerper hetzelfde uitzien. Ze hebben dezelfde kleur en lettertype. Een mogelijkheid om de blokken op dezelfde manier te kleuren of je eigen achtergrondafbeelding in te stellen, voegt hier diversiteit toe.

  Er zijn geen andere tools voor ontwerpaanpassing. Google Sites-pagina’s kunnen visueel van elkaar verschillen vanwege het verschil in de combinatie van elementen en hun positionering ten opzichte van elkaar. Alle websites die met het platform zijn gemaakt, lijken erg op elkaar. Het verschil zit in de inhoud en de opmaak.

Wix versus Google Sites. Als het gaat om ontwerpvergelijking, is er een duidelijk onderscheid tussen een professionele websitebouwer en een vereenvoudigde applicatie voor bedrijfsintranet. Het spreekt voor zich dat Wix alle voordelen biedt van een volledig uitgerust systeem – een perfecte set voor mobiel geoptimaliseerde designer-sjablonen, geavanceerde aanpassingshulpmiddelen en de mogelijkheid om uw eigen thema’s helemaal zelf te maken.

4. Klantenservice

 • Wix. Wix biedt een krachtig ondersteuningscentrum, waaronder het YouTube-kanaal, een forum, het uitgebreide ondersteuningscentrum en een indrukwekkende sectie met veelgestelde vragen. Met de slimme zoekoptie kunt u antwoorden vinden op bijna alle vragen die een gebruiker heeft. Lukt het je nog steeds niet, dan kun je proberen met een ticketsysteem. Wanneer u aan website-ontwikkeling werkt, ziet u het vraagteken boven elk bewerkbaar element. Beweeg er gewoon overheen om de vereiste informatie over het gebruik van het opgegeven element en tips over de praktische toepassing te krijgen.

  De kennisbasis van de websitebouwer is rijk aan educatieve instructievideo’s en stapsgewijze handleidingen die vanaf het begin duidelijk en begrijpelijk zijn. Als er nog vragen zijn, kunt u via e-mail contact opnemen met Wix-experts.

 • Google Sites. Google Sites wordt geleverd met een referentiegedeelte dat is ontworpen in de merkstijl, dat laconiek, eenvoudig en begrijpelijk is. Indien nodig kunt u ook het Helpforum van Google Sites bezoeken.

Google Sites versus Wix. De technische ondersteuning van de systemen wordt anders gerealiseerd door het onderscheid tussen de platformtypes. Wix biedt meer referentiemateriaal en geeft toegang tot communicatie met de ontwikkelaars.

5. Prijsbeleid

Er is niets te vergelijken bij het analyseren van deze criteria, aangezien Google Sites een gratis cloud-app is. Ja, u krijgt 10 GB schijfruimte voor uw bestanden aangeboden, u mag uw eigen domein koppelen, favicon toevoegen en de eenvoudigste SEO instellen. Maar dat is alles. Deze slechte kansen bewijzen het enige feit: het systeem is niet gemaakt om commerciële websites te ontwerpen. Je kunt het gratis gebruiken voor het onbeperkte tijdsinterval.

Wix kan ook een eeuwig gratis abonnement aanbieden, dat niet verschilt van dat van Google Sites in zijn bewoordingen: u krijgt functionaliteit en schijfruimte, maar u kunt geen verbinding maken met uw eigen domein. U mag echter SEO en andere functies instellen.

Wix biedt bovendien verschillende betaalde abonnementen aan, die het mogelijk maken om een ​​online winkel te creëren, domeinnaam aan de website te koppelen, het volume van de schijfruimte uit te breiden, nuttige applicaties als bonus te krijgen enz. Al met al heeft de websitebouwer 5 betaalde abonnementen, waarvan de kosten beginnen met $ 4,50 / maand voor het goedkoopste Connect Domain Plan en oplopen tot $ 24,50 / maand voor het duurste VIP-abonnement. Houd er rekening mee dat het Connect Domain Plan de systeemadvertenties niet van de website verwijdert. Om er vanaf te komen, moet je upgraden naar het Combo Plan en hoger.

Wix Standard-prijzen

Wix biedt bovendien verschillende betaalde abonnementen, die het mogelijk maken om een ​​online winkel te creëren, domeinnaam aan de website te koppelen, het volume van schijfruimte uit te breiden, nuttige applicaties als bonus te krijgen enz..

Voor zover Google Sites een volledig gratis service is, is het logisch om deze te vergelijken met een gratis Wix-versie. We hebben al gedefinieerd dat Wix de leider is in deze vergelijking, zelfs onder deze omstandigheden: het heeft minder beperkingen en meer kansen onder andere gelijke voorwaarden.

De functionaliteit wordt geavanceerder bij het gebruik van betaalde abonnementen. Daarom heeft Google Sites geen enkele kans om de vergelijking te winnen.

