WordPress.org versus WordPress.com

WordPress.org versus WordPress.com


Het zal je misschien verbazen te weten dat WordPress.org en WordPress.com eigenlijk twee verschillende platforms zijn. De eerste is een populair CMS-platform met terwijl de tweede een is zelf gehoste SaaS website builder.

De verwarring hier komt voort uit het feit dat de websitebouwer het geesteskind is van de mede-oprichter van WordPress.org. Laten we de ik-punten markeren en definiëren hoe de twee platforms verschillen.

Een snelle momentopname:

Wordpress.orgWordPress.org – is een open source content management systeem. Het is ontworpen om sites van verschillende typen te maken, van eenvoudige blogs voor kleine bedrijven en eCommerce-projecten. Gebruikers kunnen profiteren van flexibiliteit bij het ontwerpen en aanpassen van websites dankzij de toegang tot de broncode en een eindeloze selectie van plug-ins en services van derden om te integreren. Wordpress.org

Wordpress.comWordPress.com – is een SaaS-websitebouwer. Een door uzelf gehost systeem voorkomt dat uw hosting afzonderlijk wordt beheerd, zoals met CMS. Het komt als een alles-in-één oplossing die alleen geschikt is voor kleine websites en blogs. Ondanks het feit dat het gemakkelijker te gebruiken is, heeft WordPress.com bepaalde beperkingen, zoals eCommerce-functies die alleen beschikbaar zijn met betaalde pakketten of beperkte toegang tot plug-ins of thema’s. Wordpress.com

Om het platform te kiezen dat aan uw behoeften voldoet, moet u de doelen van de website, het type, de structuur, het geschatte verkeer en manieren om uw project te laten groeien, ontwikkelen of er inkomsten mee te genereren, verduidelijken. De rest leer je van onze WordPress.org vs WordPress.com review.

1. Gebruiksgemak

Als een zelf-gehost platform zou WordPress.com gemakkelijker te gebruiken moeten zijn. Dit komt doordat CMS overweegt uw hosting en domein apart te beheren. Met het SaaS-platform hoeft u zich alleen maar aan te melden en een plan te kiezen met alle functies in het pakket. Hier komt echter het gebruiksgemak tot een einde met WordPress.com.

In tegenstelling tot andere populaire website-bouwers, is WordPress eigenlijk geen tool voor slepen en neerzetten. Het belangrijkste nadeel is dat u inhoud afzonderlijk van het paginaontwerp moet bewerken. Aan de andere kant krijg je een kant-en-klare mockup met geïntegreerde apps terwijl het CMS volledige aanpassingsvrijheid biedt, hoewel in sommige gevallen technische kennis nodig kan zijn.

Ermee beginnen

Hoewel WordPress.org handmatig moet worden ingesteld en geïnstalleerd op een gekozen hosting, biedt WordPress.com een ​​eenvoudigere en snellere manier om in te loggen. Je kunt je Google-account koppelen met een lik of een gebruikersnaam en wachtwoord aangeven om te beginnen. De volgende fase is om een ​​niche te kiezen, afhankelijk van uw projecttype. Het systeem biedt 4 belangrijke opties:

 • Een blog voor een eenvoudige website om relevante onderwerpen te delen en te bespreken.
 • Bedrijf voor kleine bedrijven om goederen of diensten te promoten.
 • Professioneel om uw werken te markeren met een online portfolio.
 • Online winkel voor e-commerceprojecten om producten te verkopen.

Nadat u de niche heeft gekozen, ziet u een sjabloon die aan uw behoeften voldoet. Hier moet u de naam van de website aangeven en een voorbeeld bekijken van hoe deze eruit zal zien op desktop en mobiel. Druk vervolgens op de knop “Doorgaan” om een ​​domein te kiezen (u moet dat apart betalen, tenzij u kiest voor een gratis aangepast domein).

Website-voorbeeld van WordPress.com

Website-voorbeeld van WordPress.com

Het systeem biedt verschillende variaties op domeinnamen. Klik op de ene en ga naar de volgende fase, namelijk het kiezen van een plan. De laatste fase is om de aankoop te voltooien en naar het dashboard te gaan waar je inhoud kunt bewerken.

