Wix vs Weebly: wat is beter?

Wix vs Weebly


Wix en Weebly zijn twee gerenommeerde leiders van de hedendaagse webdesign-niche. Beide systemen zijn geweldig als het gaat om de ontwikkeling van hoogwaardige en feature-beladen websites. Ze zijn ook zo gemakkelijk te gebruiken en handig zowel voor beginners als voor webdesignprofessionals dat ze al synoniemen zijn geworden voor de ontwikkeling van DIY-websites.

Ongeacht hun nichepopulariteit verschillen de websitebouwers nog steeds in termen van complexiteit, verkenningsgemak, gemak, geïntegreerde functionaliteit, geleverde diensten en prijsbeleid. Dit is wat gebruikers vaak doet nadenken over de keuze van de juiste webbouwtool. Om het platform te definiëren dat het beste werkt voor uw individuele webontwerpbehoeften, is het logisch om elk systeem in detail te bekijken en te analyseren.

Website Builders vergelijkingstabel

WixWeebly
Onze score:
Gesticht:20062006
Website:https://www.wix.com/https://www.weebly.com/
Best voor:Promowebsites, blogs, zakelijke projecten, bestemmingspagina’sPortefeuilles, blogs, e-winkels
Gemak:GemiddeldeAlles is intuïtief
Sjablonen:Honderden gratis, voor mobiel geoptimaliseerde, nichespecifieke sjablonenVooraf ontworpen sjablonen gesorteerd op type website
Technische ondersteuning:Uitgebreide kennisbank, ticketingsysteem, VIP-ondersteuningOndersteuning voor e-mailtickets, antwoorden van de community
Bloggen:Geïntegreerd blogplatformBlog is aan boord
SEO-opties:Geavanceerde SEO-optiesStandaard SEO-opties
Prijzen:Gratis tot $ 49 / maandGratis tot $ 26 / maand
Meer informatie:Wix Review →Weebly Review →

Om u te helpen bij het maken van de onbevooroordeelde keuze van de beste websitebouwer, is het belangrijk om hun speciale functies, parameters, opties voor ontwerpaanpassing, geïntegreerde functionaliteit, alternatieven voor klantenondersteuning evenals SEO- en prijsaspecten te vergelijken. Ben je klaar om de enige winnaar te achterhalen? Laten we dan beginnen!

Wix vs Weebly: algemeen overzicht

Wix vs Weebly: algemeen overzicht

Wix bekleedt momenteel de positie van de beste en de populairste websitebouwer ter wereld. Opgericht in Israël in 2006, is het bedrijf enorm populair geworden over de hele wereld en heeft het nu kantoren in Duitsland, Brazilië, India, Canada, de VS, Ierland, Oekraïne en Litouwen. De websitebouwer volgt het freemium-bedrijfsmodel, waardoor het mogelijk is om te upgraden van zijn gratis abonnement naar een van de betaalde abonnementen om toegang te krijgen tot geavanceerde webdesignfuncties.

De websitebouwer werkt geweldig voor de ontwikkeling van alle soorten websites, maar richt zich vooral op het maken van blogs, promosites, bestemmingspagina’s en zakelijke projecten. Het is ook mogelijk om kleine en middelgrote webwinkels te starten met het systeem, dat ook rijk aan functies en functionaliteit zal zijn.

Wix Real Estate Editor

Wix biedt een verscheidenheid aan aanpasbare sjablonen samen met de handige slepen-en-neerzetten-editor waarmee iedereen ze een persoonlijk ontwerp kan geven zonder enige vereiste codeervaardigheid. Dit is wat de website builder een maakt waardige keuze voor beginners evenals voor bekwame gebruikers die bereid zijn om aantrekkelijke projecten te creëren met hoogwaardige prestaties.

Al met al is Wix een professionele websitebouwer die een perfecte keuze zal zijn voor creatieven, muzikanten, acteurs, fotografen, modellen en ontwerpers. Het systeem zal ook interessant zijn voor ondernemers vanwege de eenvoud en het gemak van het maken van websites. Prijslijsten, grafieken, formulieren, banners, toegang tot websiteregistratie – al deze functies maken het mogelijk om een ​​effectieve bedrijfswebsite te creëren.

Weebly is ook de alles-in-één websitebouwer, waarmee zijn abonnees kwaliteitsvolle en visueel aantrekkelijke projecten kunnen starten. Net als Wix werd het in 2006 opgericht om snel wereldwijde erkenning te krijgen. Het platform maakt het mogelijk om portefeuilles, blogs en zakelijke websites te lanceren. De belangrijkste nichespecialisatie gaat momenteel echter naar de ontwikkeling van eCommerce-project. Het systeem heeft in 2018 een sterke focus op het ontwerpen van webwinkels gekregen, na de overname door de wereldwijde eCommerce-gigant – Square.

