Wix versus Magento

wix vs magento


Deze keer zullen we twee webbouwplatforms benadrukken, die een goede reputatie kunnen hebben bij website-eigenaren. Dit zijn Wix en Magento. Beide systemen beschikken over een krachtige functieset die nodig is om een ​​functionele online winkel te lanceren en te beheren.

Elk van hen wordt ook geleverd met individuele onderscheidingen en kenmerken waarvan gebruikers op de hoogte moeten zijn voordat ze de definitieve keuze maken.

Een snelle momentopname:

WixWix – is de bekendste websitebouwer, met een scala aan functies, tools en opties waarmee kleine en middelgrote online winkels kunnen worden gestart. De website builder werkt even goed voor beginners als voor bekwame webontwikkelaars die zich bezighouden met de ontwikkeling van klantgerichte projecten. Met Wix kunt u een volledige webwinkel creëren zonder de minste ontwerp- of codeervaardigheden te bezitten. Wix.com

MagentoMagento – is een van de meest populaire op e-commerce gerichte websitebouwers. Het systeem maakt het mogelijk websites te bouwen die verschillen in complexiteit, benadering van webdesign, budget en andere parameters. Bovendien is het beheersen en beheren van op Magento gebaseerde webwinkels vaak een uitdaging voor onervaren webdesigners vanwege de complexiteit van de service. Magento.com

Dus, welke website builder kan meer eCommerce-functies bieden? Wie van hen wordt de leider van de vergelijking? Om deze vragen te beantwoorden en gunstige eigenschappen van beide systemen te definiëren, is het logisch om Magento vs Wix te vergelijken vanuit het oogpunt van hun belangrijkste parameters. Dat is precies wat we in de review gaan doen. Laten we ons klaarmaken voor gerommel!

1. Gebruiksgemak

 • Wix. Dit is een van de eenvoudigste en meest gebruiksvriendelijke websitebouwers, speciaal gemaakt voor gebruikers die geen idee hebben van de webbouwnuances en programmeerkennis. Het systeem maakt het mogelijk om een ​​website helemaal opnieuw te starten zonder enige technische achtergrond, webontwikkeling of codeerervaring.

  Wix Editor

  Het dashboard van het systeem en de interface zijn logisch gestructureerd en bieden een intuïtieve browse-ervaring. Met de WYSIWYG-editor en de functie voor slepen en neerzetten kunt u elke stap van het webontwerpproces controleren door de eerder aangebrachte wijzigingen te zien. U kunt eenvoudig een webwinkel beheren met betrekking tot uw behoeften en het projectdoel, secties, widgets, extensies en andere vereiste elementen toevoegen en aanpassen.

  Wix ADI eCommerce

  De thema-editor wordt geleverd met een reeks tools die nodig zijn om een ​​gepersonaliseerde webpagina te maken en uw merkidentiteit en originele stijl vast te stellen. Zelfs als je nog nooit eerder websites hebt gemaakt, laat Wix je niet verdwalen.

 • Magento. In tegenstelling tot Wix kan Magento niet bogen op hetzelfde niveau van gebruiksvriendelijkheid. Het platform leek altijd een obscure oplossing te zijn voor gebruikers die geen speciale bewerkings- of codeervaardigheden hebben. De release van de Magento 2.0-versie heeft het bouwproces nauwelijks bemoeilijkt. Zodra u een nieuwe functie moet toevoegen of een bepaalde sectie moet bewerken, moet u zowel met HTML omgaan als de basis van het Magento-platform leren.
 • Magento Editor

Wix versus Magento. Wix lijkt een betere optie voor niet-ontwikkelaars. Het wordt geleverd met eenvoudigere bewerkingsfuncties en vereist geen technische vaardigheden. Aan de andere kant zal het beheren van Magento een zware uitdaging zijn, zelfs voor gebruikers die op zijn minst basis technische en ontwerpervaring hebben.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Wix. De website builder blinkt uit in functionaliteit. eCommerce-opties zijn geen uitzondering. Het systeem wordt geleverd met de geïntegreerde e-commerce-engine, waarvan het gebruik resulteert in het creëren van visueel aantrekkelijke kleine tot middelgrote webwinkels met hoogwaardige prestaties.

