Beste website-bouwers voor artiesten

Beste website-bouwers voor artiesten


De website van een artiest wordt een handig hulpmiddel als je klaar bent om online te gaan en je schare fans te vergroten. Als het je lukt om het met succes te creëren, zullen je kansen om winst te maken met je werk uiteindelijk toenemen.

Laten we eerlijk zijn: de meeste artiesten hebben gewoon geen tijd om complexe nuances in webdesign te leren, zelfs als ze zo’n verlangen hebben. Omdat ze bezig zijn met hun creatieve leven, tentoonstellingen en presentaties, hebben ze een eenvoudige en begrijpelijke tool nodig waarmee ze een doe-het-zelf-website kunnen maken zonder de noodzaak om de basis te leren.

Dit is wat een website builder de beste keuze maakt voor het lanceren van websites voor artiesten. Deze diensten zijn gebruiksvriendelijk, betaalbaar en handig. Ze helpen tijd en moeite te besparen die nodig zijn om een ​​functionele en aantrekkelijke website te runnen.

Wat belangrijk is, u hoeft geen expert in webdesign te zijn om een ​​project alleen te voltooien. Met een hoogwaardige website builder ziet de website van je artiest er niet slechter (of zelfs beter) uit dan een website die is ontworpen door een professional.

Het wordt hoog tijd om de populairste websitebouwers te bekijken die u effectief kunt gebruiken voor uw webbouwdoeleinden.

We hebben 10 van de beste websitebouwers voor artiesten getest:

 1. Wix – The Best Website Builder for Artists
 2. WordPress – GRATIS CMS om een ​​artiestenwebsite te maken
 3. Shopify – Beste e-commerceplatform om kunst online te verkopen
 4. Weebly – Gratis Artist Website Builder
 5. uKit – De beste website builder voor kleine bedrijven
 6. Bookmark – AI-gebaseerde Website Builder voor artiesten
 7. Adobe Portfolio – Gepersonaliseerde portfolio’s voor artiesten
 8. Formaat – Eenvoudig te gebruiken Portfolio Website Builder
 9. Ning – Creëer uw persoonlijke sociale netwerk
 10. Heek – De eenvoudigste manier om uw bedrijf online te brengen

Met zo’n werkelijk geweldige keuze aan webbouwtools die u kunt gebruiken om een ​​website voor artiesten te starten en te beheren, is het zeker niet zo eenvoudig om degene te kiezen die het beste bij uw behoeften en verwachtingen past.

De enige mogelijke oplossing voor het probleem is om elk van de bovengenoemde systemen te herzien om u hun functionaliteit, benaderingen voor ontwerpaanpassing, gebruiksgemak, gemak en prijsbeleid te laten vergelijken. Dat is precies wat we meteen gaan doen.

Wix – The Best Website Builder for Artists

Wix website builder

Wix – is de beste website builder en hosting voor artiesten die van plan zijn om in een mum van tijd een website van hoge kwaliteit te krijgen. Het systeem wordt geleverd met een krachtige functieset, visuele editor, intuïtieve interface en professionele, aanpasbare branchespecifieke sjablonen.

Met de gevorderden Wix ADI-technologie, u kunt een hoogwaardige artiestenwebsite maken door informatie over uw creatieve leven in te dienen en de galerij van uw werken toe te voegen. Het systeem zorgt automatisch voor de rest en genereert een professionele website voor u. Als u zelf wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u de standaardeditor gebruiken, die ook hier beschikbaar is.

Met Wix kun je een blog koppelen aan je website. Als u van plan bent een deel van uw werken te koop aan te bieden of cadeaubonnen, kortingen en andere speciale aanbiedingen uit te geven, dan kan dat maak een webwinkel met dit doel.

Een gratis integreerbaar Wix Art Store widget beschikbaar in de App-markt heeft alles wat u nodig heeft om uw kunstwerken rechtstreeks op de website te presenteren, promoten en verkopen. Upload de foto’s, specificeer de prijzen, stel betalingsopties in en begin met verkopen. Andere widgets (Evenementenkalender, Wix Pro Gallery, Wix Events, Wix Video, Gift Card) zal ook een positieve invloed hebben op de functionaliteit van uw website. Afgezien daarvan biedt Wix een rijke keuze aan mobielklare en volledig aanpasbare sjablonen voor artiestenwebsites.