De website builder wordt geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-editor, die bijdraagt ​​aan het intuïtieve en eenvoudige webontwerpproces. De editor is overzichtelijk, terwijl het dashboard van het systeem makkelijk te doorbladeren en logisch gestructureerd is.

Weebly Editor

Van het wijzigen van uw accountwachtwoord tot het publiceren van het kant-en-klare project, alles kan hier met slechts een paar klikken worden gedaan. Met het systeem kunnen vooraf ontworpen responsieve sjablonen worden aangepast om een ​​persoonlijk website-ontwerp te creëren. Weebly werkt geweldig voor ondernemers, creatieven en eigenaren van webwinkels, die hun bedrijf op internationaal niveau willen populariseren. Het systeem vereist geen codeervaardigheid, maar het is ook mogelijk om hier indien nodig HTML / CSS-code te bewerken.

Dus, Wix en Weebly zijn hoogwaardige webdesignplatforms die voldoen aan de behoeften van first-timers en webdesignexperts. Beide systemen hebben goed gestructureerde en intuïtieve bedieningspanelen verdeeld in twee gebieden, namelijk het dashboard en de editor. Dit maakt het gemakkelijk om meerdere websites effectief vanuit één account te beheren.

Het is belangrijk om dat op te merken Wix ondersteunt volledig slepen en neerzetten, wat betekent dat u het gekozen object overal op het canvas kunt neerzetten. Weebly biedt ook slepen en neerzetten, maar het is enigszins beperkt – alle elementen vallen op specifieke containers (waaruit uw Weebly-sjabloon bestaat), en u kunt sleepbare objecten niet met pixelnauwkeurigheid over de pagina verplaatsen, zoals in Wix.

Welk systeem is op de lange termijn beter – Wix of Weebly? Dit hangt af van de doelen die u stelt en het resultaat dat u verwacht te behalen. Wix is ​​echter de beste alles-in-één oplossing voor alle gebruikerscategorieën en soorten projecten die gebruiksgemak biedt, dat geen concessies doet aan de functionaliteit.

Wix vs Weebly: welke is gemakkelijker te gebruiken?

Wix vs Weebly: welke is gemakkelijker te gebruiken?

Wix wordt geleverd met een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface en een overvloed aan ontwerpaanpassingstools die het mogelijk maken om zowel standaard als mobiele websiteversies te bewerken. Het dashboard van het systeem is aantrekkelijk, handig en ook handig. Wat u ook moet weten, is dat Wix het “absolute positionerings” -model volgt, wat impliceert dat er voor elk element op een webpagina specifieke blokposities beschikbaar zijn. Als gevolg hiervan wordt het onmogelijk om te schakelen tussen de geselecteerde sjablonen nadat u het aanpassingsproces hebt gestart. Dit maakt de keuze van het ontwerp een belangrijke stap.

Naast het instellen, toevoegen en wijzigen van webpagina-elementen, kunt u ook elke widget / blok bewerken nadat u de positie ervan hebt aangepast. Wat u hier kunt doen, is de beschikbare blokken vervangen door widgets in elke gewenste volgorde, door hun stijlen en achtergronden, formaten, inhoudlay-out, frames en andere vereiste elementen te wijzigen. Integratie van afbeeldingen, video’s en andere mediabestanden is hier ook toegestaan.

Als u wilt, kunt u uw websitepagina’s met een wachtwoord beveiligen of helemaal verbergen, door toegang te bieden tot de gebruikerscategorieën die u aanvankelijk hebt geselecteerd of door een link naar deze webpagina te bieden. Er is ook een eenvoudige, maar gemakkelijk te realiseren optie om co-auteurs van websites toe te voegen: met slechts een paar klikken kunt u website-editors toevoegen, die secundaire wijzigingen mogen aanbrengen, maar ze zullen niets kunnen bederven, zelfs niet als ze dat willen.

Het is ook erg handig om tekst in Wix te bewerken. Met de systeemeditor kunt u artikelen op een aantrekkelijke manier opmaken en er elementen aan toevoegen, inclusief animaties, grafieken, diagrammen, video’s, foto’s, lijsten enz. De tweede optie voor het bewerken van websites is Wix ADI (Kunstmatige ontwerpintelligentie). Dit is het geïntegreerde systeem waar voor wordt gebruikt automatische website-creatie (structuur, vormgeving, inhoud) gebaseerd op de initiële gegevens die door een gebruiker zijn verstrekt. Dit is een alternatieve optie voor degenen die niets begrijpen van het bouwen van websites en de keuze van een sjabloon te ingewikkeld vinden. Om de tool met succes te gebruiken, moet u uw bedrijfsnaam, de geografische locatie, de niche opgeven en de vereiste functionaliteit selecteren (online winkel, blog).

