Beste responsieve website-bouwers

Beste responsieve website-bouwers


Responsive design wordt een van de belangrijkste trends in de hedendaagse niche voor webontwikkeling. Welke zakelijke website u ook gebruikt (of gewoon plan om te lanceren), waardoor het responsive is een van de prioriteiten die het extra online exposure zal geven.

Van alle beschikbare manieren om responsieve websites te maken, is het gebruik van websitebouwers een van de meest gunstige oplossingen en dit is waarom:

 • Websitebouwers zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en het is niet nodig om over codeervaardigheden te beschikken om uw website responsieve functies te geven;
 • Ze bieden een reeks responsieve en voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen die zich perfect aanpassen aan alle mobiele schermen en uw website ook onderweg toegankelijk maken;
 • Website-bouwers zorgen voor kwaliteit en een soepele webbouwervaring;
 • Hiermee kunt u zelf responsieve websites maken binnen een paar uur of dagen.

Dat is niet genoeg om de voorkeur te geven aan websitebouwers, wanneer u van plan bent een responsieve website te lanceren?

We hebben 7 van de best reagerende websitebouwers getest:

 1. Webflow – De beste responsieve website-bouwer
 2. WordPress – Beste platform om een ​​responsieve website te maken
 3. Mobirise – Beste responsieve webdesignsoftware
 4. Weebly – Responsieve e-commerce ready Website Creator
 5. Squarespace – Web Builder om een ​​responsieve website te maken
 6. uKit – Simple Responsive Website Builder voor het MKB
 7. Gator – Website Builder en Hosting door Hostgator

Als het gaat om het selecteren van de best reagerende websitebouwers om een ​​fatsoenlijke website te lanceren, kunt u kiezen tussen offline software en online websitebouwers.

 • Offline software zoals WordPress of Mobirise is bijvoorbeeld downloadbaar, wat betekent dat je het moet installeren voordat je aan je projectontwikkeling gaat werken. Het komt ook met uitgebreide integratiemogelijkheden, wat extra financiële investeringen vereist.
 • Online website-bouwers, zoals Webflow, Weebly, Gator of uKit, hebben deze vereisten niet, wat hen in sommige gevallen een bepaald voorrecht geeft ten opzichte van offline websitebouwers.

Laten we de beste webbuildingservices bekijken om een ​​responsieve website in detail te maken:

Webflow – De beste responsieve website-bouwer

Webflow - De beste responsieve website-bouwer

Webflow – is de best reagerende websitebouwer, die met recht wordt beschouwd als een van de meest professionele webbouwtools. Zijn high-end geïntegreerd functionaliteit voor slepen en neerzetten samen met een complex dashboard en een overvloed aan geavanceerde tools voor ontwerpaanpassing maken de service vergelijkbaar met hedendaagse Content Management Systemen. Dat is precies de reden waarom Webflow gedetailleerde en grondige verkenning vereist voordat het verder gaat met het proces van website-ontwikkeling. De websitebouwer is een perfecte keuze voor het maken van complexe projecten en het is ook een waardige keuze voor webdesignprofessionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van aangepaste websites.

