Verkkokaupan laillinen puoli: mitä tietää

Sinun kaltaisesi mahtavat ihmiset tukevat lukijaani sisältöä. Mikä tarkoittaa, että voisin ansaita palkkion. Lisätietoja täältä!


Pikahuomautus: Tämä on sinun lukemisen ilo ja antaa sinulle jonkinlaisen idean, en ole asianajaja FYI (sivuhuomautus: Joskus luulen olevani). Joten lue ja ymmärrä paremmin joitain juttuja, mutta ota aina joku lakia harjoittava henkilö vastaan ​​saadaksesi kaikki palapelit.

Keltainen laatikko sanomalla

Kun kaikki liikkuu nykyään verkossa, on helppo tarkastella hyötyjä. Verkkokaupat voivat myydä tuotteita mistä tahansa sijainnista ja lähettää mihin tahansa sijaintiin. Niitä voi käyttää maailmanlaajuisesti mistä tahansa webistä. He voivat ohjata liikennettä älykkäiden strategioiden avulla ja vähentää painotuotteita. On kuitenkin myös joitain juridisia kysymyksiä, jotka on harkittava sähköinen kaupankäynti.

Web-ostoksiin perustuvia tuotteita voidaan toimittaa monella eri tavalla. Koska verkossa on tänään kaikenlaisia ​​yrityksiä, jokainen oikeudellinen tilanne on erityinen kaupalle tai kaupalle. Nämä ovat muutamia esimerkkejä, joissa oikeudellinen tieto on hyödyllistä sähköisessä kaupassa.

Tavaroiden ja palveluiden online toimitus

Jos sinulla on sähköistä mediaa, jonka haluat jakaa tai myydä, käytät todennäköisesti jonkinlaista mediaa Internetin kautta. Voit ladata Amazonista ostetun ohjelmistopaketin tai ostaa musiikkia iTunesista ja sijoittaa sen iPadillesi. Joissain tapauksissa voit ostaa kuukausipalvelun, josta maksat. Mitä tapahtuu, jos palvelu ei toimi oikein tai on poissa käytöstä? Mitä tapahtuu, jos tarvitset ohjeita eri kielillä globaaleille asiakkaille? Jokaisessa sähköisessä kaupassa on harkittava tärkeitä asioita. Nämä sisältävät:

 • Oikeat online-sopimukset ja ehdot
 • Tallennusvelvoitteet
 • Alkuperäiset asiakirjat verotusta varten
 • Tuonti- ja vientisäännöt kansainväliseen myyntiin
 • Vaihdon valvontaa koskevat määräykset
 • Ulkomaiset tietosuojalait
 • Sivustojen turvallisuus ja petostentorjunta

Siksi tämän päivän sivustoilla on oltava myyntiehdot, joihin pääsee helposti ”Käyttöehdot” tai “Käyttöehdot” -sivulla. Myynti- ja käyttöehtojesi on oltava yhdenmukaisia ​​toistensa kanssa. Sinun tulisi sisällyttää myös erityisiä ehtoja, joita sovelletaan sähköisiin liiketoimiin. Sinun on myös käsiteltävä palautus- ja lähetyskäytäntöjä ”Käyttöehdot” -sivulla tai määritettävä erillinen alue, jossa palautuksista ja vaihtoista keskustellaan.

Jos käytät sähköisiä toimitusvälineitä, niiden tulisi myös olla turvallisia muiden juridisten ongelmien välttämiseksi. Sinun tulisi myös puuttua virheelliseen toimitukseen tai puutteeseen saatavuuteen ehdoissasi.

Maksujen käsittely, myynti ja toimitusmenettelyt

On yksinkertainen prosessi ymmärtää ostaessasi ja vastaanottaessasi tuotteita verkkokaupoista. Prosessi alkaa tuotevalinnalla, joka sitten menee tilaukseen. Viimeiseksi on maksujen käsittely. Kaikkien näiden ostopaikkojen on oltava turvallisia ja virtaviivaisia ​​asiakkaallesi. Kun maksu on käsitelty, lähetys alkaa. Lähetykseen liittyy kaikenlaisia ​​kysymyksiä, mutta ennen kaikkea verkkokauppiaat saattavat unohtaa selvittää, mihin he lähettävät tavaransa ja mihin ne eivät ole. Jos tuotteillasi on tietty maantieteellinen saatavuus, sinun on asetettava nämä ehdot myyntiehtoihisi ja ilmoitettava selvästi mihin lähetät sivustollesi.

Jos haluat välttää lailliset taistelut, sinun on määritettävä tietyt maantieteelliset alueet, joilla ostot hyväksytään. Tämä tarkoittaa, että näiden alueiden ulkopuolella olevat asiakkaat eivät voi ostaa tai vastaanottaa tuotteita. On myös tärkeää tunnustaa hallintoelimet ja välttää lailliset taistelut, jotka saattavat estää sinua myymästä tietyille alueille. Älä koskaan käsittele tapahtumia alueilta, joille ei voida myöntää tuotteita.

Jos haluat asettaa online-myyntiä koskevat ehdot, sinun on tutkittava perinteisen myynnin ehdot. Verkkoehtojesi tulee olla myös johdonmukaisia ​​kaikkien tuotteidesi pakkausten, kuten takuun tai rajoitusten kanssa. Palautus- ja palautuskäytännöt on myös otettava huomioon. Sinun on oltava aktiivisesti hyväksyttävä myyntiehdot ennen oston suorittamista. Tyypillisesti verkkokauppiaat asettavat tämän juuri täydellisen ostopainikkeen yläpuolelle, ja asiakkaat eivät saa ostaa, ennen kuin he asettavat valintaruudun, jossa ilmoittavat lukeneensa myyntiehdot..