Wix ADI

Een ander hoogtepunt van het systeem is Corvid by Wix. Dit is een krachtig hulpmiddel dat wordt gebruikt om op een snelle en gemakkelijke manier verschillende soorten gecompliceerde webapplicaties te maken. Ongeacht de voor de hand liggende naamimplicatie, codeerkennis is geen must om de functie te gebruiken. We hebben het hier niet over teksteditors en compilers, maar over de interface waarmee logische verbindingen kunnen worden georganiseerd die leiden tot het voltooien van verschillende acties en deze in één werkende applicatie voor uw website kunnen verzamelen. We spreken met andere woorden over de constructor van webapps.

Bijna iedereen kan de functieset van de websitebouwer gebruiken. Hier zijn geen speciale vaardigheden voor nodig, behalve geduld en een beetje smaak. Als u nog steeds hulp nodig heeft met het ontwikkelingsproces van uw website of gerelateerde vragen, ga dan door met het gebruik van klantenservice. Wix wordt geleverd met een uitgebreide en informatieve Knowledge Base, ticketingsysteem en VIP-ondersteuningsfuncties die het beste resultaat mogelijk maken.

Weebly kan ook bogen op krachtige flexibiliteit en tal van opties. Hier vindt u alles wat u nodig heeft bij het werken aan uw website-ontwikkeling. De dashboardstructuur is logisch en eenvoudig. Het ontwerp is aantrekkelijk. Alle opties zijn namelijk gegroepeerd in vijf horizontale menusecties “Create”, “Design”, “Pages”, “Online Store”, “Parameters”.

Weebly-functieset is volledig. U kunt hier bijna niets toevoegen. Alles is gebaseerd op de functionaliteit voor slepen en neerzetten. In dit opzicht werkt het systeem ook geweldig – het is handig, krachtig en aantrekkelijk. In tegenstelling tot Wix met zijn “absolute positionering” -benadering, oefent Weebly het “Box-model” uit, dat restrictiever is en gebruikers toch de sjablonen in elk stadium van het website-ontwikkelingsproces laat wijzigen.

Met Weebly kunt u meerdere bijdragers aan uw website toevoegen (Accountbeheerder, auteur, alleen dashboard). De laatste twee typen zijn alleen beschikbaar voor Pro-gebruikers.

Wix vs Weebly: wat is beter?

De websitebouwer werkt samen met IFTTT om u te helpen bij het automatiseren van veel acties met betrekking tot uw website. U kunt een kant-en-klaar recept kiezen of uw eigen recept maken om een ​​aangepaste actie te automatiseren. Om uw website een uitstekend en volledig persoonlijk ontwerp te geven, laat Weebly u de geavanceerde functies gebruiken. Deze omvatten HTML5-gebaseerde afbeeldingseditor, geïntegreerde Form Builder, App Center, Video Hosting, high-end Weebly for Education-oplossingen en nog veel meer.

Om u door het hele proces van website-ontwikkeling te begeleiden, biedt Weebly verschillende soorten ondersteuningsopties. Naast het zelfverklarende configuratiescherm met handige pop-ups en prompts, kunnen gebruikers toegang krijgen tot de live charm-telefoon- en e-mailondersteuning en de ticketingfunctie. Mocht u problemen ondervinden, bezoek dan eerst de Weebly Helpcentrum. Het bevat antwoorden op de meest gestelde vragen en veel nuttige tips. Weebly is ook behoorlijk actief op sociale media. In dringende gevallen kunt u contact met hen opnemen via Twitter of Facebook.

Het opsommen, Wix en Weebly bieden indrukwekkende functiesets, en het is echt moeilijk om ze te vergelijken, omdat het beide meer dan genoeg lijkt te bieden om een ​​degelijke website te bouwen. Wix onderscheidt zich echter van de massa vanwege de aanvankelijke focus op de behoeften en vaardigheden van gebruikers. De websitebouwer is gemakkelijker te gebruiken, terwijl de functionaliteit ver boven het gemiddelde ligt. Dit betreft de keuze van functies voor het bewerken van websites, uitgebreide selectie van geïntegreerde apps / widgets, websitebeheer en promotietools. Hetzelfde geldt voor klantenondersteuning van het platform, dat hier op verschillende manieren wordt gerealiseerd.

Wix vs Weebly: ontwerp en flexibiliteit

Wix vs Weebly: ontwerp en flexibiliteit

Wix is zeker de aandacht waard vanwege de geweldige verzameling sjablonen. Tot op zekere hoogte lijkt de websitebouwer hier helemaal geen concurrenten te hebben. Wix-ontwerpen maken indruk op iedereen, niet alleen door hun hoeveelheid (hun aantal heeft al meer dan 550 thema’s overschreden), maar ook door hun kwaliteit en veelzijdigheid. Ze zijn allemaal mobiel-klaar en absoluut aanpasbaar.

Om een ​​maximaal gebruiksgemak te garanderen, hebben de systeemontwikkelaars ze onderverdeeld in categorieën op basis van de niches waarnaar ze verwijzen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit populaire en nieuwe sjablonen, die ook zijn onderverdeeld in afzonderlijke categorieën. Voor die systeemabonnees, die geen passend ontwerp kunnen vinden van degenen die door het platform worden aangeboden, is er de mogelijkheid om een ​​lege sjabloon te kiezen en ontwerp een volledig gepersonaliseerde website vanaf nul.

