Best Clan (Guild) Website Builders

Clan (Guild) Website Builders


Een clanwebsite is een must voor een groep serieuze gamers. Dit is een van die dingen die goede spelers van de beste onderscheiden. Het punt is dat alleen oprechte interesse helpt bij het bereiken van wereldwijde doelen en het creëren van het juiste imago tegen de achtergrond van minder gelukkige gamers. Als je denkt aan het maken van een clanwebsite, kun je kiezen tussen twee populaire opties: website bouwers en open source CMS.

Waarom websitebouwers? Dat is simpel: het is handiger om voor de hosting te betalen, de domeinnaam aan de website te koppelen en daarna te beheren. Na het nichesysteem te hebben gekozen, u zult vanaf het begin ook gebruik maken van unieke functionaliteit. U hoeft niets te leren. Het is gemakkelijk om clanwebsites te maken en te beheren zonder specifieke vaardigheden.

Als het om het kostenaspect gaat, zult u ook geen problemen ondervinden. Website-bouwers zijn zeer betaalbaar. U kunt zelfs bijna kosteloos beginnen met het opbouwen van uw spelimperium. Houd er rekening mee dat sommige systemen alles-in-één-functies hebben, terwijl andere nichegericht zijn en het dus mogelijk maken om alleen gaming-websites te starten en te beheren.

Content Management Systemen (CMS) bieden op hun beurt diepe flexibiliteit en bieden geavanceerde functionaliteit. Ze bieden toegang tot meerdere integratieopties en ontwerpaanpassingstools die de prestaties van uw gamingwebsite naar een geheel nieuw niveau kunnen tillen. Samen Daarmee, CMS is vaak ingewikkelder, het kan dus meer tijd kosten om eraan te wennen en hun functieset onder de knie te krijgen.

We hebben 5 van de beste clan- en guild-websitebouwers getest:

 1. Enjin – De beste website-bouwer voor gilden of clans
 2. WordPress – Het beste gratis CMS om een ​​gaming-website te maken
 3. uCoz – Gratis website-bouwer voor gaminggemeenschappen
 4. Xsolla – Business Engine voor game-ontwikkelaars en -uitgevers
 5. Ning – Gaming Website Builder voor zowel gamers als ontwikkelaars

Welke van deze systemen zijn het meest betrouwbaar, betaalbaar en boordevol functies? Welke platforms kunnen een geweldig resultaat opleveren zonder serieuze inspanning, geld en tijdinvestering? Het is hoog tijd om daar nu achter te komen. Dus laten we beginnen.

Enjin – De beste website-bouwer voor gilden of clans

Enjin - De beste website-bouwer voor gilden of clans

Enjin – is een gespecialiseerde websitebouwer, die speciaal is gemaakt voor gamers, professionals en fans. Het is een goede keuze voor iedereen die een hoogwaardige gaming-website nodig heeft met alle vereiste kenmerken. De beheersingssnelheid van het systeem is boven het gemiddelde en je hebt vaardigheden, geduld en aandacht nodig om het te gebruiken. Het platform biedt superieure functionaliteit, waardoor het de beste website-builder is in de niche voor het maken van clan-websites.

Enjin Kenmerken:

 • Module systeem – U kunt zelf de functies van uw website selecteren. Er zijn verschillende modules om uit te kiezen, waaronder nieuws, laatste discussies, online gebruikers, ledenlijst, forum, recente bezoekers etc. Al met al zijn er hier 37 modules. Elk van hen kan worden aangepast aan uw behoeften en voorkeuren.
 • Enjin Website-sjablonen

