Wix versus WordPress

Wix versus WordPressWixBluehost
InhoudsopgaveConclusie

Wat is de beste optie om een ​​website te bouwen? Met zoveel Wix- en WordPress-recensies op het web, bieden honderden artikelen niets anders dan verspreide informatie, waarbij we vergeten dat we eigenlijk te maken hebben met de grootste namen in de niche van de website.


Om deze reden hebben we een ultieme Wix vs WordPress-vergelijkingsgids gemaakt om de I’s te stippelen en de T’s over te steken. U heeft een duidelijke visie over hoe, waarom en wanneer elk platform van pas kan komen.

Wix vs WordPress: vergelijkingstabel

We hebben twee van de beste websitebouwers ter wereld getest en vergeleken. De tabel bevat beknopte informatie. Kies een vergelijkingspunt waarin u het meest geïnteresseerd bent en lees het in detail.

WixBluehost
1. Populariteit10 van 1010 van 10
2. Bruikbaarheid10 van 1010 van 10
3. Gemak10 van 107 van 10
4. Maatwerk9 van 1010 van 10
5. Integraties10 van 1010 van 10
6. Sjablonen10 van 109 van 10
7. Mobiel10 van 1010 van 10
8. Promotie9 van 109 van 10
9. Ondersteuning10 van 108 van 10
10. Prijzen10 van 109 van 10
Algemeen:9.8 van 109.3 van 10
Probeer het nu Probeer het nu

We weten dat beide systemen tegenwoordig enorm populair zijn. Maar beseffen we eigenlijk de invloed van Wix en WordPress, evenals de manier waarop ze de niche voor het bouwen van websites vormgeven? Laten we eens kijken naar enkele recente statistieken.

1. Hoe populair zijn Wix en WordPress?

Elk platform volgt de nieuwste technologietrends en biedt robuustere oplossingen voor het bouwen van websites. Dit feit bepaalt hun succes en populariteit bij gebruikers over de hele wereld. Wix en WordPress zorgen voor miljoenen live websites met massa’s abonnees. Wat zeggen de officiële statistieken?

Wix-gebruiksstatistieken

Zoals de laatste onderzoeken aantonen, beschikt Wix over 3.373.287 momenteel draaiende websites. Het platform evolueert snel, van 500.000 in 2013 naar meer dan 3.000.000 in 2019. Het aantal gebruikers groeit snel in te schatten:

 • 154 miljoen geregistreerde Wix-gebruikers
 • 4,3 miljoen Premium Wix-abonnees.

Aantal Wix-websites Bron: https://trends.builtwith.com/cms/Wix

De statistieken zijn voor het tweede kwartaal van 2019. De community van Wix-volgers groeit elke maand snel.

Lees ook: Wix-recensie.

Gebruiksstatistieken van WordPress

Al meer dan een decennium is WordPress het populairste platform voor het bouwen van websites met 24.808.989 live websites per juni 2019. Het CMS maakte een comeback na een terugval in 2016, waarbij het aantal abonnees daalde met bijna 3 miljoen. WordPress kreeg echter zijn posities terug om de leiding te nemen in de komende 3 jaar en het populairste open-source website-bouwplatform ter wereld te worden.

Aantal WordPress-websites Bron: https://trends.builtwith.com/cms/WordPress

Waarom zijn de platforms zo populair bij gebruikers? Welke kenmerken bepalen hun succes? Onze ultieme vergelijkingsgids is om deze vragen te beantwoorden. Laten we eerst eens kijken welke websites kunnen worden gebouwd met Wix en WordPress.

Lees ook: WordPress beoordeling.

Wix versus WordPress: het lijkt erop dat niemand WordPress kan verslaan in termen van populariteit. Het heeft bijna 10 keer meer live websites in vergelijking met zijn rivaal, hoewel Wix wereldwijd nog steeds een groeiend aantal miljoenen gebruikers heeft.

2. Waar Websites Wix en WordPress goed voor zijn?

Met beide platforms kunnen gebruikers letterlijk elk type website bouwen zonder codering of vaardigheden voor webontwikkeling. Gebruikers zijn vrij om professionele portefeuilles samenstellen, websites voor kleine bedrijven in elke niche, digitale winkels, forums, etc. Tegelijkertijd moeten we er rekening mee houden dat WP in eerste instantie werd gelanceerd als het CMS voor op inhoud gebaseerde websites. Bovendien is het een door uzelf gehost platform, waarmee u uw uitgaven kunt beheren, kunt kiezen voor goedkopere domeinregistratiediensten en hostingproviders.

Stel dat u een eenvoudige website wilt bouwen (een blog met een paar pagina’s). In dit geval behoudt WordPress meer ruimte voor manoeuvres op het gebied van kostenreductie en websitebeheer, omdat u de best passende serveroplossing kunt kiezen en uw domein afzonderlijk kunt beheren. Hoewel Wix ook zijn geweldige blogfunctie biedt, komt het als onderdeel van het pakket, maar niet als een specialisatie van een algemeen platform.

Wix Blog-editor

Met Wix krijg je een set baseline typische blogsjablonen met vooraf geïnstalleerde widgets, terwijl WordPress meer aanpassingsmogelijkheden biedt om je blog te optimaliseren, zonder duizenden bloglay-outs te noemen voor elke smaak. Maar als we het hebben over meer gecompliceerde projecten die diepgaande aanpassing, interactiviteit, promotie en marketing vereisen, wint Wix hier zeker.

Hoe ziet het er in de praktijk uit?

Je hebt bijvoorbeeld een digitale winkel nodig om producten online te verkopen. Het project is ingewikkelder in vergelijking met een simpele blog.

