Beste Open Source Website Builders

Beste Open Source Website Builders


De eeuwige strijd tussen SaaS-websitebouwers en open source-platforms is aan de gang. Sommige mensen kiezen nog steeds voor open source software vanwege de betaalbaarheid, functionaliteit, flexibiliteit, enz. Terwijl ze openbaar toegankelijk zijn, open source platforms zijn eenvoudig aan te passen, aan te passen en te delen.

Ze trekken steeds meer enthousiastelingen aan om geweldige nieuwe widgets of tools voor fijnafstemming aan te bieden. Dit feit reserveert meer ruimte voor het implementeren van verschillende webdesign- en feature-ideeën. Aan de andere kant kan wat op het eerste gezicht een goede keuze lijkt, een uitdaging worden als het gaat om het bouwen van websites.

Het gebruik van open source-software kan te moeilijk zijn. De zaken kunnen nog erger worden door een gebrek aan technische ondersteuning en andere cruciale problemen. Dit is waar SaaS-website builder een beter alternatief kan blijken te zijn.

We hebben 5 van de beste open source website-builders getest:

 1. Wix – De beste GRATIS SaaS Website Builder (slepen en neerzetten)
 2. WordPress – Open Source CMS & eCommerce-webplatform
 3. GrapesJS – Multi-purpose Open-source Web Builder Framework
 4. Elementor – De beste plug-in voor het maken van websites voor WordPress
 5. Symfony – Gratis open source webdesignsoftware

SaaS-websitesoftware lijkt een functioneler alternatief te zijn. De meeste platforms zijn een alles-in-één oplossing. Ze zijn gemakkelijker te gebruiken. Het pakket bevat een gratis domein, hosting, sjablonen en functies die u mogelijk nodig heeft voor elk specifiek websitetype. Laten we enkele van de bovenstaande topopties eens bekijken:

Wix – De beste GRATIS SaaS Website Builder (slepen en neerzetten)

Wix - De beste GRATIS SaaS Website Builder (slepen en neerzetten)

Wix – is een platform dat meerdere doelen tegelijk bereikt. Met de software kunnen beginners binnen een paar uur elk type website bedenken. Van professionele blogs, portfolio’s en visitekaartjes tot e-commerce en suites voor kleine bedrijven – Wix biedt verschillende pakketten met een reeks functies:

 • Verbluffende sjablonen – Wix heeft waarschijnlijk de meest uitgebreide selectie sjablonen verdeeld in verschillende categorieën. Alle sjablonen zijn mobielvriendelijk. Gebruikers zullen ook de mobiele voorbeeldmodus van de website waarderen.
 • Eenvoudig bewerken – U kunt de website eenvoudig zelf bewerken of kiezen voor de Wix ADI-tool. De AI-gebaseerd instrument zal een website-indeling aanbieden in overeenstemming met uw behoeften. Met Wix Dynamic Pages kunt u eenvoudig een enkele webpagina-indeling maken voor meerdere doeleinden.
 • Wix App Store – Kies uit een enorme selectie aan add-ons en widgets om uw website aan te passen. De beschikbaarheid van integratie door derden voegt meer flexibiliteit toe aan de software. U kunt elk type website maken door betalingsopties, analyses, blogs, enz. Toe te voegen.
 • Alles-in-één pakket – Zodra u een abonnement hebt gekozen, krijgt u hosting, domein, sjablonen en andere functies volledig gratis naast SSL-beveiliging, onbeperkte bandbreedte en opslag, afhankelijk van het plan.

De software heeft een gratis abonnement om u te laten controleren of het systeem aan uw verwachtingen voldoet.

Probeer Wix gratis

WordPress – Open Source CMS & eCommerce-webplatform

WordPress - Open source CMS en e-commerce webplatform

WordPress – is een vertrouwd CMS en het beste open-source alternatief voor SaaS. Het is de veteraan van de webdesign-niche en een van de beste hedendaagse tools voor het bouwen van websites. Gemakkelijk aanpasbaar met veel extensies en plug-ins, WordPress beschikt over de volgende functies:

 • Relatief eenvoudig bewerken – WordPress is veel gemakkelijker te bewerken in vergelijking met de rest van CMS-platforms. Het heeft een eenvoudige interface en talloze visuele bewerkings-extensies zoals Elementor of Divi. Je zult er vrij snel aan wennen. Als je eenmaal hebt geleerd hoe alles werkt, zul je het beheer van de website vrij eenvoudig vinden.
 • Enorme verzameling thema’s en plug-ins – Je zult nauwelijks een bredere selectie van plug-ins en thema’s vinden voor elk type website. Of je nu een solide webshop-sjabloon of professionele blog nodig hebt, je kunt kiezen uit zowel gratis als betaalde thema’s en deze aanpassen met plug-ins voor e-commerce, SEO, e-mailmarketing, enz. Houd er rekening mee dat voor gratis thema’s wat extra aanpassingen nodig zijn om op te vallen.
 • Eindeloze ontwerpmogelijkheden – Ben je goed in PHP of HTML? WordPress is geschikt voor jou. Open eenvoudig de bewerkingsmodus via het dashboard en bewerk de code zoals je wilt, voeg nieuwe scripts, shortcodes toe, enz.

Een ander groot voordeel is dat WordPress een volledig gratis platform is. Het biedt echter het enige platform zonder domeinnaam of hosting. Het is nog steeds mogelijk om te gebruiken Bluehost als de officiële hostingprovider die wordt aanbevolen door WordPress en die betaalbaarheid en functionaliteit omvat.

Probeer WordPress gratis

GrapesJS – Multi-Purpose Open-Source Web Builder Framework

GrapesJS - Multi-Purpose Open-Source Web Builder Framework

DruivenJS – is een gratis open source framework voor webbouwers dat wordt gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan projecten te starten. Het systeem omvat een rijke toolset en meerdere functies met hetzelfde doel – HTML-projecten bouwen zonder enige kennis van codering. Het kost wat moeite en tijd om het systeem onder de knie te krijgen, wat een probleem kan zijn voor niet-bekwame ontwerpers of beginners. Hier is de lijst met functies die het raamwerk een goede keuze maken:

 • Geïntegreerde blokken slepen en neerzetten – Met het platform kunnen websitesjablonen en lay-out worden gemaakt op basis van ingebouwde inhoudsblokken die op voorraad zijn. Als hun bedrag om de een of andere reden niet genoeg is, kunt u uw eigen aangepaste blokken toevoegen en de instellingen regelen;
 • Reagerend ontwerp – GrapesJS geeft toegang tot de toolset die nodig is om responsive website-ontwerp te creëren. Hiermee kunt u thema’s ontwerpen die er geweldig uitzien op verschillende mobiele en desktop-apparaten;
 • Onbeperkte stylingopties – Het systeem introduceert een krachtige en vrij begrijpelijke Style Manager-module die het mogelijk maakt om elke website-component een onafhankelijk uiterlijk en een unieke stijl te geven. Bovendien is het mogelijk om de instellingen te wijzigen om CSS-eigenschappen te gebruiken;
 • Code toegankelijkheid – U hoeft zich geen zorgen te maken over de toegankelijkheid van codes. Het is altijd beschikbaar in het systeem, zodat u het altijd en overal kunt gebruiken en bewerken;
 • Vermogensbeheerder – Met GrapesJS Asset Manager kunt u eenvoudig mediabestanden organiseren en bewerken om ze op de best mogelijke manier aan uw website-stijl en -structuur aan te passen.

GrapesJS wordt aanvankelijk gebruikt als een gratis platform, maar ondersteunt de donatieoptie waarmee elke gebruiker financieel kan bijdragen aan het budget van het systeem om de prestaties te verbeteren. Het systeem biedt drie opties voor bijdragen, namelijk aangepaste bijdrage (eenmalige / terugkerende investering, geen vaste kosten), Ondersteuners (maandelijkse donaties, de kosten beginnen bij $ 2 / maand) en sponsors (regelmatige sponsoring beloond met extra voordelen, kosten beginnen bij $ 100 / maand).

Probeer GrapesJS gratis

Elementor – De beste plug-in voor het maken van websites voor WordPress

Elementor - De beste plug-in voor het maken van websites voor WordPress

Elementor – is een populaire WordPress-plug-in die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van webpagina’s. De plug-in, die ook bekend staat als een gratis paginabuilder, levert flexibele en diepe functieset, die vrij gemakkelijk te beheersen en te gebruiken is. U kunt er letterlijk alle soorten websites mee starten en beheren, waardoor ze een unieke functionaliteit krijgen. Hieronder staan ​​de belangrijkste functies die van Elementor een slimme keuze maken voor elke WordPress-gebruiker:

 • Front-End Page Builder – Het systeem is de front-end paginabuilder die een realtime voorbeeld biedt van alle bewerkingen die u aanbrengt terwijl u aan uw project werkt. Het systeem biedt u de lijst met modules of elementen die u kunt kiezen en naar uw website kunt slepen (video’s, teksten, titels, afbeeldingen, knoppen enz.);
 • Sjablonen en blokken – Elementor wordt geleverd met een set paginasjablonen en blokken (Over ons, CTA-knoppen, getuigenissen van gebruikers, veelgestelde vragen enz.) u kunt kiezen voor uw individuele project. Sjabloon- en blokintegratie duurt slechts enkele minuten, wat een tijdbesparende oplossing is voor iedereen;
 • Compatibiliteit met WordPress-thema’s – Elementor is compatibel met alle WordPress-thema’s, zowel gratis als betaald;
 • Uitgebreide functieset – Elementor is rijk aan hoogwaardige functies die bijdragen aan de prestaties van de plug-in. Deze omvatten opties voor website-personalisatie, mobiel responsief karakter, krachtige popup-builder, geïntegreerde thema-builder, header / footer-builder enz.

Elementor is een gratis WordPress-plug-in, die redelijk goed werkt voor een standaard eenvoudige website. Om uw project hoogwaardige prestaties en een aantrekkelijk ontwerp te geven, is het echter logisch om te upgraden naar een van de drie premiumplannen. Deze omvatten persoonlijke ($ 49 / jaar), Plus ($ 99 / jaar) en Expert ($ 199 / jaar) abonnementen.

Probeer Elementor gratis

Symfony – Gratis open source webdesignsoftware

Symfony - Gratis open source webdesignsoftware

Symfony – is een krachtig open source PHP-gebaseerd micro-framework, dat wordt gebruikt om geavanceerde en gecompliceerde web-apps te maken. De software is gebruikt als vervanging voor Silex – een open-source website builder, die tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. De Symfony-applicatie impliceert niet de kennis van de basisprincipes van coderen, wat tijd bespaart voor website-ontwikkeling. Community van gebruikers draagt ​​bij aan de functionaliteit van de software en biedt hun eigen modules, componenten en elementen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van de software:

 • Uitgebreide ontwerpaanpassing – Symfony wordt geleverd met krachtige ontwerpaanpassingsopties waarmee gebruikersgerichte apps kunnen worden gemaakt. Het biedt momenteel 3 soorten projectaanpassingen, waaronder Full Stack, Brick by Brick en Micro Framework-opties;
 • Eenvoudig testen – Symfony vereenvoudigt het proces van unit testing door de toepassing van geïntegreerde PHP Unit Independent Library. Het wordt geleverd met een vertrouwde set tools die effectief kan worden gebruikt voor functionele en gedragstests van eenheden. De software stimuleert HTTP-verzoeken en verifieert de uitvoer zonder codering of scripts;
 • Rijke set componenten – Symfony-componenten worden weergegeven als herbruikbare en ontkoppelde PHP-bibliotheken. Er zijn er honderden die u kunt gebruiken om uw eigen applicaties te ontwikkelen. Deze omvatten BrowserKit, Cache, Asset, ClassLoader, Config, Console, Contracts, CssSelector, Debug, ErrorHandler, EventDispatcher, Filesystem, Inflector, Lpck, Locale en nog veel meer.

Symfony is gratis software die in 2005 is gemaakt om onder de MIT-licentie verder te worden vrijgegeven. Het wordt gesponsord door SensioLabs, de in Frankrijk gevestigde softwareontwikkelaar en leverancier van professionele diensten.

Probeer Symfony nu

Open Source Website Builders: Myth or Reality?

Ondanks alle populariteit van open source software, is het altijd omgeven door mythen en waanvoorstellingen. Dit feit resulteert in bepaalde misvattingen wanneer u het bouwproces van de website bezoekt. Om een ​​van deze te vermijden, moet u duidelijk weten wat u van het gekozen platform kunt verwachten. Het wordt hoog tijd dat we erachter komen welke van die mythen waar en onwaar zijn.

Waar of niet waar: Open source-platforms zijn gratis

Als we “GRATIS” open source-software zeggen, bedoelen we niet echt nul geldkosten. Het verwijst meer naar vrijheid die open source-platforms bieden. Ze zijn echter niet helemaal gratis. U moet bereid zijn te betalen voor:

 • Domein en hosting.
 • Premium breedste en integraties.
 • Elke nieuwe upgrade of modificatiehulp door derden of aangepaste ontwikkelaars.

