WordPress.org vs. WordPress.com

WordPress.org vs. WordPress.com


Saatat olla yllättynyt tietäessäsi, että WordPress.org ja WordPress.com ovat oikeastaan ​​kaksi erilaista alustaa. Ensimmäinen niistä on a suosittu CMS-alusta kun taas toinen on a itse isännöity SaaS-verkkosivustojen rakentaja.

Sekaannus johtuu tosiasiasta, että verkkosivuston rakentaja on WordPress.org-perustajan perusta. Pistettäkää minä ja määrittelemme kuinka nämä kaksi alustaa eroavat toisistaan.

Nopea tilannekuva:

Wordpress.orgWordPress.org – on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä. Sen tarkoituksena oli luoda erityyppisiä sivustoja, jotka muodostavat yksinkertaisia ​​blogeja pienyrityksiä ja verkkokauppaa koskeviin hankkeisiin. Käyttäjät voivat hyötyä verkkosivujen suunnittelusta ja mukauttamisesta joustavuudesta lähdekoodin käyttöoikeuden sekä loputtoman valikoiman laajennuksia ja kolmansien osapuolien palveluita integroitaessa. Wordpress.org

Wordpress.comWordPress.com – on SaaS-verkkosivustojen rakentaja. Itseisäntäinen järjestelmä estää isännöintiäsi hallitsemasta erikseen, kuten CMS: ssä. Se on kaikki-yhdessä-ratkaisu, joka on hyödyllinen vain pienille verkkosivustoille ja blogeille. Siitä huolimatta, että sitä on helpompaa käyttää, WordPress.com sisältää tiettyjä rajoituksia, kuten verkkokauppaominaisuudet, jotka ovat saatavana vain maksettujen pakettien kanssa tai rajoitettu pääsy laajennuksiin tai teemoihin. Wordpress.com

Jotta voit valita tarpeitasi vastaavan alustan, sinun on selvitettävä verkkosivuston tavoitteet, tyyppi, rakenne, likimääräinen liikenne ja tapoja kasvattaa, kehittää tai ansaita rahaa projektiisi. Loput opit WordPress.org vs. WordPress.com-arvosteluista.

1. Helppokäyttöinen

Itse ylläpitämänä alustana WordPress.comin on tarkoitus olla helpompi käyttää. Tämä johtuu siitä, että CMS harkitsee isäntäsi ja verkkotunnuksesi hallintaa erikseen. SaaS-alustalla sinun on vain kirjauduttava sisään ja valittava suunnitelma, jossa on kaikki pakkauksen ominaisuudet. WordPress.com-palvelun käyttömukavuus loppuu kuitenkin tässä.

Toisin kuin muut suositut verkkosivustojen rakentajat, WordPress ei oikeastaan ​​ole vedä ja pudota -työkalu. Tärkein haittapuoli on, että sinun on muokattava sisältöä erillään sivun suunnittelusta. Toisaalta saat valmiiden mallien integroiduilla sovelluksilla, kun taas CMS tarjoaa täydellisen mukauttamisvapauden, vaikka joissain ässissä voi olla tarpeen tekninen tietämys.

Päästä alkuun

Vaikka WordPress.org vaatii manuaalisen asennuksen ja asennuksen valittuun isännöintiin, WordPress.com tarjoaa yksinkertaisemman ja nopeamman tavan kirjautua sisään. Voit yhdistää Google-tilisi lickillä tai ilmoittaa käyttäjänimen ja salasanan aloittaaksesi. Seuraava vaihe on valita markkinarako projektityypistäsi riippuen. Järjestelmä tarjoaa 4 päävaihtoehtoa:

 • Blogi yksinkertaiselle verkkosivustolle, jossa voit jakaa ja keskustella aiheellisista aiheista.
 • Liiketoiminta pienyrityssivustoille tavaroiden tai palveluiden mainostamiseksi.
 • Ammattilainen korostaa teoksiasi online-portfolion avulla.
 • Verkkokauppa verkkokauppaa varten tuotteiden myyntiin.