Met Wix krijg je eigenlijk:

 1. Een kant-en-klare online winkelsjabloon.
 2. Gemakkelijk te beheren productpagina waar u beschrijvingen, foto’s en SEO-instellingen kunt bewerken.
 3. Geïntegreerde widgets en add-ons inclusief betalingsopties, belasting- en verzendinstellingen, enz.
 4. Promotie- en marketingfunctionaliteit om uw bedrijf te laten groeien en interactie met klanten.

Met WordPress: je zal moeten kies een betrouwbaardere hostingoplossing ontworpen voor eCommerce-behoeften. Daarnaast moet u op zoek naar geschikte eCommerce-plug-ins, bijvoorbeeld WooCommerce. Ze zijn niet moeilijk in te stellen, hoewel het meer tijd kost in vergelijking met het gebruik van een kant-en-klare Wix-oplossing.

Bovendien moeten we altijd rekening houden met gebruiksgemak dat de tijd definieert die nodig is om een ​​website te bouwen. Zoals we allemaal weten, is tijd geld, vooral als het gaat om het wereldwijde web met duizenden sites die elke dag verschijnen.

Lees ook:
Een website maken met WordPress.
Hoe Wix website builder te gebruiken.

Wix versus WordPress: WordPress is misschien een betere optie voor eenvoudigere projecten en gebruikers met een beperkt budget. Ze moeten echter elke keer actie ondernemen als ze een nieuwe functie willen toevoegen. Aan de andere kant zorgt Wix voor alle zaken, waaronder hosting, domein, widgets, enz.

3. Hoeveel tijd kost het om een ​​website te bouwen met Wix en WordPress?

We horen altijd over “coderingsvrij” website-bouwproces, “naadloze integratie” of “alles-in-één oplossing”. Maar wat betekenen die termen eigenlijk? Wix en WordPress zijn ontworpen om niet-technici te helpen live te gaan met stijlvolle en professionele sites. De twee platforms zijn echter verschillend als het gaat om bewerken en aanpassen.

Wix is ​​een supereenvoudige WYSIWYG-software die letterlijk nul coderingsvaardigheden vereist. Bovendien heeft het zijn Wix ADI kunstmatige intelligentie die een website voor je bouwt. Een gebruiker hoeft slechts meerdere vragen te beantwoorden en het type website, de zakelijke niche en apps die hij of zij wil implementeren aan te geven. Hierdoor biedt het systeem verschillende opties voor een kant-en-klaar project met niet alleen apps die je nodig hebt, maar ook relevante content.

Bekijk de video hoe Wix ADI werkt:

WordPress is anders dan dat. Het heeft geen slepen-en-neerzetten-editor, hoewel het echt een geüpdatet eenvoudig inhoudbeheersysteem heeft waarmee je elke pagina kunt aanpassen, elementen en blokken kunt toevoegen, enz. Je moet echter elke nieuwe pagina, categorie of sectie helemaal opnieuw bouwen. Het kost misschien meer tijd in vergelijking met Wix.

Laten we eens kijken hoeveel tijd het kost om een ​​eenvoudige website te maken met Wix en WordPress:

Stap 1 – Aan de slag

Wix
WordPress

Met Wix kunnen gebruikers direct inloggen met hun sociale of Google-accounts. Om te beginnen zijn verschillende eenvoudige stappen nodig:

 1. Log in.
 2. Kies een sjabloon.
 3. Begin met bewerken.

Het proces neemt je mee 2-3 minuten.

Probeer Wix gratis

WordPress heeft wat meer tijd nodig om te beginnen.

 1. Vind hosting en registreer een domein.
 2. Kies een sjabloon.
 3. Installeer WordPress en begin met bewerken.

De tijd hangt af van hoe snel je de eerste drie fasen voltooit. Het kan enkele uren duren, tenzij u al een vertrouwde hostingprovider heeft. Gebruikers hebben mogelijk tot 2 uur nodig om aan de slag te gaan met WordPress.

Stap 2 – Inhoud bewerken

Wix
WordPress

Wix biedt een meer flexibele benadering voor het bewerken van inhoud. Gebruikers kunnen kiezen voor Wix ADI en de website binnen enkele minuten laten bouwen met alle functies geïnstalleerd. U hoeft slechts enkele secties en teksten aan te passen, wat niet meer dan een paar minuten duurt.

Wix Editor is een andere optie voor diegenen die hunkeren naar meer vrijheid bij het ontwerpen van websites. Enerzijds heb je een pasklare layout met alle blokken en secties. Aan de andere kant ben je vrij om die elementen opnieuw in te delen, blokken te verwijderen, nieuwe elementen toe te voegen of zelfs een aantal helemaal opnieuw te ontwerpen. Gebruikers kunnen kiezen uit tal van galerijen, contactformulieren, marketingtools, enz. Het proces is heel eenvoudig dankzij een intuïtieve drag-and-drop-editor. Het zal je ongeveer brengen 1 uur om uw site klaar te maken voor implementatie.

WordPress-gebruikers hebben geen alternatieven. Het bewerken van een sjabloon kan enige tijd in beslag nemen, omdat het proces niet zo eenvoudig is als in Wix. De sjabloon zelf biedt alleen de lay-out voor pagina’s die u mogelijk wilt implementeren, aangezien u de rest handmatig moet doen, van het maken van nieuwe categorieën, pagina’s of tags tot het installeren en activeren van noodzakelijke plug-ins of services. Hoe meer pagina’s en secties je hebt, hoe meer tijd je nodig hebt.

De lege sjabloon zonder plug-ins heeft geen zin bij het uitzoeken hoe het CMS werkt van enkele uren tot dagen tenzij je enige ervaring hebt met het werken met WP.

Probeer WordPress nu

Stap 3 – Live gaan

Wix
WordPress

Eindelijk klaar om live te gaan met uw website. Met Wix hoef je alleen maar op de knop “Publiceren” te drukken en online te gaan. Vergeet niet om te controleren hoe uw website eruitziet op desktop- en mobiele versies met behulp van de mobiele voorbeeldoptie in uw dashboard.