 • Geïntegreerde spraakserver – Je kunt zelf Mumble- of TeamSpeak 3-communicatie opzetten. Dit betekent dat spraakcommunicatie tijdens de gevechten via je eigen website kan komen.
 • Enjin API – Dit is een tool waarmee u uw eigen modules kunt maken. Het is handig voor ervaren gebruikers.
 • Minecraft server – Alle Enjin-gebruikers hebben een geweldige kans om een ​​gaming Minecraft-server te maken. Dit is een perfecte optie voor alle fans van deze game, die hun eigen servers willen runnen en beheren.
 • Twitch Streaming Server-integratie – U kunt uw favoriete kanalen streamen vanaf de meest populaire streaming-spelservice op uw website.
 • Ondersteuning voor online games – De service ondersteunt de meeste populaire online games. Wat je nodig hebt, is om de game te kiezen bij het starten van een website, een hoge compatibiliteitsratio en projectpersonalisatie te krijgen.
 • SEO-tools – Enjin geeft toegang tot de uitgebreide set SEO-tools voor een betere optimalisatie van uw clanwebsite. Sommige van deze opties omvatten metatags en Google Analytics-instellingen, vriendelijke URL-instellingen, sitemap.xml, robots. tekst.

Met de websitebouwer kunt u helemaal gratis een spelsite maken. U kunt tot 20 modules, een forum, een mogelijkheid om donaties te krijgen, volledige integratie met sociale diensten en zelfs een online winkel aansluiten. De enige opvallende beperking is dat je geen verbinding kunt maken met je eigen domein.

Over Enjin gesproken, Enjin heeft twee abonnementen: het Advanced Plan ($ 86,3 per jaar) en het ultieme plan ($ 287,9 per jaar). Het verschil tussen beide is dat het Ultimate Plan u alle premium-sjablonen, de geavanceerde API-versie, DDoS-bescherming en veel schijfopslagruimte biedt (50 GB) en meer slots voor TS3 of Mumble Server (25 tegen 5). Het tweede plan biedt u dus bijna alle functies als het eerste, maar deze functies zijn hier uitgebreider en geavanceerder.

Probeer Enjin gratis

WordPress – Het beste gratis CMS om een ​​gaming-website te maken

WordPress - Het beste gratis CMS om een ​​gaming-website te maken

WordPress – is het wereldberoemde Content Management Systeem, dat een immense reputatie en erkenning heeft verworven dankzij de uitgebreide set functies, integratieopties en ontwerpaanpassingstools waarmee het wordt geleverd. Het systeem is een waardige oplossing voor de ontwikkeling van alle soorten projecten en gaming-websites zijn geen uitzondering. Houd er echter rekening mee dat als u nog nooit eerder met WordPress hebt gewerkt, het even kan duren om aan het systeem te wennen en de functies ervan onder de knie te krijgen, evenals de algemene benadering van webdesign.

WordPress-functies:

 • Plug-in integratie – Het CMS staat aanvankelijk bekend om zijn uitgebreide keuze aan plug-ins, waarvan de integratie functionaliteit aan uw project kan toevoegen en het naar een geheel nieuw niveau brengt. Als het gaat om het maken van gaming-websites, is het logisch om de volgende extensies en plug-ins te kiezen en te gebruiken: Ultimate Member, Live Chat, Guild, ARMember en WoW Guild om er maar een paar te noemen.
 • Gaming-sjablonen – Samen met een set plug-ins beschikt WordPress over een verbluffende verzameling gaming-sjablonen. U kunt veel van het internet tegenkomen en kiezen tussen gratis en betaalde opties. Blader gewoon door de selectie en kies het thema, dat op de clan / guild-website komt waar je aan werkt.
 • Codering – WordPress staat niet alleen het gebruik van codeervaardigheden en kennis toe – het houdt ook in dat je dat doet. Als u enige programmeerachtergrond heeft, kunt u uw clanwebsite een persoonlijk uiterlijk, exclusief ontwerp en hoogwaardige prestaties geven.

WordPress is niet de gemakkelijkste webbuildingservice, maar het is zeker een waardige professionele tool waarmee je een geweldige clan / guild-website met veel functies kunt maken. Het CMS is in eerste instantie gratis te downloaden, te installeren en te testen. Om de website te publiceren, moet u echter investeren in domein, hosting (onze keuze is Bluehost met zijn $ 2,95 / mo-abonnement) evenals externe sjablonen, plug-ins en add-ons. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het aantal geïntegreerde elementen, het hostingplan en de kwaliteit van de sjabloon waarvoor u kiest. Houd daar rekening mee bij het kiezen van het Content Management Systeem.