Beginnen met WordPress.org lijkt alleen maar moeilijker te zijn. Dit komt door de noodzaak om een ​​hosting te vinden en een domeinnaam afzonderlijk te registreren. Bij gebruik met Bluehost is het CMS echter nog eenvoudiger te installeren dankzij de naadloze integratie. U hoeft alleen een plan te kiezen, het domein aan te geven en de website aan te passen. Indien gebruikt met niet voor WP geoptimaliseerde hostingproviders, moet het proces de volgende stappen voltooien:

 1. Registreer een domein en kies afzonderlijk een hosting.
 2. Ga naar het hostingdashboard en klik op de knop “WP installeren”.
 3. Kies een thema en download de bestanden naar uw hosting.
 4. Ga naar het WordPress-dashboard en bewerk uw site.

Om het risico op fouten tijdens het installatieproces te minimaliseren, raden we aan om te gebruiken Door WP beheerde en geoptimaliseerde hostingoplossingen zonder dat u de handmatige configuratie hoeft uit te voeren. Bluehost is de beste gok voor WP-gebaseerde sites van elk type.

Website bewerken

Het bewerken van een website met het WordPress.com-dashboard ziet er eerder eenvoudig dan gemakkelijk uit. Je hebt eigenlijk dezelfde functionaliteit als bij het CMS. Het belangrijkste verschil is dat u met het SaaS-platform beperkt bent tot een unieke sjabloon die wordt aangeboden tijdens het registratieproces.

Dashboard van WordPress.com

Dashboard van WordPress.com

Aan de ene kant is het heel eenvoudig om nieuwe berichten te maken, header-afbeeldingen te uploaden of nieuwe elementen toe te voegen. Bovendien kunt u de positie van sommige blokken wijzigen, terwijl de blokverzamelingen enkele basiswidgets bevatten zoals kalenders, shortcodes, lay-outelementen zoals pagina-onderbrekers en scheidingstekens, galerijen, enz. Aan de andere kant is het niet echt een typische websitebouwer met slepen-en-neerzetten-functionaliteit. Sommige gebruikers vinden het moeilijk om nieuwe pagina’s en categorieën te maken. Bovendien kunt u samen met het webdesign geen inhoud bewerken.

De situatie met CMS lijkt wat eenvoudiger. Het dashboard biedt volledige toegang tot zowel het uiterlijk van de website als de inhoud ervan. Hoewel u mogelijk nog steeds tussen modi moet schakelen, kunt u dit in ieder geval binnen één dashboard doen. Beide platforms bieden toegang tot de HTML-broncode van de pagina. Om het echter in WordPress.com in te voeren, moet je overschakelen naar een traditionele editor en de HTML inschakelen in plaats van visuele weergave.

Dashboard van WordPress.org

Dashboard van WordPress.org

WordPress.org heeft alles op één plek. Je hebt alle benodigde tools voor het bewerken van inhoud met de kans om met een klik een nieuw element toe te voegen, foto’s of video’s te downloaden, widgets toe te voegen, plug-ins te activeren, enz. Gebruikers krijgen ook volledige toegang tot het uiterlijk van de website in zowel de visuele modus als de editor die de broncode.

Live gaan

Met het WordPress CMS ga je automatisch live zodra je je domein met hosting hebt verbonden. Gebruikers kunnen de website-inhoud met een klik bijwerken vanaf het dashboard. Om uw website die is gebouwd met WordPress.com te implementeren, moet u voor het domein betalen wanneer u het registratieproces voltooit en het plan aanschaffen. De laatste stap is om op de knop ‘publiceren’ in je dashboard te drukken en live te gaan.

WordPress.org versus WordPress.com: Hoewel WordPress.com een ​​SaaS all-in-one website builder is, heeft het geen typische drag-and-drop-functionaliteit. Het bewerkingsproces is nog ingewikkelder in vergelijking met het gebruik van het CMS. Het is verwarrender in termen van het maken van nieuwe pagina’s met een gebrek aan ontwerpaanpassingstools.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

Beide platforms voldoen goed aan de behoeften van gebruikers op het gebied van flexibiliteit, zij het op verschillende manieren. WordPress.com biedt al ingebouwde functies, afhankelijk van het type website en het plan dat u kiest. U zult de geïntegreerde blogfunctionaliteit, verbonden analyses, opmerkingen, sociale bladwijzers, enz. Waarderen. U hoeft ze niet handmatig in te schakelen.