Wix eCommerce-sjablonen

Het enige nadeel dat we al hebben genoemd, is het feit dat het systeem u niet toestaat de sjablonen te wijzigen tijdens het proces van projectaanpassing. Neem dus de tijd om een ​​slimme keuze te maken. Gelukkig heeft het systeem een ​​preview-optie om je te laten zien welk thema je precies gaat kiezen.

Afgezien van standaard ontwerpbewerkingsopties, staat Wix dit toe werken aan de mobiele versie van uw project. Houd er echter rekening mee dat alle bewerkingen die u in de mobiele versie aanbrengt, niet in de bureaubladmodus worden weergegeven. De bewerkingen die u in de desktopwebsiteversie aanbrengt, worden echter weerspiegeld in de mobiele modus. Dit is erg handig en handig voor beginners en professionals.

Weebly sjablonen hebben ook een professionele uitstraling, hoewel hun aantal minder is dan dat van Wix. Alle ontwerpen zijn responsief en 100% aanpasbaar. Ze zijn gegroepeerd op basis van hun stijlen en kleuren. U kunt het kleurenschema kiezen dat aan een bepaalde sjabloon voldoet. Er zijn hier 5-10 varianten beschikbaar en hun keuze wordt vanaf het begin in de preview getoond zodat je de juiste keuze kunt maken.

Weebly-sjablonen

Sjablonen zijn echt veelzijdig en veroorzaken respect voor webontwerpers die aan hun ontwikkeling werken. Zo’n kwaliteit kom je niet vaak tegen. Hun structuren en ontwerpen verschillen, alle miniaturen zijn gevuld met demo-inhoud van hoge kwaliteit. Het werk van de systeemwebontwikkelaars is echt indrukwekkend. In tegenstelling tot Wix is ​​de eerste sjabloonkeuze hier niet definitief. U kunt dit op elk moment wijzigen tijdens het webontwerpproces. In dit opzicht scoort Weebly hoog. Evenzo is het mogelijk om de website HTML / CSS-code van uw website te bewerken om deze een volledig persoonlijk tintje te geven, als u over programmeervaardigheden beschikt.

Als het gaat om het ontwerpaspect, Wix en Weebly beide bieden hoogwaardige, gratis en aanpasbare sjablonen die geschikt zijn voor mobiel en desktop browsen. Wix onderscheidt zich echter zeker van de massa. Het heeft een betere keuze aan thema’s, samen met de Artificial Design Intelligence-tool die het gemakkelijk en snel aanpassen van sjablonen mogelijk maakt.

Wix vs Weebly: algemene prijsvergelijking

Wix vs Weebly: algemene prijsvergelijking

Wix het prijsbeleid is betaalbaar voor alle gebruikers omdat het systeem veelzijdige plannen heeft om aan alle behoeften en budgetten te voldoen. Er is hier een volledig gratis plan dat nooit eindigt en waarmee u kunt experimenteren met uw website-ontwikkelingstaken zolang u dat nodig heeft. Het gebruik van een gratis abonnement is een geweldige manier om uw webdesign en codeervaardigheden te verbeteren. Zodra u besluit een website met veel functies te starten en te publiceren, wordt u aangeboden om een ​​van de betaalde abonnementen te kiezen. Bekijk de pakketten die het systeem biedt en de plannen die ze omvatten.

Standaard Wix-abonnementen

Standaard Wix-abonnementen

 • Combo ($ 13 / maand) – gratis domeinnaamverbinding, gratis hosting, afwezigheid van systeemadvertentiebanners;
 • Onbeperkt ($ 17 / maand) – onbeperkte bandbreedte, 10 GB opslagruimte;
 • Pro ($ 22 / maand) – 2 uur video-opslagruimte, geïntegreerde Google Analytics en tools voor het verzamelen van statistieken;
 • VIP ($ 39 / maand) – eerste prioriteitsondersteuning, professioneel logo enz.

Zakelijke / e-commerceplannen

Zakelijke / e-commerceplannen

 • Zakelijk Basic ($ 23 / maand) – acceptatie van online betalingen;
 • Business Unlimited ($ 27 / maand) – geïntegreerd eCommerce-platform, speciale apps voor ondernemers, tools voor bedrijfsontwikkeling;
 • Zakelijke VIP ($ 49 / maand) – onbeperkte video-opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, complete Wix Suite;
 • Enterprise ($ 500 / maand) – end-to-end bedrijfsoplossing die de hoogste functionaliteit en maximale hoeveelheid tools biedt.

Wix onderscheidt zich ook van de massa vanwege de speciale aanbiedingen, kortingen en bonussen die het systeem regelmatig biedt. Ze helpen de loyaliteit van klanten te vergroten en zijn bestand tegen zware nicheconcurrentie. Bovendien krijgt elke nieuwe abonnee de gelegenheid om het geld dat in het abonnement is geïnvesteerd, terug te krijgen gedurende de 14-daagse termijn, als er iets is waar hij / zij niet tevreden mee is.

