Wix versus Webflow

wix vs webflow


Of u nu een website nodig heeft voor persoonlijk of zakelijk gebruik, u zult niet zonder een webbouwtool gaan die talloze functies en opties voor webbouw biedt.

Wix en Webflow zijn twee websitebouwers, die kunnen worden opgenomen in de toplijst van de meest populaire hedendaagse websitebouwers. Ze werken goed voor beginners en professionals op het gebied van webdesign en bieden uitgebreide functiesets en sjablooncollecties.

Een snelle momentopname:

WixWix – is de wereldbekende alles-in-één website builder, waarvoor geen presentatie vereist is. De service heeft wereldwijde erkenning gekregen vanwege het indrukwekkende gebruiksgemak, het gemak, de lichte leercurve, de overvloed aan sjablonen van hoge kwaliteit en een redelijk prijsbeleid. Wix.com

WebflowWebflow – is een vertrouwde service die de functies van een websitebouwer en CMS omvat. Het werkt dus beter voor professionele website-ontwikkeling, waardoor freelance webontwerpers en -bureaus in staat worden gesteld om complete complexe websites voor klanten te creëren. Webflow.com

Het feit dat beide website-bouwers zo’n enorme populariteit genieten, maakt de keuze voor de beste tool veel gecompliceerder. Dus, welke service kan op de lange termijn uw vertrouwen winnen? Welke werkt beter voor alle gebruikerscategorieën? Wat zijn de sterke en zwakke punten van beide websitebouwers waardoor ze zich onderscheiden van de rest?

Neem de tijd om deze recensie te lezen om deze en andere vragen te beantwoorden die u een hint kunnen geven over welk platform u moet kiezen voor uw volgende projecten. Hier hebben we de beschikbare informatie over websitebouwers verzameld om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Laten we meteen de vergelijking tussen Webflow en Wix verkennen!

1. Gebruiksgemak

 • Wix. De websitebouwer is verbazingwekkend eenvoudig en intuïtief voor elke gebruiker, ongeacht de beschikbare vaardigheden, eerdere ervaring met webdesign en doelstellingen. Aanmelden voor het systeem duurt ongeveer een minuut en vergt niet al te veel moeite. Direct na de registratie komt u bij het configuratiescherm, dat heel begrijpelijk en logisch georganiseerd is.

  Wix Editor

  Het Wix-configuratiescherm bestaat uit twee gebieden, namelijk het Dashboard en de Editor zelf. Hierdoor kunt u elke stap die u maakt controleren terwijl u aan uw projectontwikkeling werkt en de fouten op tijd oplossen. Door de WYSIWYG-website-bouwervaring te bieden, kunt u met Wix de gewenste sjabloon selecteren en deze aanpassen aan uw behoeften en normen.

  De drag-and-drop-editor zorgt voor een snelle en gemakkelijke keuze van de vereiste elementen, widgets en add-ons. Het systeem houdt zich aan het “absolute positionering” model, wat bijdraagt ​​aan een betere weergave van alle website-elementen. Dit is echter ook de reden waarom u tijdens het webbouwproces niet van sjabloon kunt wisselen.

  Bovendien blijven Wix-ontwikkelaars gestaag werken aan de vereenvoudiging van de aanpak van webbouw zonder het eindresultaat te beïnvloeden. Vanaf vandaag kan de websitebouwer bogen op een bijgewerkte, opnieuw ontworpen editor waarmee moderne websites kunnen worden gemaakt met geavanceerde parallax-scrolleffecten, eenvoudige navigatie, video-achtergrondintegratie-opties en andere krachtige effecten.

  Wix Standard Editor

 • Webflow. De websitebouwer is gemaakt met de behoeften van webdesignprofessionals in het achterhoofd en komt met een meer gecompliceerde aanpak voor webdesign. Het systeem bevat veel functies en tools, waarvan onderschatting kan leiden tot een lage projectkwaliteit.