Probeer Wix gratis

Je WP-website is online zodra je je hostingplan hebt geactiveerd, een domein hebt gekoppeld en de sjabloon hebt geïnstalleerd. De pagina’s worden echter pas weergegeven nadat u ze hebt gepubliceerd, alle benodigde inhoud en benodigde plug-ins. Houd er rekening mee dat het simpelweg installeren van de plug-in niet voldoende is. U moet ze handmatig instellen en inschakelen. Hoewel het proces eenvoudig is, kost het wat meer tijd.

Opsommen:

 • Het bouwen van een website met Wix kost je niet meer dan 2 uur. Als u Wix ADI gebruikt, wordt de tijd teruggebracht tot 2-3 minuten.
 • Het bouwen van een website met WordPress kan enkele dagen duren afhankelijk van het aantal pagina’s, het type website en de complexiteit.

Maatwerk is het meest tijdrovende proces, omdat uw project gebruiksvriendelijk, interactief en boeiend moet zijn. Het proces is sterk afhankelijk van het type project en de eerdere doelstellingen. Heeft u eCommerce-functionaliteit of geavanceerde SEO-tools nodig? Wilt u uw project promoten met marketingtools? Zorg ervoor dat het platform flexibel genoeg is om alle instrumenten te leveren die u nodig heeft.

Wix versus WordPress: Wix heeft minder tijd nodig om aan de slag te gaan, een website te bewerken en te implementeren. Omdat WordPress een leercurve en andere acties vereist, kan het enkele dagen duren om met het kant-en-klare project te komen.

4. Aanpassings- en ontwerpfuncties

Maatwerk en ontwerp beginnen met het kiezen van de juiste sjabloon. Beide systemen bieden een enorme selectie aan thema’s, hoewel geen van de websitebouwers kan concurreren met WordPress. Gebruikers kunnen kiezen uit duizenden lay-outs. Ze omvatten niet alleen op inhoud gebaseerde sites zoals blogs of forums, maar ook lay-outs voor kleine bedrijven, digitale winkels, sjablonen voor Amazon-gidsen, enz..

Wat betreft Wix, het heeft momenteel meer dan 550 sjablonen. Niet zoveel als WordPress. Gebruikers zullen echter zeker degene vinden die het beste bij hun projecten past. Het belangrijkste verschil tussen platforms is dat Wix-thema’s worden geleverd met vooraf geïnstalleerde functies. Het systeem heeft zijn eigen App-markt met alle benodigde apps en add-on die met een klik kunnen worden geïntegreerd. Heeft u analytische tools of evenementenkalender nodig voor uw site? Kies het uit de widgetlijst en breng het naar een noodzakelijke pagina.

Wix Editor

WordPress dat volledige toegang biedt tot de HTML / CSS van thema’s. Het betekent dat u de sjabloon hoe dan ook daadwerkelijk opnieuw kunt ontwerpen. U kunt uw eigen stijl coderen, algemene en geavanceerde parameters wijzigen, nieuwe functies inschakelen en meer. Het is alleen mogelijk als je codeer- of webdesignvaardigheden hebt. Natuurlijk zal deze optie nooit werken voor nieuwkomers.

Voorbeeld van WordPress-code bewerken

Je hebt een sjabloon gekozen die goed bij je past. Op een gegeven moment besef je dat je een iets andere startpagina nodig hebt, maar het thema zelf niet wilt wijzigen. U heeft bijvoorbeeld een extra knop nodig onder de koptekst of schuifregelaar. Als open-sourceplatform kunt u met WordPress alle noodzakelijke wijzigingen aanbrengen.

Alle WP-sjablonen vertegenwoordigen een compilatie van PHP-, HTML- of CSS-bestanden die u kunt bewerken. Om de sjabloon te wijzigen heeft u nodig:

 1. Om toegang te krijgen tot de thema-editor.
 2. Om te leren werken met programma’s zoals Kladblok++.
 3. Om een ​​goed sjabloongebied te definiëren, moet u wijzigen.
 4. Om het juiste sjabloonbestand te kiezen.
 5. Om code te bewerken of een nieuwe functie in te voegen.
 6. Sla de code op en test de functie.

WordPress Code Editor WordPress broncode-editor

Het probleem is dat een gebruiker tegelijkertijd tussen verschillende schermen moet schakelen. Niemand kan garanderen dat de nieuwe functie soepel werkt, tenzij u een professionele webdesigner of programmeur bent. Aan de andere kant evolueren WordPress-sjablonen. Ze worden geleverd met voldoende componenten. Bovendien kan een gekozen sjabloon beschikbaar zijn in verschillende stylingopties (soms van 4 tot 6 en meer). Misschien wil je zelfs niets veranderen.

Met Wix worden alle wijzigingen die u aanbrengt onmiddellijk weergegeven in het dashboard dankzij het inline bewerkingsproces. Als je om de een of andere reden toch van thema wilt veranderen, dan kan dat huur professionele Wix programmeurs en webdesigners in. Ga naar de Wix Arena waar je technische enthousiastelingen vindt die gespecialiseerd zijn in het maken van Wix-websites.

Hoe stijlvol uw site er ook uitziet, het toekomstige succes is afhankelijk van gebruiksvriendelijkheid en interactie met bezoekers. Het project moet de laatste trends volgen en samen met de technologieën voor het bouwen van websites evolueren. Hier spelen de integratie en flexibiliteit van de websitebouwer een cruciale rol.

Lees ook: WordPress naar Wix – een complete migratiegids.

Wix versus WordPress: De situatie met Wix-aanpassing is veel eenvoudiger. Er is geen codering vereist. Je krijgt alles wat je nodig hebt in de verpakking. WordPress biedt toegang tot de code van sjablonen die alleen kan worden gewijzigd als u over voldoende technische kennis beschikt.