Weebly prijsstelling is ook vrij veelzijdig en transparant. Net als Wix heeft de websitebouwer een gratis abonnement, dat nooit verloopt en geschikt is om het platform doelbewust te testen. Bekijk de lijst en het overzicht van plannen waaruit u kunt kiezen:

Weebly-prijzen

 • Persoonlijk ($ 6 / maand) – onbeperkte schijfruimte, afwezigheid van systeemadvertenties, mogelijkheid om uw eigen domein aan te sluiten, geïntegreerde drag-and-drop-editor, SSL-beveiliging en geavanceerde websitestatistieken;
 • Professioneel ($ 12 / maand) – onbeperkt aantal leden, afwezigheid van transactiekosten, registratiefunctie, onbeperkt aantal producten, mogelijkheid om betalingen op individuele domeinen te accepteren, mogelijkheid om digitale producten te verkopen;
 • Prestatie ($ 26 / maand) – bedoeld voor eCommerce-projecten, meldingen over verlaten winkelwagentjes, cadeaubonnen, realtime verzendkosten enz.

Welk abonnement u ook kiest, Weebly laat u een domeinnaam koppelen voor slechts $ 19. Het biedt ook toegang tot Google Ads met een bonus van $ 100, live chatfunctie, e-mailondersteuning en lidmaatschap van de forumgemeenschap.

Wix en Weebly prijsopties zijn uitgebreid, veelzijdig en betaalbaar. Beide systemen bieden de mogelijkheid om hun functionaliteit te testen met gratis abonnementen. Ze bieden ook toegang tot verschillende groepen betaalde abonnementen die bedoeld zijn voor standaard- en eCommerce-projecten. Ze verschillen in termen, tools en services inbegrepen. Wix-plannen zijn echter nog steeds goedkoper in vergelijking met die van Weebly, terwijl hun functionaliteit boven het gemiddelde ligt.

Wix vs Weebly: welke is het beste voor SEO?

Wix vs Weebly: welke is het beste voor SEO?

Wix is dat een SEO-vriendelijke website builder maakt het mogelijk een kant-en-klare website te optimaliseren voor de zoekmachines op de best mogelijke manier. Het maakt gebruik van een geavanceerde SEO Wiz-tool waarmee u SEO-parameters rechtstreeks in het gedeelte Beheer kunt instellen. Voor dit doel biedt het systeem stapsgewijze richtlijnen en instructies, die helpen om alle nuances van het proces te beheersen.

Wix SEO Wiz

Bovendien verleent de websitebouwer toegang tot de app-markt met meerdere widgets en add-ons die het mogelijk maken om websitestatistieken bij te houden en het project op het web effectief te promoten. Deze omvatten pop-upvensters, sociale netwerken en marketingtools, widgets voor e-maildistributie, online adviseur en terugbeldrukknoppen enz. Gebruikers kunnen ook handmatig speciale SEO-parameters aanpassen, inclusief paginametagetags (titels, beschrijvingen enz.), koptags, Alt-tags, ankerlinks, omleidingstools, websiteverificatie en Google Analytics enz. Dit draagt ​​ook bij aan effectieve SEO-promotie van Wix-websites.

Weebly is ook goed als het gaat om SEO. De website builder biedt een reeks standaardtools voor een effectieve zoekmachineoptimalisatie van projecten die ermee zijn gestart. Het is mogelijk om aan elke website een unieke URL toe te wijzen, titels, trefwoorden en beschrijvingen in te stellen. Dit helpt de positie van websites in de zoekmachines te verbeteren voor een betere indexering. Bovendien kunt u met het systeem permalinks instellen en bewerken, koptekst- en voettekstcodes insluiten in de vereiste pagina’s, de pagina’s verbergen voor de zoekmachines, omleidingen instellen enz. Al deze en andere acties kunnen worden uitgevoerd in het bijbehorende SEO-gedeelte van de website.

Weebly SEO-instellingen

Beide Wix en Weebly hoog scoren als het gaat om SEO-optimalisatie van websites die ermee zijn gemaakt. Het systeem maakt het mogelijk om de belangrijkste SEO-parameters in te stellen, indien nodig de bewerkingen door te voeren en de website-statistieken in het algemeen te beheren. Wix verleent echter toegang tot zijn geavanceerde SEO Wiz-tool die het instellen van parameters voor zoekmachineoptimalisatie vereenvoudigt, zelfs voor gebruikers die er weinig of geen kennis van hebben.