Kosten: Wix heeft een levenslang gratis abonnement voor gebruikers die gratis willen beginnen. Het heeft ook afzonderlijke abonnementen voor standaard- en zakelijke / eCommerce-websites. De kosten van standaardplannen (er zijn er hier 4) begint met $ 13 bereiken $ 39 per maand. Wat betreft zakelijke / eCommerce-abonnementen, kost het goedkoopste abonnement u $ 23 / maand, terwijl de duurste oplossing zal vormen $ 500 / maand voor het high-end Enterprise-plan.

Probeer gratis met Wix

WordPress – GRATIS CMS om een ​​artiestenwebsite te maken

WordPress website builder

WordPress – is een van de meest populaire en functionele Content Management Systemen die door artiesten worden gebruikt. Het systeem is ingewikkelder dan websitebouwers en impliceert de kennis van webdesignvaardigheden. Het komt ook met uitgebreide integratiemogelijkheden, wat een positieve impact heeft op het resultaat.

Het kost meer tijd om websites voor artiesten te maken met WordPress, maar het resultaat is het waard. Het systeem heeft een set ingebouwde sjablonen en plug-ins, maar dit is niet voldoende om een ​​grootschalig project te starten. Om het meeste uit het webontwerpproces te halen, moet u op internet surfen en extra thema’s en plug-ins selecteren om verder in uw website te worden geïntegreerd. Enkele van de meest populaire plug-ins voor WordPress zijn als volgt: NextGEN Gallery, Trackable Social Share Icons, SEO vriendelijke afbeeldingen, Thank Me Later, Yoast, Ultimate Security Checker, GigPress en The Events Calendar.

Kosten: Het gebruik van WordPress is helemaal gratis. Om uw website online te krijgen, moet u echter zorgen voor hosting en domeinnaamintegratie. De kosten van het hosten van uw website met de goedkoopste Siteground-plan zal bijvoorbeeld vormen $ 3,95 per maand. Kwaliteitsplug-ins en sjablonen brengen ook extra kosten met zich mee.

Probeer WordPress nu

Shopify – Beste e-commerceplatform om kunst online te verkopen

Shopify-startpagina

Shopify – is de eCommerce-software, die zichzelf heeft onderscheiden als het beste systeem in zijn niche. Het platform maakt het mogelijk om professionele webwinkels te bouwen voor artiesten die hun werken online willen verkopen. Hier kunt u een portfolio maken met een productgalerij, zodat gebruikers de gewenste items uit uw creatieve collectie kunnen kiezen.

De software staat bekend om zijn uitgebreide integratie- en synchronisatie-opties. Nadat u uw webwinkel heeft gelanceerd, kunt u deze synchroniseren met een van de marketingplatforms of boekhoudsoftware, bijvoorbeeld om klant- en verkoopstatistieken, best verkopende producten, betalings-, belasting- en verzendgegevens enz. Te bekijken..

Shopify biedt ook de Live View-functie dat het mogelijk maakt om de prestaties van uw webwinkel, klantstroom, conversieratio’s, locaties en bezoekersbronnen, verkoopvolumes, dagelijkse verkoopbedragen en winstgroei, aantal bestellingen en productweergaven en vele andere parameters die van belang zijn voor uw artiestenwebsite te volgen.

Bovendien wordt de websitebouwer geleverd met een overvloed aan productgerelateerde functies. U kunt portfolio’s maken met meerdere productlijsten, hun beschrijvingen, gedetailleerde recensies, aantrekkelijke etalages enz. Een van de hoogtepunten van de software is de Augmented Reality-functie waarmee u de geüploade producten kunt zien die te koop worden aangeboden in de 3D-modus. Dit geeft klanten een beter inzicht in wat ze gaan kopen.

Het systeem biedt ook een mogelijkheid om te gebruiken Winkelcodes in de App Market om de procedure voor het doen van mobiele aankopen te vereenvoudigen. Door unieke QR-codes te gebruiken, worden klanten doorgestuurd naar de productpagina’s waarin ze geïnteresseerd zijn of rechtstreeks naar de afrekenprocedure-pagina’s.