5. Integratie, flexibiliteit en functies

Zowel Wix als WordPress worden geleverd met tal van services en apps om te integreren. Ze bieden voldoende flexibiliteit om verschillende services te implementeren, van beveiligingsmiddelen tot analyse en e-commerce.

Widgets, plug-ins en add-ons

Wix-gebruikers kunnen profiteren van een brede selectie van apps die beschikbaar zijn in de App Market. Ze bevatten zowel aangepaste applicaties op het platform als apps van derden. U kunt knoppen voor sociaal delen toevoegen, contactformulieren implementeren, galerijen maken, betalingsopties, tellers verbinden en meer.

Wix App Market Wix App Market

WordPress heeft ook een enorme selectie aan plug-ins. Ze variëren ook van beeldoptimalisatieservices en SEO-pakketten tot antispamoplossingen en inhoudstabellen. Beiden hebben gratis en premium applicaties die kunnen leiden tot extra kosten.

WordPress-plug-ins WordPress-plug-ins

Het belangrijkste verschil is dat Wix eigenlijk alle geïmplementeerde services verzorgt, terwijl WordPress handmatige installatie, fijnafstemming en updates vereist. Het betekent dat u regelmatig moet controleren op nieuwe plug-in versies. Dat kan nauwelijks een probleem zijn, hoewel een gebruiker zich er nog steeds van bewust moet zijn. Anders doen zich enkele problemen voor die verband houden met de werking van de website.

e-commerce

Het bouwen van digitale winkels met Wix is ​​een beetje eenvoudiger, omdat het kant-en-klare sjablonen voor online winkels biedt met alle services al geïntegreerd. U selecteert een thema met kant-en-klare productpagina-indelingen. Vervolgens voegt u beschrijvingen en foto’s toe, stelt u prijzen in en begint u online te verkopen. Zorg ervoor dat je een goed plan hebt gekozen, want eCommerce-functies zijn alleen beschikbaar bij sommige van de Wix-pakketten.

Wix eCommerce Wix eCommerce

Maak een online winkel met Wix

Als u opnieuw een winkel op WordPress wilt lanceren, moet u zelf voor de eCommerce-functionaliteit zorgen. De beste gok is om de WooCommerce plug-in die het hele werk voor u doet na een eenvoudig installatieproces. Houd er rekening mee dat de plug-in mogelijk een extensie nodig heeft, afhankelijk van de complexiteit en behoeften van de website. Ze zijn niet gratis.
WordPress e-commerce WordPress e-commerce
Een winkel bouwen met Wix is ​​sneller en goedkoper.

SEO-optimalisatie

Met SEO-functies kan uw site hoger in de zoekmachine komen en concurrenten achter zich laten. WordPress werkt misschien een beetje beter in termen van SEO, maar alleen voor het geval je genoeg ervaring en vaardigheden hebt. Nieuwkomers zullen het nauwelijks leuk vinden om de code te optimaliseren of te zoeken naar een extra SEO-plug-in voor hun WordPress-sites.

Wix maakt SEO-dingen gemakkelijker voor beginners. Ze hebben toegang tot baseline-instellingen waar ze metatitels en beschrijvingen kunnen bewerken, sociale previews op de pagina SEO-vriendelijker kunnen maken, URL’s kunnen bewerken, focuszoekwoorden kunnen aangeven, enz. Bovendien heeft Wix zijn SEO-wizard met aangepaste optimalisatiestrategieën voor verschillende zakelijke niches.

Wix SEO Wix SEO-instellingen

Als uw project te maken krijgt met zware concurrentie, heeft u misschien iets meer nodig. Dit is waar WordPress effectiever kan zijn. Ondanks traditionele SEO-plug-ins waarmee u SEO-geoptimaliseerde teksten, titels en beschrijvingen kunt maken of gemakkelijk leesbare teksten kunt maken die over het algemeen hoger gerangschikt zijn, kunt u ook werken met de website-code, waardoor deze aantrekkelijker wordt voor zoekmachinebots. Nogmaals, het proces vereist maximale kennis en vaardigheden. Het zal werken voor zeer concurrerende zakelijke niches.

WordPress SEO WordPress SEO

Lees ook: Hoe u uw Wix-website kunt vinden en goed kunt rangschikken op Google.

Wix versus WordPress: Wix maakt het proces als integratie erg snel en gemakkelijk. Gebruikers krijgen kant-en-klare oplossingen en kits voor elk aspect van de projectontwikkeling en uitvoering. Met WordPress moet u de benodigde services handmatig toevoegen en er zelf voor zorgen.

6. Thema’s en sjablonen

Vergelijkingstabel voor sjablonen

WixWordPress
Thema kosten:VrijGratis / $ 25- $ 299
Visuele editor:&# x2714; JA&# x2714; JA
Themawijziging:✘ NEE&# x2714; JA
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE&# x2714; JA
Vooraf gebouwde effecten:&# x2714; JA✘ NEE

We hebben al een paar woorden gezegd over de sjablonen van platforms in termen van maatwerk. Nu. Laten we eens nader bekijken hoe ze er in werkelijkheid uitzien of op verschillende soorten apparaten worden uitgevoerd.

Bij beide gelegenheden hebben we een brede selectie gratis sjablonen om uit te kiezen. Wix biedt momenteel ongeveer 550 thema’s, terwijl het aantal WordPress-sjablonen duizenden lay-outs heeft bereikt. Ze zijn allemaal onderverdeeld in categorieën. Het enige dat je nodig hebt, is een nis kiezen en een thema kiezen dat je leuk vindt.