Wix vs Weebly: welke is beter voor een website voor kleine bedrijven

Wix vs Weebly: welke is beter voor een website voor kleine bedrijven

Wix is een geweldige keuze voor ondernemers die bedrijfswebsites willen starten, beheren en promoten, ongeacht hun specialisatiegebied. Dit betreft vooral projecten die een creatieve aanpak vergen. Het systeem werkt meestal geweldig voor de vertegenwoordigers van creatieve beroepen, die live willen gaan met hun projecten en geld willen verdienen met de verkoop van hun werken (handgemaakte artikelen, audio en foto’s, video’s, afbeeldingen enz.).

Het biedt ook meerdere mogelijkheden voor webdesign aan de eigenaren van restaurants, cafés, hotels, toeristenbureaus en andere soortgelijke bedrijven (zie echte Wix-websitevoorbeelden). Voor deze bedrijfscategorieën biedt de website builder een rijke keuze aan widgets en extensies die het vereiste functionaliteitsniveau bieden (bestelling en boeking van tickets, kamers tafels, eten samen met handige boekingsmogelijkheden etc.). Wix onderscheidt zich ook van de massa dankzij het krachtige geïntegreerde Ascend-platform – de alles-in-één zakelijke service die 20 tools biedt voor professioneel bedrijfsbeheer en promotie.

Weebly is ook goed voor zakelijke websites, maar het belangrijkste specialisatiegebied ligt in de ontwikkeling van blog- en eCommerce-projecten. Het is echter mogelijk om websites voor kleine bedrijven te starten met het systeem, gebruikmakend van de krachtige geïntegreerde functieset (zie de bewijzen). Het platform maakt het mogelijk om de Weebly Promote-tool te gebruiken die bijdraagt ​​aan de geavanceerde opties voor e-mailmarketing. De tool genereert automatisch berichten en stelt u in staat nieuwsbrieven te sturen naar geregistreerde website-leden om hen op de hoogte te houden van uw bedrijfsupdates en nieuws.

Daarnaast maakt Weebly het mogelijk om online formulieren te integreren in uw bedrijfswebsite, video’s en afbeeldingen, projectstatistieken bij te houden, te integreren met IFTTT-platform om geautomatiseerde evenementen en taken te creëren enz. Ten slotte kunt u met de websitebouwer enkele van de handige apps kiezen en gebruiken beschikbaar in het App Center (PinPoll, LiveChat, Call-Out-Box) enzovoort.

Bij het kiezen tussen Wix en Weebly voor het maken van uw bedrijfswebsite, mag u elk van deze systemen gebruiken om de taken te voltooien. Echter, Wix heeft enige voorrang op zijn concurrent omdat het een beter assortiment aan zakelijke tools biedt, widgets en add-ons die kunnen worden gebruikt voor het maken van dit websitetype. Het staat ook bekend om zijn geavanceerde Ascend-platform waarmee u uw project gemakkelijk en gemakkelijk kunt beheren en promoten, zelfs als u geen webdesigner bent.

Welke is het beste voor e-commerce – Wix of Weebly?

Welke is het beste voor e-commerce - Wix of Weebly?

Wix onthult meerdere mogelijkheden voor de ontwikkeling van webwinkels. Het wordt geleverd met de geïntegreerde e-commerce-engine die wordt gerealiseerd via de Wix Store-widgetverbinding. Het biedt tal van opties en tools voor effectieve product show window presentatie, compilatie van productkaarten en galerijen en het opzetten van speciale webwinkelparameters.

De websitebouwer biedt ook voorraadwidgets aan die beschikbaar zijn in de rijke app-markt en die bijdragen aan een betere optimalisatie van online verkopen. Deze omvatten integraties met populaire marktplaatsen, sociale netwerken enz. Het systeem maakt het mogelijk om kortings- / cadeaubonnen, bonussen en speciale aanbiedingen te creëren om de loyaliteit van uw klanten te vergroten. Naast het verkopen van fysieke producten, maakt Wix het ook mogelijk om digitale goederen te verkopen, zoals foto-, video- en audiobestanden en wat niet.

Er is een krachtig geïntegreerd CRM-systeem, geavanceerde analytische tools en diensten, tools voor klantinteractie, e-mailnetwerkfuncties en andere middelen voor effectief webwinkelbeheer en promotie. Andere hoogtepunten van Wix eCommerce zijn: CSV-productimport / -export, meerdere betalingsopties, belasting- / verzendalternatieven, professionele tools voor webwinkelbeheer, mobiele optimalisatie, eCommerce-sjablonen die zijn geoptimaliseerd voor mobiele weergave en nog veel meer. Deze eigenschappen maken Wix een goede keuze voor de lancering van kleine en middelgrote webwinkels, maar ze zijn nog steeds niet genoeg voor grote hypermarkten met geavanceerde functionaliteit.

Wanneer het tackelt Weebly, de websitebouwer blijkt een krachtige eCommerce-focus te hebben. Het werkt dus geweldig voor de ontwikkeling van alle soorten webwinkels, variërend van kleine projecten tot grote internationale hypermarkten met veel functies. Weebly had een langdurige samenwerking met Square, wat uiteindelijk resulteerde in de fusie van twee bedrijven in 2018. Weebly & Square heeft één gemeenschappelijk doel: de bekende ondernemers van de wereld helpen slagen in hun inspanningen door het bouwen van professionele websites en het ondersteunen van krachtige offline ondernemingen.