  Bij het ontwerpen van een online winkel met Wix, kunt u meerdere productlijsten maken met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen. Het is ook mogelijk om ze onder te verdelen in categorieën en subcategorieën om een ​​gemakkelijke en tijdbesparende productzoekopdracht te garanderen.

  Ervaren webontwerpers zullen een optie waarderen om in de Standard-website-editor te werken. Er is een kans om de sjabloon te selecteren die het meest bij uw zakelijke niche past en deze vervolgens handmatig aan te passen met behulp van de tools die beschikbaar zijn in het dashboard. Dit kost meer tijd en moeite, maar dit is de trefzekere manier om een ​​uniek webwinkelontwerp te maken dat zal verschillen van de rest.

  Gebruikers, die net op weg zijn om hun webdesignvaardigheden te verbeteren, zullen het idee zeker leuk vinden om mee te werken Wix ADI. Deze tool die automatisch een volledig nieuwe website maakt met behulp van eerder ingediende bedrijfsinformatie. Dit is een veel snellere optie dan het gebruik van de standaardeditor.

  Wix Store Editor

  Bovendien zorgt de website builder voor het gemak van website-eigenaren en bezoekers, die de mobiele versie van een online winkel gebruiken. Met de Mobile Editor die in het systeem beschikbaar is, kunt u de website onderweg beheren en bijwerken vanaf elke plaats met een internetverbinding. Houd er rekening mee dat de wijzigingen die u aanbrengt in de mobiele modus niet worden weerspiegeld in de desktopversie van uw online winkel, terwijl de wijzigingen die u aanbrengt in de desktopmodus automatisch worden weergegeven in het mobiele regime.

  Wix Mobile Editor

  Wix website builder is ook de aandacht waard vanwege zijn App Market, waar u kunt kiezen tussen gratis en betaalde eCommerce-widgets, extensies en add-ons om te integreren in uw eCommerce-website. U kunt hier meerdere opties tegenkomen, of het nu het aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief, de Site Search Tool, de Form Builder, het boekingsveld, de sectie met klantbeoordelingen of een andere op e-commerce gerichte widget is. De websitebouwer ondersteunt ook 17 betalingsopties, waaronder de wereldwijd populaire PayPal, Braintree, Stripe en andere alternatieven.

  Met Wix kunnen website-eigenaren gemakkelijk promoties, advertentiecampagnes en speciale evenementen voor potentiële klanten afhandelen. Webwinkeliers kunnen couponcodes, verkopen en kortingen activeren om zoveel mogelijk klanten aan te trekken.

 • Magento. Als het op Magento aankomt, kan het toevoegen van extra functies een uitdaging zijn. Als open source platform vereist het platform een ​​diepere technische betrokkenheid. Zodra u deze specifieke bouwtool hebt gekozen, kunt u alleen rekenen op uw persoonlijke onderhoudsmogelijkheden of een professionele ontwikkelaar inhuren om nieuwe functies toe te voegen.

  Magento-functies

  Sommigen kiezen misschien voor Magento Connect en halen daar de nodige apps vandaan. Echter, elke extensie brengt u tot hogere kosten. Nogmaals, je moet goede codeervaardigheden hebben om nieuwe extensies toe te voegen. Elke keer dat u een nieuw loyaliteitsprogramma wilt lanceren of een e-mailmarketingsysteem wilt integreren, moet u een professionele ontwikkelaar inhuren.

Wix versus Magento. Wix lijkt een eenvoudiger pad als het gaat om het helemaal zelf opzetten van een webshop. Gebruikers krijgen een sjabloon vol met extensies en zijn voorzien van een kleine webwinkelbehoefte. Magento ziet er ingewikkelder uit vanuit het perspectief van het toevoegen van nieuwe applicaties en add-ons.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WixMagento
Aantal thema’s:550Op maat
Mobiele editor:&# x2714; JA✘ NEE
AI Website-ontwerp:&# x2714; JA✘ NEE
Slepen&Laten vallen:&# x2714; JA✘ NEE
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Wix. Het systeem biedt een behoorlijke verzameling mobiel-eCommerce-sjablonen die u kunt gebruiken om kleine en middelgrote online winkels te creëren. De kwaliteit van de sjablonen is van het hoogste niveau – ze hebben een professionele en indrukwekkende uitstraling, wat vanaf het eerste gezicht begrijpelijk is. Welk thema u ook kiest, u kunt er 100% zeker van zijn dat uw online winkel de aandacht van de doelgroep zal trekken en de wens oproept om door de productlijst te blijven bladeren.