Shopify App Market wordt geleverd met een uitgebreide selectie widgets en add-ons die u kunt integreren in uw artiestenwebsite om de functionaliteit en het klantbetrokkenheidpercentage te verbeteren. Apps die hier beschikbaar zijn, zijn gratis en betaald en ze kunnen u helpen om gemakkelijk aan de slag te gaan met uw website. Ten slotte heeft Shopify een van de meest indrukwekkende en hoogwaardige collecties van responsieve, volledig aanpasbare sjablonen. Kies gewoon degene die aan uw creatieve behoeften en voorkeuren voldoet en ga uw gang om uw project te starten!

Kosten: Shopify heeft een gratis proefperiode van 14 dagen waarmee u de voordelen van de software kunt testen voordat u voor een van de abonnementen kiest. Het systeem heeft ook vier betaalde abonnementen, waarvan de kosten beginnen met $ 9 / maand en gaat omhoog naar $ 299 / maand. Shopify is een transactievrij systeem, maar het brengt creditcardtransacties in rekening voor die gebruikers, die voor Shopify Payments kiezen om creditcards in hun webwinkels te accepteren.

Probeer Shopify gratis

Weebly – Gratis Artist Website Builder

Weebly

Weebly – is een eenvoudig te gebruiken cloud-website builder, waarvan de functieset meer dan genoeg is om websites voor artiesten te starten en regelmatig bij te werken. Het platform heeft onlangs eCommerce-specialisatie gekregen, maar het is ook mogelijk om hier andere projecttypen (inclusief portefeuilles) te lanceren. Weebly wordt geleverd met een slepen-en-neerzetten-editor en een ‘box’-modelstructuur waarmee u het hele proces van uw projectcreatie kunt regelen.

Zoals hierboven vermeld, heeft Weebly nu sterk eCommerce-specialisatie, wat een bonus is voor artiesten die kwaliteitsportfolio’s willen maken. Het systeem biedt een reeks functies die het mogelijk maken om uw werken online te verkopen, waarbij de controle over de betalings- en verzendgegevens behouden blijft om klanten tevreden te houden.

De websitebouwer biedt ook meerdere lay-outs waar creatieven uit kunnen kiezen. Wanneer u een nieuwe pagina aan uw project toevoegt, kunt u er een bepaalde lay-out voor kiezen. Deze omvatten startpagina en Over ons secties, contacten, galerijen en nog veel meer. De website builder onderscheidt zich van de massa door zijn geavanceerde beeldbewerkingsopties en beschikbaarheid van video hosting. Deze verdiensten komen u zeker van pas bij het toevoegen van de foto’s van uw werken, videopresentaties van tentoonstellingen of shows en andere soortgelijke projecten.

Als je je artiestenwebsite geavanceerde functionaliteit en high-end design wilt geven, ga je gang om toegang te krijgen Weebly App Center. Hier kom je meerdere applicaties, add-ons en extensies tegen (zoals LiveChat, Call-out-Box of Evenementenkalender, bijvoorbeeld), waarvan integratie zeker de aandacht van de klant zal trekken en behouden.

Weebly staat ook bekend om zijn collectie responsieve sjablonen voor zowel creatieven als gevorderden Form Builder, waarmee u online enquêtes en contactformulieren kunt maken om potentiële klanten te bereiken.

Kosten: Weebly heeft een gratis abonnement dat goed werkt als het gaat om de eerste verkenning van de service. Bovendien biedt het abonnementen voor standaard- en eCommerce-websites. Het goedkoopste abonnement kost u $ 4, terwijl het duurste prestatieplan zal vormen $ 38 per maand.

Probeer Weebly gratis

uKit – De beste website builder voor kleine bedrijven

uKit website builder

uKit – is een codevrij systeem dat alles biedt wat artiesten nodig hebben om mooie portfolio’s te maken. Er zijn geen beperkingen aan de creatieve manieren waarop je jezelf kunt uiten, aangezien uKit geschikt is voor creatieven van alle genres. Met uKit kun je letterlijk binnen een uur een volledig uitgeruste website maken en deze vullen met je eigen inhoud.

