De 10 beste VPN-serviceproviders ter wereld

De 10 beste VPN-services van 2020


Veilig surfen op het internet is meer een kwestie van gezond verstand dan van privileges, vooral gezien het gebruik van het virtuele particuliere netwerk. Ook bekend onder de kortere VPN-naam, is het systeem een ​​handig hulpmiddel wanneer een gebruiker hunkert naar online beveiliging of een pad naar websites die om welke reden dan ook worden geblokkeerd. VPN-services lijken uw persoonlijke online gidsen te zijn in de wereld van geblokkeerde inhoud, rijk aan de nieuwste films, nieuwe afleveringscatalogi, muziekstreams en meer.

Het enige dat u nodig heeft, is een juiste serviceprovider kiezen. Dit is waar je je misschien een beetje in de war voelt, aangezien er een enorme optie is om een ​​VPN-provider te laten verschijnen. De meeste bieden eigenlijk dezelfde functies tegen verschillende prijzen. Hoe definieer je het beste VPN-aanbod? Met welke factoren moet u rekening houden bij het kiezen van een goede service? Het artikel belicht de top 10 VPN-providers die hun kernfuncties weergeven en dingen die u misschien leuk vindt. Profiteer van kernspecificaties en belangrijke gegevens.

We hebben 10 van de beste VPN-serviceproviders ter wereld getest:

 1. NordVPN – De beste VPN-serviceprovider ter wereld
 2. SurfShark – Betaalbare VPN met hoogwaardige beveiliging
 3. ExpressVPN – Wereldwijde snelle VPN-dekking
 4. StrongVPN – Uitstekende infrastructuur tegen een fatsoenlijke prijs
 5. ProtonVPN – Een gratis VPN-serviceplan zonder kosten
 6. Hotspot Shield – 100% gratis + uitgebreide geld-terug-garantie
 7. CyberGhost VPN – Veilig privé surfen op het web
 8. Le VPN – Snelle verbinding onderweg
 9. PureVPN – VPN-service zonder logboekbeleid
 10. Norton Secure – een ultieme bescherming van persoonlijke gegevens

Nadat we de topservices hebben geïntroduceerd, laten we hun functies, prijzen en andere specificaties nader bekijken, zodat u kunt beslissen welke de best passende optie lijkt te zijn.

NordVPN – De beste VPN-serviceprovider ter wereld

NordVPN - De beste VPN-serviceprovider ter wereld

NordVPN – is een van de best beveiligde VPN-services. Tegelijkertijd staat het in de lijst van de grootste hubs over de hele wereld. Gebruikers zullen betaalbare prijzen, goede prestaties, ondersteuning voor cryptocurrency en een hoge verbindingssnelheid waarderen.

 • Beveiligingsfuncties – het bedrijf gebruikt geavanceerde beveiligingsmiddelen om de gegevens van gebruikers te beschermen met 2048-bits codering. Extra functies zijn onder meer bescherming tegen DNS-lekkage.
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten – de VPN-service ondersteunt maximaal zes apparaten, waaronder desktop- en mobiele gadgets.
 • Duizenden servers – een pool van servers omvat meer dan 5.000 eenheden in 60 verschillende landen.

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS, Linux.

NordVPN-kosten: de service biedt maandelijkse en jaarlijkse abonnementen met dezelfde functies. Als u tot 75% wilt besparen, is een jaarabonnement van $ 2,99 per maand de beste gok. Prijs voor een basisplan begint vanaf $ 11,99 / maand.

Probeer NordVPN gratis

SurfShark – Betaalbare VPN met hoogwaardige beveiliging

SurfShark - Betaalbare VPN met hoogwaardige beveiliging

SurfShark – is de meest betaalbare en veelzijdige VPN-service. Het platform bewijst dat een lage prijs niet altijd een gebrek aan functies betekent. Het zit boordevol beveiligingsmiddelen en extra opties om veilig browsen vanaf elk apparaat te garanderen, ongeacht het besturingssysteem en de provider. Als gevolg hiervan bladeren gebruikers door de veilige cyberwereld met 100% anonimiteit, geen advertenties en phishing-aanvallen.