 • Het systeem wordt geleverd met een verzameling responsieve, volledig aanpasbare sjablonen. Webflow biedt een reeks gratis en betaalde thema’s die standaard responsief zijn. Het systeem biedt ook de mogelijkheid om uw eigen project helemaal opnieuw te starten en het zal vanaf het begin ook responsief zijn. De meeste kant-en-klare sjablonen zijn beschikbaar in verschillende varianten van de presentatie van webpagina’s die op bijna alle pagina’s van toepassing zijn. Dit geeft elke website een uniek en professioneel ontwerp.
 • De websitebouwer legt sterk de nadruk op ontwerpaanpassing. Bij Webflow draait alles om geavanceerde ontwerpaanpassingen. Naast de uitgebreide variabiliteit van responsieve ontwerpen, biedt de websitebouwer een perfecte gelegenheid om gebruik te maken van zijn geïntegreerde toolset om alle webpagina-elementen te bewerken. U zult honderden combinaties tegenkomen, terwijl u experimenteert met elementgroottes, positionering, effecten, achtergronden, kleuren, dekking, rotatie, lagen en andere functies / tools die beschikbaar zijn in het dashboard. Ongeacht de hoeveelheid en soorten van de vervangen inhoud en aangepaste ontwerpelementen, uw website blijft reageren en kan gemakkelijk worden doorzocht op alle mobiele / desktop-apparaten.
 • Webflow zorgt voor een responsieve webontwerpomgeving, zodat gebruikers gepersonaliseerde dynamische inhoud kunnen creëren. Alle systeemgebruikers kunnen hier forums, blogfeeds, online formulieren, foto- / videopresentaties, portfolio’s en andere soorten responsieve projecten ontwerpen en bijwerken. Lottie, After Effects en Lightbox Gallery-integraties vergroten op hun beurt de kans op het creëren van echt dynamische en mobiel-responsieve website-inhoud.
 • Het platform heeft een handige editor voor slepen en neerzetten. Het maakt het mogelijk om de structuur en lay-out van elke gekozen responsieve sjabloon te wijzigen. De editor verschilt enigszins van die welke beschikbaar zijn in standaard website-builders – hij bevat klassieke visuele bewerkingsopties samen met integreerbare widgets, algemene instellingen en modules die de “CMS Collections” van het systeem vormen. Het is ook mogelijk om te kiezen tussen twee bewerkingsmodi voor websites: Designer of Editor op basis van de mate van uw expertise op het gebied van webdesign.

Probeer Webflow gratis

WordPress – Beste platform om een ​​responsieve website te maken

WordPress - Beste platform om een ​​responsieve website te maken

WordPress – is het beste platform om een ​​responsieve website en de meest populair Content Management System in de wereld. Het CMS wordt geleverd met een eigen set geïntegreerde sjablonen, die standaard zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. U kunt ook kiezen uit honderden ontwerpen die online beschikbaar zijn. Het platform stond aanvankelijk bekend als een blogsysteem, maar maakt het nu mogelijk om te starten en te beheren bijna alle soorten projecten.

 • Niet alle WordPress-thema’s reageren standaard. Als het gaat om het gebruik van ingebouwde WordPress-sjablonen, hoeft u zich geen zorgen te maken over hun responsieve karakter. Ze reageren allemaal vanaf het begin. Als u echter besluit te kiezen voor thema’s van derden die beschikbaar zijn op internet, zijn ze niet allemaal geschikt voor mobiel. Dit hangt af van de ontwikkelaar en het type thema dat je kiest. Bekijk dit van tevoren.
 • U kunt integreerbare WordPress-plug-ins gebruiken om uw websites responsief te maken. Als CMS impliceert WordPress de mogelijkheid om plug-ins te installeren. Gelukkig zijn er veel plug-ins en extensies, waarvan integratie uw website responsief kan maken. Sommigen van hen zijn WPTouch Mobile Plugin, Any Mobile Theme Switcher, WordPress Mobile Pack, WP Mobile Edition, Mobile Smart en Jetpack’s Mobile Theme om er maar een paar te noemen.
 • U kunt op elk moment overschakelen naar het responsieve WordPress-thema. Voor zover veel WordPress-gebruikers hun mobiele apparaten gaan gebruiken om door projecten te bladeren die met het systeem zijn gestart, zijn er twee opties die u kunt overwegen om uw project mobielklaar te maken (als het nog niet is geoptimaliseerd voor mobiele weergave). U kunt dus een afzonderlijke mobiele versie van uw site maken of overschakelen naar een van de responsieve WordPress-thema’s.