Kun olet valinnut markkinaraon, näet mallin, jota tarjotaan tarpeitasi vastaavaksi. Täällä sinun on ilmoitettava verkkosivuston nimi ja esikatseltava se, miltä se näyttää työpöydällä ja mobiililaitteilla. Valitse sitten verkkotunnus painamalla “Jatka” -painiketta (joudut maksamaan siitä erikseen, ellet valitse ilmaista mukautettua verkkotunnusta).

WordPress.com-sivuston esikatselu

WordPress.com-sivuston esikatselu

Järjestelmä tarjoaa useita verkkotunnusvariaatioita. Ick yksi ja siirry seuraavaan vaiheeseen, joka on valita suunnitelma. Viimeinen vaihe on suorittaa osto loppuun ja siirtyä kojelautaan, jossa voit muokata sisältöä.

WordPress.orgin käytön aloittaminen näyttää vain olevan vaikeampaa. Tämä johtuu tarpeesta löytää isäntä ja rekisteröidä verkkotunnus erikseen. Jos sitä kuitenkin käytetään Bluehostin kanssa, CMS on entistäkin helpompi asentaa saumattoman integroinnin ansiosta. Sinun on vain valittava suunnitelma, ilmoitettava verkkotunnus ja aloitettava verkkosivuston mukauttaminen. Jos prosessia käytetään muiden kuin WP: n kanssa optimoitujen isännöintipalveluntarjoajien kanssa, se vaatii seuraavien vaiheiden suorittamisen:

 1. Rekisteröi verkkotunnus ja valitse isännöinti erikseen.
 2. Syötä isännöinnin kojetaulu ja napsauta “install WP” -painiketta.
 3. Valitse teema ja lataa sen tiedostot isännöintiisi.
 4. Kirjoita WordPress-hallintapaneeli ja muokkaa sivustoasi.

Suosittelemme käyttämään, jotta virheiden riski voidaan minimoida asennusprosessin aikana WP: n hallitsemat ja optimoidut hosting-ratkaisut ilman tarvetta tehdä manuaalista asennusta. Bluehost on paras veto kaikenlaisille WP-pohjaisille sivustoille.

Verkkosivun muokkaaminen

Verkkosivuston muokkaaminen WordPress.com-hallintapaneelilla näyttää melko yksinkertaiselta eikä helppolta. Sinulla on itse asiassa sama toiminnallisuus kuin CMS: llä. Tärkein ero on, että SaaS-alustalla olet rajoitettu ainoaan malliin, jota tarjotaan rekisteröintiprosessin aikana.

WordPress.com-hallintapaneeli

WordPress.com-hallintapaneeli

Toisaalta on erittäin helppoa luoda uusia viestejä, ladata otsikkokuvia tai lisätä uusia elementtejä. Lisäksi voit muuttaa joidenkin lohkojen sijaintia, kun taas lohkokokoelmat sisältävät joitain perustason widgettejä, kuten kalentereita, lyhytkoodeja, asetteluelementtejä, kuten sivun katkaisijoita ja erottimia, gallerioita jne. Toisaalta, se ei oikeastaan ​​ole tyypillinen verkkosivustojen rakentaja vedä ja pudota -toiminnolla. Joidenkin käyttäjien on vaikea luoda uusia sivuja ja luokkia. Lisäksi et voi muokata sisältöä yhdessä web-suunnittelun kanssa.

Tilanne CMS: n kanssa näyttää hieman yksinkertaisemmalta. Hallintapaneeli tarjoaa täyden pääsyn sekä verkkosivuston ulkoasuun että sen sisältöön. Vaikka saatat joutua vaihtamaan tilojen välillä, ainakin voit tehdä sen yhdessä kojetaulussa. Molemmat alustat tarjoavat pääsyn sivun HTML-lähdekoodiin. Jotta voit kirjoittaa sen WordPress.com-sivustoon, sinun on kuitenkin vaihdettava perinteiseen editoriin ja otettava HTML käyttöön visuaalisen näkymän sijasta.