Als het gaat om stijl en uiterlijk, winnen sommige van de gratis Wix-sjablonen vooral als het gaat om lay-outs voor kleine bedrijven en digitale winkels. WordPress-thema’s zien er allemaal hetzelfde uit, met een klein verschil. Goed nieuws is dat er voorvertoningsmodi zijn om te controleren hoe ze eruitzien op desktop- en mobiele versies.

Wix-sjablonen

Blader door Wix-sjablonen

Als u voor exclusiviteit kiest, zijn Premium-sjablonen een goede oplossing. WordPress biedt betaalde thema’s die aantrekkelijker en trendy zijn met een bredere selectie van functies en stylingopties. De prijskaartjes verschillen echter sterk. Premium-thema’s van WP kosten bijvoorbeeld ergens tussen de $ 30 en $ 200.

Alle thema’s zijn mobiel responsief. Bovendien heeft Wix een mobiele preview-optie waarmee u kunt controleren hoe de website op tablets, smartphones of desktopversies draait. Het gemaakte is beschikbaar binnen het dashboard. WordPress heeft zo’n optie niet. U mag alleen een voorbeeld van de sjabloon bekijken wanneer u deze koopt. WordPress is de enige uitweg. Trouwens, Wix heeft ook mobiele toegang tot zijn bewerkingstools.

Wix versus WordPress: WordPress heeft een grotere selectie aan sjablonen. Het grootste deel van de goede thema’s wordt echter betaald. Wix-sjablonen zijn volledig gratis te gebruiken. In beide gevallen heeft u een mobielvriendelijke en stijlvolle website.

7. Wix Mobile versus WordPress Mobile

De wereld blijft mobiel. Dit feit heeft ook een grote invloed op de trends in het bouwen van websites. Gebruikers hebben tools nodig om hun websites onderweg te bewerken met mobiele apparaten. Wix en WordPress bieden handige tools om projecten te beheren via tablets en smartphones, hoewel de set met mobiele WP-tools een beetje beperkt is in vergelijking met zijn rivaal.

Website bewerken

Wix levert bijna dezelfde functieset op uw mobiele apparaat, waardoor u eenvoudig elementen kunt wijzigen, foto’s kunt aanpassen, sommige site-elementen kunt verbergen of weergeven op de tablet of smartphone. Trouwens, als je een mobiele editor gebruikt. Alle wijzigingen worden alleen in de mobiele modus opgeslagen, zonder dat dit ten koste gaat van de desktopversie.

Wix Mobile Editor Wix Mobile Editor

Met de mobiele WordPress-app kun je alleen artikelen en andere inhoud plaatsen via smartphone of tablet. U kunt ook door de statistieken bladeren, het verkeer volgen en de weergaven van blogposts bekijken. Tegelijkertijd heeft de mobiele WordPress-app de volgende functionaliteit, zodat u via gekozen tags in contact kunt blijven met topsites. Bovendien stuurt het pushmeldingen voor het geval er enige activiteit ter plaatse is. Het belangrijkste nadeel is dat je je site niet echt kunt bewerken.

Beide mobiele applicaties zijn compatibel met iOS en Android.

WordPress versus Wix: Wix Mobile-app ziet er uitgebreider uit, zodat gebruikers hun websites onderweg kunnen bewerken en beheren. De mobiele WordPress-applicatie is alleen bedoeld voor tracking, meldingen in het geval van activiteiten ter plaatse en blogposts.

8. Marketing en promotie van websites

Of u nu een kleine bedrijfswebsite of een enorme online winkel met duizenden producten runt, marketing en promotie zijn van vitaal belang om uw merk te laten groeien en hogere inkomsten te genereren.

Het belangrijkste idee is om een ​​interactieve aanpak te ontwikkelen en uw klanten altijd betrokken te houden. Dit is waar Wix komt met een ultieme toolkit van marketingoplossingen binnen zijn Wix Ascend-pakket. Het is beschikbaar in drie verschillende plannen, afhankelijk van je doelen.

Ze omvatten Ascend Basic, Ascend Professional en Ascend Unlimited. Elk plan bestaat uit marketing- en promotiefuncties, waaronder:

 • Instrumenten voor klantenacquisitie – Live chats, contactformulieren, tools om nieuwe bestellingen en boekingen te volgen, geautomatiseerde leadgeneratiesystemen, enz.
 • Wix-inbox

 • Promotietools – e-mailmarketingcampagnes om zoveel mogelijk gebruikers te werven, gerichte posts op sociale media om coupons te delen, Google Analytics en Facebook PIxel-integratie om de meest succesvolle marketingkanalen te identificeren.
 • Wix Automations

 • Geavanceerde betalingsoplossingen – met het systeem kunt u facturen maken en verzenden, terwijl klanten met één klik een aankoop kunnen doen. U kunt verkopen volgen, gepersonaliseerde aanbiedingen verzenden, kortingen instellen, enz.

Als resultaat hebben we een full-cycle promotie- en marketingoplossing van Wix die geen extra integraties of installatie vereist. U kiest een geschikt plan en begint meteen uw bedrijf te promoten.