Probeer WordPress gratis

Mobirise – Beste responsieve webdesignsoftware

Mobirise - Beste responsieve webdesignsoftware

Mobirise – reageert het best offline website builder die wordt geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-editor. Om het platform te gebruiken, moet u het in eerste instantie downloaden en op uw computer installeren. Dit duurt slechts enkele minuten en wordt automatisch voltooid. Mobirise is even compatibel met Windows en Mac, waardoor het mogelijk is om hoogwaardige mobiel-responsieve websites te ontwikkelen uit de vooraf ontworpen inhoudsblokken. Een van de meest onderscheidende voordelen van Mobirise is dat de websitebouwer zo eenvoudig te gebruiken is dat hij vooral goed werkt voor niet-techneuten, die van plan zijn mobielklare websites te starten zonder enige programmeerachtergrond en kennis:

 • De software heeft een perfecte website-optimalisatie voor mobiele apparaten. Alle systeemontwerpen zijn standaard mobielvriendelijk. Dit wordt verklaard door het feit dat het platform is gebaseerd op het Bootstrap 4-framework, dat zorgt voor onmiddellijke mobiele optimalisatie van projecten die ermee zijn gebouwd. Er is ook een mogelijkheid om een ​​voorbeeld te bekijken van de manier waarop uw website wordt weergegeven op desktop- en mobiele apparaten voordat deze definitief wordt gepubliceerd.
 • Het platform biedt een set kant-en-klare contentblokken in plaats van vooraf ontworpen sjablonen. Alle blokken zijn responsief, aanpasbaar en daarom worden ze gebruikt om elke gewenste websitestructuur en lay-out te creëren. Om precies te zijn, kunt u kiezen uit meer dan 50 thema’s (blokken) en 150 demopagina’s om letterlijk elk type project te maken. Deze omvatten kopteksten, voetteksten, lightbox-galerijen, schuifregelaars, video’s / afbeeldingen, Google-kaarten, gegevensformulieren, prijslijsten, getuigenissen van klanten, artikelen en nog veel meer. Bovendien is het mogelijk om Mobirise-extensies in uw project te integreren om uw website interactiever en geschikt te maken voor de verbeterde mobiele browse-ervaring.
 • Een van de onmiskenbare hoogtepunten van het systeem is de geïntegreerde AMP Website Builder. De opensource-tool Accelerated Mobile Pages die wordt gebruikt om de mobiele prestaties van uw mobiele projecten die met Mobirise zijn gebouwd, te verbeteren. Dit is een van de beste manieren om uw website er aantrekkelijk uit te laten zien en de effectieve prestaties op verschillende mobiele apparaten en distributieplatforms te garanderen. Door de AMP-website builder te gebruiken, zorgt u voor snelle en soepele websiteprestaties en laden, effectieve SEO-promotie, waardige inhoudspresentatie zonder coderingsvaardigheden.

Probeer Mobrise gratis

Weebly – Responsieve eCommerce-ready website-maker

Weebly - Responsieve eCommerce-ready website-maker

Weebly – is een responsieve eCommerce-ready website-maker, die het mogelijk maakt om hoogwaardige websites te starten en te beheren zonder een regel code te schrijven. Het systeem werd aanvankelijk gelanceerd als een blogplatform, maar werd onlangs overgenomen door Square, waardoor het een sterke focus op e-commerce kreeg. Weebly wordt geleverd met een handige slepen-en-neerzetten-editor en het maakt ook het insluiten van code mogelijk, wat een voordeel is voor gebruikers die op de hoogte van HTML-basics. Als het gaat om de ontwikkeling van fotografiewebsites, biedt het platform de volgende voordelen:

 • Weebly zorgt voor een ingebouwd responsief websiteontwerp. Met de websitebouwer kunt u responsieve websites maken en beheren, die zich aanpassen aan alle mobiele schermen die uw bezoekers gebruiken, terwijl ze erop browsen. Het inhouds- en navigatieproces wordt automatisch herschikt om op desktop-, mobiele en tabletschermen te passen.
 • U kunt de desktop- en mobiele behoeften van uw project in evenwicht houden. Met Weebly kunt u websites starten die op alle apparaten kunnen worden gebruikt dankzij sjablonen, die zich automatisch aanpassen aan de grootte en resolutie van een scherm.
 • Ga je gang om Weebly’s Mobile Website Builder te gebruiken. De websitebouwer biedt de mobiele versie waarmee snel mobiele websites voor iOS- en Android-apparaten kunnen worden gebouwd. Dat is een handige optie als het gaat om het maken en beheren van een website onderweg en in realtime modus.
 • Mobiele webdesignoplossing met slepen en neerzetten. Weebly biedt de kracht van het maken van mobiele websites met de visuele editor met slepen en neerzetten die wordt gebruikt om volledig responsieve ontwerpen aan te passen. U kunt een voorbeeld van de definitieve projectversie bekijken en de bewerkingen uitvoeren vóór de projectpublicatie.
 • Het systeem heeft nieuwe, volledig responsieve thema’s aangeboden. Hoewel Weebly-websites vanaf het begin voor mobiel zijn geoptimaliseerd, heeft de service verschillende volledig responsieve sjablonen geïntroduceerd die de projectstijl en het ontwerp consistent houden tussen de mobiele en webversies.

Probeer Weebly gratis

Squarespace – Web Builder om een ​​responsieve website te maken

Squarespace - Web Builder om een ​​responsieve website te maken

Squarespace – is een populaire webbouwer om een ​​responsieve website te maken met een professioneel ontwerp en hoogwaardige prestaties. Het systeem past een moderne benadering toe op het proces van website-ontwikkeling, waardoor uw projecten op de best mogelijke manier worden geoptimaliseerd voor mobiel bekijken. Squarespace-thema’s zijn gemaakt met de behoeften en het gemak van gebruikers in gedachten, waardoor het gemakkelijk is om door de projecten te navigeren op elk apparaat – van smartphones en tablets tot desktopcomputers.

 • Alle Squarespace-websites kunnen zich aanpassen aan grote en kleine browsers. De inhoud van uw Squarespace-responsieve website wordt automatisch aangepast aan de grootte en afmetingen van uw browservenster.
 • Het systeem biedt verschillende mobiele stijlen die passen bij het apparaat dat u gebruikt. De meeste Squarespace-ontwerpen worden geleverd met extra ingebouwde mobiele stijlen, die automatisch worden geactiveerd wanneer het systeem detecteert dat de website op een mobiel apparaat wordt bekeken. Het doel en voordeel van de functie voor mobiele stijlen is dat ze van invloed zijn op ontwerp- en navigatie-elementen om uw project mobielvriendelijk te houden voor alle gebruikerscategorieën.
 • Squarespace biedt de geavanceerde Device View-optie. De websitebouwer laat gebruikers zien hoe hun project wordt weergegeven op mobiele schermen en hun functionaliteit sms’en met behulp van de Device View-functie. Dit is de beste manier om het responsieve ontwerp van uw project te testen op een desktopscherm terwijl het wordt bewerkt. Het geeft u een idee hoe uw project uiteindelijk ook in een standaard mobiele browser zal worden weergegeven.

Probeer Squarespace gratis

uKit – Simple Responsive Website Builder voor het MKB

uKit - Simple Responsive Website Builder voor het MKB

uKit – is de wereldberoemde en eenvoudige responsieve websitebouwer voor kleine bedrijven. De service is gemakkelijk te gebruiken en u kunt er eigenlijk alle soorten websites mee starten op basis van uw zakelijke voorkeuren en behoeften. uKit is functioneel, handig en betaalbaar en het is ook extreem eenvoudig. Dit is wat het systeem tot een van de hedendaagse marktleiders heeft gemaakt.