De website builder wordt geleverd met een intuïtieve website-editor met slepen en neerzetten, handig dashboard en handige richtlijnen waarmee u websites van topklasse voor artiesten kunt ontwerpen en beheren. Het is goed om te vermelden dat u met uKit volwaardige websites kunt maken die niet alleen uw kunstwerken laten zien, maar ook andere functies uitvoeren, waaronder het verzamelen van informatie van uw websitebezoekers via e-mailformulieren en LiveChat, bloggen en zelfs e-commerce. Om de ontwikkeltijd te verkorten, biedt uKit een reeks responsieve thema’s, waar u sjablonen kunt tegenkomen die geschikt zijn voor het bouwen van artiestenwebsites.

Kosten: Het goedkoopste uKit-plan vormt $ 4 per maand, terwijl de duurste abonnementskosten $ 12 per maand. Tijdens de proefperiode van 14 dagen kunt u de betaalde functies gratis testen.

Probeer uKit gratis

Adobe Portfolio – Gepersonaliseerde Portfolio-website voor artiesten

Adobe Portfolio

Adobe Portfolio – is een platform waarvan de naam al voor zich spreekt. Het systeem werkt uitstekend voor de ontwikkeling van portfolio-websites met veel functies voor fotografen, kunstenaars en makers. Adobe Portfolio is niet helemaal gemakkelijk te beheersen voor beginners, maar als je wat moeite en tijd investeert, kun je uiteindelijk een website van kwaliteitskunstenaars lanceren.

In tegenstelling tot zijn meerdere concurrenten, heeft Adobe Portfolio geen geïntegreerde e-commerce-engine waarmee u uw werken via de website kunt verkopen. Aan de andere kant biedt het platform enkele kernfuncties waardoor het zich onderscheidt van de massa. Het biedt gemakkelijk project importeren dat zorgt voor een eenvoudige en snelle integratie met Photoshop Lightbox, Adobe Stock of Behance om uw portfolio-afbeeldingen te uploaden.

Automatische beeldgrootte wijzigen is een andere functie die u wellicht op prijs stelt bij Adobe Portfolio. Het houdt in dat de service automatisch de geüploade afbeeldingen past om ze perfect in uw project te laten passen. Met de websitebouwer kunt u de onbeperkte fotocollecties uploaden en voor elk daarvan afzonderlijke pagina’s maken. Dat is erg handig om te browsen en dat geeft je portfolio ook een logisch gestructureerde en goed georganiseerde look.

Adobe Portfolio synchroniseert automatisch uw afbeeldingsversies en geeft ze onmiddellijk weer, ongeacht hoe vaak u ze bewerkt of wijzigt. Het systeem werkt alle nieuwe bewerkingen bij elke keer dat u besluit een foto te bewerken.

Kosten: Als product van de Adobe Creative Cloud-software is Adobe Portfolio gratis voor alle systeemgebruikers. Voor alle externe gebruikers wordt de service echter betaald. Het biedt drie abonnementen, die kosten vanaf $ 9,99 en tot $ 52,99 per maand. Houd er rekening mee dat u ook een domeinnaam moet aanschaffen, wat u mogelijk kost $ 10 naar $ 20 per jaar.

Probeer Adobe Portfolio gratis

Formaat – Eenvoudig te gebruiken Portfolio Website Builder

Formaat

Formaat – is een gespecialiseerde website builder voor kunstenaars, die het mogelijk maakt om indrukwekkende projecten te creëren om verschillende soorten kunstwerken te laten zien. Het systeem is gepositioneerd als een progressieve portfolio-website builder, die wordt geleverd met een visuele editor en een reeks branchespecifieke functies biedt. De service zal geweldig werken voor artiesten, die hun foto’s en kunstwerken in het formaat van de website willen presenteren om hun vaardigheden, producten en diensten effectief te promoten.

