Wix versus Webnode

Wix versus Webnode


Wix en Webnode zijn twee websitebouwers, die worden geleverd met geavanceerde functies, kwaliteitssjablonen en krachtige tools voor ontwerpaanpassing.

Tegelijkertijd zijn er meerdere nuances die de systemen van elkaar onderscheiden, vooral als het gaat om hun belangrijkste doelen en implicaties.

Een snelle momentopname:

WixWix – is de wereldberoemde alles-in-één websitebouwer, waarmee een breed spectrum aan webbouwtaken kan worden uitgevoerd. De service geniet populariteit vanwege het gebruiksgemak, het gemak en het intuïtieve karakter. Wix.com

WebnodeWebnode – is een cloud website builder, gemaakt door het Tsjechische bedrijf. Het wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface, interessante maar toch een beetje ingewikkelde functies, indrukwekkende sjablonen en verschillende opties voor ontwerpaanpassing. De websitebouwer wordt voornamelijk gebruikt om twee soorten websites te lanceren: persoonlijke / zakelijke projecten en online winkels. Webnode.comWebnode – is een cloud website builder, gemaakt door het Tsjechische bedrijf. Het wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface, interessante maar toch een beetje ingewikkelde functies, indrukwekkende sjablonen en verschillende opties voor ontwerpaanpassing. De websitebouwer wordt voornamelijk gebruikt om twee soorten websites te lanceren: persoonlijke / zakelijke projecten en online winkels.

Beide websitebouwers lijken op het eerste gezicht professioneel en geloofwaardig. Wie van hen kan echter meer voordelen bieden voor hedendaagse gebruikers? Is er een platform dat geavanceerdere functies en tools kan bieden? Met welke nuances moet rekening worden gehouden bij het kiezen tussen deze diensten? Webnode vs Wix-vergelijking helpt dat duidelijk te maken.

1. Gebruiksgemak

 • Wix. De websitebouwer biedt uitzonderlijk gebruiksgemak en gemak. Dit is het resultaat van de slepen-en-neerzetten-editor die het systeem biedt, een rijke verzameling kant-en-klare blokken en sjablonen, krachtige klantenservice en kwaliteitssjablonen die u kunt gebruiken om een ​​fatsoenlijke website te maken.

  Het platform maakt het mogelijk ontwerp helemaal opnieuw een kwaliteitswebsite, zelfs als u geen professionele webdesigner bent. Wat je nodig hebt is om je aan te melden voor de service, het gewenste ontwerp te selecteren en het aan te passen door je eigen inhoud te uploaden.

  Wix Standard Editor

  Het is mogelijk om parallax-effecten toe te passen, mediabestanden te integreren (verschillende formaten zijn beschikbaar), achtergronden en lettertypen, website-kleurenschema en andere elementen te wijzigen. Deze stappen zullen u helpen om een ​​unieke gepersonaliseerde website te krijgen zonder enige moeite.

 • Webnode. De website builder heeft momenteel meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers en is daarmee een van de nicheleiders. De dienst ondersteunt meer dan 20 talen, wat het publiek vergroot en het mogelijk maakt om gemakkelijk meertalige websites te maken.

  Webnode Editor

  Een handige slepen-en-neerzetten-editor van de dienst maakt het mogelijk om de vereiste website-secties (zoals een prijslijst of contacten bijvoorbeeld) en inhoud (berichten, video’s, galerijen, peilingen etc.) toe te voegen. Het enige probleem is dat de Webnode-editor niet helemaal intuïtief is en dat het even duurt om eraan te wennen.

Wix versus Webnode. Als het gaat om het gebruiksgemak, is Wix eenvoudiger en begrijpelijker in vergelijking met Webnode. Tegelijkertijd is het krachtig en biedt het een uitgebreide reeks functies die u kunt gebruiken om een ​​website te starten. Dit is vooral belangrijk voor onervaren gebruikers, die op zoek zijn naar een eenvoudig platform om hun projecten mee te starten.

Webnode is op zijn beurt moeilijker te beheersen. Het dashboard is ingewikkelder en er zijn meerdere elementen die u moet verkennen voordat u ze tijdens het webontwerpproces gebruikt. Wix heeft in dit opzicht dus meer voordelen.

2. Functieset en flexibiliteit

 • Wix. De websitebouwer kan bogen op meerdere functies, slimme combinatie en integratie waarmee fatsoenlijke websites van verschillende typen kunnen worden gemaakt. Om te beginnen heeft Wix twee bewerkingsopties voor websites om aan de behoeften en vaardigheden van gebruikers te voldoen.