 • Whitelister – een geweldige functie om specifieke applicaties en services uit te zoeken die de kans krijgen om de VPN te omzeilen wanneer dat nodig is.
 • Dodemansknop – het systeem zorgt voor 100% veiligheid, zelfs als de VPN-verbinding om welke reden dan ook uitvalt. Bovendien profiteren gebruikers van privé-DNS en anti-lekbescherming.
 • Cross-County verbinding – de MultiHop-functie maakt het mogelijk om vanuit meerdere landen tegelijkertijd verbinding te maken en gemakkelijk tussen locaties te wisselen.
 • Verberg modi – toegang krijgen tot beperkte regio’s is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij NoBorders en Camouflage-modi. Zelfs internetproviders zullen nooit weten dat u VPN-services gebruikt.

Ondersteunde platforms: het systeem kan worden gebruikt met onbeperkte apparaten, waaronder pc’s met Windows, Mac of Linux, mobiele apparaten die worden ondersteund door iOS en Android, routers, FireTV en meer.

SurfShark-kosten: Afgezien van vele andere services die abonnementen aanbieden, krijg je met SurfShark alle functies zonder beperkingen voor slechts $ 1,99 per maand.

Probeer SurfShark gratis

ExpressVPN – Wereldwijde snelle VPN-dekking

ExpressVPN - Wereldwijde snelle VPN-dekking

ExpressVPN – is een geweldige VPN-service met meerdere native clients om verschillende desktop- en mobiele besturingssystemen te ondersteunen. Het heeft meer dan 3.000 servers op 160 locaties in 94 verschillende landen over de hele wereld. Een flexibele service met een professioneel ondersteuningsteam, Bitcoin-betalingen, Netflix-ontgrendeling en meer.

 • Flexibiliteit – het systeem heeft native webclients voor Windows, Linux en Mac naast Android en iOS. Blackberry-gebruikers hebben mogelijk ook toegang tot deze VPN-service.
 • Aangepaste firmware – het maakt het eenvoudig om DNS-inhoud te deblokkeren en verschillende streaming-apps en -diensten te gebruiken, waaronder smart-tv’s.
 • Uitgebreide ondersteuning – gebruikers zullen naast de Live Chat-functie talloze gedetailleerde handleidingen vinden om 24 uur per dag in contact te komen met het ondersteuningsteam.
 • Extra kenmerken – afgezien van basisbeveiligingsfuncties zoals een kill-schakelaar en DNS-lekbescherming, kunnen gebruikers Netflix-inhoud ontgrendelen. P2P-ondersteuning is naast Bitcoin-portemonnee ook beschikbaar voor gebruikers.

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Nook, Amazon Fire-platforms, Chrome en Firefox-browserextensies.

ExpressVPN-kosten: gebruikers kunnen een gratis gebruik van 3 maanden krijgen als ze kiezen voor een abonnement van 15 maanden dat $ 6,67 kost. Of u kunt elke maand apart betalen. In dit geval is de prijs $ 12,95 / maand. Alle klanten krijgen een terugbetalingsgarantie van 30 dagen.

Probeer ExpressVPN gratis

ProtonVPN – een gratis abonnement zonder kosten

ProtonVPN - een gratis abonnement zonder kosten

ProtonVPN zal u nauwelijks verrassen als u bekend bent met de ProtonMail-service. De service is gelanceerd door dezelfde liefhebbers van digitale beveiliging en biedt solide functies voor privacyveiligheid, naast het deblokkeren van Netflix en betaalbare abonnementen. Oh, het biedt ook een gratis VPN-abonnement.

 • Voldoet aan beveiligingsnormen – het systeem maakt gebruik van AES-256-encryptie die 100% veilig is gebleken. Het werkt in combinatie met de UDP / TCP-protocollen van het bedrijf om maximale stabiliteit en digitale veiligheid te garanderen.
 • Geen logboekregistratie – het bedrijf voert een zogenaamd no-loggingbeleid. Met andere woorden, het verzamelt, bewaart of deelt geen verkeerslogboeken. Alle termen worden weergegeven in het logboekbeleid dat er vrij duidelijk en betrouwbaar uitziet.
 • Lekbescherming betekent – de service zorgt voor een lekvrije verbinding met hoge prestaties. Hetzelfde gebeurt met hun kwaadaardige bestanden die beschikbaar zijn voor installatie.
 • Netflix deblokkeren – hoewel veel VPN-services deze functie bieden, is het net als het spelen van roulette het uitzoeken van de exacte server die Netflix ontgrendelt. De situatie met ProtonVPN is anders. Netflix streamt even goed op al zijn servers.