Bovendien bieden sommige websitebouwers geen informatie over beschikbare integraties. Gezien het feit dat het platform relatief nieuw is, lijkt het erop dat ze hopen zoveel mogelijk gebruikers te genereren om te verschijnen met wat extra kosten voor widgets en meer aanpassingshulpmiddelen. Een paar dingen kunnen gratis zijn in onze wereld. De productontwikkeling vereist enige kosten en betrokkenheid, zelfs wanneer deze door enthousiastelingen wordt vastgehouden.

Het vonnis: Niet waar.

Waar of niet waar: Open source-software is gelicentieerd

Gebruiksvoorwaarden zijn de enige aanwijzing voor licenties die worden geleverd door open source-software. Het is het meest voorkomende licentiemodel voor dit soort platforms. Gebruiksvoorwaarden bieden u de vrijheid om toegang te krijgen tot de programmacode en deze aan te passen aan hun behoeften.

Er zijn echter geen specifieke relaties tussen een gebruiker en de ontwikkelaars van het platform. Elke keer dat u de code opent, doet u dit op eigen risico zonder enige garantie. Aan de andere kant kan de leverancier extra kosten in rekening brengen voor toegang tot of wijziging van de code. Het betekent dat de ontwikkelaar je het recht verkoopt om de software te gebruiken en aan te passen, maar niet het platform zelf.

Het vonnis: Niet waar.

Waar of niet waar: Open source-software is eenvoudig te gebruiken

Degenen die minstens één keer open source-platforms hebben geprobeerd, zouden dat nooit zeggen. De software lijkt op het eerste gezicht misschien vrij eenvoudig. Het toevoegen of bewerken van inhoud is in de regel nooit een uitdaging. De update of aanpassing van de slights kan echter aanvullende technische vaardigheden vereisen zonder vermelding van webontwerpwijziging bij het openen van software.

Het instellen van sommige plug-ins kan ook vrij moeilijk zijn voor niet-technici. Het kost wat kostbare tijd. Het kost u bijvoorbeeld ongeveer 4 uur om te leren hoe u de Silex open source platform en minder dan 1 uur om te leren gebruiken Wix SaaS-websitebouwer.

Het vonnis: Niet waar.

Waar of niet waar: Open source-platforms hebben slechte ondersteuning

U mag nooit rekenen op een 24/7 helpdesk voor klantenondersteuning wanneer u voor dit type software kiest. Hoewel ze open source zijn, kunnen de platforms worden gebruikt door meerdere bedrijven en ontwikkelteams. Ze zijn niet verplicht enige ondersteuning te bieden.

Aan de andere kant bieden de meest bewezen leiders in de niche gebruikersgemeenschappen, forums en gidsen. Ze zijn een enorme opluchting voor diegenen die met technische of andere problemen worden geconfronteerd. Aan de andere kant verenigt de community dezelfde gebruikers. De antwoorden garanderen geen snelle oplossing. Forums kunnen nauwelijks worden beschouwd als professionele klantenondersteuning.

Het vonnis: Klopt

Waar of niet waar: Open source-platforms zijn goed beveiligd

Open source software is zeker goed als het gaat om betrouwbaarheid en digitale beveiliging. Het systeem biedt constante updates die u handmatig moet afhandelen. Aan de andere kant moeten we rekening houden met het feit dat de meeste instellingen, plug-ins en widgets worden geleverd door externe ontwikkelingsteams en liefhebbers van webdesign.

Kunt u garanderen dat hun producten 100% veilig zijn? Nauwelijks. Niettemin werken open source-platforms redelijk goed sinds hun debuut in de jaren 90. We kunnen aannemen dat ze betrouwbaar genoeg zijn, hoewel niets perfect is in de digitale wereld.

Het vonnis: Klopt

Het komt neer op

Open source-software lijkt misschien een geweldige optie, gezien de betaalbaarheid, flexibiliteit en enkele andere geweldige functies. Gebruikers zullen echter zeer waarschijnlijk verschillende struikelblokken tegenkomen op weg naar de implementatie van een kant-en-klare website. Ondanks vele jaren op het web zijn open source-programma’s verre van perfect, vooral gezien complexe aanpassings- en webontwerptools die speciale kennis vereisen.

SaaS-websitebouwers zien eruit als een veiligere, goedkopere en eenvoudigere oplossing voor niet-technici en mensen die waarde hebben voor tijd en geld. Ze vertegenwoordigen de nieuwste webtechnologieën in het licht van AI-oplossingen, naast tal van geweldige functies en functies. Ze zijn zeker een betere, snellere en kosteneffectievere oplossing gebleken vanaf het begin verschillende soorten websites bouwen binnen enkele uren.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map