6. Voors en tegens

Wix is een krachtige websitebouwer, waarvan het gebruik zal zorgen voor meerdere voordelen. Laten we de belangrijkste inschakelen:

 • Prachtige app store, applicaties aanbieden die er geweldig uitzien, consistent werken en gemakkelijk te integreren zijn;
 • Visuele editor, wat een beetje verward is vanwege de verscheidenheid aan opties, maar nog steeds vrij flexibel;
 • Wix-code en Wix ADI – de technologieën die geen analogen hebben die de concurrenten mogelijk aanbieden. Zulke zaken als databases en kunstmatige intelligentie vormen de toekomst van het bouwen van websites;
 • Mooi hoor SEO-wizard, het genereren van handige tips voor nieuwkomers;
 • Fatsoenlijke sjablonen;
 • Indrukwekkend ondersteuningscentrum;
 • Hoge frequentie van promotiecampagnes, het aanbieden van kortingen voor betaalde abonnementen.

Het is duidelijk gemakkelijk te vinden nadelen in zo’n uitgebreide systeemfunctionaliteit, zoals:

 • Bandbreedtebeperkingen voor kanalen in twee initiële plannen dragen niet bij aan de systeemreputatie;
 • Ongeacht de hoge kwaliteit van de interface, het is nog steeds een beetje moeilijk vanaf het begin te gebruiken, dus je zult eraan moeten wennen;
 • Het is wenselijk om de mogelijkheid te hebben om producten uit CSV of XML te importeren bestanden, die nog niet beschikbaar zijn.

Wix is ​​geen ideale websitebouwer, maar streeft er wel naar om de beste te zijn. Dankzij de hoge ontwikkelingspercentages kan het de leider in de niche zijn en veelbelovende vooruitzichten voor gebruikers creëren. Kleine foutjes zijn op deze achtergrond niet zichtbaar.

Google Sites is aanvankelijk de lof waard vanwege het intuïtieve karakter. We zijn nog geen eenvoudigere webbouwservice tegengekomen. Dit is de essentie van zijn aantrekkelijkheid.

 • Toegang tot de volledige set Google Apps maakt het mogelijk webpagina’s met diverse inhoud te maken, ze opmaken als standaarddocumenten in teksteditors. Kunt u visueel aantrekkelijke documenten ontwerpen? Zo ja, dan kunt u Google Sites gemakkelijk onder de knie krijgen.

 • U kunt bestanden gebruiken van de merk cloudopslag, inclusief afbeeldingen, video’s, documenten, grafieken etc. Dit is erg handig. Websites reageren, wat ook een voordeel is.

 • Net als elke andere cloudapplicatie van Google, verleent u uw gekozen toegangstype aan uw collega’s of vrienden. De service heeft geen nadelen wat betreft de gespecificeerde functies – alles werkt hier geweldig.

Google Sites verliest echter zijn aantrekkelijkheid voor bedrijven buiten de gezellige omgeving. Dit is het grootste nadeel van het systeem: u kunt geen website maken, waardoor u winst kunt maken (verkopen, klanten aantrekken, iets promoten enz.).

Het is onmogelijk om een ​​blog te beheren, een forum of een online winkel te creëren, een aantrekkelijke galerij te ontwerpen enz. In het systeem. U kunt hier veel niet doen. Dit is een probleem waardoor u Google Sites niet serieus kunt nemen.

Bottom Line

Welke optie – Wix of Google Sites – is een webdesign-oplossing die de voorkeur heeft en voor wie? Beide website-bouwers maken het mogelijk om websites te maken en te publiceren. De benaderingen die ze gebruiken, de functiesets en de belangrijkste systeemparameters laten ons echter duidelijk beseffen dat de systemen erg verschillen. Zelfs de vergelijking van de opties van gratis versies maakt Wix een meer geprefereerde variant voor alle gebruikerscategorieën. Om nog maar te zwijgen over de voordelen van de betaalde plannen.

WixWix is een perfecte websitebouwer voor gebruikers, wier verwachtingen en inspanningen op het gebied van webdesign veel verder gaan dan de gewone doelstellingen voor webontwikkeling. Het systeem is momenteel het beste in de niche en biedt superieure functionaliteit, geavanceerde tools voor ontwerpaanpassing, een enorme verzameling sjablonen die zijn geoptimaliseerd voor mobiele weergave en unieke ontwerpbewerkingsoplossingen. Wix.com

Google SitesGoogle Sites is een websitebouwer die opmerkelijk achterloopt op Wix wat betreft functionaliteit en visuele presentatie. Het systeem werkt mogelijk goed voor eenvoudige projecten die geen integratieopties of complexe webdesignoplossingen impliceren. sites.google.com

De vergelijking van deze twee platforms geeft duidelijk de winnaar aan – Wix. Als u nog steeds twijfelt, houd er dan rekening mee dat Google Sites vooral aantrekkelijk is voor mensen die Google Apps actief gebruiken in de teamwerkmodus. U kunt de projecten beheren en de beste praktijken delen in samenwerking met uw teamleden hier. Als u echter van plan bent om complexe commerciële websites te maken met geavanceerde prestaties en ongeëvenaarde visuele impact, dan is Wix ongetwijfeld de beste keuze.

Overzicht vergelijkingstabel

WixGoogle Sites
Makkelijk te gebruiken:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites
Kenmerken:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites
Ontwerpen:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites
Klantenservice:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites
Prijzen:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites
Totale score:Wix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google SitesWix versus Google Sites

Probeer Wix nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map