Ondersteunde platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

ProtonVPN-kosten: zoals we eerder vermeldden, heeft het platform een ​​gratis abonnement zonder verborgen kosten of vergoedingen. Het wordt echter alleen met enkele basisfuncties geleverd. Als u snakt naar betere prestaties bij maximale beveiliging, kunt u kiezen voor een Basic-, Plus- of Visionary-abonnement van respectievelijk $ 4, $ 8 en $ 24 per maand.

Probeer ProtonVPN gratis

Hotspot Shield – Uitgebreide geld-terug-garantie

Hotspot Shield - Uitgebreide geld-terug-garantie

Hotspot Shield werd de afgelopen jaren geconfronteerd met cruciale ups en downs. Desalniettemin is het nog steeds een van de meest gerenommeerde VPN-services met alle noodzakelijke functies in het pakket. Het platform heeft een hoge verbindings- en downloadsnelheid en de langste geld-terug-periode bij andere concurrenten. U kunt binnen 45 dagen na inschrijving om terugbetaling vragen.

 • Geweldige downloadsnelheid – het bedrijf gebruikt zijn eigen Catapult Hydra-protocol om de snelste download te garanderen, zelfs als een gebruiker zich op afstand van de dichtstbijzijnde server bevindt.
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten – gebruikers kunnen de services via 5 apparaten tegelijk uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van de verbindingssnelheid.
 • Makkelijk te gebruiken – de service is goed voor nieuwkomers dankzij het intuïtieve en gebruiksvriendelijke dashboard.

Ondersteunde platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android TV, Amazon Fire, Routers, Chrome-extensie.

Hotspot Shield-kosten: het voor de hand liggende gebrek aan enkele extra functies zoals Bitcoin-ondersteuning, Netflix-deblokkering, enz. kan je doen denken dat Hotspot Shield geen waar voor je geld is. Het plan van twee jaar kan er echter uitzien als een koopje dat $ 2,99 per maand kost (u bespaart tot 76%). Een abonnement van 6 maanden kost $ 8,99, terwijl de prijs voor een maandabonnement begint vanaf $ 12,99. Als u niet tevreden bent met de reeks functies van Hotspot Shield, kunt u de commerciële Elite-versie proberen.

Probeer Hotspot Shield gratis

CyberGhost VPN – Veilig privé surfen op het web

CyberGhost VPN - Veilig privé surfen op het web

CyberGhost VPN heeft naam gemaakt dankzij een aantal slimme functies in combinatie met goede prestaties op hoge snelheid. Het systeem biedt meerdere ondersteuning aan verschillende populaire streaming-apps en mediaspelers zoals Kodi. Naast Torrent en VPN via routerondersteuning.

 • Een reeks apps – de service heeft meerdere apps voor verschillende besturingssystemen naast een solide Linux-ondersteuning, toegestane torrents, deblokkering van Netflix, enz..
 • Ondersteuning voor mediaservices – gebruikers kunnen de VPN-service gebruiken om toegang te krijgen tot beperkte inhoud op grote mediaplatforms, waaronder BBC iPLayer, YouTube en andere streamingdiensten.
 • Beveiligde verbinding – CyberGhost gebruikt zijn zelfgemaakte beveiligingsmiddelen om 100% veiligheid te garanderen. Het systeem start automatische HTTPS-omleidingen zodat u kunt profiteren van de beveiligde verbinding.

Ondersteunde platforms: Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Fire, Android TV, Linux, Kodi Media Centers, gameconsoles, routers, privéprotocollen.

CyberGhost VPN-kosten: u kunt beginnen met een gratis abonnement. Bereid u echter voor op enkele beperkingen. Hiermee kunt u slechts één apparaat gebruiken met een paar basisfuncties. Krijg geavanceerde functionaliteit met betaalde abonnementen met een pakket van 2 jaar, 6 maanden en maandelijks voor respectievelijk $ 2,75, $ 5,26 en $ 12,99.