  Het aanmeldingsproces is hier ook snel en eenvoudig, maar je zult zeker veel meer tijd nodig hebben om te wennen aan het configuratiescherm van de service en om alle tools, categorieën, elementen en secties die ermee te maken hebben te verkennen. De website builder biedt veel complexe werkbalken, HTML / CSS website-editor en geavanceerde ontwerpaanpassingsopties die diepgaand begrip en zelfs een bepaalde achtergrond voor webdesign vereisen.

  Webflow-editor

  De Webflow-interface is helemaal niet eenvoudig en intuïtief – er is veel om hier te bladeren, te onderzoeken en te leren. Nieuwe gebruikers zullen zeker in de war raken door zoveel verschillende tools en instellingen die ze tegenkomen in het configuratiescherm van de service. Er moet echter worden vermeld dat de interface van het systeem logisch is gestructureerd, wat de verkenning enigszins vereenvoudigt.

Wix versus Webflow. Gebruiksgemak is zeker die factor waar Wix in uitblinkt, vooral in vergelijking met Webflow. Het systeem is intuïtief, handig en gemakkelijk te beheersen voor alle categorieën gebruikers. Het wordt geleverd met veel tutorials, krachtige opties voor klantenondersteuning en een begrijpelijk bedieningspaneel, dat veel tools en aanpassingsopties biedt.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Wix. De websitebouwer is rijk aan functies, tools en opties die zorgen voor een snel, gemakkelijk en probleemloos webontwerpproces. Het is niet nodig om de basisprincipes van codering te bezitten of te leren om er websites mee te starten – alle vereiste functies en tools worden hier standaard geleverd. Ga gewoon naar het dashboard om te zien wat de service te bieden heeft. Hier kom je veel functionele elementen tegen om persoonlijke en zakelijke projecten te starten en aan te passen, waaronder bedrijfswebsites, blogs, bestemmingspagina’s, portfolio’s, commerciële websites, non-profitprojecten en zelfs kleine tot middelgrote webwinkels.

  Het huidige aantal opties is beschikbaar in het configuratiescherm en u kunt ze gebruiken wanneer u maar wilt om een ​​website te ontwerpen. Tegelijkertijd heeft Wix een uitgebreide app-markt die rijk is aan widgets, add-ons en extensies. Ze zijn betaald en gratis, dus het is alleen aan jou om de elementen te kiezen die je in je project wilt integreren.

  Een van de onderscheidende hoogtepunten van de websitebouwer is de geavanceerde Wix ADI (Artificial Design Intelligence) tool, waarmee u zonder moeite en tijd een kwaliteitswebsite kunt aanpassen en publiceren. Het systeem genereert een aantal vragen om verder een website voor u te maken in de geautomatiseerde modus op basis van de antwoorden die u zult geven. Als je echter denkt dat je vaardigheden op het gebied van webdesign op het hoogste niveau zijn, kun je een leuk alternatief kiezen door een website te ontwerpen in de standaardeditor. Deze optie vereist ook geen diepgaande programmeerkennis.

  Wix ADI-editor

  Wix is ​​ook trots op zijn blog- en e-commerce-engines. Met het systeem kunt u uitgebreide blogs maken, beheren en regelmatig bijwerken, evenals kleine of middelgrote online winkels. Als je een blog met de service gaat starten, kun je er een sjabloon voor kiezen, berichten schrijven en toevoegen, zichtbaarheidsinstellingen aanpassen, commentaaroptie in- / uitschakelen enz. Als je van plan bent een webwinkel op te zetten, de geïntegreerde e-commerce-engine helpt u gemakkelijk aan de slag te gaan. U kunt uw webwinkel beheren in een visuele interface, een productlijst toevoegen en ordenen, collecties maken van digitale / fysieke items die u van plan bent te verkopen, verzend-, belasting- en leveringsparameters aanpassen, de belangrijkste productparameters instellen, afbeeldingen toevoegen en specificaties enz.