WordPress.org-hallintapaneeli

WordPress.org-hallintapaneeli

WordPress.org sisältää kaiken yhdessä paikassa. Sinulla on kaikki tarvittavat sisällönmuokkaustyökalut ja mahdollisuus lisätä uusi elementti napsautuksella, ladata valokuvia tai videoita, lisätä widgettejä, aktivoida laajennuksia jne. Käyttäjät saavat myös täyden pääsyn verkkosivuston ulkoasuun sekä visuaalisessa tilassa että editorissa, joka paljastaa lähdekoodi.

Käynnissä

WordPress CMS: n avulla siirryt automaattisesti reagoimaan, kun olet yhdistänyt verkkotunnuksesi isännöintiin. Käyttäjät voivat päivittää verkkosivuston sisältöä hallintapaneelista yhdellä napsautuksella. WordPress.com-sivustolla rakennetun verkkosivustosi käyttöönotto edellyttää, että maksat verkkotunnuksesta rekisteröintiprosessin suorittamisen yhteydessä ja ostaaksesi suunnitelman. Viimeinen vaihe on paina “julkaisu” -painiketta kojetaulussa ja siirry eteenpäin.

WordPress.org vs. WordPress.com: Vaikka WordPress.com on SaaS-all-in-one-verkkosivustojen rakentaja, sillä ei ole tyypillistä vedä ja pudota -toimintoa. Muokkausprosessi on vielä monimutkaisempi kuin CMS: n käyttö. Se on hämmentävämpi uusien sivujen luomisessa suunnittelun muokkaustyökalujen puutteen kanssa.

2. Ominaisuudet ja joustavuus

Molemmat alustat palvelevat käyttäjien tarpeita hyvin joustavasti, vaikkakin eri tavoin. WordPress.com tarjoaa jo sisäänrakennetut ominaisuudet valitsemasi verkkosivustotyypin ja suunnitelman mukaan. Ymmärrät integroidun blogitoiminnon, yhdistetyn analysoinnin, kommentit, sosiaalisen kirjanmerkin jne. Sinun ei tarvitse ottaa niitä käyttöön manuaalisesti.

Toisaalta CMS varaa enemmän tilaa liikkumiselle. Sillä ei ole sisäänrakennettuja sovelluksia, mutta käyttäjät saavat kuitenkin täyden pääsyn WordPressin valtavaan laajennusmarkkinoihin ja täydellisen pääsyn verkkosivun lähdekoodiin. Käyttäjät voivat lisätä uusia lohkoja, kehittää yksinoikeudella käytettäviä toimintoja ja toteuttaa skriptejä, jos tarvittavat tekniset taidot ovat riittävät.

verkkokauppa

Molemmat alustat mahdollistavat verkkokauppojen luomisen. Ainoa ero on, että WordPress.com tarjoaa verkkokaupan ominaisuusjoukonsa yhden suunnitelman puitteissa. Kaupan käynnistämiseksi joudut maksamaan enemmän verrattuna blogiin tai portfolioon. CMS voidaan integroida WooCommerce-laajennus Se on ilmainen sen tulopaketissa. Voit vapaasti laajentaa sen toiminnallisuutta premium-laajennuksilla ja integroitavilla kolmansien osapuolien palveluilla.

WordPress.com estää käyttäjiä käsin integroimasta. Suunnitelma sisältää esiasennetun verkkokaupan toiminnallisuuden, joka sisältää:

WordPress.com-markkinointityökalut

WordPress.com-markkinointityökalut

 • Markkinointityökalut – integroidut palvelut kaupan mainostamiseksi ja markkinoimiseksi, esimerkiksi MailChimp;
 • maksu – sisäänrakennetut maksutavat yli 60 maasta ostettujen hyväksymiseksi;
 • Tuetut lähetyskuljetusyritykset – integrointi merkittäviin merenkulkupalveluihin, mukaan lukien UPS.
 • Premium Store -teemat – laajempi valikoima ammattimaisia ​​malleja digitaalikauppoille.