  Standaard Wix-editor is moeilijker te beheersen, wat betekent dat het beter werkt voor ervaren gebruikers. Er zijn veel secties en elementen in de standaardeditor, die elk een opmerkelijke impact hebben op het ontwerp en de prestaties van uw website.

  De tweede optie voor het bewerken van websites is de geavanceerde Wix ADI-tool. Dit is een soort persoonlijke webdesign-assistent die u informatieve hints geeft over elke stap van het ontwerpproces. Het ontwerpt ook automatisch een website voor u op basis van de informatie die u op verzoek van het systeem verstrekt. Deze optie is eenvoudiger en tijdbesparend, wat uiteraard beter werkt voor nieuwkomers.

  Wix ADI-editor

  Wix App Market is een ander hoogtepunt van het systeem en een van de meest opmerkelijke functies. Dit is de beste bestemming voor gebruikers, waar ze meerdere widgets en applicaties kunnen tegenkomen die passen bij verschillende niches.

  Wix staat ook bekend om zijn bloggengine, waarmee je een blog aan je website kunt koppelen. Dit gebeurt met een paar klikken en geeft je de mogelijkheid om je blog naar eigen inzicht te beheren, te bewerken en bij te werken.

  Wix eCommerce-functie is ook de aandacht waard. Het maakt het mogelijk om een ​​webwinkel te starten en te beheren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de volledige functieset van de dienst.

  Wix ADI eCommerce

  Ook de website builder onderscheidt zich door zijn krachtige Turbo-functie. Dit is een reeks geavanceerde technologieën en tools die bedoeld zijn om de totale laadtijd van de website te verminderen en zo de video- en beeldkwaliteit te verbeteren en de klantbetrokkenheid te verhogen.

  Een ander hoogtepunt van de websitebouwer is de mogelijkheid om een ​​forum aan uw website te koppelen om een ​​online community te creëren. Het systeem biedt hiervoor een handige app waarmee u nieuwe gesprekken en onderwerpen kunt starten, de bestaande thema’s en forumtakken kunt combineren, nieuwe berichten en mediabestanden kunt toevoegen, de commentaaroptie kunt inschakelen enz..

  Wix is ​​een websitebouwer die even goed werkt, zowel voor beginners als voor professionele ontwerpers. Van de laatste gebruikerscategorie kan gebruik worden gemaakt Wix Arena Kenmerken. Het geeft toegang tot de gemeenschap van ontwerpers, waar het mogelijk is om partnerschapsrelaties op te bouwen, nieuwe klanten te vinden en zelfs speciale bonussen / aanbiedingen van de websitebouwer te gebruiken.

  Wix onderscheidt zich ook van de massa dankzij het Corvid open ontwikkelingsplatform, dat wordt beschouwd als een krachtige webapp-builder. Er zijn geen codeervaardigheden en kennis vereist om de functie te gebruiken, terwijl alle webbouwtools allemaal op één plek beschikbaar zijn voor meer gemak.

  Wix heeft onlangs zijn geavanceerde geïntroduceerd Ascend tool – de alles-in-één bedrijfsoplossing, die een uitgebreide set webdesigntools op één plek omvat. Al met al kunnen gebruikers kiezen tussen 20 producten, elk gericht op het voltooien van een bepaalde taak om uw bedrijf effectief te starten, beheren en promoten. Ascend by Wix biedt meerdere voordelen om u te helpen de juiste SEO-strategie te ontwikkelen, tendensen van klantgedrag bij te houden, marketingfuncties toe te passen enz.

  Wix Ascend

  De website builder heeft de mobiele editor, die het mogelijk maakt om vanaf het begin websites te creëren die geoptimaliseerd zijn voor mobiel kijken. Gebruikers kunnen versies van desktop- en mobiele websites afzonderlijk beheren. Wijzigingen in de desktopversie worden automatisch weergegeven in de mobiele modus. De bewerkingen die u aanbrengt in de versie van de mobiele website, worden echter niet weergegeven in de desktopvariant.

  Wix Mobile Editor

  Ten slotte hebben Wix-ontwikkelaars gezorgd voor een goede promotie van websites die met het systeem zijn gebouwd. Een krachtige SEO Wiz-tool maakt het mogelijk om alle vereiste parameters in te stellen voor een goede website-optimalisatie in de zoekmachines. Om het proces te vereenvoudigen, biedt het systeem stapsgewijze richtlijnen om alles goed te doen. Het is ook mogelijk om speciale statistieken en analytische tools uit de App Market te integreren om de prestaties van uw website, klantactiviteit, verkeersbronnen en fluctuaties te volgen, evenals andere parameters die erg belangrijk zijn voor uw website. Dit helpt Wiz-websites zeker hoog te scoren in de zoekmachines en bestand te zijn tegen nicheconcurrentie.