  Wix heeft onlangs een reeks nieuwe geavanceerde functies toegevoegd die een positieve invloed hebben op de prestaties van de website, het ontwerp en het gemak van projectbeheer. Wix Turbo bestaat dus uit een set tools waarmee de weergavetijd van websites kan worden geoptimaliseerd zonder de prestatie-indicatoren te beïnvloeden. Als gevolg hiervan zal de laadsnelheid van uw website toenemen, samen met de klantbetrokkenheid.

  Wix Blog Editor

  Een andere functie die bijdraagt ​​aan het klanttevredenheidsniveau is de Wix Ascend-tool. Dit is een geavanceerde, eigentijdse alles-in-één bedrijfsset die meer dan 20 producten en tools biedt, die een must zijn voor effectief beheer en promotie van uw project. Deze tools zijn handig ingedeeld in secties op basis van hun indicatie.

  Hoewel Wix gebruiksgemak biedt, kan het een geweldige bron zijn van functies en tools die nodig zijn voor de ontwikkeling van apps. Wix Code-functie maakt het mogelijk om verschillende soorten applicaties te starten zonder coderingsaspecten te leren. U hoeft niet in de teksteditor te werken of speciale tools te kiezen om aan de slag te gaan – u hoeft alleen maar naar de interface van de service te gaan om daar uw apps te maken. Wat u hier kunt doen, is nieuwe inhoud en speciale effecten toevoegen, databases starten en meerdere elementen van het systeem insluiten.

 • Webflow. Als een op ontwikkelaars gerichte service kan Webflow niet anders dan een uitgebreide functieset aanbieden die gericht is op het creëren van complexe projecten. Beschikbaarheid van geavanceerde ontwerpaanpassingstools, HTML / CSS-bewerkingsfunctie, bloggen en integratie-opties geven de CMS-specifieke focus van de websitebouwer. Door deze functies te verkennen, kunt u een indrukwekkend resultaat bereiken, op voorwaarde dat uw vaardigheden op het gebied van webontwerp op het vereiste niveau zijn.

  Webflow CMS

  Met Webflow kunt u aangepaste HTML-codes integreren in de koptekst en voettekst van de website, terwijl integratie met het Zapier-systeem zorgt voor effectieve en vruchtbare teamsamenwerking. Dit betekent dat u websitebeheerrechten kunt toewijzen aan alle teamleden, die samen met u aan de ontwikkeling van een bepaald project werken.

  Wanneer u met Webflow werkt, kunt u de geselecteerde sjablonen aanpassen in een van de twee modi: Designer of Editor. In de Designer-modus kunt u externe add-ons en widgets in uw webpagina’s integreren om hun functionaliteit te verbeteren. Dit kunnen sociale netwerken, tekst, vorm, invoerveld, div-blok, captcha, sectie, container, abstract, titel, link, checkbox-widgets zijn evenals achtergrondvideo, kolommen, lijst, knop, code-integratie, standaard en pop- vensters enz. Wat betreft de Editor-modus, hiermee kunt u effectief de beschikbare webpagina-inhoud bewerken, zoals teksten, links, mediabestanden, grafische en bewegingsontwerpelementen en meer.

  Webflow eCommerce

  Wat belangrijk is, Webflow-websites zijn geschikt voor mobiele apparaten en u kunt ze zelfs onderweg bijwerken. Als het nodig is om de websitecode als CSV-bestand te exporteren om deze verder in een ander platform te importeren, staat de websitebouwer deze optie helemaal gratis toe. Ga gewoon naar de sectie Collecties van het systeem en exporteer de bestanden daar. Dat is erg handig en handig.

Wix versus Webflow. Als het op functionaliteit aankomt, bekleedt Wix hier ook leidende posities, ongeacht de complexiteit van Webflow. Het systeem wordt geleverd met krachtige ontwerpaanpassingstools, blogging- en e-commerce-engines, Wix ADI, Turbo Mode, geïntegreerde App Market en tal van andere functies die het tot een ongeëvenaarde tool voor webbouw maken. Webflow-functieset is minder uitgebreid en het is ook veel gecompliceerder voor gewone gebruikers.