 • Met uKit kunt u websites maken die vanaf het begin responsief zijn. U hoeft niet met ingewikkelde codes te vechten of verschillende versies van uw website te maken om deze zowel op mobiele als desktopapparaten toegankelijk te maken.
 • Het systeem biedt een reeks responsieve ontwerpen. De website builder wordt geleverd met een uitgebreide verzameling responsieve sjablonen en aanpassingstools om ze het vereiste ontwerp en de nodige functionaliteit te geven.
 • Door het gebruik van de WYSIWYG-editor kunt u het proces van website-ontwikkeling individueel regelen. Dankzij de WYSIWYG-editor kunt u met het systeem alle wijzigingen in realtime volgen en een voorbeeld bekijken van de manier waarop de wijzigingen worden doorgevoerd op verschillende apparaten, waaronder desktop-, mobiele en tabletgadgets. Dit geeft u een realistische indruk van hoe uw kant-en-klare website wordt weergegeven op alle apparaten die potentiële klanten kunnen gebruiken tijdens het browsen op uw website.
 • uKit gebruikt het Bootstrap-raster. Dit kan niet anders dan bijdragen aan het responsieve karakter van uw website, waardoor u het meeste uit deze functie haalt.

Probeer uKit gratis

Gator – Website Builder en Hosting door Hostgator

Gator - Website Builder en Hosting door Hostgator

Gator – is een responsieve website-bouwer aangedreven door HostGator. Het platform wordt voornamelijk gebruikt om eenvoudige websites te starten, waardoor het een goede webbouwoplossing is voor beginners. Evenzo kan het systeem effectief worden gebruikt door webdesigners, op zoek naar de alles-in-één intuïtieve en functionele webbouwtool. De websitebouwer wordt geleverd met een slepen-en-neerzetten-editor, ontwerpen die geschikt zijn voor mobiel en handige tools voor een boeiende webcreatie-ervaring.

 • Gator heeft een verzameling mobiel-responsieve sjablonen. Ze zijn onderverdeeld in nichecategorieën en bieden de mogelijkheid om aanpasbare projecten te starten en vervolgens te beheren zonder dat codeervaardigheden nodig zijn. Elke sjabloon heeft een mobiele voorbeeldmodus, waarmee u kunt zien hoe uw project eruit zal zien op desktop- en mobiele schermen voordat u het daadwerkelijk publiceert.
 • De website-builder heeft handige bewerkingsopties voor websites. Met de geïntegreerde drag-and-drop-editor van Gator kunt u wijzigingen aanbrengen of elementen op de pagina herschikken om een ​​unieke responsieve website-indeling te vormen. Gebruikers kunnen een set ingebouwde aanpassingstools en website-elementen toepassen (contactformulieren, mediabestanden, Live Feeds, knoppen voor sociale integratie enz.) om een ​​project een uniek ontwerp te geven.
 • Het platform geeft toegang tot de set add-ons en applicaties. Deze zijn beschikbaar in de geïntegreerde app-markt van het systeem, waardoor uw website verbeterde functionaliteit krijgt. U kunt dus kiezen uit tijdlijnen van sociale media, afbeeldingengalerijen, zoekbalken, navigatiepanelen en andere handige elementen.
 • Met Gator kunt u gebruik maken van veelzijdige en uitgebreide integratiemogelijkheden. Met het systeem kunt u populaire integraties selecteren en toevoegen, namelijk Google Maps, SoundCloud, PayPal, sociale netwerken en nog veel meer. Deze functie draagt ​​bij aan het gemak van mobiel browsen en brengt de projectprestaties naar een nieuw niveau.
 • Het creëren van een responsive webshop is ook mogelijk met Gator. Het systeem wordt geleverd met een handige eCommerce-engine die vroeger werd gebruikt bouw kleine online winkels. Het platform maakt het mogelijk productgalerijen te maken en bij te werken, betalings- / verzendparameters in te stellen, bonussen / kortingen te introduceren, SSL-certificaten te verbinden voor maximale websiteveiligheid enz.
 • De websitebouwer wordt mogelijk gemaakt door de populaire HostGator-hostingprovider. Zij zorgen voor de hosting en domeinnaam van uw website en bieden de alles-in-één-abonnementen om aan alle behoeften te voldoen.