 • Webnode. Webnode zit boordevol functies, zelfs als u een gratis abonnement gebruikt. Welk type website u ook van plan bent te lanceren, u heeft toegang tot uitgebreide eCommerce-opties, HTML-editor, de mogelijkheid om het onbeperkte aantal pagina’s te bouwen, blogopties enz..

  In tegenstelling tot Wix kan Webnode niet bogen op zo’n uitgebreide widget- en app-verzameling. Er zijn bepaalde blokken die u aan uw website kunt koppelen, maar u kunt geen nuttige apps en widgets integreren.

  Webnode-instellingen

  Webnode biedt de mogelijkheid om een ​​webwinkel te lanceren, maar bereid u erop voor dat deze niet zo krachtig en rijk zal zijn. Webnode eCommerce-websites bieden een mooi assortiment producten, maar ze missen zeker enkele van de onmisbare functies zoals import- / exportopties, het maken van couponcodes, de mogelijkheid om productvarianten te maken, enz..

  Wat de SEO betreft, heeft Webnode genoeg opties om uw website-ranking te verbeteren. Om dat te doen, kunt u titeltags aanpassen, metabeschrijvingen, URL’s invullen enz. Het is niet nodig om zelf een sitemap te genereren – het systeem doet dat automatisch voor u. Houd er echter rekening mee dat het nog niet mogelijk is om hier 301-omleidingen te maken en dat sommige sjablonen een SEO-vriendelijke structuur van koppen missen.

Wix versus Webnode. Webnode blijft zeker achter bij Wix op het gebied van functies en flexibiliteit. Het bouwen en beheren van hoogwaardige online winkels en blogs met Webnode is mogelijk, maar heeft tal van beperkingen en mist onmisbare functies. De functieset van het systeem ziet er niet indrukwekkend uit, vooral in vergelijking met Wix dat toegang geeft tot meerdere high-end tools, waaronder Ascend-functie, Wix ADI, Wix Turbo, forumcreatie-optie en nog veel meer.

3. Ontwerpen

 • Wix. De designcollectie van het systeem is een van de meest uitgebreide en indrukwekkende in de niche. Vanaf vandaag heeft de website builder meer dan 550 sjablonen, met nieuwe die regelmatig worden ontwikkeld en toegevoegd. Alle Wix-ontwerpen hebben een uitzonderlijke kwaliteit en een uitstekende uitstraling. Ze vallen in meer dan 70 sjabloongalerijen met betrekking tot de onderwerpen waarnaar ze verwijzen. Als het om de een of andere reden niet lukt om het thema te vinden dat je leuk vindt, kun je een lege sjabloon selecteren en helemaal opnieuw je eigen ontwerp maken.

  Ontwerpvergelijkingstabel

  WixWebnode
  Aantal thema’s:550200
  Aangepaste thema’s:&# x2714; JA&# x2714; JA
  Themakosten:VrijVrij
  Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
  Reagerend ontwerp:&# x2714; JA NEE&# x2714; JA
  Mobiele editor:&# x2714; JA&# x2714; NEE

  Aanpassing van Wix-sjablonen kost niet veel moeite en tijd. Zelfs een nieuweling kan de taak op het hoogste niveau aan door de tips te volgen die het systeem automatisch genereert.

  Om het ontwerp van uw website te verbeteren, kunt u kleurenpaletten, achtergronden, lettertypen en stijlen selecteren en wijzigen. Het is ook mogelijk om de typografie aan te passen zodat deze past bij het ontwerp van uw website, bewerk menu’s, integreer een verscheidenheid aan mediabestanden enz. Bovendien kunt u strips en kolommen toevoegen en aanpassen door er website-gerelateerde inhoud naar te uploaden.

  De enige nuance die u moet overwegen, is dat Wix niet toestaat dat de sjabloon tijdens het webontwerpproces wordt gewijzigd. Als u besluit een andere sjabloon te selecteren, gaat alle ingediende inhoud verloren en moet u vanaf het begin beginnen. Dit betekent dat de sjabloonkeuze verstandig en grondig moet worden overwogen.