De website builder heeft een geïntegreerde webwinkel, waarmee je digitale of fysieke kunstwerken kunt verkopen. Dit is de plek waar u regelmatig het assortiment van producten kunt bijwerken, betalings- en leveringsopties kunt instellen. Het systeem maakt het ook mogelijk om een ​​blog te starten en te verbinden met de website van je artiest om de interactie en betrokkenheid van gebruikers bij het creatieve proces te stimuleren.

Om uw foto’s snel te publiceren en te bewerken, kunt u bovendien de Adobe Lightroom- of Format Publisher-plug-in downloaden of installeren. Het is ook mogelijk om foto’s te uploaden naar websitegalerijen met uw mobiele iPhone-app. Al met al kunt u met Format drie soorten webpagina’s maken: Galerij, Aangepaste pagina’s en Verzameling. Als u van plan bent om in samenwerking met uw partners een project op te zetten, kunt u de Proofing-sectie bereiken om bepaalde website-secties in of uit te schakelen en de toegang ertoe te wijzigen.

Kosten: Format heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en drie betaalde abonnementen, waarvan de kosten variëren $ 6 en $ 25 per maand, afhankelijk van de inbegrepen functies.

Probeer gratis opmaken

Bookmark – AI-gebaseerde Website Builder voor artiesten

Bladwijzer

Bladwijzer – is een websitebouwer, waar u eenvoudig de website van een kunstenaar kunt starten zonder er een fortuin aan uit te geven. U hoeft geen ontwerp- of codeervaardigheden te bezitten. De websitebouwer zorgt voor een intuïtieve webbouwervaring en biedt een rijke functieset – dat is precies wat niet-professionals nodig hebben.

AIDA-assistent is de belangrijkste bladwijzerfunctie, die automatisch in minder dan een paar minuten de website van een artiest kan ontwerpen. Het enige dat u hoeft te doen, is de inhoud indienen die u op de website wilt laten weergeven en het resultaat bekijken. Om indruk te maken op uw websitebezoekers, kunt u met het systeem een ​​unieke video-achtergrond instellen om uw verhaal te vertellen.

Het is ook mogelijk om gratis afbeeldingen en video’s te uploaden om een ​​positieve visuele indruk te creëren. Met Bookmark Photo Editor kunt u de geüploade foto’s bewerken om ze aan te passen aan uw websitestructuur. Bovendien biedt Bookmark een geïntegreerde eCommerce-module die u kunt gebruiken om een ​​online winkel te starten en te beheren om uw kunstwerken, souvenirs of merkaccessoires te verkopen.

Kosten: Bookmark heeft een gratis abonnement en twee betaalde abonnementen. Hun kosten vormen $ 11,99 en $ 24,99 per maand indien jaarlijks gefactureerd. Als u besluit om maandelijkse betalingen te doen, zijn de kosten van de betaalde abonnementen $ 15 en $ 30 per maand dienovereenkomstig.

Probeer Bookmark gratis

Ning – Creëer uw persoonlijke sociale netwerk

Ning

Ning – is een platform dat het mogelijk maakt om uw eigen sociale netwerk te creëren om uw portfolio weer te geven en uw talent te promoten. Het systeem maakt individuele aanpassing van het communitybeheer mogelijk en biedt veelzijdige opties voor integratie van sociale media. U kunt hier gratis uw eigen website maken om deze verder een uitstekend visueel ontwerp te geven, opvallende inhoud te genereren en uw merk te ontwikkelen. Vandaag de dag zijn er meer dan 2 miljoen netwerken die NING gebruiken en dat is nog maar een goed begin!

Het systeem wordt geleverd met een geïntegreerd e-commerce-engine dat zorgt voor effectieve inkomsten genereren met verkeer. Of je nu gaat start een website, een blog, een social media netwerk enz., kunt u er winst mee maken dankzij de geïntegreerde systeemfuncties. Wat is belangrijk jij hoeven niet over codeervaardigheden te beschikken om met het platform te gaan werken. Met de drag-and-drop netwerkbouwer kunt u in een mum van tijd eenvoudig een professionele website lanceren.