3. Ontwerpen

Ontwerpvergelijkingstabel

WixWebflow
Aantal thema’s:550200
Mobiele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
AI Website-ontwerp:&# x2714; JA✘ NEE
Slepen&Laten vallen:&# x2714; JA&# x2714; JA
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Wix. Wix biedt een van de meest indrukwekkende, veelzijdige en uitgebreide collecties kwaliteitssjablonen. Momenteel kunnen gebruikers kiezen uit meer dan 550 geweldige en volledig aanpasbare thema’s. Ze vallen in nichecategorieën op basis van de onderwerpen waartoe ze behoren. De sjabloonverzameling van het systeem wordt regelmatig bijgewerkt met verbluffende thema’s die zijn ontwikkeld door de service-webontwerpers. De sjablonen reageren standaard, wat betekent dat ze zich perfect aanpassen aan alle schermtypen, resoluties en formaten.

  Met een handige voorbeeldoptie kunt u kijken hoe uw website wordt weergegeven in mobiele en desktopversies. Er is ook een mogelijkheid om uw te bewerken mobiele website-versie onderweg, wat erg handig en tijdbesparend is. Houd er rekening mee dat de bewerkingen die u in de mobiele modus aanbrengt niet worden weergegeven in de desktopwebsiteversie, terwijl de wijzigingen die u in de desktopmodus aanbrengt, onmiddellijk goed zullen worden weergegeven in het mobiele regime.

  Ongeacht de rijke verzameling sjablonen van de websitebouwer, krijgen gebruikers de mogelijkheid om een ​​leeg thema te kiezen en het helemaal opnieuw aan te passen. Dit is een trefzekere manier om een ​​uniek projectontwerp te krijgen. Zoals hierboven vermeld, staat Wix niet toe dat de sjablonen halverwege het aanpassingsproces van de website worden gewijzigd, wat wordt verklaard door de bewerkingsmodus “absolute positionering” die volgt. Dit veroorzaakt de noodzaak om vanaf het begin een sjabloon zorgvuldig te selecteren.

 • Webflow. De sjabloonverzameling van het systeem is ook behoorlijk rijk, hoewel het wat achterblijft bij Wix wat betreft het aantal thema’s en hun kwaliteit. De ontwikkelaars van de service blijven echter nieuwe thema’s ontwerpen om de collectie te laten groeien.

  Vanaf vandaag omvat Webflow-ontwerpset meer dan 200 thema’s, waarvan er 30 gratis zijn en de rest wordt betaald. De kosten van de thema’s die u tegen extra kosten kunt krijgen, variëren tussen $ 24 en $ 79. Gebruikers kunnen voor elke webpagina kiezen uit verschillende sjabloonversies. Deze omvatten homepage, services, over ons, beoordelingen, contacten en meer. De keuze van ontwerpen gaat niet alleen over kant-en-klare sjablonen. Gebruikers kunnen ook een leeg canvas kiezen om het helemaal opnieuw aan te passen op basis van hun voorkeuren en nichevereisten.

Wix versus Webflow. Wix prevaleert boven Webflow in termen van ontwerpvariabiliteit en opties voor het aanpassen van sjablonen. De sjabloonverzameling van de dienst is uitgebreider – net als het aantal gratis thema’s. Wix wordt ook geleverd met de geïntegreerde mobiele editor waarmee u op elk moment van de dag de mobiele versie van het project kunt maken en wijzigen.

4. Klantenservice

 • Wix. Het klantenserviceteam van de websitebouwer is gebruiksvriendelijk en staat altijd klaar om klanten van alle soorten hulp te voorzien. De service onderscheidt zich van de rest door de intuïtieve interface, eenvoudige navigatie en handige prompts, tips en aanwijzingen over hoe u dit of dat website-element of -tool effectief kunt gebruiken. Op welk bewerkbaar element u ook klikt, het krijgt een vraagteken om alle vereiste informatie en praktische tips erover te geven.