Probeer WordPress nu

uCoz – Gratis website-bouwer voor gaminggemeenschappen

uCoz - Gratis website-bouwer voor gaminggemeenschappen

uCoz – is een gratis websitebouwer, waarvan de functieset en functionaliteit het mogelijk maken om een ​​volwaardige clan- of gildesite te maken. Het duurt ongeveer een week om alle opties van de service te verkennen en te beheersen om een ​​professionele website te lanceren. De service is gericht op zowel nieuwkomers als webdesignprofessionals en biedt een verscheidenheid aan opties voor alle categorieën gebruikers. Wat u hier krijgt, is een verscheidenheid aan sjablonen van hoge kwaliteit, uitgebreide ontwerpaanpassingstools, opties voor het bewerken van website-codes (voor die gebruikers die HTML-vaardigheden bezitten), individuele doman-verbinding en andere functies.

uCoz-functies:

 • Module structuur – Met de website builder kunt u websites maken uit meerdere modules, die kunnen worden aangepast en aangepast om een ​​websitestructuur te vormen. De modules zijn verenigd door een enkele interface, veel instellingen en opties. Sommigen van hen bevatten Gebruikers, pagina-editor, website-nieuws, forum, blog, sitecatalogus, advertentiebord, bestandscatalogus, fotoalbums, gastenboek, online games, veelgestelde vragen, website zoeken, tests, mini-chat, websitestatistieken, online winkel, video, SEO-module en meer.
 • uCoz Configuratiescherm

 • Code bewerken – Het systeem geeft volledige toegang tot opties voor codebewerking. Door controle te hebben over HTML, CSS, PHP, JS, kunt u uw clanwebsite diep op maat maken voor alle categorieën gebruikers. Er is hier ook FTP-toegang.
 • uCoz Page Editor

 • Officiële uTemplate Store – Afgezien van meerdere websitesjablonen die tot verschillende categorieën behoren, biedt uCoz ook een behoorlijk rijk assortiment premium-thema’s die beschikbaar zijn in de officiële uTemplate-merkwinkel. Er zijn hier betaalde en gratis varianten, die bijdragen aan de effectiviteit van het ontwerpaanpassingsproces.
 • Gratis API-toegang – De service biedt gratis API-toegang, waardoor webdesigners het meeste uit de aanpassingsopties van de module kunnen halen, door nieuwe apps of website-dashboards voor klanten te creëren.
 • Krachtige SEO-module – De website builder wordt geleverd met een krachtige SEO-module, die het mogelijk maakt om advertentiecampagnes op te zetten, te beheren en te automatiseren, waardoor de website-posities in de zoekmachines worden versterkt.
 • uCoz SEO-module

Voor al die uCoz-gebruikers, die van plan zijn clan- of gildewebsites te lanceren voor niet-commercieel gebruik, biedt de websitebouwer een gratis nooit aflopend plan. Hoewel het plan een reclamebord vertoont op een kant-en-klare website, zal het geen belemmering vormen voor gamefans en daarom zal het geweldig werken voor de ontwikkeling van deze websites.

Wat de betaalde abonnementen betreft, heeft uCoz 4 plannen. Dit zijn het minimale plan ($ 2,99 / maand), het Basisplan ($ 5,99 / maand), het optimale plan ($ 7,99 / mnd) en het maximale plan ($ 15,99 / maand). Het verschil tussen de plannen zit in de hoeveelheid beschikbare schijfruimte en de functieset die de plannen bieden. Het goede nieuws is dat alle uCoz-abonnementen opmerkelijke kortingen bieden, als u besluit om 3 maanden / 6 maanden / een jaar van tevoren te betalen.

Lees ook: uCoz recensie.