Tärkein haittapuoli on, että verkkokaupan paketti maksaa sinulle 45 dollaria. CMS: n avulla voit toteuttaa samat ominaisuudet manuaalisesti halvemmalla. Samalla voit vapaasti hallita kaikkia laajennuksia ja valita vain niitä, joita todella tarvitset, ilman tarvetta pysyä ennalta suunnitellussa paketissa, jossa on toiminnot, joita et aio käyttää..

Laajennukset ja lisäosat

WordPress.com-etuna on sen tärkein haittapuoli. Vaikka alusta tarjoaa esiasennetut widgetit, joitain niistä ei voida korvata tai laajentaa. Järjestelmällä on oma widget-markkinapaikka, jossa on kymmeniä asennettavia sovelluksia. Kokoelmaa päivitetään viikoittain.

WordPress CMS -laajennukset

WordPress CMS -laajennukset

Siitä huolimatta sitä ei voida verrata WordPress.org-laajennusten valintaan. Käyttäjät voivat valita kirjaimellisesti tuhansien palvelujen joukosta taulukoista, dynaamisista liukusäätimistä tai turvavälineistä ja kaavioista verkkokaupan työkaluihin. Jotkut liitännäiset ovat saatavana ilman kustannuksia, kun taas toiset vaativat premium-tilauksia, jotta ne hyödyntäisivät suurimman osan. Hyvä uutinen on, että verkkosivustojen omistajilla on maksimaalinen mukautusvapaus toisin kuin WordPress SaaS -alustalla.

SEO-optimointi

WordPress CMS tarjoaa tehokkaan blogimoottorin, koska se kehitettiin alun perin sisältöpohjaisille sivustoille. Lisäksi käyttäjillä on erilaisia ​​vaihtoehtoja mainostaa itse sisältöä luomalla SEO-ystävällisiä blogiviestejä. Sisältöeditorilla voit hallita URL-asetuksia, kun taas SEO-laajennukset on suunniteltu muokkaamaan metakuvauksia, otsikoita, keskittyä avainsanoihin, sosiaalisen median sivun esikatseluun jne..

WordPress.org SEO-asetukset

WordPress.org SEO-asetukset

WordPress.com tarjoaa jo sisäänrakennetut ominaisuudet. Ne sisältävät integroidun sivustokartan ja robotitiedostot, pysyvien linkkien muokkaamisen jne. Asennusta varten saatat kuitenkin tarvita laajennettuja vaihtoehtoja ja lisälaajennuksia. Toisaalta kokeneet ammattilaiset voivat mukauttaa lähdekoodia tehdäkseen siitä SEO-ystävällisempi. Se vaatii teknistä tietämystä.

WordPress.org vs. WordPress.com: WP CMS: n käyttö saattaa olla parempi vaihtoehto, koska saat enemmän mukautusvapautta. WordPress.com-palvelun avulla sinun on pakko maksaa jokaisesta päivityksestä seuraavan tason suunnitelmassa ja pysyä mukana toimitetuissa ominaisuuksissa.

3. Suunnittelu

WordPress CMS: ssä on loputon valikoima malleja ja teemoja. Ne sisältävät ilmaiset ulkoasut sekä palkkiomaksupohjat. Ilmaiset tarjoukset saattavat olla hyödyllisiä yksinkertaisille blogeille tai portfolioille, kun taas maksetut teemat sisältävät yksinoikeamman ja ajan tasalla olevan web-suunnittelun edistyneille digitaalikauppoille ja pienyrityssivustoille. Hinta vaihtelee välillä 30 – 290 dollaria. Useimmat mallit ovat reagoivia ja toimitetaan työpöydän ja mobiililaitteen esikatselutilassa.

WordPress CMS -teemat

WordPress CMS -teemat

Jos sinulla on tarpeeksi teknistä tietämystä, sinun ei tarvitse maksaa yli palkkioita premium-teemoista. WP tarjoaa täyden pääsyn mallien koodiin, jossa voit tehdä kaikki tarvittavat muutokset tai päivitykset. Ammattikooderit ja ohjelmoijat voivat toteuttaa omat skriptinsä, lisätä uusia lohkoja, painikkeita, kuvakkeita tai elementtejä, muokata valikoita jne..