WordPress heeft geen enkele marketingoplossing. Het heeft tonnen plug-ins van derden die zeker van pas zullen komen. Sommige zijn gratis, andere worden betaald. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het kiezen van een widget en voor het correct installeren en instellen ervan. Bovendien moet u controleren hoe het werkt. Alle processen worden handmatig voltooid. Hier zijn enkele van de marketing WordPress-plug-ins die kunnen helpen:

 • ManyContacts is een geweldige plug-in voor het uitbreiden van uw mailinglijst. Het belangrijkste kenmerk van de plug-in is dat hij de e-mail van de bezoeker kan verzamelen, zelfs als hij of zij het contactformulier verlaat. Het kost je $ 29 per maand, wat misschien te duur is, vooral in vergelijking met Wix-abonnementen met alle benodigde functies in het pakket.
 • Qeryz is een andere populaire WP-plug-in die is ontwikkeld om sterke verbindingen met uw bezoekers tot stand te brengen. De belangrijkste kenmerken zijn scripts die het gemakkelijk maken om feedback van klanten te krijgen en meer verkeer naar een aantal van uw eerdere pagina’s of links te leiden. Het idee is om een ​​maximale exposure van de pagina te krijgen nadat bezoekers een aantal simpele vragen hebben beantwoord. De tool is beschikbaar in drie verschillende abonnementen die respectievelijk $ 12, $ 30 en $ 79 per maand kosten.
 • Yoast SEO is enorm populair geworden vanwege de functies voor inhoudspromotie. Het instrument helpt website-eigenaren om meer SEO en gebruiksvriendelijke inhoud te creëren. Je krijgt de kans om meer mensen van sociale media te trekken, de betrokkenheid van lezers te vergroten en meer verkeer van zoekmachines te krijgen. De basis Yoast SEO-functionaliteit is gratis. Als u echter naar meer functies hunkert, moet u tussen $ 79 en $ 671,50 betalen. Is het het echt waard??

Wat we proberen te zeggen, is dat WordPress mogelijk enkele tools heeft om uw bedrijf te promoten en op de markt te brengen. Het gebruik van al deze services zal echter resulteren in enorme extra kosten, afgezien van handmatige installatie, constante plug-in-updates en onderhoud. Wix lijkt een betere oplossing te zijn met zijn uitgebreide Wix Ascend marketing- en promotiepakket met letterlijk alle benodigde instrumenten die je nodig zou kunnen hebben.

Wix versus WordPress: met WordPress vindt u mogelijk verschillende plug-ins om uw inhoud te promoten, de zoekresultaten te verhogen of marketingcampagnes te starten. U moet echter een bijpassende service kiezen, installeren en zelf instellen terwijl Wix een kant-en-klare oplossing levert met alle benodigde tools in het pakket.

9. Klantenservice

Beschikbaarheid van klantenondersteuning kan een cruciale rol spelen, vooral voor niet-technici. Tijdens het bouwproces kunnen verschillende problemen optreden. Tegelijkertijd hebben sommige gebruikers mogelijk andere vragen met betrekking tot facturering, service en website-onderhoud. Je zult nauwelijks waarderen dat je gestrand bent door de steun van het platform.

Het probleem met WordPress is dat het eigenlijk geen traditioneel ondersteuningsteam heeft. Als een open source CMS, het komt met gratis toegang tot het publiek en gebruikers zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van hun projecten. Aan de andere kant is het platform zo populair dat u gedetailleerde handleidingen, professionele artikelen en video’s kunt gebruiken die elke stap behandelen, van aan de slag gaan met WP tot het installeren en activeren van verschillende plug-ins. Typ gewoon de vraag in de zoekbalk en je krijgt tientallen antwoorden.

WordPress-ondersteuningsforums WordPress-ondersteuningsforums

Een andere manier is om de forums van verschillende ontwikkelaars te bezoeken met duizenden discussies over het werken met WordPress. Daar vindt u zeker het antwoord. Tegelijkertijd bieden premium plug-ins en services hun afzonderlijke klantenondersteuning. Met andere woorden, u zult nooit alleen zijn met uw project.

Als alles-in-één website builder is Wix verplicht om een ​​eigen professioneel ondersteuningsteam te hebben en dat doet het ook. Abonnees hebben verschillende opties om verschillende problemen op te lossen. Ze bevatten:

 • Traditioneel ticketingsysteem – een probleem hebben? Schrijf een e-mail om rechtstreeks contact op te nemen met het ondersteuningsteam.
 • Wix Help Center – het bevat eindeloze artikelen, tips en handleidingen met antwoorden op alle mogelijke vragen. Leer hoe u uw sjabloon kunt bewerken of Wix ADI kunt gebruiken, lees over widget-integratie of tips over contentpromotie.
 • Wix Forum – een plek waar professionele en beginnende Wix-gebruikers elkaar ontmoeten om verschillende onderwerpen live te bespreken. Stel gerust een vraag en krijg een professionele reactie.

Beide platforms hebben al een enorme gebruikersgemeenschap. Het betekent dat er praktisch geen ingewikkelde problemen meer zijn, hoewel Wix nog steeds een eigen ondersteuningsteam heeft.

Wix of WordPress: klantenondersteuning aan uw zijde hebben is altijd beter dan surfen op het net op zoek naar oplossingen. Wix heeft een eigen ondersteuningsteam, wat goed is. WordPress biedt alleen ondersteuning bij het gebruik van premium plug-ins en services.

10. Prijsbeleid

Het wordt hoog tijd dat we de kosten voor het bouwen van websites bespreken met Wix en WordPress. Zoals de meesten van jullie weten, is WP een gratis CMS. Dit betekent echter niet dat u zonder kosten een website kunt bouwen en lanceren. U moet nog wel wat onkosten betalen.

Wix biedt ook een gratis abonnement, wat niet goed is voor een serieus online project. Aan de andere kant kan het handig zijn als u wilt controleren hoe de software werkt in termen van bewerking en aanpassing. Als u snakt naar maximale functionaliteit, zijn betaalde abonnementen de beste optie, afhankelijk van het type website, bedrijfsdoelen, enz. Wix heeft zijn website-bouwpakketten voor elk doel.

Hoeveel kost het om een ​​website te bouwen met Wix en WP?

We zullen de kosten van het bouwen van een kleine bedrijfssite en een digitale winkel vergelijken en vergelijken met behulp van zowel Wix als WP om erachter te komen, welke optie goedkoper is. Houd er rekening mee dat we voornamelijk de bedrijfskosten gaan vergelijken, maar niet de algehele functionaliteit.