Probeer Hotspot Shield gratis

Le VPN – Snelle verbinding onderweg

Le VPN - Snelle verbinding onderweg

Le VPN – is een goed herkenbare VPN-provider met servers in 114 verschillende landen over de hele wereld. De service biedt voldoende VPN-beveiliging, daarnaast een heleboel extra functies die desktop- en mobiele apparaten ondersteunen, waardoor de service perfect is voor gebruikers die altijd onderweg zijn.

 • Flexibiliteit – Le VPN maakt het gemakkelijk om naadloos te schakelen tussen OpenVPN-, L2TP- en PPTP-protocollen, afhankelijk van de doeleinden van de gebruiker. Het is een goede functie of voor mensen die veel reizen en de neiging hebben om zowel laptop als mobiel apparaat tegelijkertijd te gebruiken.
 • Toegang tot geografisch beperkte inhoud – het systeem gebruikt zijn exclusieve HybridVPN-protocol om toegang te bieden tot belangrijke streamingbronnen of mediawebsites zoals Netflix, BBC iPlayer, enz.
 • Eenvoudige interface – zelfs nieuwkomers zullen het gemakkelijk vinden om alle functies en instellingen in één keer uit te zoeken dankzij een gebruiksvriendelijke interface.

Ondersteunde platforms: apps voor Windows, Mac OS X, macOS, iOS en Android.

Le VPN-kosten: gebruikers kunnen kiezen voor een enkel abonnement dat beschikbaar is als maandelijks, 6 maanden of 12 maanden abonnement dat respectievelijk $ 9,95, $ 7,50 en $ 4,95 / maand kost. Als u besluit een pakket van een jaar te kopen, krijgt u de kans om een ​​paar dollar te besparen.

Probeer Le VPN gratis

PureVPN met niet-logboekbeleid

PureVPN met niet-logboekbeleid

PureVPN – is een bekende VPN-serviceprovider, wiens belangrijkste voordeel een niet-logboekbeleid is. Het bedrijf heeft een enorme pool van servers (tot 2.000) in 180 verschillende regio’s over de hele wereld. Het bedrijf zelf is gevestigd in Hong Kong. Het biedt een aantal veelzijdige functies tegen betaalbare prijzen.

 • Geen verkeerslogboeken – PureVPN hanteert een no-logging-aanpak voor haar klanten. Het betekent dat het uw browser en loggeschiedenis niet bijhoudt of opslaat.
 • Bitcoin-ondersteuning – gebruikers kunnen gratis in cryptocurrency betalen, aangezien het platform Bitcoin-wallets ondersteunt.
 • Schaalbaar platform – het bedrijf probeert te voldoen aan de behoeften van klanten. Elke keer dat u uw VPN-mogelijkheden moet uitbreiden en het gebruik moet schalen, heeft het systeem een ​​plan op bedrijfsniveau.
 • Extra kenmerken – toegewijde gebruikers zullen oplossingen waarderen om Chromebook en Kodi mediaspeler te ontgrendelen. Bovendien volgt het bedrijf strikt zijn eigen privacybeleid en AVG-voorwaarden.

Ondersteunde platforms: Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV en Linux. Chrome- en Firefox-browserextensies zijn ook beschikbaar.

PureVPN-kosten: u kunt beginnen vanaf $ 2,88 per maand en tot 74% besparen als u twee jaar vooruit betaalt. Een enkel maandelijks abonnement begint vanaf $ 10,95, terwijl een pakket van zes maanden je $ 4,08 kost.

Probeer PureVPN gratis

StrongVPN – Uitstekende infrastructuur tegen een fatsoenlijke prijs

StrongVPN - Uitstekende infrastructuur tegen een fatsoenlijke prijs

StrongVPN – is een slimme VPN-provider met een solide no-logging-beleid en een behoorlijke pool van servers op 70 verschillende locaties wereldwijd. Het platform biedt een pakket aan middelen om gebruikers anoniem en veilig te houden tijdens de online sessie.