De websitebouwer onderscheidt zich nu van de massa dankzij zijn krachtige eCommerce-engine, die boordevol meerdere bedrijfsspecifieke en eCommerce-functies / tools zit. Deze omvatten een geïntegreerd winkelwagentje, veilige betalings- / verzendopties, de mogelijkheid om duizenden producten te uploaden, verkopen en beheren, handige zoekfilteropties, integratie van sociale netwerken, mobiele optimalisatie enz..

Over eCommerce-functionaliteit gesproken, Wix en Weebly hebben veel te bieden. Beide websitebouwers verlenen toegang tot meerdere tools en functies voor het bouwen van webwinkels en beide hebben afzonderlijke prijsopties voor eCommerce-websites. Wix-functionaliteit maakt het echter mogelijk om kleine en middelgrote online winkels te creëren, terwijl Weebly ook geweldig werkt voor de ontwikkeling van grote eCommerce-projecten. De uiteindelijke keuze moet dus gebaseerd zijn op uw eCommerce-webontwerpbehoeften, vereisten en budget.

Welke te kiezen voor bloggen – Weebly of Wix?

Welke moet je kiezen voor bloggen - Weebly of Wix?

Wix het blogpotentieel is vrij uitgebreid vanwege het geïntegreerde en volledig uitgeruste blogplatform waarmee het systeem wordt geleverd (zie voorbeelden). De websitebouwer omvat een niche-CMS waarmee artikelen gemakkelijk en eenvoudig kunnen worden geplaatst. Afgezien daarvan is het mogelijk om een ​​onbeperkt aantal secties te maken, Facebook-opmerkingen in te schakelen, een aangepaste feed te maken, blogcategorieën toe te wijzen, publicaties te sorteren en in te plannen, te kiezen uit meerdere blogsjablonen, een sectie met aanbevolen berichten toe te voegen, blogs van WordPress te importeren om ze verder effectief aan te passen. Een ander onmiskenbaar hoogtepunt van het systeem is de mogelijkheid om de AMP-technologie aan te sluiten, waardoor het laden van Wix-blogpagina’s op mobiele apparaten beter kan worden geoptimaliseerd. Of je nu een persoonlijke of een zakelijke blog nodig hebt, Wix kan de ontwikkeling en het beheer op een hoog niveau aan.

Weebly is een van de beste website-bouwers om een ​​blog te starten. Dit komt omdat het platform in eerste instantie is gemaakt voor blogdoeleinden en daarom wordt het geleverd met een krachtige set eCommerce-functies / -tools (kijk eens naar blogs aangedreven door Weebly). Het opzetten en configureren van een blog met Weebly is eenvoudig, handig en zonder code. Over het algemeen duurt het proces slechts enkele minuten omdat alle functies op voorraad zijn. Wat u kunt doen om hier een blog met veel functies op te zetten, is het schrijven, plannen, bewerken en beheren van blogposts, het selecteren van opties voor het delen van sociale media, het kiezen uit veel gratis blogsjablonen, het toewijzen van metatags voor afzonderlijke posts, het kiezen van verschillende reactiesystemen, kop- en voetteksten toevoegen enz.

Beide Wix en Weebly blijken een goede keuze te zijn voor blogdoeleinden. Hoewel Weebly meer geavanceerde blogopties heeft, blijft Wix er ook niet achter als het gaat om het maken en beheren van blogs. De platforms maken het mogelijk om meerdere functies, tools en parameters te gebruiken om kwaliteitsblogs te starten voor persoonlijke en zakelijke behoeften.