  Met elke sjabloon kunt u ongeveer 100-150 producten maken en verkopen met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen voor een betere aantrekkingskracht op de klant. Er is ook een mogelijkheid om een ​​leeg thema te selecteren om zelf een webwinkel te ontwerpen. Wix zorgt voor een eenvoudige en intuïtieve webervaring en laat u marketing-apps en tools selecteren en integreren om aantrekkelijke productvoorbeelden te maken.

  Het systeem wordt geleverd met een verzameling stockafbeeldingen en uitgebreide fotogalerijen om de webpagina’s een prachtige uitstraling te geven. Met de geavanceerde Parallax Scrolling-functie en video-integratieoptie heeft uw website een aantrekkelijker en uniek ontwerp.

 • Magento. Magento-sjablonen hebben een professionele uitstraling met een lijst met goed georganiseerde categorieën. Ga gewoon naar Magento Marketplace en kies een thema dat je leuk vindt. Het platform biedt momenteel 13 e-commerce gerelateerde thema’s. Het platform heeft ook responsieve sjablonen met geanimeerd ontwerp, scrolleffecten, enz. De meeste zien er geweldig uit, maar ze zijn alleen beschikbaar als betaalde versies.

Wix versus Magento. De Wix-verzameling eCommerce-sjablonen is uitgebreider en rijker aan functies in vergelijking met die van Magento. De website builder maakt het mogelijk om flexibele ontwerpaanpassingstools, integratieopties en kwaliteitsthema’s te gebruiken om professionele en complete eCommerce-projecten te creëren.

4. Klantenservice

 • Wix. Wix biedt een volledige gratis klantenondersteuning om elk probleem aan te pakken. Gebruikers zijn welkom om contact op te nemen met het ondersteuningsteam als ze vragen hebben over facturering, domeinen, Wix Store-instellingen, enz. Voel je vrij om vragen te stellen bij het starten en om hulp aan te vragen bij het beheren van een reeds bestaande website. Wix garandeert onmiddellijke technische en andere vormen van assistentie.

  De interface van de service wordt geleverd met meerdere tips, aanwijzingen en aanwijzingen om het effect van het werken met de service te maximaliseren. Welke knop u ook wilt activeren om een ​​bepaalde actie te voltooien, u ziet er de Help-pictogrammen over om de implicatie ervan te begrijpen. Er is ook toegang tot het officiële forum van het platform, waar u meerdere onderwerpen, branches en secties kunt tegenkomen met artikelen, handleidingen, veelgestelde vragen en andere nuttige informatiebronnen.

 • Magento. Magento ziet er uitdagender uit als het gaat om klantenondersteuning. Hoewel het platform een ​​eigen helpcentrum heeft, ziet het er minder nuttig uit met slechts enkele basissecties zoals How To of FAQ. Hoewel het nog steeds een ontwikkelaarsforum heeft waar u naar de nodige informatie kunt zoeken of om advies kunt vragen, wordt het bouwproces tijdrovend. Klantondersteuning is alleen beschikbaar voor abonnees van Enterprise Edition, wat geen goed nieuws is voor eigenaren van kleine bedrijven.

Magento vs Wix. Wix lijkt echt uitermate nuttig voor beginners die pas aan de slag gaan met het bouwen van hun eerste online webshop. Het platform beschikt over een rijk helpcentrum met alle fundamentele problemen benadrukt. Tegelijkertijd kunt u contact opnemen met het Wix-ondersteuningsteam als u het antwoord op de vraag niet kunt vinden of als u dringende technische assistentie nodig heeft. Het Magento-ondersteuningsteam ziet er minder informatief uit. Het helpcentrum bevat enkele algemene verklaringen, terwijl live ondersteuning alleen beschikbaar is voor bevoorrechte klanten.