Probeer Gator gratis

Responsief of mobielvriendelijk?

Het idee om uw website toegankelijk te maken op mobiele apparaten is ongetwijfeld de aandacht waard, maar zodra u begint met het verkennen van de beschikbare opties voor webbouw, zult u twee noties tegenkomen, namelijk voor mobiel geoptimaliseerde en responsieve websites.

De begrippen lijken enigszins op elkaar, omdat ze allebei een mogelijkheid inhouden om uw website op mobiele apparaten te bekijken, maar er is nog steeds een opmerkelijk verschil tussen beide.

Responsieve website

Wat is een responsieve website?

Responsieve website – is zo’n soort website die op alle apparaten kan worden bekeken, zonder enige uitzondering. Of u nu een pc, een laptop, een smartphone of een ander mobiel apparaat wilt gebruiken, u zult geen problemen ondervinden bij het bezoeken van een responsieve website.

Deze websites kunnen gemakkelijk worden aangepast aan alle schermresoluties en -formaten. De belangrijkste kenmerken van responsieve websites zijn als volgt:

 • Zoals de naam al doet vermoeden, ‘reageren’ dergelijke websites effectief op de kenmerken van apparaten waarop ze worden bekeken;
 • U hoeft geen aparte desktopversie van uw website te maken;
 • SEO-voordelen;
 • Ze helpen het vertrouwen van klanten op te bouwen en het aantal websitebezoekers te vergroten.

Wat is een mobielvriendelijke website?

Een voor mobiel geoptimaliseerde website – is een afzonderlijke versie van een desktopwebsite, die uitsluitend op mobiele apparaten kan worden bekeken. Dergelijke websites worden gelanceerd en gecodeerd met het enige doel voor ogen: de inhoud presenteren aan mobiele gebruikers.

Deze projecten zijn niet toegankelijk op pc’s en laptops en als u de intentie heeft om uw voor mobiel geoptimaliseerde website toegankelijk te maken, zelfs voor die gebruikers, die hun mobiele apparaten niet bij de hand hebben, moet u een desktop maken versie ervan.

Dit betekent extra investering van inspanning, geld en tijd. Hieronder staan ​​de belangrijkste kenmerken van voor mobiel geoptimaliseerde websites:

 • Geen desktopversie;
 • Alleen mobiele toegankelijkheid;
 • Betaalbare kosten;
 • Oriëntatie op een bepaald publiek;
 • Een voor mobiel geoptimaliseerde ervaring kan uw websiteverkeer enigszins stimuleren.

Er kan dus maar één reden zijn waarom u de voorkeur geeft aan voor mobiel geoptimaliseerde websites. Als u al een dergelijke website bezit en van plan bent deze voor persoonlijke doeleinden te gebruiken zonder dat u een groot publiek nodig heeft, dan heeft het geen zin om te investeren in het opnieuw ontwerpen van uw website om deze responsief te maken.

Als u echter gewoon een website gaat lanceren en serieuze zakelijke bedoelingen heeft, moet responsive design bovenaan de lijst staan. Dit is waar responsieve websitebouwers u enorm zullen helpen.

Waarom zou ik een responsieve website bouwen??

Responsive design is erg belangrijk als het gaat om hedendaagse webdesigntrends. En dat is niet omdat het erg handig is (hoewel dit aspect ook cruciaal is).

Dat komt ook omdat responsieve websites nu worden gerangschikt door de zoekmachines. Dit heeft uiteindelijk een serieuze impact op de promotie van uw website en het genereren van verkeer op de lange termijn.

Wat zegt statistieken?

Heb je ooit nagedacht over het aantal gebruikers dat hun favoriete websites bezoekt of op zoek gaat naar de informatie waarin ze geïnteresseerd zijn via hun mobiele apparaten?

Kent u het percentage online aankopen dat tegenwoordig via smartphones of tablets is voltooid? Het zal je misschien verbazen als je de recente statistieken te weten komt!