 • Grote IP-adresbasis – de basis bevat meer dan 59.000 IP-adressen om de vertrouwelijkheid van gebruikers te beschermen tijdens het surfen op internet.
 • Toegewijd IP – als u een speciaal IP-adres nodig heeft, kunt u dit verkrijgen nadat u contact hebt opgenomen met het ondersteuningsteam. Het is echter niet opgenomen in het basisplan.
 • Geen beperkingen van derden – het bedrijf beschikt over een eigen infrastructuur. Het is de enige die het type verkeer of bandbreedte bepaalt.

Ondersteunde platforms: de service biedt native clients voor Windows, Mac, iOS, Android en FireTV, het ondersteunt ook Linux, Kodi, Amazon Kindle, Chromium, Synology NAS en routers.

StrongVPN-kosten: in tegenstelling tot veel andere bedrijven met drie basisplanvarianten, biedt het bedrijf twee pakketten met een abonnement van 1 maand dat $ 10 / maand kost en een abonnement van 1 jaar voor slechts $ 5,83 / maand (u bespaart 42%). Alle abonnementen hebben een terugbetalingsbeleid van 30 dagen.

Probeer StrongVPN gratis

Norton Secure VPN – een ultieme bescherming van persoonlijke gegevens

Norton Secure VPN - een ultieme bescherming van persoonlijke gegevens

Norton Secure VPN – is een service die geweldig werkt wanneer u moet profiteren van de bescherming van persoonsgegevens. Het houdt uw wachtwoorden en betalingsgegevens veilig en zorgt voor anoniem surfen op het web en toegang tot beperkte inhoud.

 • Flexibele VPN-service – gebruikers kunnen vrij kiezen uit 1 tot 10 apparaten die ze willen ondersteunen. Het aantal apparaten heeft echter invloed op de abonnementsprijs.
 • Openbare Wi-Fi-beveiliging – met Norton Secure kunt u hotspots voor openbare verbindingen gebruiken zonder het risico te worden gehackt. De verbinding blijft versleuteld, of u nu inlogt vanuit een café, luchthaven of een andere plaats.
 • Functie voor het blokkeren van advertenties – dankzij de adblock-functie heeft u sneller en zonder onderbrekingen toegang tot websites. Het systeem detecteert en onderschept cookies automatisch om te voorkomen dat ze worden verzameld door advertentiesites.

Norton Secure VPN-kosten: de service biedt twee grote abonnementen met maandelijkse en jaarlijkse abonnementen. Ze kosten respectievelijk $ 4,99 en $ 3,99 voor een 1-apparaat. De prijs wordt hoger als je 5 tot 10 apparaten nodig hebt. Basisplannen zijn beschikbaar zonder Norton-beveiligingsfunctie. Het alles-in-één pakket met veiligheidsmiddelen begint vanaf $ 5,83 per maand voor het jaarabonnement voor één apparaat.

Ondersteunde platforms: compatibel met Windows PC-, Mac-, iOS- en Android-apparaten. Norton Secure VPN werkt niet alleen op pc’s, maar ook op Macs, Android-smartphones en -tablets, iPads en iPhones.

Probeer Norton Secure VPN gratis

IPVanish – Geweldig voor P2P en Torrents

IPVanish - Geweldig voor P2P en Torrents

IPVanish beweert de beste VPN-service ter wereld te zijn, hoewel sommige gebruikers het daar nauwelijks mee eens zijn. Zelf-bediende infrastructuur naast hoge downloadsnelheid en krachtige apps behoren tot de voor de hand liggende voordelen van IPVanish. Het systeem is perfect voor torrenting en P2P-verkeer. Bovendien heeft het een professioneel ondersteuningsteam dat behoorlijk snel reageert.

 • Krachtige VPN-service – het systeem maakt het mogelijk om tot 10 apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Het beheert zijn servers zonder diensten van derden of dochterondernemingen. Servers bevinden zich in meer dan 60 verschillende regio’s wereldwijd.
 • Breed scala aan apps – gebruikers hebben toegang tot een verscheidenheid aan configureerbare applicaties voor desktop Windows en Linux OS en voor mobiele iOS en Android naast de exclusieve Fire TV-optie.
 • Uitgebreide Torrent-ondersteuning – de service is geweldig voor het downloaden van bestanden. Het ondersteunt Torrents op letterlijk elke server, wat zorgt voor snelle connectiviteit, het deblokkeren van Netflix in de VS en meer.