Anderzijds behoudt het CMS meer ruimte voor manoeuvres. Het heeft geen ingebouwde apps, maar gebruikers krijgen volledige toegang tot de enorme plugin-marktplaats van WordPress en volledige toegang tot de broncode van de webpagina. Gebruikers kunnen nieuwe blokken toevoegen, exclusieve functionaliteit ontwikkelen en scripts implementeren bij voldoende technische vaardigheden.

e-commerce

Beide platforms maken het mogelijk om webwinkels te creëren. Het enige verschil is dat WordPress.com zijn eCommerce-functieset binnen één plan aanbiedt. Om een ​​winkel te starten, moet je meer betalen in vergelijking met een blog of portfolio. Het CMS kan worden geïntegreerd met een WooCommerce-plug-in dat is gratis in zijn toegangspakket. U bent vrij om de functionaliteit uit te breiden met premium-extensies en services van derden om te integreren.

WordPress.com voorkomt dat gebruikers handmatige integraties uitvoeren. Het plan wordt geleverd met de vooraf geïnstalleerde online winkelfunctionaliteit, waaronder:

Marketingtools van WordPress.com

Marketingtools van WordPress.com

 • Marketing tools – geïntegreerde services om uw winkel te promoten en op de markt te brengen, bijvoorbeeld MailChimp;
 • Betaling – ingebouwde betalingsopties om te accepteren gekocht uit meer dan 60 landen;
 • Ondersteunde transportbedrijven – integratie met grote verzendservices, waaronder UPS.
 • Premium winkelthema’s – een bredere optie van professionele sjablonen voor digitale winkels.

Het belangrijkste nadeel is dat het eCommerce-pakket u vanaf $ 45 kost. Met het CMS kunt u dezelfde functies handmatig en tegen een lagere prijs implementeren. Tegelijkertijd bent u vrij om alle plug-ins te beheren en alleen de plug-ins te kiezen die u echt nodig hebt, zonder dat u zich aan een vooraf ontworpen pakket hoeft te houden met functies die u niet gaat gebruiken.

Plug-ins en add-ons

Het voordeel van WordPress.com is het grootste nadeel. Hoewel het platform vooraf geïnstalleerde widgets biedt, kunnen sommige ervan niet worden vervangen of uitgebreid. Het systeem heeft een eigen widget-marktplaats met tientallen apps om te installeren. De collectie wordt wekelijks bijgewerkt.

WordPress CMS-plug-ins

WordPress CMS-plug-ins

Desalniettemin kan het niet worden vergeleken met de WordPress.org-selectie van plug-ins. Gebruikers kunnen kiezen uit letterlijk duizenden services, van tabellen, dynamische schuifregelaars of beveiligingsmiddelen en grafieken tot eCommerce-tools. Sommige plug-ins zijn kosteloos beschikbaar, terwijl andere premium-abonnementen vereisen om er het meeste uit te halen. Het goede nieuws hier is dat website-eigenaren maximale aanpassingsvrijheid hebben in tegenstelling tot het gebruik van het WordPress SaaS-platform.

SEO-optimalisatie

Het WordPress CMS beschikt over een krachtige blog-engine, omdat het in eerste instantie was ontwikkeld voor op inhoud gebaseerde sites. Bovendien hebben gebruikers verschillende opties om de inhoud zelf te promoten door SEO-vriendelijke blogposts te maken. Met de inhoudseditor kunt u de URL-instellingen beheren, terwijl SEO-plug-ins zijn ontworpen om metabeschrijvingen, titels, focuszoekwoorden, voorbeeldweergave van sociale media, enz. Te bewerken..

SEO-instellingen voor WordPress.org

SEO-instellingen voor WordPress.org

WordPress.com wordt geleverd met al ingebouwde functies. Ze bevatten geïntegreerde sitemap- en robotbestanden, permalink-bewerking, enz. Mogelijk hebt u echter uitgebreide opties en extra plug-ins nodig om te installeren. Aan de andere kant kunnen ervaren professionals de broncode aanpassen om deze SEO-vriendelijker te maken. Het vereist enige technische kennis.