WordPress.com ei voi ylpeillä niin suurella valikoimalla teemoja. Alusta tarjoaa tällä hetkellä noin 400 mallia. Ne viittaavat blogeihin, salkkuihin, yrityssivustoihin, verkkokauppaan jne. Kaikki teemat on jaettu ilmaisiin ja premium- tai maksullisiin optioihin sekä CMS: ään..

WordPress.com-mallit

WordPress.com-mallit

Täällä voit katsella valittua varianttia, vaikka staattinen mobiilin esikatselutila ei anna sinun tarkistaa verkkosivuston näyttämistä älypuhelimella. Se näyttää vain kuvan pääasiallisesta diasta sen sijaan, että jokaista lohkoa korostetaan erikseen. Sinun on syötettävä suora esittely, jotta näet loput mallin mobiilin esikatselutilassa. Muutaman todella ainutlaatuisen mallipohjan pohjalta kokonaismalli on vähän maanläheinen.

WordPress.org vs. WordPress.com: WordPress.org näyttää paremmalta mallien valinnasta ja suunnittelusta, vaikka SaaS-alustalla on vielä useita satoja teemoja, joista valita.

4. Asiakastuki

All-in-one-verkkosivustoilla on yleensä täysi tuki. WordPress.com-palvelun avulla käyttäjät voivat pitää yhteyttä vain perinteisellä ohjekeskuksesta saatavalla sähköpostin lippujärjestelmällä. Siellä voit lähettää kysymyksesi ja odottaa, kunnes tukipäällikkö tulee takaisin ratkaisun kanssa. Liittymissuunnitelmassa ei ole käytettävissä livekeskustelua tai puhelinta. Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, sinun on päivitettävä henkilökohtaiseen suunnitelmaan tai uudempaan.

Toisaalta alustalla on valtava tietopohja, jossa on asiantuntijoiden vinkkejä ja oppaita. Lisäksi se tarjoaa joukon perusartikkeleita, jotka kattavat sivuston luomisen 4 eri vaihetta. Artikkelit on jaettu Käynnistä-, Luo-, Mukauta- ja Yhdistä-vaiheisiin asiaankuuluvien tietojen kanssa aloittelijoille.

WordPress.org-sivustolla ei ole asiakastukitiimiä premium-tilejä lukuun ottamatta. Samanaikaisesti voit löytää lukuisia blogeja, joilla on omistautuneet WP-asiantuntijat valmiita auttamaan. Valtava WordPress-maailmanlaajuinen yhteisö edustaa loputtomia videoita ja oppaita, artikkeleita ja blogiviestejä. Ohjeet ja lisäosien asennusoppaat. Lisäksi käytettäessä Bluehost-hosting, käyttäjät voivat luottaa monipuoliseen asiakastukeen, mukaan lukien live chat.

WordPress.org vs. WordPress.com: Suoran chatin ja puhelintuen puuttuminen liittymissuunnitelmassa vie WordPress.comin syrjään SaaS-verkkosivustojen parhaiden rakentajien luettelosta. Toisaalta CMS-käyttäjiä ei koskaan jätetä ongelmiensa mukana, kun otetaan huomioon valtava WordPress-verkkoyhteisö.

5. Hinnoittelupolitiikka

Tavoitteistasi riippuen sinulla on oltava joustava budjetti työskennellä WordPress.com-palvelun kanssa. Sillä on ilmainen suunnitelma, joka on hyvä vain pienille henkilökohtaisille blogeille, joilla on vähän liikennettä ja rakenteellinen yksinkertaisuus. Suunnitelma sisältää vain perustiedot JetPack-ominaisuudet ja 3 Gt tallennustilaa, mikä ei riitä kasvaviin hankkeisiin. Loput suunnitelmat ovat seuraavat:

 • Henkilökohtainen alkaa 5 dollarista kuukaudessa
 • Premium maksaa 8 dollaria Live Chat- ja sähköpostituki, jopa 13 Gt tallennustilaa ja ilmainen verkkotunnus.
 • Liiketoiminta maksaa 25 dollaria korkealaatuisilla sivuston räätälöintiominaisuuksilla ja jopa 200 Gt tallennustilaa.
 • Verkkokauppa alkaa 45 dollarista täydellä pakkauksella markkinointi- ja räätälöintiominaisuuksia, työkaluja kaupallistamiseen ja markkinointiin.