Probeer uCoz gratis

Xsolla – Business Engine voor game-ontwikkelaars en -uitgevers

Xsolla - Business Engine voor game-ontwikkelaars en -uitgevers

Xsolla – is een professionele business engine voor game-ontwikkelaars en uitgevers. Het platform is in eerste instantie gemaakt voor het leveren van gaming-specifieke oplossingen, waaronder nieuwe startups en geüpgradede versies van populaire games. Het systeem maakt een groeiend doelpubliek mogelijk, verhoogt de inkomsten, ontvangt extra financiering voor nieuwe / bestaande videogames en andere privileges. Bovendien wordt de service geleverd met een gratis geïntegreerde websitebouwer die bijdraagt ​​aan het gemak van game-ontwikkeling.

Xsolla-functies:

 • Configuratie van digitale winkel – Het platform maakt het mogelijk om met een paar klikken een webwinkel aan uw website te koppelen. Dit is vereist om u game-gerelateerde items, virtuele valuta, abonnementen en zelfs gamesleutels via de site te kunnen verkopen. Er zijn geen technische vaardigheden vereist om de taak te voltooien, maar verder beheer van de webwinkel impliceert nog steeds bewustzijn van de basisprincipes van webdesign.
 • Integratie met derden – Xsolla maakt het mogelijk om de prestaties van uw website te verbeteren door middel van integraties van derden. Onder de services die u kunt kiezen en toevoegen aan uw gaming-website, is het logisch om Google Analytics te vermelden om verkeersfluctuaties, Twitter- en Facebook-accounts bij te houden om meer gebruikers te genereren, Game Magazines om het product te publiceren op de belangrijkste actuele vestigingen, Google Optimize om te krijgen het meeste uit het testen van AB-websites en andere populaire services.
 • Gaming-ontwerpen – Het platform wordt niet geleverd met een rijke verzameling kant-en-klare ontwerpen. In plaats daarvan biedt het systeem een ​​basislay-out voor verdere aanpassing en bewerking. Bovendien krijgt u extra ontwerpkenmerken en instellingen die uw project een hoogwaardige uitstraling kunnen geven (mogelijkheid om website stijl, fonts en kleuren te veranderen, achtergrond video / foto integraties etc.).
 • Promoties – Het systeem biedt de mogelijkheid om verschillende promotiecampagnes te maken, te verfijnen en te beheren. Al met al is het mogelijk om een ​​nieuwe promocampagne aan te passen in vier eenvoudige stappen die standaard worden geleverd. Gebruikers kunnen ook promotiecodes en coupons invoeren om de effectiviteit van hun marketingcampagnes te vergroten.
 • Statistieken en analyse – Met de functie kunt u uw websitestatistieken bijhouden en het succes van de nieuw gestarte promotiecampagnes volgen. Er is ook een apart boekhoudgedeelte voor die gebruikers die hun verkoopvolumes, trouwe klanten, gemiddelde beloningstijdwaarde en andere nuances willen volgen.
 • Affiliate marketing – Xsolla verleent toegang tot het geïntegreerde partnernetwerk, waar u spelgerelateerde partnercampagnes kunt starten en beheren. De lancering van deze campagnes is voltooid met slechts één klik, terwijl verder beheer van affiliate marketingprogramma’s ook heel begrijpelijk is.

Xsolla website builder is in eerste instantie gratis voor iedereen. Het geeft gratis toegang tot alle geïntegreerde functies, inclusief hosting. Verder gebruik van het systeem dat winstgeneratie impliceert, wordt echter betaald. Het systeem brengt 5% kosten in rekening voor elke aankoop / transactie via de website, wat een redelijk redelijke oplossing is voor de platformontwikkelaars.

Lees ook: Xsolla beoordeling.

Probeer Xsolla gratis

Ning – Gaming Website Builder voor zowel gamers als ontwikkelaars

Ning - Gaming Website Builder voor zowel gamers als ontwikkelaars

Ning – is een website-bouwer voor gaming voor zowel gamers als ontwikkelaars, die momenteel meer dan 2 miljoen projecten mogelijk maakt sinds het jaar van oprichting in 2004. De website-bouwer werkt geweldig voor het creëren van sociale netwerken, online communities en gaming-websites. Met de geïntegreerde intuïtieve editor voor slepen en neerzetten kunt u in slechts enkele stappen volledige websites starten. Bovendien is er de mogelijkheid om code te bewerken, wat een groot voordeel is voor code-savvy gebruikers die bereid zijn om feature-beladen gaming-websites te draaien.