Sinulla olisi myös oltava voimassa maksutapoja ja petoksia koskevat käytännöt. Haluat ehkä tarjota vaihtoehtoisia tapoja tilaamiseen, kuten puhelintilauksen. Voit palkata tietotekniikan ammattilaisen tutkimaan transaktiomenetelmiäsi ja ohjelmistiasi varmistaaksesi, että se on turvallinen yrityksellesi ja asiakkaillesi.

Koska monet yritykset ovat tulessa henkilökohtaisten tietojen keräämistä varten, sinun on ilmoitettava käyttöehdoissasi selkeästi, keräätkö tietoja tai miten tietosuojaus tapahtuu sivustollasi. Sivustosi tulisi olla turvallinen rakentaaksesi luottamusta asiakkaillesi.

On tärkeää, että sinulla on ehdot valvoakseen, jos ongelmia syntyy. Suurin osa näistä katetaan käyttöehdoissasi. Varmistamalla, että sivustosi on suojattu ja että asiakkaasi hyväksyvät tai hylkäävät myyntiehdot aktiivisesti, voit sijoittaa itsesi turvallisempaan asemaan liiketoiminnan harjoittamiseen verkossa.

Verkkotoimitusongelmat

Useimmat online-tapahtumat tänään tapahtuvat sekunnissa. Valinnasta toimitukseen ihmiset voivat ladata musiikkia, elokuvia, pelejä ja sovelluksia napin painalluksella. Digitaalista sisältöä muutetaan, levitetään ja kopioidaan jatkuvasti suurissa määrin kaikkialla Internetissä. Sisältö on usein alttiina piratismille ja luvattomalle käytölle tiettyjen Internet-käyttäjien takia.

Sinulla tulisi olla selkeästi määritellyt tekijänoikeudet, tavaramerkit ja patentit digitaalisen sisällön suojaamiseksi. Sinun tulisi selvästi ilmoittaa, kuinka digitaalista sisältöäsi voidaan käyttää tai olla käyttämättä, sekä rangaistus siitä. Sinun tulee myös lukea sisältölakeja ja lisensointeja varmistaaksesi, että olet suojattu maissa, joissa myyt sisältöä, koska mahdollisesti on ristiriitoja.

Piratismin torjunnassa ei ole ollut paljon menestystä. On olemassa tapoja vesileimoida ja muuttaa verkkosisältöä, jotta se voidaan yhdistää yhteen tiliin, mutta ne vaativat intuitiivista suunnittelua ja toteutusta. Sinun tulisi aina ottaa huomioon mahdolliset riskit ja palkkiot kaikesta digitaalisesta sisällöstä, jonka julkaiset verkossa. Joissain tapauksissa voit päättää toimittaa sisällön offline-tilassa.

Voit aina kysyä lakimieheltä tekijänoikeuksiasi ja lisenssikysymyksiäsi. Sinun on varmistettava, että digitaalinen sisältösi on suojattu ja laillisia oikeuksia voidaan käyttää, jos tekijänoikeusristiriidassa esiintyy koskaan.

B2B tai B2C

B2B on yritysasiakkaiden myynti, kun taas B2C on yritysasiakkaiden myynti. B2B-sivustolla on erilaisia ​​huolenaiheita kuin B2C: llä. Esimerkiksi B2B on keskittynyt enemmän toimitusketjun hallintaan. Jälleenmyyjät ja jakelijat voivat tehdä kauppaa suoraan verkossa tilausten, maksujen ja laskujen sähköisen siirron kautta. B2C-sivustoja ovat esimerkiksi Amazon tai eBay, jotka keskittyvät tarjoamaan asiakkaalle tuotetta. Jokaisella sivustotyypillä on erilaisia ​​juridisia huolenaiheita.

Lisäksi eri toimialoilla on erilliset huolenaiheet. Jos myyt esimerkiksi autonosia, haluat todennäköisesti sisällyttää ehdot perusmaksuille, jotka on palautettava alennuksen saamiseksi. Sinun tulisi aina ottaa huomioon, minkä tyyppistä yritystä olet ja kenelle myyt, luomalla ehtoja. Neuvottelemalla tietotekniikan ammattilaisen kanssa tai etsimällä vastaavia verkkokauppiaita, saat lisätietoja siitä, kuinka sinun tulisi kehittää käyttöehtojasi.

Tämän päivän kiireellisimmät lailliset taistelut sähköinen kaupankäynti mukaan lukien turvallisuus, kansainvälinen myynti ja toimitus. Väistämättä asiakkaan on luotettava siihen, mitä myyt heille, ja heidän on uskottava, että myyt hyvää tuotetta tai palvelua yrittämättä varastaa heidän tietojaan. Asiakkaat välttävät tekemisiä verkkoyritysten kanssa, joilla on huono maine viallisista tuotteista, väärinkäytetyt palautuskäytännöt ja huonot lähetysmenettelyt.

Turvakustannukset ovat myös nousussa. Kirjoittamalla yksityiskohtaiset ehdot ja myyntiehdot, voit välttää useimmat juridiset ongelmat, mutta sinun on myös varmistettava, että noudatat paikallisia, osavaltion ja liittovaltion lakeja. Asentamalla sivustosi selkeästi ilmaistuilla tekijänoikeus- ja lisenssitiedoilla voit myös estää joitain varkauksia, vaikka suurin osa nykyisestä digitaalisesta sisällöstä kopioidaan jollain tavalla.

Luonut ja julkaissut Christopher Pontine ja Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map