Ning.com zorgt voor sociale integratie. Nadat u zich bij het systeem hebt geregistreerd, kunt u zich aanmelden bij toonaangevende sociale-mediaplatforms, zoals Twitter, Facebook, Google, LinkedIn en nog veel meer – de lijst is behoorlijk lang. U kunt inhoud van andere bronnen voor sociale media en RSS-feeds integreren in uw activiteitenfeed om uw interactie via meerdere kanalen te versterken.

De basis Ning-toolkit bevat momenteel meerdere geavanceerde functies voor inhoudsbeheer, zoals Groups, Analytics, Photos, Videos, Blogs, Forums, Polls, Events en nog veel meer. Afgezien van het eCommerce-platform, kunt u dit effectief gebruiken analytische hulpmiddelen om uw verkeer, conversies en succes bij activiteiten bij te houden, MailChimp Email Automation optie om effectieve e-mailcampagnes te starten en geautomatiseerde e-maillijsten, omroep- en privéberichtenfunctie en andere onmiskenbare voordelen te beheren.

Kosten: Ning.com biedt een gratis proefperiode van 14 dagen voor elk abonnement waarvoor u kiest. Al met al heeft het systeem drie betaalde abonnementen, waarvan de kosten beginnen met $ 25 / maand en reikt $ 99 / maand. Houd er rekening mee dat u tot 20% van uw abonnementskosten kunt besparen als u het hele jaar in één keer betaalt.

Probeer Ning gratis

Heek – De eenvoudigste manier om uw bedrijf online te brengen

Heek

Heek– is een gratis en eenvoudig te gebruiken websitebouwer, die wordt geleverd met gedetailleerde richtlijnen en zelfstudies om u te helpen effectief aan de slag te gaan met uw artiestenwebsite. Het systeem is AI-aangedreven omdat het een kwaliteitswebsite voor u maakt via de chatoptie. Beantwoord gewoon de vragen in de chat om informatie te verstrekken die Heek verder zal gebruiken, terwijl u een persoonlijk portfolio voor u lanceert. Dat is heel eenvoudig en verbluffend interessant!

Gebruikmakend van de kracht van de kunstmatige intelligentie, Heek begeleidt u door de belangrijkste fasen van het proces van het maken van websites, biedt veel stapsgewijze zelfstudies en geeft nuttige aanbevelingen over de webpagina-structuur, inhoud, afbeeldingen, mediabestanden en andere elementen die essentieel zijn bij het maken van uw portfolio.

De website builder zorgt voor verbazingwekkend eenvoudig bewerkingsproces voor websites met ultra-vereenvoudigde opdrachten (er zijn er slechts ongeveer 10), realtime bewerking en WySIWYG webdesignervaring, eenvoudig inhoudsbeheer enz.

Wanneer u door de sjabloonverzameling van de service bladert, komt u tegen meerdere responsieve ontwerpen voor allerlei carrières. Ze worden allemaal geleverd met vooraf ontworpen HD-afbeeldingen, teksten, mediabestanden en andere inhoudstypen. Geef gewoon aan op welke niche u zich richt en Heek zal u de beste sjabloon aanbevelen die aan uw behoeften voldoet.

Heek biedt veilige en gratis hosting, Google Analytics-statistieken, domeinnaamreserve of overdracht van uw eigen, online contactformulieren, sociale netwerken enz. Daarnaast biedt de website builder meerdere opties voor inhoudsbeheer, inclusief creatie van teampagina’s en prijspagina’s, menuweergave, productcatalogus, presentatie van services / portfolio, schemaweergave, YouTube / Vimeo / Twitch / Dailymotion video-integratie, blogcreatie, Google Maps-integratie, bio- en blogcreatie, weergave van klantgetuigenissen, verzameling van stockfoto’s, portfolio-aanmaakfunctie en nog veel meer.

Kosten: De websitebouwer heeft een bedrijfsplan, waarvan de kosten zijn $ 19,9 / maand en het All Inclusive Plan, waarvan de kosten individueel worden afgestemd op de behoeften van gebruikers. Als u om een ​​of andere reden niet tevreden bent met de diensten of voorwaarden van de plannen, garandeert Heek 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Probeer Heek gratis

Welke functies moet een geweldige artiestenportfolio-website hebben??