De kosten van het bouwen van een kleine bedrijfssite

WordPress zelf is gratis. Je moet echter wel zorg afzonderlijk voor uw domein. Allereerst moet u een domeinregistratieservice vinden. Vervolgens moet u een beschikbare naam opzoeken en deze kopen. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren (domeinzone, lengte, speciale symbolen, etc.). De prijs is echter ergens tussen de $ 10 en $ 20, tenzij je snakt naar een echt unieke naam. Houd er rekening mee dat u uw domein jaarlijks moet verlengen, terwijl de prijs in de toekomst mogelijk iets hoger zal zijn.

Een domein hebben is niet genoeg. U moet ook uw sitebestanden ergens hosten. De tweede fase is om te kiezen voor een geschikte serveroplossing met voldoende bandbreedte, schijfopslag en enkele basisfuncties zoals gratis SSL. Sommige hostingproviders bieden een voor WordPress geoptimaliseerde hostingoplossing. Bijvoorbeeld door WP aanbevolen Bluehost Choice Plus-abonnement met onbeperkte SSD-opslag voor een onbeperkt aantal websites kost u slechts $ 5,45 per maand. Klinkt als een echt koopje, nietwaar?

WordPress prijzen Hostingkosten voor WordPress

Mogelijk hebt u ook enkele gratis basisplug-ins nodig om contactformulieren in te stellen en inhoud te promoten. Gratis diensten zouden in ieder geval meer dan genoeg zijn om te beginnen. Als gevolg hiervan heb je een kant-en-klare WordPress-website voor kleine bedrijven die $ 7- $ 10 per maand kost. De prijs kan veranderen, omdat u in de toekomst mogelijk extra services en add-ons nodig heeft.

Lees ook: Hoe u een domeinnaam gratis kunt krijgen.

Wix levert kant-en-klare pakketten voor het bouwen van websites voor verschillende behoeften. Het systeem zorgt voor alle manipulaties die je met WordPress moest doen. Je kiest alleen een plan, bewerkt de sjabloon en gaat live. Een Combo-abonnement van $ 13 per maand wordt geleverd met 2 GB opslag en 3 GB bandbreedte. Het is meer dan genoeg voor een gemiddelde site om uw bedrijf online te vertegenwoordigen. Zo niet, dan kunt u $ 4 extra betalen voor een onbeperkt abonnement met onbeperkte bandbreedte en opslag.

Wix-website prijzen Wix-website prijzen

Als gevolg hiervan kost een kleine bedrijfssite op Wix u $ 13- $ 17 per maand, wat iets duurder is. Voor dat geld krijg je echter een volledig functioneel platform met alle benodigde tools in het pakket zonder dat je later naar extensies hoeft te zoeken.

De kosten van het bouwen van een online winkel

De situatie met digitale winkels is iets gecompliceerder. eCommerce-projecten zijn ingewikkelder in termen van websitestructuur en technische functionaliteit. Ze vereisen meer flexibiliteit, extra marketing- en promotietools, enz. Om deze reden kosten ze meer in vergelijking met eenvoudigere sites.

Nogmaals, met WordPress hoeft u niet te betalen voor de websitebouwer zelf. Het is gratis. Maar u moet nog steeds de eerder beschreven acties ondernemen. U heeft een domein en een geschikte hosting nodig die aan uw eCommerce-behoeften voldoet.

Dit is waar Bluehost kan ook van pas komen met zijn WooCommerce hostingaanbieding. Een geweldige oplossing voor diegenen die online willen verkopen en een volledig aanpasbare winkel willen. Het abonnement kost $ 6,29 per maand.

Hoewel de WooCommerce-plug-in zelf gratis is, zul je op een gegeven moment nog steeds verlangen naar uitgebreide functionaliteit, vooral als je je eCommerce-project wilt laten groeien. Er zijn enkele geweldige extensies beschikbaar voor WooCommerce. Ze worden echter allemaal betaald. Bijvoorbeeld:

 • Belastingpot – belastingberekening kost $ 17 per maand.
 • WooCommerce Boeking het plannen van uw afspraken kost u $ 249 voor een enkele site.

Als gevolg hiervan lijkt uw WordPress digitale winkel een uitdaging voor uw portemonnee die ongeveer $ 100- $ 300 kost.

Wix biedt een meer kosteneffectieve oplossing voor digitale winkels die beschikbaar is in 4 verschillende plannen. Ze zijn als volgt:

 • Business Basic-kosten $ 23 per maand krijg je alle functies van het websitepakket naast eCommerce-integratie.
 • Business Unlimited kostprijsberekening $ 27 per maand krijg je alle eCommerce-functies naast 10 video-uren, professioneel logo en social media-logobestanden.
 • Zakelijke VIP-kosten $ 49 per maand met alle voorgaande functies plus VIP-ondersteuning en prioriteitsreactie.
 • Bedrijfskosten $ 500 per maand voor bedrijven die hun bedrijf willen laten groeien en profiteren van individuele service.

Wix eCommerce-prijzen Wix eCommerce-prijzen

Met andere woorden, het bouwen van een volledige online winkel met alle noodzakelijke functies op één plek en zonder de noodzaak om uw website handmatig te ondersteunen en te onderhouden, zal meerdere keren goedkoper zijn in vergelijking met WordPress, tenzij u kiest voor het Enterprise-plan. Voor kleine en middelgrote winkels heeft het geen zin.

De rest van de Wix-plannen zijn als volgt:

 • Pro kosten $ 22 per maand om online een herkenbare merknaam vast te stellen. Maak een site met een volledig merk met uw bedrijfslogo om op te vallen.
 • VIP-kosten $ 39 per maand met alle voorgaande functies, naast VIP-ondersteuning, analyse, prioritaire respons, enz.