5. Prijsbeleid

 • Wix. Wix lijkt een kosteneffectievere oplossing te zijn in vergelijking met andere websitebouwers, waaronder Magento. Het platform heeft een gratis, eeuwigdurend plan waarmee u de volledige functieset van het plan waarin u geïnteresseerd bent kunt testen. Er is een apart e-commerceplan voor online winkels. De kosten bedragen momenteel $ 16,50 / maand. Het plan biedt voldoende bandbreedte en schijfopslagruimte om een ​​volledig uitgeruste eCommerce-website te hosten, te beheren en bij te werken. Het systeem biedt regelmatig kortingen, die soms 50% of zelfs meer kunnen bedragen, afhankelijk van de gelegenheid. Deze kortingen en speciale aanbiedingen hebben voornamelijk betrekking op geavanceerde abonnementen, waaronder het eCommerce-abonnement.

 • Magento. Magento lijkt minder voordelig vanuit kosteneffectieve perspectieven. Het biedt nog steeds een gratis abonnement. Het heeft echter een beperkt aantal functies die niet voldoende zijn om een ​​online schuldwinkel op te bouwen. Gebruikers zullen nog steeds te maken krijgen met de noodzaak om meer te betalen voor extra functies en add-ons die alleen op betaalde basis beschikbaar zijn. Een enkel privé-chatsysteem kost u bijvoorbeeld $ 39 om uw klanten hiervan op de hoogte te houden. Is het dat geld waard? Zeker niet.

Wix versus Magento. Hoewel Magento CE gratis is, kun je het nauwelijks aan zonder extra kosten. Elke nieuwe plug-in of extensie die u moet installeren, heeft extra geld nodig. Overweeg ook een maandelijkse vergoeding die door uw hostingprovider is vastgesteld. Wix biedt gratis hostingfaciliteiten aan naast tientallen gratis applicaties voor uw winkel.

Conclusie

Wix en Magento zijn websitebouwers die kunnen worden gebruikt om hetzelfde doel te bereiken – het creëren van functionele, feature-rijke en indrukwekkende online winkels. Ondanks het gedeelde doel, hebben de systemen heel verschillende benaderingen voor het proces van website-ontwikkeling, eCommerce-functies, ontwerpaanpassingstools en de complexiteit van het beheersen van het systeem. Hoewel Wix de alles-in-één website-builder is met een krachtige e-commerce-engine, is Magento een gespecialiseerd systeem dat bekend staat om zijn uitgebreide functieset.

WixWixis een gerenommeerde websitebouwer, die wordt geleverd met uitgebreide functieset, professionele, voor mobiel voorbereide, vooraf ontworpen sjablonen, indrukwekkende aanpassingstools en een apart plan voor eCommerce-projecten. Het systeem impliceert niet dat men zich bewust is van codeervaardigheden, zodat gebruikers webwinkels kunnen creëren vol met e-commerce voordelen. Daarom verdient het de aandacht van alle webdesigners zonder enige uitzondering. Wix.com

MagentoMagento is een gespecialiseerd cloudgebaseerd e-commerceplatform dat is gericht op het creëren van verschillende digitale winkelervaringen. Het systeem zit boordevol geavanceerde e-commerce- en marketingopties, waardoor toegang wordt verleend tot krachtige webdesigntechnologieën en meerdere aanpassingsopties. Ondanks dit feit is Magento niet helemaal gemakkelijk te beheersen voor gebruikers, die nog nooit eerder bij website-ontwikkeling betrokken zijn geweest. Dit is een cruciale uitdaging die vaak voorkomt dat gebruikers de voorkeur geven aan deze websitebouwer. Magento.com

Op basis van de resultaten van de vergelijking zijn we tot de conclusie gekomen dat Wix nog veel meer te bieden heeft op het gebied van het maken van eCommerce-websites aan gebruikers met diverse webdesign-achtergronden en -vaardigheden.

Overzicht vergelijkingstabel

WixMagento
Makkelijk te gebruiken:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento
Kenmerken:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento
Ontwerpen:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento
Klantenservice:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento
Prijzen:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento
Totale score:Wix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus MagentoWix versus Magento

Probeer Wix nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map