Als kunstenaar heb je uit de eerste hand kennis van hoe veeleisend en snel de grote kunsttrends veranderen. Dit betekent dat het bouwen van een artiestenportfolio-website niet gaat over het online brengen van uw creativiteit, maar ook over het genereren van verkeer en het genereren van winst. Dat is een van de doelstellingen die de meeste freelancers en onafhankelijke kunstenaars nastreven bij het starten van hun projecten.

Het bouwen van een website is de beste manier om uw werk onder de aandacht te brengen en het hele portfolio op één plek weer te geven. Er wordt ook van u verwacht dat u informatie verstrekt over uzelf, uw creatieve aanpak, stijlen waarin u werkt en uw contacten om in contact te blijven met potentiële klanten. Daarom is het logisch om te wijzen op onmisbare elementen van elke portfoliowebsite:

 • Reagerend ontwerp

  Design roept grote emoties op en moedigt gebruikers aan om verder te surfen op de website. Hoe indrukwekkender uw portfolio-ontwerp is, hoe groter de kans om de aandacht van gebruikers te trekken en u te onderscheiden van de massa die u heeft. Zorg ervoor dat uw website een responsief ontwerp heeft zodat gebruikers er vanaf verschillende apparaten door kunnen bladeren. Dat is de onfeilbare manier om uw verkeersstroom te vergroten.

 • Boeiende en waardevolle inhoud

  Design is slechts de helft van de business als het gaat om de ontwikkeling van een portfolio-website. Een ander onmisbaar onderdeel is inhoud. Je portfolio zou de lijst met elementen moeten bevatten die het gewoon ondenkbaar is zonder. Deze omvatten uw eigen bio, portfolio-sectie, contacten, getuigenissen van klanten, video’s en fotogalerijen van uw tentoonstellingen en kunsttentoonstellingen, prijsbeleid en, natuurlijk, call-to-action-optie die uw potentiële klanten verleidt om bij u te kopen.

  Oh, en vergeet de tijd voor het verlaten van de website niet. Gebruikers hebben over het algemeen ongeveer 3,5 seconden nodig om hun mening te vormen en te beslissen of uw project de moeite waard is om verder te bladeren. Dat is wat de inhoud zo waardevol en belangrijk maakt.

 • Portfolio kwaliteit

  Als het gaat om het maken van artiestenwebsites, is portfoliokwaliteit een prioriteit. Hoe kun je anders je werken in het voordeel laten zien en hoe kunnen gebruikers anders de onbevooroordeelde mening over je talent vormen? Uw portfolio moet dus het brandpunt van uw artiestenwebsite zijn – de plaats waar de doelgroep naartoe moet gaan om te zien waartoe u in staat bent en om te beslissen of ze klaar zijn om bij u te kopen.

  Het heeft geen zin om al uw foto’s toe te voegen aan het portfolio-gedeelte – kies gewoon de foto’s die speciale aandacht verdienen en het echte hoogtepunt van uw verzameling zijn – degenen waar u oprecht trots op bent. Voeg alleen foto’s van hoge kwaliteit toe en vergeet ze niet te beschrijven.

 • Verbinding met de doelgroep

  Voor zover het belangrijkste doel van het maken van uw artiestenwebsite het genereren van de doelgroep en winstgroei is, moet uw website de elementen bevatten die voor actieve communicatie een boeiende interactie met gebruikers aanmoedigen.

  U kunt een blog, een forum, een discussiebord, een poll, een commentaarsectie of andere portfolio-website-elementen toevoegen waarmee u in contact kunt komen met gebruikers, waardoor de conversieratio’s mogelijk worden verhoogd.

  Van bovenaf gezien is een waardige artiestenwebsite ondenkbaar zonder bepaalde elementen. Het gebruik van websitebouwers zal deze taak voor u vereenvoudigen, aangezien deze systemen meestal worden geleverd met de geïntegreerde functieset en lijst met tools die nodig zijn om te ontwerpen en ze een professioneel portfolioproject promoten. Kies gewoon het systeem dat het beste bij u past en ga aan de slag met uw website.

Welke Website Builder het beste is voor artiestenportfolio?