Over de prijs gesproken, WordPress wordt geleverd met enige flexibiliteit voor het geval u een beetje wilt besparen met goedkopere hosting of gratis plug-ins. Dergelijke tactieken werken echter niet met gecompliceerde websites, omdat u meer moet betalen voor premium apps en services. Tegelijkertijd brengt Wix alle functies die u nodig hebt binnen zijn redelijk betaalbare pakketten.

Wix versus WordPress: Het bouwen van eenvoudige websites met minimale pagina’s kan met WordPress iets goedkoper zijn. Maar als u eenmaal iets functioneler en interactiever nodig heeft, zal Wix zeker een meer kosteneffectieve optie zijn met alle noodzakelijke functies in zijn plannen.

Conclusie

WixWix – is een internationaal erkend platform voor het bouwen van websites dat instrumenten en functies van wereldklasse levert om sites helemaal opnieuw te maken. Gebruikers zonder technische vaardigheden kunnen elk type online project maken, van eenvoudige moerassen en professionele portfolio’s tot digitale winkels en websites voor kleine bedrijven. Het belangrijkste kenmerk is dat Wix eigenlijk een kant-en-klare oplossing is met vooraf ontworpen sjablonen en geïntegreerde functies. Hiermee kunt u uw website binnen enkele minuten bouwen en implementeren. Wix.com

WordPressWordPress – is een open-source CMS dat meer kracht en flexibiliteit levert dan de meeste van de huidige platforms voor het bouwen van websites. Bovendien is WP een van de langstlopende systemen die in de loop der jaren is geëvolueerd. Oorspronkelijk gelanceerd als het CMS voor op inhoud gebaseerde websites, is het uitgegroeid tot een zelf-gehost schaalbaar platform om websites te bouwen, websites te publiceren en te promoten van elk type. WordPress.org

De beoordeling vertegenwoordigt Wix als een uitgebreide oplossing voor het bouwen van websites zonder dat er extra acties nodig zijn. Je kiest een plan en begint met het bouwen van de website van een noodzakelijk type met alle benodigde tools, functies en technische opties in een enkele kit. Wix is ​​vanaf het begin gemakkelijker te gebruiken. Het platform verzorgt alle onderhoud en ondersteuning. Het heeft een professioneel ondersteuningsteam naast de e-commerce-, marketing- en promotiepakketten om uw bedrijf te laten groeien.

WordPress is vanaf het begin ingewikkelder. Een gebruiker zal voor andere zaken moeten zorgen die meer tijd vergen. Het bouwproces is wat langer. Wat lijkt op een goedkopere optie, zal uiteindelijk op de lange termijn leiden tot extra kosten, extra extensies of vergoedingen voor een premium plug-in-abonnement. Aan de andere kant biedt het meer vrijheid bij het ontwerpen en aanpassen van websites voor mensen met een solide technische achtergrond.

Veelgestelde vragen over Wix en WordPress:

Vraag: Wat is het verschil tussen WordPress en Wix?

Antwoord: WordPress is een gratis open-source CMS, wat betekent dat iedereen het mag openen en wijzigen. Wix is ​​een alles-in-één website-editor met slepen en neerzetten met vaste plannen, het aangepaste bewerkings- en inhoudbeheersysteem.

Vraag: Is Wix een beter platform om een ​​blog te hosten dan WordPress?

Antwoord: als een op inhoud gebaseerd CMS lijkt WordPress een krachtiger blogplatform te zijn, terwijl Wix zijn blogfunctie als extra functie aanbiedt. WordPress-bloggen vereist echter een beetje technische kennis, terwijl Wix geen extra leercurve vereist.

Vraag: Hoe gemakkelijk is het om een ​​Wix-website over te zetten naar WordPress en vice versa?

Antwoord: Schakelen tussen Wix en WordPress is supergemakkelijk. U kunt dat zelf doen door de Migratiegids voor Wix naar WordPress of zoek een vertrouwde website-migratieservice en migreer uw project met slechts één klik.

Vraag: Welke is beter voor een beginner?

Antwoord: Het is duidelijk dat Wix een is eenvoudigere optie voor beginners, omdat het naast zijn Wix ADI-technologie een intuïtieve editor heeft die het hele bouwproces voor de gebruiker in enkele minuten doet. Het systeem heeft een slepen-en-neerzetten-editor waarmee gebruikers de pagina zonder codering kunnen aanpassen, terwijl WordPress enige programmeerervaring vereist.

Vraag: Wat is het beste platform om een ​​nieuwe website te maken?

Antwoord: Het hangt af van het type website. Als je een eenvoudige blog nodig hebt, is WordPress misschien een betere optie, terwijl Wix meer biedt op het gebied van eCommerce-functionaliteit, marketing en promotie. Het komt als een goedkoper en eenvoudiger platform voor digitale winkels en kleine bedrijfssites.

Vraag: Is Wix het waard om te gebruiken voor een professionele website, of moet ik bij WordPress blijven?

Antwoord: WordPress biedt meer opties op het gebied van webdesign en maatwerk. Gebruikers kunnen elke nieuwe functie implementeren, de website wijzigen en paginaontwerpen bewerken dankzij HTML / CSS-toegang. Een betere optie is het zeker, maar alleen bij voldoende technische kennis. Anders is Wix een betere oplossing voor beginners.

Vraag: Als het gaat om SEO, is dat een beter platform WordPress of Wix?

Antwoord: Wix heeft naast de SEO Wizard baseline SEO-instellingen. Beide werken goed voor websites die de rangen van zoekmachines willen vergroten. Aan de andere kant maakt WordPress het mogelijk om de code te optimaliseren naast geavanceerde SEO-plug-ins die helpen bij het maken en promoten van SEO-vriendelijke inhoud. Dergelijke acties zullen de website aantrekkelijker maken voor zoekmachines.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map