  Als u iets niet begrijpt of niet kunt vinden, geeft de websitebouwer u toegang tot het forum of het ondersteuningscentrum om daar antwoorden te vinden. Bovendien biedt de Wix-kennisbank meerdere stapsgewijze zelfstudies, richtlijnen en instructievideo’s om het proces van werken met het platform te vereenvoudigen. Ten slotte is er de mogelijkheid om contact op te nemen met Wix-professionals via e-mailondersteuning.

 • Webflow. Webflow-opties voor klantenondersteuning zijn ook veelzijdig en nuttig. Omdat de websitebouwer in eerste instantie gericht was op de behoeften van professionals, vindt hij het nog steeds belangrijk om veel aandacht te besteden aan het educatieve aspect. U kunt hier het universitaire gedeelte bereiken, waar u meerdere video-tutorials, rijke kennisbank en ander kwaliteitsmateriaal tegenkomt dat beschikbaar is in de editor-modus.

  Gebruikers hebben ook toegang tot een forum en een blog in het systeem, waar ze belangrijke informatie over de basis van het gebruik van de service kunnen ontdekken – sluit u gewoon aan en blader door sociale netwerkgroepen, bereik boeken en richtlijnen, neem deel aan discussies om antwoorden te vinden op uw systeemgerelateerde vragen. Over technische ondersteuning gesproken, het is hier 24/7 beschikbaar. Livechat en e-mailondersteuning en een uitgebreide gemeenschap van het systeem zullen het grootste deel van uw op Webflow gerichte vragen dekken.

Webflow versus Wix. Zowel Wix als Webflow zijn goed in opties voor klantenondersteuning. De systemen worden geleverd met uitgebreide kennisbanken, forums, blogs, video-instructies, handleidingen en nuttige richtlijnen. Welk probleem u ook tegenkomt bij het verkennen van hun functiesets, behulpzame klantenserviceteams zullen u de juiste oplossingen bieden. Beide systemen zijn klantgericht, hoewel Wix nog steeds een hogere informatieve waarde kan hebben.

5. Prijsbeleid

 • Wix. Het prijsbeleid van de websitebouwer is meer dan betaalbaar voor iedereen, gezien de variabiliteit van functies die het systeem biedt. Er is een volledig gratis versie van het platform, waarmee u de functionaliteit van de service kunt testen en de basis ervan kunt verkennen voordat u doorgaat met het webontwikkelingsproces. Zodra u besluit een volledig uitgerust project te maken, gaat u niet zonder upgraden naar een van de betaalde abonnementen. Deze omvatten Connect Domain ($ 4,50 / mo), Combo ($ 8,50 / mo), Unlimited ($ 12,50 / mo), eCommerce ($ 16,50 / mo) en VIP (24,50 / mo), met dien verstande dat je begint met een jaarplan.

  Houd er bij het kiezen van een betaald abonnement echter rekening mee dat het goedkoopste Connect Domain-abonnement wordt geleverd met een advertentiebanner op de website.

  Wix heeft een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor iedereen, die om de een of andere reden niet tevreden is met de voorwaarden van de plannen. Wat belangrijk is, de websitebouwer biedt regelmatig speciale aanbiedingen, kortingen, loyaliteitsprogramma’s en bonussen aan bestaande en nieuw geregistreerde gebruikers. Door deze aanbiedingen te gebruiken, kunt u met name de kosten van de abonnementen verlagen, waardoor u het vereiste abonnement tegen lagere kosten krijgt.