Er zijn veel websitebouwers – zowel populair als minder bekend – die u kunt gebruiken om een ​​portfolioproject te starten. De beste optie die u kunt kiezen bij het kiezen van de beste webbouwtool is om een ​​van de bewezen platforms te kiezen die in onze toplijst zijn opgenomen. Deze systemen werken even goed voor beginners en webdesignprofessionals. Ze zitten boordevol functies en worden geleverd met tools die exclusief zijn afgestemd op de behoeften van artiesten.

Als u echter over webdesign en codeervaardigheden beschikt, kunt u kiezen voor een complexer en functioneler systeem – WordPress. Dit CMS staat bekend om zijn uitgebreide plug-in en sjabloonintegratie-opties. Dit kan dienovereenkomstig de noodzaak van codebewerking veroorzaken. Als je zeker weet dat je de uitdaging aankan, zal het gebruik van WordPress je zeker helpen bij het ontwerpen van een professionele artiestenportfolio.

Is het logisch om minder populaire website-bouwers te gebruiken in plaats van de hierboven genoemde? Eigenlijk niet. Het punt is dat deze systemen vaak niet beschikken over onmisbare functies en dat ze niet het vereiste fantasie- en veiligheidsniveau van uw project kunnen garanderen. Wat heeft het voor zin om te investeren in een twijfelachtig en impopulair systeem dat uw project op lange termijn in gevaar kan brengen?

Is het mogelijk om gratis een artiestenwebsite te maken??

Technisch gezien is het mogelijk om helemaal gratis een artiestenwebsite te maken. Hoe dan ook, veel websitebouwers bieden gratis abonnementen aan, die echter meestal gepaard gaan met bepaalde beperkingen, zoals het ontbreken van een domeinnaam, beperkte toegang tot de functieset, beperkte sjabloonkeuze en het ontbreken van tools voor ontwerpaanpassing.

Wat u zich echter moet realiseren, is dat het niet logisch is om uw portfoliowebsite op een gratis plan te lanceren, vooral niet als u een volledig project wilt bouwen. Zo’n website moet worden geleverd met een verbonden SSL-certificaat, domeinnaam naar keuze, betrouwbare en veilige hosting, en niet te vergeten professionele sjablonen en geavanceerde functieset.

Een portfolio is uw visitekaartje op internet. Laten we eerlijk zijn: het positioneren als een tijdelijk project is gewoon zinloos en niet serieus. Als je eenmaal hebt besloten om een ​​hoogwaardige artiestenwebsite te starten en je creativiteit populair te maken, bereid je dan voor om erin te investeren.

Bottom Line

Een kwaliteitswebsite is een onmisbare tool voor artiesten die online aanwezig willen zijn en langetermijndoelstellingen nastreven. Het is een onmisbaar project voor creatieven, die hun talent effectief willen laten zien, hun klantenbestand willen laten groeien en uiteindelijk winst willen maken.

Om het meeste uit uw portfolio te halen, moet u echter uw best doen om het logisch gestructureerd en volledig uitgerust te maken. Als u denkt dat u de vereiste vaardigheden voor webontwerp mist, is het gebruik van een websitebouwer de beste oplossing. Er zijn er veel van, maar ze zijn niet allemaal uw aandacht waard. De hierboven genoemde systemen zijn de beste nichevertegenwoordigers die niet alleen het maken van websites vereenvoudigen, maar ook een waardig resultaat garanderen.

Naast standaard alles-in-één websitebouwers, kunt u ook gebruikmaken van gespecialiseerde diensten of WordPress. Het is aan u om de keuze te maken op basis van het expertisecijfer, de complexiteit van het project en het resultaat dat u op de lange termijn hoopt te behalen.

Het kiezen van de beste webbouwtool voor artiesten is vaak een uitdaging. Als het u lukt om de service te vinden die volledig aan uw behoeften en verwachtingen voldoet, krijgt u zeker een volledig uitgeruste website. Neem de tijd om de systemen die in de post zijn beoordeeld uit te proberen om de onbevooroordeelde beslissing te nemen en bereid u voor om in uw project te investeren om tevreden te zijn met het resultaat.

Maak een gratis artiestenwebsite

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map