Hvilket er det bedre alternativet for webhotell?

Når det gjelder nettløsninger, det er forskjellige verter for forskjellige mennesker. Organisasjonens behov eller privat bruk vil avgjøre det optimale vertsmetode.


Delte servere fungerer bra i de fleste tilfeller og er ganske rimelig. Dedikerte servere er de dyreste og vanskeligste å jobbe med, men er også de raskeste og sikreste. Cloud-servere er en unik rase som har allsidige evner sammen med effektive kostnader – til prisen av potensielle sikkerhetsproblemer.

Hvilket er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? Delt hosting forklart

Delt vertslogo

Delt hosting er den mest brukte metoden for webhotell. Dette er ikke bare fordi det er den rimeligste metoden, men også fordi den oppfyller de fleste grunnleggende webhotellbehov.

Alle kompleksitetene ved å få satt opp blir fjernet. Hostingfirmaet tar seg av alt for deg. Gitt at de fleste ikke har noen erfaring på dette området og enda færre kjenner nettkodingsspråk som HTML og CSS, er det ikke vanskelig å se hvorfor mange synes dette alternativet er å foretrekke. Men det er ikke for alle.

Hvis du for eksempel er et stort selskap, er sannsynligvis ikke delt hosting det beste alternativet. Nettstedet ditt vil være på samme server som mange andre nettsteder, noe som kan føre til avmatninger (som igjen kan skade forholdet ditt til kundene eller til og med redusere salget). Du vil ikke kunne kontrollere serveren eller ytelsen.

Den gjennomsnittlige personens svar på spørsmålet, “hva er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? ” Er ofte delt hosting.

De som ønsker å eie serverne sine, vil imidlertid velge dedikert hosting.

Hvilket er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? Dedikert hosting forklart

Dedikert vertslogo

Med dedikert hosting, webhotellserverne og alt innholdet tilhører deg nå. Ressursene de inneholder blir ikke delt med noen andre – dette er en privat virtuell fest og ingen andre har en invitasjon med mindre du bestemmer deg for å gi dem en.

De to viktigste oppsvingene til denne typen hosting er:

 • Økt ytelse på grunn av en lettere belastning på CPU og minne, og
 • Å ha full kontroll over serveren din.

Med stor kraft kommer selvfølgelig stort ansvar.

Som en dedikert vert er det ingen forbrukerstøttetjeneste å ringe. Det betyr at du trenger en pålitelig techie-venn som vet alt om webservere. Ellers kan det hende du må vurdere å ansette en ekstern IT-profesjonell, noe som åpenbart vil øke kostnadene dine.

Dedikert hosting har også en tendens til å være det dyreste alternativet. Selv om det kan være under $ 100 per måned, kan det også nærme seg 1000 dollar i måneden.

Hvilket er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? Cloud Hosting forklart

Cloud Hosting-logo

Det er her ting blir interessant. Cloud hosting eksisterer i en annen dimensjon – det er i en egen liga.

I motsetning til andre hostingalternativer, er skybaserte servere ikke servere i tradisjonell forstand. Det er ingen maskinvare. Skyen er 100% virtuell.

Cloud hosting er en ny og innovativ hostingløsning. Det gir mye fleksibilitet og kan brukes til å skalere, noe som betyr at det kan spare penger i det lange løp. Hvis hostingbehovet ditt endres ofte, kan du dra nytte av å betale i henhold til mengden båndbredde du bruker til enhver tid.

Hvis sikkerhet er en topp prioritet, kan det være lurt å unngå dette alternativet. Samtidig som sky hosting har vært mye diskutert, har det en tendens til å ha flere sårbarheter enn tradisjonelle metoder.

Svar på spørsmålet: Hvilket er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller Cloud Hosting?

Delt, dedikert eller Cloud Hosting

Som du kanskje har lagt merke til, er det ikke noe entydig svar på spørsmålet, “Hvilket er det bedre alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? “

Det avhenger av dine behov og preferanser. For å finne ditt eget svar på dette spørsmålet, er det best å først stille noen andre spørsmål, for eksempel:

 • Hva er vertsbehovene dine?
 • Hvor mye kontroll over serverne dine vil du ha?
 • Hvilket nivå av ansvar er du villig til å håndtere, og har du den tekniske kompetansen til å vedlikeholde din egen server?
 • Hvor sensitive er dataene du skal verte? Er cybersikkerhet av største betydning, eller er det bare en ettertanke?

Delt hosting løser den vanlige personens problemer med å takle hodepine assosiert med å vedlikeholde en server og sette den opp uavhengig. Det er også rimelig, noe som gjør det til et godt valg i mange situasjoner.

Hvis du har svært sensitiv informasjon du til enhver tid må ha absolutt kontroll over, er dedikert hosting egentlig det eneste alternativet. Under de fleste andre omstendigheter vil imidlertid ett av de to andre alternativene være mer praktisk. Dedikert hosting er det dyreste.

Et økende antall selskaper har begynt å henvende seg til netthosting for sin bekvemmelighet og lave kostnader. Selvfølgelig har verden sett større datainnbrudd enn noen gang før de siste årene. Noen av disse bruddene har resultert fra angrep på nettsky-vertsbaserte tjenester.

Alt i betraktning er det opp til deg å bestemme hva som er det beste alternativet? Delt, dedikert eller skyvert? Det beste alternativet ditt er å veie alle relevante faktorer og ta en beslutning om web tilsvarende.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map