WordPress.org versus WordPress.com: Het gebruik van het WP CMS is misschien een betere optie, omdat u meer aanpassingsvrijheid krijgt. Met WordPress.com wordt u gedwongen te betalen voor elke upgrade binnen het plan van het volgende niveau en u te houden aan de geboden functies.

3. Ontwerp

WordPress CMS heeft een eindeloze selectie sjablonen en thema’s. Ze bevatten gratis lay-outs en premium betaalde sjablonen. Gratis aanbiedingen zijn misschien goed voor eenvoudige blogs of portfolio’s, terwijl betaalde thema’s worden geleverd met een exclusiever en actueler webdesign voor geavanceerde digitale winkels en kleine bedrijfssites. De prijs varieert tussen $ 30 en $ 290. De meeste sjablonen zijn responsief en worden geleverd met de desktop en mobiele voorbeeldmodus.

WordPress CMS-thema's

WordPress CMS-thema’s

Als u voldoende technische kennis heeft, hoeft u niet te veel te betalen voor premium-thema’s. WP biedt volledige toegang tot de code van sjablonen, waar u alle noodzakelijke wijzigingen of updates kunt aanbrengen. Professionele programmeurs en programmeurs kunnen hun eigen scripts implementeren, nieuwe blokken, knoppen, pictogrammen of elementen toevoegen, menu’s aanpassen, enz.

WordPress.com kan niet bogen op zo’n enorme selectie aan thema’s. Het platform biedt momenteel ongeveer 400 sjablonen. Ze verwijzen naar blogs, portfolio’s, bedrijfssites, e-commerce, enz. Alle thema’s zijn onderverdeeld in gratis en premium of betaalde opties en in CMS.

WordPress.com-sjablonen

WordPress.com-sjablonen

Hier kunt u de gekozen variant bekijken, hoewel u met een statische mobiele voorbeeldmodus niet kunt controleren hoe de website eruitziet op een smartphone. Het toont alleen de afbeelding van de hoofddia in plaats van elk blok afzonderlijk te markeren. U moet een live demo invoeren om de rest van de sjabloon in de mobiele voorbeeldmodus te zien. De algehele sjabloonkwaliteit is een beetje nuchter met een paar echt exclusieve sjabloonontwerpen.

WordPress.org versus WordPress.com: WordPress.org ziet er beter uit wat betreft de selectie en het ontwerp van sjablonen, hoewel het SaaS-platform nog steeds honderden thema’s heeft om uit te kiezen.

4. Klantenservice

All-in-one websites worden over het algemeen geleverd met volledig ingepakte ondersteuning. Met WordPress.com kunnen gebruikers alleen contact houden via een traditioneel e-mailticketsysteem dat beschikbaar is in het Helpcentrum. Daar kunt u uw vraag stellen en wachten tot de ondersteuningsmanager terugkomt met de oplossing. Er is geen Live Chat of telefoon beschikbaar in het toegangsplan. Als u die functies wilt gebruiken, moet u upgraden naar een persoonlijk abonnement of hoger.

Aan de andere kant heeft het platform een ​​enorme kennisbasis met deskundige tips en gidsen. Daarnaast biedt het een reeks basislijnartikelen die 4 verschillende fasen van het maken van een site beslaan. De artikelen zijn onderverdeeld in de fasen Start, Maken, Aanpassen en Verbinden met de relevante informatie voor nieuwkomers.

Wat betreft WordPress.org, het heeft geen klantensupportteam met uitzondering van premium accounts. Tegelijkertijd vindt u mogelijk talloze blogs met toegewijde WP-experts die klaar staan ​​om u te helpen. Een enorme wereldwijde WordPress-community staat voor eindeloze video’s en tutorials, artikelen en blogposts. Handleidingen en installatie-tutorials voor plug-ins. Bovendien, wanneer gebruikt met Bluehost-hosting, gebruikers kunnen rekenen op veelzijdige klantenondersteuning, waaronder live chat.

