Site5 2019 gjennomgang – Webhotell for webdesignere

De webhotellfirma Site5 markedsfører seg som webhotell for seriøse webdesignere. Som de forklarer, spesialiserer Site5 seg på service og teknologi for webdesignere og utviklere.


Hva betyr det, og hvordan fungerer det? Er det en fordel?

Webhotell tilbyr tjenester, teknologier og verktøy for visning av en webside eller nettsted på internett. Organisasjoner, bedrifter og til og med enkeltpersoner kjøper tjenesten fra et webhotellfirma eller webhotellleverandør for å skyve nettstedet ut til verden. Nettstedene lagres, eller vert, på servere levert og betjent av webhotellleverandøren.

Når du har et domene, når en internettbruker vil se nettstedet, kan de skrive inn webadressen din eller søke etter deg på nettet. Sidene på nettstedet ditt vil bli levert fra serveren gjennom en nettleser. Den potensielle kunden eller personen som er interessert i nettstedet ditt vil da ha tilgang til sidene.

CPU-rom med blått lys

Høres enkelt ut, men ikke alle webhotellfirmaer er skapt like.

Noen selskaper krever at du kjøper domenet ditt gjennom dem – selger det til en høyere pris. De kan pakke tjenester sammen. Andre vil hjelpe deg med å kjøpe et domene hvis du ikke allerede har et. Noen selskaper lar deg kjøpe lagringsplass på serveren deres, mens andre vil leie plass som setter nettstedet og dataene dine i fare, avhengig av hvordan kontrakten er skrevet.

Noen webhotellsteder vil tilby databasestøtte og tilleggstjenester for kunder som ønsker å være vertskap for spesialisert innhold på deres nettsted. Avhengig av behovet ditt, finnes det webhotell tjenester der ute for å tilby tjenesten du trenger.

Denne Site5-gjennomgangen vil se nærmere på hva selskapet har å tilby.

Hva gjør Site5 unikt?

I det siste fokuserte Site5 på det tekniske webdesigner og webutvikler markedet, men i dag beveger de seg mot en barebones, akkurat hva du trenger tilnærming til webhotell med noen få funksjoner. Totalt sett føles denne overgangen ufin.

Her er en gjennomgang av hva du har med Site5.

1. Umeteret diskplass og båndbredde med nettsted5

Site5 tilbyr ubegrenset (også kjent som ubegrenset) diskhastighet og båndbredde på hostingplanene sine. Kunder blir ikke fakturert av hvor mye diskplass dataoverføring er for normal bruk av nettstedet. Site5 inkluderer detaljerte vilkår og betingelser som setter begrensninger for planene. De vil be kunder som konsekvent opererer utenfor normal båndbredde og diskplassbruk å gjøre justeringer, eller Site5 forbeholder seg retten til å iverksette tiltak.

I følge Site5 overvåker de servere og vil justere lagring for å sikre optimal ytelse av nettstedet.

2. Site5 gratis migrering av nettsteder

Migrasjon av nettsteder

Site5 tilbyr gratis migrering av nettsteder for kunder som bruker et annet webhotellfirma. Med denne tjenesten vil Site5 bidra til å flytte databaser, e-postmeldinger og nettstedfiler fra den gamle kontoen til Site5 og deres nye webhotellkonto. Prosessen administreres av en ansatt migrasjonsekspert på Site5.

Som alltid er det begrensninger for “gratis” migrasjon.

Den gratis migreringen inkluderer opptil 25 cPanel-kontoer (cPanel er et Linux-basert webhotellverktøy med et grafisk brukergrensesnitt for automatisering av webhotell) og 10 ikke-cPanel-kontoer. Dette inkluderer nettstedfiler og MySQL-databaser. De vil migrere det gamle nettstedet ditt til en ny webhotellkonto med Site5.

3. Sikkerhetskopiering av nettstedet

Med Site5-tjenesten har du gratis nattlige sikkerhetskopier av nettstedet og informasjonen din. Sikkerhetskopiering er sikker og vil fange opp alt tjenesteinnhold. Kunder har også muligheten til å ta sikkerhetskopi av nettstedet manuelt med funksjonalitet som følger med kontoen.

Ved å bruke den samme tjenesten kan du få tilgang til de arkiverte sikkerhetskopifilene. Denne tjenesten inkluderer e-post og webfiler.

4. Funksjonalitet av domener og underdomener

Med de dyrere hostPro- og hostPro + Turbo-planene med Site5, kan du være vert for flere domener med en enkelt konto, og koble domener på et enkelt nettsted. Med tjenesten kan du bruke e-post og samle nettstedsdata for hvert domene. Site5 gir deg også muligheten til raskt og enkelt å sette opp underdomener (et prefiks foran domenenavnet).

domene

4. Brukerdata og analyse av nettsteder

Nettstatistikk er en kritisk funksjon for webhotell.