Ning-functies:

 • Geavanceerde functies voor inhoudsbeheer – De websitebouwer zorgt voor eenvoudig en probleemloos beheer van inhoud die aan uw gamingwebsite is toegevoegd. Het systeem wordt geleverd met een blog-engine, een optie voor het maken van forums, de mogelijkheid om polls, evenementen, meerdere audio-, video- en fotobestanden toe te voegen.
 • eCommerce-platform – Ning heeft zijn eigen geïntegreerde eCommerce-engine, die het mogelijk maakt om geld te verdienen met uw gamingwebsite en er winst mee te genereren. Bovendien kunt u met het systeem speciale zakelijke tools gebruiken, waaronder MailChimp e-mailautomatisering, nauwkeurige tools voor het verzamelen van statistieken, de mogelijkheid om privéberichten te verzenden / uitzendingen te organiseren voor geregistreerde leden.
 • Sociaal netwerken – De websitebouwer biedt tal van functionele sociale netwerkfuncties, namelijk opties voor sociaal delen die zijn voltooid via populaire sociale netwerken zoals Twitter of Facebook.

Ning heeft geen gratis abonnement, maar er is een mogelijkheid om de indrukwekkende overvloed aan geïntegreerde functies gratis te testen tijdens de proefperiode van 14 dagen. De websitebouwer heeft drie betaalde abonnementen, waarvan de kosten beginnen vanaf $ 25 / maand. U kunt ook tot 20% van de abonnementskosten besparen door het jaarabonnement aan te schaffen.

Probeer Ning gratis

Bottom Line

Een clanwebsite is een vlag van elke gaminggroep. Het moet komen met speciale symboliek, creativiteit, prestaties, galerijen, video’s, communicatie enz. Dit is een herkenbare trend in termen van uw gaminggemeenschap. Het is gemaakt voor plezier en superioriteit ten opzichte van je game-concurrenten.

Dankzij de website kun je geavanceerde nieuwkomers rekruteren, clanevenementen organiseren, communiceren, een educatieve sectie beheren met nuances en tactieken van het spel. Er is hier veel te vinden! Hoe dan ook, dit is niets anders dan alleen je gilde-promotie.

Het spreekt voor zich dat WordPress het beste gratis CMS is dat u kunt gebruiken om kwalitatieve en visueel aantrekkelijke clan- of gildewebsites te lanceren met hoogwaardige prestaties. Kijk gewoon rond om kwaliteits-plug-ins en een aantrekkelijk thema voor uw WordPress-website te kiezen en geniet van het resultaat.

De functionaliteit van een gaming-website die met WordPress is gemaakt, zal ook van het hoogste niveau zijn. Het zal meer dan genoeg zijn voor het plaatsen van nieuws, tactieken, posters, polls, chats, evenementenplanning, forumorganisatie, blog etc. Door meerdere plug-ins, uitgebreide codebewerkingsopties en andere functies onderscheidt het systeem zich van de massa, omdat het de beste keuze voor gameliefhebbers die gratis websites van hoge kwaliteit willen bouwen.

Enjin en uCoz zijn ook de aandacht waard als het gaat om het lanceren van een clan / guild-website. De systemen bieden vrij veelzijdige benaderingen voor het proces van het maken van gaming-websites. In beide gevallen zult u echter positieve ervaring opdoen. Terwijl Enjin een gespecialiseerd platform is, dat zich richt op het maken en beheren van gaming-websites, is uCoz een populaire gratis alles-in-één clan website builder.

Xsolla en Ning zijn twee webbouwplatforms die meestal worden gebruikt door professionele bedrijven en diensten die betrokken zijn bij het maken van gamingwebsites. Dit is de reden waarom de systemen krachtige functionaliteit en veelzijdige ontwerpaanpassingsopties bieden. De gebruiker kan gebruikmaken van uitgebreide integratieopties voor sociale en externe services, website-promotie, marketing- en analytische tools, evenals uitgebreid contentbeheer en e-commerce-opties.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map