WordPress.org versus WordPress.com: Het gebrek aan Live Chat en telefonische ondersteuning in het toegangsplan plaatst WordPress.com naast de lijst met top SaaS-websitebouwers. Aan de andere kant zullen CMS-gebruikers nooit met hun problemen worden achtergelaten, gezien de enorme WordPress online community.

5. Prijsbeleid

Afhankelijk van je doelen heb je een flexibel budget nodig om met WordPress.com te kunnen werken. Het heeft een gratis abonnement, dat alleen goed is voor kleine persoonlijke blogs met weinig verkeer en algehele structurele eenvoud. Het plan bevat alleen basis JetPack-functies en 3 GB opslagruimte, wat niet genoeg is voor groeiende projecten. De rest van de plannen zijn als volgt:

 • Persoonlijk begint bij $ 5 per maand met
 • Premium kost $ 8 met Live Chat en e-mailondersteuning, tot 13 GB opslagruimte en gratis domein.
 • Zakelijk kost $ 25 met premium site-aanpassingsfuncties en tot 200 GB opslag.
 • eCommerce begint bij $ 45 met een volledig pakket marketing- en aanpassingsfuncties, tools voor het genereren van inkomsten en promotie.

Het WordPress CMS is zelf gratis. U moet echter betalen voor hosting en domeinregistratie, wat ongeveer $ 5- $ 10 per maand is, afhankelijk van de service die u kiest. Gebruikers hebben de kans om te besparen op hosting- en domeinkosten. Hostingproviders lanceren vaak speciale aanbiedingen en kortingen.

Hostingkosten voor WordPress CMS

Hostingkosten voor WordPress CMS

Zo verlaagt Bluehost zijn prijzen met meer dan 50% bij een jaarabonnement. Mogelijk krijgt u het toegangsplan met naadloze WP-integratie en functies voor minder dan $ 3. Extra kosten kunnen premium WordPress-thema’s zijn rond $ 30 en $ 250. Extra eCommerce-extensies en premium plug-in-abonnementen variëren ook.

WordPress.org versus WordPress.com: WordPress.org biedt meer financiële flexibiliteit met de kans om functies te implementeren die je nodig hebt. Het is een geweldige kans om het budget te beheren en te kiezen voor meer betaalbare activa. WordPress.com biedt pakketplannen en u moet de tools gebruiken die alleen door die plannen worden geleverd.

Conclusie

WordPress.org en WordPress.com zijn de twee totaal verschillende platforms voor het bouwen van websites. Ze helpen allebei bij het maken van verschillende soorten websites, maar met de tegenovergestelde aanpak. Om het best passende aanbod te kiezen, moet u de behoeften verduidelijken en de sitefunctionaliteit realiseren. Welke functies heeft het nodig? Hoe ga je het promoten en op de markt brengen? Wat is het budget?

Wordpress.orgWordPress.org – is ‘s werelds populairste CMS dat ondanks het budget goed is voor elk online project. Hoewel u enkele van de startstappen handmatig moet beheren en uw software altijd up-to-date moet houden, biedt WordPress.org een maximum aan maatwerk en vrijheid in webdesign. U bent verantwoordelijk voor het beheer van de siteactiva, zonder dat u zich aan pakketaanbiedingen hoeft te houden. Wordpress.org

Wordpress.comWordPress.com – is een alles-in-één website builder. Het platform heeft een gratis abonnement voor kleine blogs en eenvoudige sites van één pagina. Als SaaS-software zou het gemakkelijker te gebruiken moeten zijn. Maar dat is het niet. Het bewerken van inhoud is een beetje verwarrend, terwijl geavanceerde pakketten niet zo betaalbaar zijn als je zou verwachten. Wordpress.com

Als gevolg hiervan loopt WordPress CMS nog steeds voorop, als een meer flexibele en eenvoudig te beheren oplossing voor het bouwen van websites om aan verschillende behoeften te voldoen.

WordPress.org vs WordPress.com: vergelijkingstabel

Wordpress.orgWordpress.com
1. Gemak9 van 1010 van 10
2. Functies10 van 108 van 10
3. Ontwerp9 van 109 van 10
4. Ondersteuning9 van 108 van 10
5. Prijzen10 van 108 van 10
Algemeen:9.4 van 108.6 van 10
Probeer het nu Probeer het nu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map