Site5 bruker AWStats, et open source webanalyseverktøy med et grafisk grensesnitt, for tilgang til webstatistikk på serversiden. Dette inkluderer besøkende på nettstedet, tilgangslogger (som besøkte nettstedet og relevante detaljer om brukeren), feillogger og underdomenestatistikk. Per nå tilbyr de ikke andre analyseverktøy.

5. Utviklerverktøy for nettsted5

Site5 annonserer som webhotell for designere og utviklere, og det er noen få funksjonsnikker for dette markedet.

Nettsted5 inkluderer Softaculous, et automatisk installasjonsprogram for nettstedsskript. Dette gjør det mulig for brukere å installere mange populære nettstedsprogrammer med et enkelt klikk, direkte fra skjermbildet for administrator på Site5. Softaculous installerer mange av de mest populære appene der ute, inkludert apper for blogging, annonseadministrasjon, e-handel, kundesupport og kundestyringssystemer (CMS).

Når vi snakker om e-handel, inneholder Site5 verktøy som hjelper deg raskt å få nettstedet ditt i gang for online virksomheter. Mange funksjoner kan installeres direkte fra administratorpanelet.

For mer tilpasset utviklerarbeid, støtter Site5 mange av de mest populære programmeringsspråk, inkludert Ruby on Rails, Perl og Valgfri Python. Site5 lar også brukere opprette et ubegrenset antall MySQL-databaser, som alle kan kontrolleres via Site5-kontrollpanelet ved hjelp av en forhåndsinstallert versjon av phpMyAdmin.

Site5 tilbyr også en Cron jobredaktør for å planlegge vedlikeholdsoppgaver og arbeid. Ved hjelp av redigeringsprogrammet kan du kjøre sidespesifikke kommandoer med jevne mellomrom. Jobbredaktøren finner du i kontrollpanelet. Resultatene kan sendes til en e-post for å spore og arkivere vedlikehold.

6. Nettstedsikkerhet

Site5 tilbyr beskyttelse og opprydding av skadelig programvare. Tjenesten overvåker nettstedet ditt aktivt 24/7. Site5 bruker for tiden sikkerhetseksperter på nettstedet Sucuri for skanning av skadelig programvare. Sucuri vil skanne nettstedet hver 12. time og fjerne all skadelig programvare som blir funnet. Dette inkluderer fjerning av svartelister hvis skadelig programvare blir oppdaget på nettstedet ditt.

https

Du kan få tilgang til en rapport fra Sucuri for å gjennomgå skannehistorikken og all skadelig programvare som ble oppdaget. Merk at nettstedets sikkerhet er en ekstra kostnad, og den må aktiveres for å implementere skadelig programvare.

Site5 støtter FTP (filoverføringsprotokoll) og SFTP (sikker filoverføringsprotokoll). For å aktivere SFTP, må du aktivere skalltilgang, eller SSH-tilgang. Secure shell access (SSH access) er et UNIX kommandogrensesnitt og protokollsystem.

SSH-tilgang via Site5 kan brukes hvis du trenger sikker ekstern tilgang til en annen datamaskin. SSH-tilgang er vanligvis deaktivert for sikkerhets skyld, men hvis du trenger å kopiere filer eller opprette kataloger ved hjelp av SSH-tilgang, kan du aktivere den ved hjelp av kontrollpanelet for webhotell for Site5.

7. Andre funksjoner

En fin funksjon med Site5 – du kan velge plasseringen til serveren din. Dette vil hjelpe lastehastighetene og søkerangeringen hvis du kjenner kjernemarkedet.

Med Site5 kan du sette opp en Virtual Private Server (VPS). Du kan velge å få VPS fullstendig administrert av Site5. Dette inkluderer maskinvare, vedlikehold, sikkerhet, overvåking og programvare oppdatert. Du kan også ta med en cPanel for VPS for en ekstra kostnad. Det koster et lite gebyr for ytterligere IP-adresser for VPS.

Hvis du er ute etter mer strøm på VPS, inkludert ytterligere prosesseringskjerner, mer minne, ekstra diskplass eller båndbredde, kan Site5 administrere opptil 8 kjerner og 250 GB diskplass for en betydelig ekstra kostnad.

Prisstruktur for nettsted5

Alle kjøp på Site5 inkluderer en 45-dagers pengene-tilbake-garanti, bortsett fra VPS som bare tilbyr 15-dagers pengene-tilbake-garanti. Site5 tilbyr tre nivåer av priser:

hostBasic

hostPro

hostPro + Turbo

$ 8.95 / måned

$ 12.95 / måned

$ 19.95 / måned

for ett nettsted med 12 måneders kjøp. Du kan kjøpe 24-måneder for $ 6,96 / måned. Du må kjøpe hostBasic for et minimum av 12 måneders kjøp. Tilbyr 99,9% oppetidsgaranti.

for ubegrensede nettsteder. Du kan kjøpe 12 måneder for $ 11,95 / måned eller 24 måneder for $ 10,95 / måned. Tilbyr 99,9% oppetidsgaranti.

for ubegrensede nettsteder og dedikert IP (. Du kan kjøpe 12-måneder for $ 14,95 / måned eller 24-måneder for $ 13,95 / måned. Tilbyr en garanti på 99,9% oppetid.