Belangrijkste verschillen tussen Wix en Weebly

WixWeebly
Makkelijk te gebruiken:Wix is ​​gemakkelijk te gebruiken voor beginners en webdesignprofessionals, hoewel het enige tijd kan duren om de editor onder de knie te krijgen. Nieuwkomers zullen de mogelijkheid waarderen om de Wix ADI-tool te gebruiken, terwijl bekwame gebruikers tevreden zullen zijn met de standaardeditor van de service. Wix werkt geweldig voor promowebsites, blogs, bestemmingspagina’s, portfolio’s, forums en zakelijke projecten.Weebly wordt geleverd met een intuïtieve en handige editor die geschikt is voor beginners en webdesignprofessionals. Het volgt het “boxmodel” waarmee u een website-indeling kunt maken op basis van inhoudsblokken. De website builder is een mooie keuze voor blogs, webwinkels en landingspagina’s.
Functionaliteit:MagnifiekAlles is intuïtief
Sjablonen:De websitebouwer biedt geavanceerde functionaliteit. Naast uitgebreide ontwerpbewerkingsopties wordt het geleverd met een rijke app-markt, een professioneel Wix Ascend-platform, Wix Corvid voor app-ontwikkeling enz.Weebly blinkt ook uit in functionaliteit. Met zijn geavanceerde ed-tool, meerdere video- en beeldbewerkingsopties, e-mailmarketing, krachtige e-commerce- en website-managementtools, staat het systeem hoog op de lijst van moderne webdesignplatforms.
Ontwerp:Het systeem beschikt over meer dan 550 gratis nichespecifieke sjablonen, die standaard aanpasbaar en mobiel zijn.Weebly-sjabloonverzameling is niet zo rijk, maar de ontwerpen zijn responsief, aanpasbaar en branchespecifiek.
e-commerce:Wix Store maakt het mogelijk om kleine en middelgrote eCommerce-websites te starten, met meerdere functies en tools om het ontwikkelings- / beheerproces van de webwinkel te vereenvoudigen.Weebly beschikt over een professionele e-commerce-engine boordevol functies die toegang biedt tot flexibele en veelzijdige tools en functies voor webwinkelbeheer.
Bloggen:Wix-blogplatform maakt het mogelijk om persoonlijke / zakelijke blogs te starten en te beheren met behulp van de geavanceerde functieset van het systeem.Weebly is in eerste instantie gemaakt met het oog op bloggen. Het platform biedt een uitgebreide geïntegreerde functieset die wordt gebruikt om professionele blogs te maken en te bewerken.
Klein bedrijf:Met het systeem kunt u websites voor kleine bedrijven starten met behulp van meerdere bedrijfsspecifieke widgets, sjablonen, Ascend-tool enz.Het platform biedt een reeks zakelijke functies, integreerbare widgets en add-ons, Weebly Promote-tool, geïntegreerde formulierbouwer enz..
Prijzen:Wix heeft een gratis abonnement en twee groepen abonnementen voor Standard- en Business / eCommerce-websites. Hun kosten beginnen met $ 13 / maand.Weebly heeft een gratis abonnement en verschillende betaalde abonnementen voor persoonlijke en e-commerceprojecten. Hun kosten beginnen met $ 6 / maand.
SEO:Het platform biedt een geavanceerde SEO Wiz-tool die het proces van Wix SEO-optimalisatie vereenvoudigt.Het systeem is SEO-vriendelijk, waardoor het mogelijk is om de belangrijkste SEO-parameters van zijn projecten te configureren.
Klantenservice:Krachtige Knowledge Base, ticketingsysteem, VIP-ondersteuningOndersteuning voor e-mailtickets, communityforum, informatieve kennisbank.

Vergelijkingsconclusie: welke is beter?

Als het gaat om DIY-website-ontwikkeling, zijn Wix en Weebly de platforms waar gebruikers vaak uit kiezen. De websitebouwers staan ​​hoog op het gebied van opties voor ontwerpaanpassing, eCommerce- en blogfuncties, prijzen en oplossingen voor klantenondersteuning. Elk systeem gebruikt echter een unieke benadering van het proces van het maken van websites, waardoor het zijn specifieke allure krijgt.

Wix lijkt interessanter en voordeliger dan Weebly gebaseerd op de volgende parameters: functionaliteit, sjabloonkwaliteit, gemak, kosten. Weebly is gepositioneerd als de websitebouwer die wordt gebruikt om blogs en kleine online winkels te maken. Het werkt echt niet goed voor andere soorten websites, gezien de hoge kosten en beschikbaarheid van de sterke nicheconcurrent, namelijk Wix. Het eindresultaat ziet er echter interessanter uit wanneer het is ontwikkeld met Wix. We praten over gebruikersprojecten, niet over theoretische editorfuncties.

Beide systemen hebben een aantrekkelijke interface. Ze lijken in deze parameter bijna op elkaar. Wat betreft de rest van de functies, Weebly heeft niets om Wix tegen te werken, vooral rekening houdend met de hogere kosten. Bovendien kunt u Wix-abonnementen met ongeveer 50% minder betalen als u korting gebruikt. Het verschil is echt opvallend. Weebly heeft in dit opzicht niets te bieden – de prijzen zijn vast en er worden geen kortingen verwacht. Over het algemeen is Weebly interessanter voor zijn fans, terwijl Wix de marktleider blijft.

Notitie: als u eerst Weebly kiest en vervolgens besluit om naar het Wix-platform te migreren, is het mogelijk om te organiseren, volg dit gewoon Weebly naar Wix-overdrachtsinstructie.

Wix vs Weebly: wat is beter? 5.0

 • De beste websitebouwer ter wereld
 • Wix ADI en Standard Editor
 • Meer dan 550 gratis sjablonen die geschikt zijn voor mobiel gebruik
 • Wix Ascend-platform

Bezoek website wix.com Wix vs Weebly: wat is beter? 4.5

 • Krachtig e-commerceplatform
 • Weebly Promoot tool
 • App Center
 • Standaard / eCommerce-abonnementen

Bezoek website weebly.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map