WordPress CMS on itsessään ilmainen. Sinun on kuitenkin maksettava isännöinnistä ja verkkotunnuksen rekisteröinnistä, mikä on noin 5–10 dollaria kuukaudessa valitsemastasi palvelusta riippuen. Käyttäjillä on mahdollisuus vähentää isäntä- ja verkkotunnuskustannuksia. Palveluntarjoajat tarjoavat usein erikoistarjouksia ja alennuksia.

WordPress CMS -palvelun hinta

WordPress CMS -palvelun hinta

Esimerkiksi Bluehost alentaa hintojaan yli 50% vuosittaisten liittymien yhteydessä. Voit saada pääsysuunnitelman saumattomalla WP-integroinnilla ja ominaisuuksilla alle 3 dollaria. Lisäkustannukset voivat sisältää premium-WordPress-teemoja noin 30 dollaria ja 250 dollaria. Myös ylimääräiset verkkokaupan laajennukset ja premium-laajennustilaukset vaihtelevat.

WordPress.org vs. WordPress.com: WordPress.org tarjoaa enemmän taloudellista joustavuutta mahdollisuuden toteuttaa tarvitsemasi ominaisuudet. Se on loistava tilaisuus hallita budjettia ja valita edullisempia varoja. WordPress.com tarjoaa pakatut suunnitelmat, ja sinun on käytettävä vain näiden suunnitelmien toimittamia työkaluja.

johtopäätös

WordPress.org ja WordPress.com ovat kaksi täysin erilaista verkkosivustojen rakennusalustaa. Ne molemmat auttavat luomaan erityyppisiä verkkosivustoja, mutta päinvastaisella tavalla. Voit valita parhaiten sopivan tarjouksen, selventää tarpeet ja toteuttaa sivuston toiminnot. Mitä ominaisuuksia se tarvitsee? Kuinka mainostaa ja markkinoida sitä? Mikä on budjetti??

Wordpress.orgWordPress.org – on maailman suosittu CMS, joka sopii kaikille verkkohankkeille budjetista huolimatta. Vaikka joudut hallitsemaan joitain aloitusvaiheita manuaalisesti ja pitämään ohjelmistosi päivitettynä koko ajan, WordPress.org tarjoaa maksimaalisen mukautuksen ja verkkosuunnitteluvapauden. Olet vastuussa sivuston omaisuuden hallinnasta ilman, että sinun on pidettävä kiinni paketoiduista tarjouksista. Wordpress.org

Wordpress.comWordPress.com – on all-in-one-verkkosivustojen rakentaja. Alustalla on ilmainen suunnitelma pienille blogeille ja yksinkertaisille yhden sivun sivustoille. SaaS-ohjelmistona sen on tarkoitus olla helpompaa käyttää. Mutta se ei ole. Sisällön muokkaaminen on vähän hämmentävää, kun taas edistyneet paketit eivät ole niin edullisia kuin voit odottaa. Wordpress.com

Tämän seurauksena WordPress CMS on edelleen johtoasemassa joustavampana ja helposti hallittavana verkkosivustojen rakennusratkaisuna erilaisiin tarpeisiin.

WordPress.org vs WordPress.com: Vertailukaavio

Wordpress.orgWordpress.com
1. Helppous9/1010/10
2. Ominaisuudet10/108/10
3. Suunnittelu9/109/10
4. Tuki9/108/10
5. Hinnoittelu10/108/10
Yleensä ottaen:9,4 / 108,6 / 10
Kokeile nyt Kokeile nyt
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map