Site5 tilbyr forhandlerpriser. Forhandlere vil bruke Site5 til å være vert for et nettsted som er solgt til en annen kunde gjennom forhandleren. Alle forhandlerkontoer inkluderer en cPanel og gratis migrering, samt 99,9% oppetidsgaranti og automatiske sikkerhetskopier. Site5 tilbyr tre lag for forhandlere:

Starter

Standard

Premier

$ 25.95 / måned

$ 36.95 / måned

$ 54.95 / måned

for 50 GB diskplass og 500 GB båndbredde per måned.

for 80 GB diskplass og 700 GB båndbredde per måned.

for 120 GB diskplass og 1000 GB båndbredde per måned.

Site5-beskyttelse mot malware er ytterligere 49,99 dollar per år for hvert nettsted, enten gjennom Site5 eller gjennom forhandlerprogrammet.

Offentlig oppfatning av nettstedet5

hvitt båndpapir med svarte blekkord

Site5 får veldig gode anmeldelser for ressursene som ikke er målt. Folk setter pris på å ikke måtte bekymre seg for å gå over diskplassen sin hvis de legger til noen flere destinasjonssider eller går over båndbredden hvis de legger til flere ebook-nedlastinger eller videoer på nettstedet deres. De er også rangert høyt for sine gratis nettstedoverføringstjenester. Den gratis nettstedoverføringen er en annen fordel mange setter pris på med Site5.

Utviklere setter også pris på mange av funksjonene som følger med Site5, inkludert støtte for en rekke programmeringsspråk og en cPanel som er enkel å bruke.

Til tross for de positive vurderingene på noen områder, har den generelle offentlige oppfatningen av Site5 ikke vært god.

En hyppig kritikk av Site5-webhotellstjeneste har vært kundestøtte og samlet ytelse av hosting-tjenesten siden den ble kjøpt av Endurance International Group (EIG). Å flytte over EIG forårsaket en rekke problemer, inkludert Site5-nettsteder som gikk ned i mer enn en uke. Mange klandrer EIG for mangelen på service og support siden kjøpet, men det gjenspeiles dårlig på Site5.

Andre anmeldere klager over barebone-tjenestene som tilbys av Site5. Site5 tilbyr ikke mye skytjeneste eller dedikert hosting.

Hvordan Site5 sammenlignes med markedet

blå klode

Totalt sett er kostnadene for Site5 litt høyere enn andre webhotellfirmaer på markedet. Mangel på prisfastsetting fra måned til måned driver oppfatningen av høye kostnader med Site5. For å motta den annonserte prisen, må du kjøpe 24 måneders service.

Hvis du graver litt dypere, har Site5 begrensninger på tjenestene sine som kan øke kostnadene. Gjennomgang av vilkårene vil for eksempel avsløre størrelsesgrenser for både databasen og e-postkontoen for delt hosting. Umeterede tjenester er fine, men samlet sett kan prisingen være veldig bedragende

Lastehastighetene for Site5 er gjennomsnittlig, noe som er bra, bortsett fra premiumprisen Site5 krever for deres tjeneste.

Support er et annet område der Site5 mangler i forhold til konkurrenter. Responstiden er rask, men det er sjelden å finne en kundesupportrepresentant som er ekspert på webhotellstjenesten. Det er enkelt å få svar fra Site5. Å få riktig svar er mye vanskeligere.

Hva vi tenker om nettsted5

Det er rom i markedet for en webhotell dedikert til utviklere og designere, men til slutt ser ikke Site5 ut som den riktige webhotelletjenesten for å fylle den nisjen..

I dag ser det ut til at Site5 beveger seg mot en ikke-tull, barebones tilnærming til webhotell. Det er ikke hva utviklere og designere ønsker eller trenger.

Site5 tilbyr få fine funksjoner med inkludert et rent, grafisk grensesnitt og støtte for mange av funksjonene en utvikler måtte trenge. Det er fint å kunne velge lokasjonen til serveren din, og muligheten til å raskt og enkelt bruke mange av de mest populære appene er fin.

Men til den prisen du betaler for Site5, virker det ikke bra nok. At prisingen kan være veldig bedragende, spesielt hvis du betaler for to års webhotell, og jeg frykter mange som velger Site5 vil bli innelåst i en kontrakt de raskt vil vokse ut.

For ekte utviklere og designere foreslår vi HostGator som tilbyr planer til en mye lavere pris med flere tilpasningsalternativer, eller A2 Hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map