 • Webnode. De sjablooncollectie van de website builder omvat momenteel meer dan 200 thema’s, maar dit hangt af van het type project waaraan u wilt werken. Het systeem blinkt echter niet uit in de kwaliteit van sjablonen en dat is vanaf het eerste gezicht duidelijk te zien. Zelfs die sjablonen die er aanvankelijk indrukwekkend uitzien, blijken van matige kwaliteit te zijn wanneer u deze gaat aanpassen.

  Alle Webnode-sjablonen reageren standaard en dit is het voor de hand liggende voordeel. Voor zover het systeem zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van persoonlijke, zakelijke en e-commerce websites, komen de sjablonen overeen met deze onderwerpen. Ze hebben een structuur die past bij de systeemspecialisatie. De sjablonen zien er echter verouderd uit, vooral in vergelijking met die van andere hedendaagse websitebouwers. Veel thema’s lijken op elkaar en verschillen alleen in afbeeldingen en kleurenschema’s.

  Het kiezen van het ontwerp is handig in Webnode. U kunt een voorbeeld van de voorkeurssjablonen in de modus Volledig scherm bekijken voordat u een keuze maakt. Om het gekozen thema aan te passen, moet u elk blok waaruit de website bestaat, bewerken. Er is de instellingenknop (het tandwiel) in de rechterbovenhoek van elk blok, die de mogelijkheid biedt om tekst- en lettertypekleuren te bewerken, stockafbeeldingen te kiezen of die van jezelf te uploaden.

  Net als Wix staat Webnode het niet toe om het geselecteerde thema onderweg te wijzigen. Bij het maken van de keuze moet je goed opletten.

Wix versus Webnode. Je hoeft geen professional te zijn om te begrijpen dat Wix-sjablonen veel beter zijn dan die van Webnode. Wix kan met recht bogen op een uitgebreidere verzameling thema’s, diepere ontwerpaanpassingsopties en meer sjablooncategorieën. De kwaliteit van Wix-sjablonen is hoger dan die van Webnode-thema’s. Dit zijn de echte voorbeelden van hoe professionele thema’s eruit zouden moeten zien. Webnode zorgt op zijn beurt niet voor dezelfde mate van ontwerpflexibiliteit. De sjablonen zijn vrij gemiddeld en lijken behoorlijk op elkaar. Als het op Webnode aankomt, kan het dus niet eens concurreren met Wix in het ontwerpaspect.

4. Klantenservice

 • Wix. De websitebouwer staat bekend om zijn professionele klantenservice. U kunt door een bibliotheek bladeren met meerdere tips, uitgebreide kennisbank, video- en tekstlessen, nuttige aanbevelingen en instructies. Er is ook een thematisch blog met veel vertakkingen en secties met alle servicegerelateerde informatie.
 • Webnode. Klantenservice is een van de zwakke punten van de service. De kwaliteit van de ondersteunende diensten is op een behoorlijk niveau, terwijl het aantal beschikbare opties veel te wensen overlaat. De enige oplossing die u hier kunt gebruiken, is de kennisbank. Het bevat informatieve artikelen die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van de vragen van potentiële gebruikers.

Webnode vs Wix. Bij het vergelijken van opties voor klantenondersteuning scoort Wix ook veel hoger dan Webnode. Dit komt door de diversiteit aan ondersteunende diensten, waaronder een uitgebreide kennisbank, instructietips, tutorials voor tekst en video, thematische blog etc. Webnode beperkt klantenondersteuning tot de kennisbank. Dit is een opmerkelijk nadeel, vooral voor beginners.

5. Prijzen

 • Wix. Het prijsbeleid van de websitebouwer is een van de verdiensten. De kosten van de plannen komen zeker overeen met de kwaliteit van de diensten die ze leveren. Het systeem heeft een gratis, nooit eindigend plan, dat goed is om het systeem te testen, maar niet werkt om er websites mee te bouwen.

  Houd er rekening mee dat het Connect Domain Plan de kosten niet waard is, omdat het de advertentiebanner van de service niet verwijdert van de kant-en-klare website en het gebruik van uw eigen favicon niet toestaat. Wat heeft het voor zin om er dan naar te upgraden? Als u van plan bent een fatsoenlijke website te lanceren voor persoonlijk of zakelijk gebruik, is het beter om uw keuze te beginnen met het Combo-plan. Deze optie en andere betaalde abonnementen worden geleverd met gratis hosting, domeinnaamverbinding, schijfruimte (het volume kan verschillen met betrekking tot het geselecteerde abonnement), geïntegreerde Google Analytics en Premium Customer Support.