Volgens de belangrijkste trends en rapporten bedraagt ​​het aantal unieke mobiele gebruikers, dat vanaf mobiele apparaten toegang heeft tot hun favoriete websites, nu ongeveer 5,11 miljard mensen. Dat is ongeveer 2 procent hoger in vergelijking met alleen het voorgaande jaar. Het aantal actieve gebruikers van sociale media is meer dan 32,48 miljard gebruikers, dat is 9 procent meer dan een jaar geleden.

Responsieve trends

Bovendien wordt geschat dat tegen het einde van 2020 ongeveer 63,5 procent van de mensen regelmatig hun mobiele apparaten zal gebruiken om toegang te krijgen tot het wereldwijde netwerk. Het aantal mobiele e-commerce zal op zijn beurt 67,2 procent bedragen, wat overeenkomt met ongeveer $ 2,32 biljoen tegen 2021.

Deze cijfers kunnen niet worden onderschat en als u echt van plan bent om online te gaan, klantenbestand op te bouwen en uw bedrijf te promoten, gaat u niet zonder dat uw website responsive wordt.

Google-mening over responsieve websites

Begin 2015 kondigde Google mobielvriendelijkheid aan als een van de belangrijkste rankingfactoren voor websites die worden gebruikt door de algoritmen van zoekmachines. Dit heeft het begin van het tijdperk van website-digitalisering ingeluid.

Er is veel veranderd sinds die tijd en je zult tegenwoordig nauwelijks sites vinden die niet mobiel-ready zijn. Maar hoe zit het met responsieve websites? Zijn ze effectiever in vergelijking met hun voor mobiel geoptimaliseerde concurrenten / versies?

Ongeveer twee jaar geleden kondigde Google een nieuwe benadering aan voor het proces van indexering en ranking van websites. Deze aanpak staat nu bekend als Mobiel-eerst indexeren. Dit betekent dat Google meer dan een jaar geleden aanvankelijk de desktopversie van een website gebruikte bij het evalueren van de relevantie ervan in de zoekresultaten.

Vanaf nu zal het voornamelijk de voorkeur geven aan mobiele website-versies, terwijl het resultaten van zoekmachines genereert. Dus als uw website nog niet reageert, schiet dan op om ervoor te zorgen dat uw zoekmachineposities niet verloren gaan.

Wat kunt u daaraan doen?

Om responsive te worden en goed geïndexeerd te worden door de zoekmachines, moet uw website aan een aantal eisen voldoen. Hier is wat u eraan moet doen:

 • Zorg ervoor dat de mobiele en desktopversies van uw website dezelfde inhoud hebben, inclusief teksten, afbeeldingen met alt-attributen en video’s;
 • Gestructureerde websitegegevens en metadata (titels en beschrijvingen) voor alle pagina’s moeten ook op beide versies worden ingevuld;
 • Zorg ervoor dat uw hosting bestand is tegen extra verkeersstromen. Dit betreft alleen die gebruikers, wier websites aparte URL’s hebben voor mobiele versies.

Houd er rekening mee dat het proces van Mobile First Indexing momenteel wordt toegepast op de meeste websites. De bovenstaande stappen helpen u SEO-gerelateerde problemen te voorkomen.

Bottom Line

Het responsive maken van uw website is eerder een noodzaak dan een bevlieging. Websites die toegankelijk zijn op verschillende typen mobiele apparaten en desktopcomputers, genereren over het algemeen meer gebruikers, stimuleren het verkeer, bouwen het vertrouwen van klanten op en helpen meer winst te genereren.

Onder verschillende manieren om uw website responsief te maken, is het gebruik van websitebouwers de meest geschikte oplossing. Deze systemen zijn niet alleen gebruiksvriendelijk en handig. Ze worden ook geleverd met specifieke functies die bijdragen aan een soepele en eenvoudige webbouwervaring, wat resulteert in het creëren van responsieve websites.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map