 • WixWebflow
  Prijsopties: &# x2714; Domein verbinden ($ 4,50 / maand);
  &# x2714; Combo ($ 8,50 / maand);
  &# x2714; Onbeperkt ($ 12,50 / maand);
  &# x2714; eCommerce (Busines Basic) ($ 17 / maand);
  &# x2714; VIP ($ 24,50 / maand).
  &# x2714; Lite ($ 16 / maand);
  &# x2714; Pro ($ 35 / maand);
  &# x2714; Team ($ 35 / maand per gebruiker).
  Kenmerken:&# x2714; Veel gratis opties;
  &# x2714; Niche-sjablonen;
  &# x2714; e-commerce;
  &# x2714; Gratis blog en foum.
  &# x2714; Gratis abonnement;
  &# x2714; CMS;
  &# x2714; Onbeperkte hosting;
  &# x2714; Agency oplossing.
 • Webflow. Het systeem biedt een gratis “Starter” -plan dat nooit verloopt en u de functies van de website-builder zo lang als u nodig hebt kunt verkennen, maar met bepaalde beperkingen. Websites gebouwd met het gratis abonnement worden geleverd met het subdomein en de advertentiebanner die wordt weergegeven op de startpagina van de service. Code-exportfunctie is hier ook niet beschikbaar. Om gebruik te maken van de geavanceerde functies van de websitebouwer, wordt u de keuze geboden tussen standaard- en teamplannen. Beide abonnementsvormen kunnen maandelijks en jaarlijks worden gefactureerd. Het prijsverschil tussen de abonnementen loopt op tot 50%, op basis van de voorwaarden die in de plannen zijn opgenomen.

  Standaard Webflow-abonnementen omvatten Lite- en Pro-abonnementen. Hun kosten bedragen $ 16 en $ 35 / maand. Wat het teamplan betreft, ze omvatten kleine, middelgrote en grote abonnementen. De kosten van de plannen bedragen respectievelijk $ 70, $ 140 en $ 280 per maand. Bovendien laat de websitebouwer freelancers de Client Billing-oplossing gebruiken, waarmee u helemaal gratis websites kunt maken. Het zijn uw klanten, die betalen voor het gebruik van het systeem, terwijl u exclusief verantwoordelijk bent voor het webontwikkelingsproces zoals het is.

Wix versus Webflow. Over het kostenaspect gesproken, Wix heeft nog steeds de leidende posities. De websitebouwer heeft een gratis abonnement en vijf betaalde abonnementen voor alle gebruikerscategorieën. Betaalde abonnementen omvatten uitgebreide functiesets die passen bij de veelzijdige behoeften op het gebied van webdesign. Het prijsbeleid van de websitebouwer is redelijk, maar doet geen afbreuk aan het hoge eindresultaat.

Bottom Line

De keuze tussen Wix en Webflow kan een uitdaging zijn, vooral voor niet-techneuten, die niet kunnen bogen op rijke webdesignexpertise en toch een service moeten kiezen die aan hun eisen voldoet. Beide websitebouwers zijn waardige concurrenten, hoewel ze elk zijn gericht op verschillende gebruikerscategorieën en dus een breed spectrum van webbouwbehoeften dekken.

WixWix is een volledig uitgerust systeem dat de allerbeste criteria voor webdesign omvat. Deze omvatten responsieve sjablonen van hoge kwaliteit, geavanceerde ontwerpaanpassingstools, Wix ADI-tool, eCommerce- en blog-engines, uitgebreide integratie-opties en Turbo- en Ascend-functies. Wix.com

WebflowWebflow is een websitebouwer, die voornamelijk is gericht op de behoeften van professionele webontwikkelaars en biedt daarom een ​​brede selectie van thema’s, integraties, editorlay-outmodi, export van sjablooncodes, exclusieve tools voor het bewerken van websites en andere functies die het een goede maken kies voor onafhankelijke webdesigners en bureaus. Webflow.com

Dus, welke service is de leider van de vergelijking? Dit hangt af van de doelen die u stelt en het resultaat dat u op de lange termijn wilt behalen. Hoewel Webflow een waardige oplossing is voor professionele webontwerpers, kan Wix ook voorzien in de behoeften van nieuwkomers en experts. De website builder bevat veel geavanceerde functies en biedt professionele sjablonen en tools die nodig zijn om ze gemakkelijk aan te passen. Overweeg uw prioriteiten en doelen voordat u de definitieve keuze maakt.

Overzicht vergelijkingstabel

WixWebflow
Makkelijk te gebruiken:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow
Kenmerken:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow
Ontwerpen:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow
Klantenservice:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow
Prijzen:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow
Totale score:Wix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus WebflowWix versus Webflow

Probeer Wix nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map