 • WixWebnode
  Prijsopties:&# 10004; Domein verbinden ($ 4,5 / maand);
  &# 10004; Combo ($ 8,50 / maand);
  &# 10004; Onbeperkt ($ 12,50 / maand);
  &# 10004; e-commerce ($ 16,50 / maand);
  &# 10004; VIP ($ 24,50 / maand).
  &# 10004; Beperkt ($ 3,95 / maand);
  &# 10004; Mini ($ 5,95 / maand);
  &# 10004; Standaard ($ 11,95 / mnd);
  &# 10004; Profi ($ 19,95 / maand).
  Kenmerken:&# 10004; AI-tool;
  &# 10004; Blog engine;
  &# 10004; Gratis domein;
  &# 10004; Online winkel;
  &# 10004; App-markt;
  &# 10004; Ascend door Wix;
  &# 10004; Wix Turbo;
  &# 10004; Corvid door Wix;
  &# 10004; Wix Forum.
  &# 10004; HTML-editor;
  &# 10004; Responsieve sjablonen;
  &# 10004; Blokgebaseerde editor.
 • Webnode. De websitebouwer positioneert zich in eerste instantie als een gratis service. Wanneer u er echter inzicht in krijgt, realiseert u zich dat er verschillende betaalde opties zijn om uit te kiezen op basis van uw behoeften en verwachtingen. Het Limited Plan is een basisplan waarmee u uw eigen domeinnaam kunt koppelen. Het miniplan omvat alles wat u nodig heeft om een ​​eenvoudige maar indrukwekkende website te beheren. Het standaardplan is een uitgebalanceerd plan voor elke website en de beste keuze voor alle gebruikerscategorieën, ongeacht hun expertiseniveau. Het Profi-plan maakt het op zijn beurt mogelijk om volledig uitgeruste websites voor professionals te bouwen.

Wix versus Webnode. Wix heeft een flexibeler prijsbeleid in vergelijking met Webnode. Met het gratis plan kunnen de belangrijkste functies van het systeem zonder haast en ongemak worden getest. Webnode heeft geen gratis abonnement, hoewel het een gratis proefperiode van 14 dagen biedt. De kosten van de betaalde abonnementen zijn vergelijkbaar in beide systemen. Wix heeft echter een uitgebreidere keuze en lijkt dus een betere oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar een waardige correlatie tussen prijs en kwaliteit.

Bottom Line

Wix en Webnode zien er heel anders uit dan de eerste aanblik. Wanneer u echter de platforms gaat verkennen, realiseert u zich dat ze verschillen van alle punten van u. Dit betreft functionaliteit, gebruiksgemak, ontwerpaanpassing, sjabloonkeuze, klantenondersteuning en prijsbeleid. Als het gaat om ontwerpaanpassing en klantenondersteuning, mist Webnode enigszins functionaliteit.

WixWix – is de geavanceerde websitebouwer, die toegang geeft tot meerdere hoogwaardige functies, een unieke Wix ADI-tool, veelzijdige ontwerpaanpassingsfuncties en bewerkingsoplossingen, evenals een betaalbaar prijsbeleid dat past bij de behoeften van alle gebruikerscategorieën. Wix.com

WebnodeWebnode – is een cloud-websitebouwer, die ook rijk is aan functies en opties voor ontwerpaanpassing, maar deze parameters zijn iets minder intuïtief en krachtig in vergelijking met Wix. Het kost meer tijd om het systeem onder de knie te krijgen, wat niet de beste oplossing is voor nieuwkomers. Webnode.comWebnode – is een cloud-websitebouwer, die ook rijk is aan functies en opties voor ontwerpaanpassing, maar deze parameters zijn iets minder intuïtief en krachtig in vergelijking met Wix. Het kost meer tijd om het systeem onder de knie te krijgen, wat niet de beste oplossing is voor nieuwkomers.

Wat Wix betreft, blinkt de websitebouwer uit in ontwerpkeuze, sjabloonkwaliteit, functionaliteit en ondersteuningsopties. Zodra u besluit een website te lanceren, is het logisch om beide website-bouwers uit te proberen om de website te selecteren die het beste bij u past. Onze aanbeveling is echter Wix. De functionaliteit van de service en het gebruiksgemak overtreffen die van Webnode.

Wix vs Webnode: vergelijkingstabel

WixWebnode
1. Gemak10 van 108 van 10
2. Functies10 van 107 van 10
3. Ontwerp10 van 107 van 10
4. Ondersteuning10 van 108 van 10
5. Prijzen10 van 107 van 10
Algemeen:10 van 107.4 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map