Top 8 Cloud Security-bedreigingen die u mogelijk zult bestrijden – Gebruikershandleiding

In het tweede decennium van de 21e eeuw zijn we een nieuw tijdperk van technologie ingegaan – cloud computing. Met deze revolutionaire nieuwe manier van opslaan en het beheren van gegevens heeft talloze voordelen opgeleverd.


Bedrijven hebben nu op afstand toegang tot hun belangrijkste stukjes informatie. Teams kunnen nu op afstand samenwerken. We vertrouwen nu minder op fysieke hardware, wat werkruimte bespaart en de noodzaak vermindert om nieuwe computerapparatuur te creëren die op korte termijn verouderd zal zijn.

Maar met dit toegenomen gemak zijn er ook uitdagingen gekomen. De grootste van die uitdagingen waren ongetwijfeld de nieuwe beveiligingsvragen die cloudgebaseerde oplossingen hebben opgeworpen.

Waarom u rekening moet houden met de top 8 cloudbeveiligingsbedreigingen die u mogelijk in 2019 zult bestrijden

cloud securitylogo

De Cloud Security Alliance heeft opgemerkt dat cloudservers gemakkelijk toegankelijk zijn terwijl ze dat ook zijn hoge prioriteit voor hackers vanwege de grote hoeveelheid gegevens die ze bevatten.

Met andere woorden, cloudproviders zijn de droom van een hacker die uitkomt – een schat aan informatie die erop wacht om geplunderd te worden.

Hier zijn de top 8 troebele dreigingen ga je deze 2019 mogelijk bestrijden.

Datalekken

In de afgelopen jaren zijn we getuige geweest van datalekken zoals de wereld nog nooit heeft gezien. Sommige hiervan zijn ontstaan ​​als direct gevolg van de bekendheid van cloudproviders.

Het gebruik van codering en tweefactorauthenticatie helpt beveiligingsproblemen weg te nemen. Maar er is geen wondermiddel, aangezien hackers altijd waakzaam zijn bij het ontwikkelen van nieuwe aanvalsvectoren.

Inloggegevens worden aangetast

Door het gebruik van veilige wachtwoorden kan een aanzienlijk aantal beveiligingsbedreigingen worden vermeden.

Kies voor de beste resultaten unieke wachtwoorden met minimaal 14 tekens, inclusief kleine letters en hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord tweemaal.

Zet bovendien uw belangrijkste wachtwoorden op een regelmatig rotatieschema. Hoe vaker u uw wachtwoorden wijzigt, hoe kleiner de kans dat ze worden gecompromitteerd.

Direct Denial of Service (DDoS) -aanvallen

Hoewel DDoS-aanvallen niets nieuws zijn, viel het wijdverbreide gebruik van cloudproviders samen met een toenemend gebruik.

Cloudproviders hebben vaak bestaande beveiligingsprotocollen om dit soort aanvallen te voorkomen. Toch gebeuren ze nog steeds.

Door uw beveiligingsaudits constant in de gaten te houden en cruciale informatie met beheerders te delen, kunt u deze bedreiging helpen verminderen.

Gehackte API’s en interfaces

De meeste cloud-apps en -services gebruiken API’s voor cross-cloudcommunicatie.

De Cloud Service Alliance raadt aan om apps voor het modelleren van bedreigingen te implementeren en grondige codecontroles uit te voeren om uw systemen tegen deze bedreiging te beschermen.

Permanent verlies van gegevens

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je ooit 100% van je verliest gegevens opgeslagen in de cloud, er zijn gevallen geweest waarbij hackers alle gegevens hebben gewist nadat ze toegang hadden gekregen tot een datacenter.

Het distribueren van apps en gegevens over meerdere sectoren (ook wel netwerkisolatie genoemd) en regelmatig back-ups van gegevens maken, moet de kans op gegevensverlies minimaliseren.

Gebrek aan due diligence

Deze is niet alleen van toepassing op cloudservices, maar op technologie in het algemeen.

Het niet uitvoeren van routineonderhoud zoals software-updates en beveiligingsaudits is een van de belangrijkste redenen voor grote hacks.

Het gaat er niet om hoe hackers winnen – het gaat erom hoe degenen die gehackt worden, verliezen.

Accountkaping

Dit gebeurt vaak als gevolg van phishing-pogingen.

Hackers zijn erachter gekomen dat ze soms zelfs niet eens iets hoeven te hacken – simpelweg met behulp van social engineering-tactieken kunnen ze hun accountgegevens krijgen. Op dat moment doet niets anders er meer toe.

Medewerkers informeren over hoe ze phishingtactieken kunnen herkennen en vermijden, is een investering die elk bedrijf moet doen.

Schadelijke insiders

Dit is misschien een iets minder voorkomende bedreiging, maar als het gebeurt, kan het verwoestend zijn.

Een kwaadwillende insider is als een spion – ze kunnen onopgemerkt door uw gegevens dwalen en deze onder uw neus vandaan stelen.

Zelfs de National Security Agency (NSA) – een overheidsinstantie die belast is met cyberbeveiligingsaangelegenheden – zag in 2013 een groot lek van vertrouwelijke documenten als gevolg van een insider-dreiging.

Een manier om dit te voorkomen, is door geschikte detectiemethoden in te stellen die u waarschuwen voor de aanwezigheid van iemand die in uw systeem rondneust.

Top 8 cloudbeveiligingsbedreigingen die u mogelijk zult bestrijden in 2019

Cloud Security-logo met hangslot

Hoewel dit de top 8 bedreigingen voor de cloudbeveiliging is die u mogelijk in 2019 zult bestrijden, is dit zeker geen volledige lijst. Het geeft u echter wel een goed idee van de soorten kwetsbaarheden die inherent zijn aan cloudgebaseerde systemen.

Onthoud de kleine dingen als het gaat om het voorkomen van deze bedreigingen: complexe, unieke wachtwoorden, meervoudige verificatie, netwerkisolatie, regelmatige back-ups en software-updates, enzovoorts.

Laat cloud-beveiligingsdreigingen niet het beste uit u halen

Een groot deel van de grote inbreuken treedt niet op als gevolg van een supergeavanceerde hackmethode – ze gebeuren eerder omdat iemand geen eenvoudige maatregelen heeft genomen om zijn systemen te beschermen (waaronder het niet trainen van werknemers in het opsporen en voorkomen van phishing) pogingen).

Zorg ervoor dat u dit niet overkomt door de top 15 te onthouden+ troebele dreigingen ga je deze 2019 mogelijk bestrijden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map