Ondersteunde platforms: beschikbaar voor alle Windows-versies (7, 8, 8.1 en 10), MAC en iOS en Android. Oudere besturingssystemen vereisen handmatige installatie. Hetzelfde geldt voor Router Firmware en Linux.

IPVanish-kosten: het cruciale nadeel is het beperkte geld-terug-beleid. Gebruikers hebben slechts 7 dagen om het platform te proberen en een kans te krijgen om een ​​terugbetaling aan te vragen. De prijs van het jaarlijkse pakket ziet er ook iets te hoog uit ($ 6,49 per maand). Gebruikers hebben ook abonnementsopties voor 3 maanden en 1 maand die respectievelijk $ 8,99 en $ 10 kosten.

Probeer IPVanish gratis

Welke VPN-service u moet kiezen?

Bij het kiezen van VPN-services hebben beveiligingsfuncties de hoogste prioriteit. Het belangrijkste idee van dergelijke tools is om te zorgen voor een snelle en moeiteloze omschakeling tussen beveiligde servers, naast de anonimiteit van IP-adressen, en volledige toegang tot video- en audiostreamingdiensten ondanks de locatie. Bovendien zal een typische gebruiker ook het gebruiksgemak en de flexibiliteit waarderen zonder zich over te geven aan technische problemen of complexe configuratie. We moeten ook rekening houden met de technologieën die door een specifieke dienst worden gebruikt.

Als u dat idee in gedachten houdt, moet u zich concentreren op de volgende functies bij het kiezen van de VPN-services die aan uw behoeften voldoen.

 • Up-to-date services – de inline wereld verandert drastisch. Zorg ervoor dat uw VPN-provider up-to-date applicaties en software kan leveren. Helaas delen een paar bedrijven de manier waarop ze hun platforms updaten. De enige uitweg is om te controleren of de service VPN-update biedt, samen met de release van nieuw besturingssysteem en apps.
 • Duidelijk privacybeleid – elk bedrijf belooft om geen persoonlijke gegevens, websites of pagina’s die u bezoekt te loggen. Dat klopt niet helemaal. Als u een duidelijk logboekbeleid tegenkomt met alle gegevens die de service opslaat of verzamelt, zult u zich veel veiliger en bewuster voelen.
 • Professioneel ondersteuningsteam – het probleem was enkele jaren geleden niet erg populair bij VPN-services. Steeds meer bedrijven voegen echter de Live Chat-functie toe om 24/7 klantenondersteuning te garanderen.
 • Serverlocaties – het bedrijf heeft mogelijk honderden servers over de hele wereld. Ze hebben echter geen zin als er geen server naast uw locatie is.

Sommige andere functies zorgen ervoor dat u diep in de technische specificaties duikt, wat een gedoe is voor niet-technici. Ze kunnen DNS-mogelijkheden, verbindingsprotocollen en andere dingen bevatten die waarschijnlijk nieuw zijn voor nieuwkomers. Onze lijst met beste VPN-aanbiedingen was bedoeld om te voorkomen dat een gebruiker zijn hersens breekt en te profiteren van duidelijke en eenvoudige beschrijvingen met alle kernproblemen tegelijk vermeld.

Het komt neer op

Het selecteren van een VPN-server vereist zorgvuldig vergelijken en contrasteren. Hoewel de meeste bedrijven over het algemeen dezelfde functies bieden, zijn uitgebreide mogelijkheden en apps echt belangrijk. Ze zullen de tevredenheid van gebruikers garanderen, afhankelijk van de behoeften en doeleinden. Prijs is de laatste maar niet de minste factor waarmee rekening moet worden gehouden.

Welke service u ook kiest, zorg ervoor dat deze betrouwbaar genoeg is met een enorme pool van servers wereldwijd om hoge snelheid en connectiviteit te garanderen. Houd ook de bandbreedte of beveiligingsbeperkingen in de gaten, afhankelijk van de abonnementsprijs. Een goede VPN-service is flexibel en veelzijdig met ondersteuning voor mobiel en desktop, up-to-date apps en anoniem surfen op het web ondanks de locatie.

Installeer VPN gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map