8 caracteristici grozave pentru site-ul dvs. de comerț electronic

Conținutul meu este susținut de cititori de oameni minunați ca tine. Ceea ce înseamnă că aș putea câștiga un comision. Aflați mai multe aici!


Cheia roșie cu coșul de cumpărături
Au un site securizat

Lumea comerțului electronic se întinde în toate direcțiile, dar de unde știți dacă vă orientați în cea corectă?

Pe măsură ce azi mii de companii încep online, multe dintre ele se încadrează în unele capcane și nu își aduc exact magazinele online și fac publicitate pe piciorul drept..

Există tot felul de caracteristici inovatoare pe site-ul dvs. de e-commerce care vă vor îmbunătăți pentru dvs. și vizitatorii dvs..

Acestea sunt câteva dintre opțiunile mai populare pentru site-urile de afaceri online de astăzi.

1. Proiectați un site securizat

Este esențial și în primul rând să vă asigurați că site-ul dvs. este sigur de vizitat. Toate tipurile de date pot fi partajate online, dar doriți să vă asigurați că numai persoanele permise pot accesa aceste date.

În plus, trebuie să vă asigurați că aveți certificate de securitate și căruțe de cumpărături securizate pentru a vă proteja vizitatorii.

Mulți proprietari de afaceri pur și simplu nu cred că vor fi hacked sau cred că vor putea adăuga securitate mai târziu.

Cu toate acestea, este mai bine să încorporați securitatea de la bun început cu o dezvoltare solidă.

Site-urile de comerț electronic astăzi instalează scanări și controale corecte de conformitate PCI pentru a se asigura că nu se întâmplă hacks-urile.

2. Răspundeți la Totul mobil

Comerțul electronic mobil a preluat. Pe măsură ce navigarea pe tablete și telefoane inteligente crește în popularitate, întreprinderile trebuie să se pregătească pentru o reacție dacă site-urile lor nu sunt compatibile cu navigarea și atingerea mobilă.

Dacă Vinerea Neagră a anului trecut a fost o indicație, tendința de cumpărături pentru telefonie mobilă este cu siguranță din ce în ce mai mare cu fiecare an nou.

Puteți construi o experiență mobilă mai bună de la bun început, fără a fi necesar să configurați un site separat pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

3. Oferiți chat live flexibil

Chat-ul în direct este o modalitate excelentă pentru vizitatori de a contacta asistența, de a pune întrebări, de a solicita mai multe informații sau chiar de a întreba despre oferte și produse speciale.

Azi mulți nu doresc să petreacă timp în așteptare cu un agent de servicii pentru clienți de la telefon.

Vor să obțină răspunsuri imediat. Chatul live poate oferi această soluție pentru site-ul dvs..

4. Creați și gestionați conținut

Site-urile cu conținut trending și relevant vor fi mai populare decât un site care nu este niciodată actualizat.

Cu o secțiune de întrebări frecvente, blog și articole, oferiți o varietate de informații autoritare, link-uri și oportunități de publicitate.

În plus, dacă clienții au întrebări despre produse sau doresc să se simtă în siguranță în achizițiile lor, vor căuta o pagină de întrebări frecvente care să explice transportul, retururile, politicile companiei, speciale și alte probleme.

5. Obțineți experiența clientului final

Există tot felul de site-uri de e-commerce șablon, dar un site personalizat de e-commerce va câștiga de fiecare dată.

Puteți crea ceva care este cu adevărat în legătură cu marca dvs. și care oferă mai multe informații decât un magazin online de fabrica de șabloane. Puteți face lucruri precum ofera cadouri personalizate și multe altele.

6. Împărtășește-l, totul

Social media merge mână în mână cu comerțul electronic. Oamenii împărtășesc totul online și vor să împărtășească lucrurile minunate pe care le găsesc la magazinele online.

Când includeți butoane de partajare a rețelelor de socializare lângă produsele dvs., garantați că oamenii vor afișa produse pe Facebook, Twitter și Pinterest.

7. Fii multilingvă

Internetul este atât de vast încât site-urile de comerț electronic trebuie să ofere cu adevărat opțiuni multilingve pentru a ajunge la acei consumatori care s-ar putea bucura cu adevărat de produsul dvs., dar par să nu își dea seama de niciunul dintre detalii, deoarece oferiți doar limba engleză.

Ar trebui să vă uitați mai întâi la datele dvs. de analiză pentru a vedea demografiile și preferințele de limbă pentru vizitatorii dvs. Dacă multilingva pare o alegere bună, poate este timpul să faci o schimbare.

8. Recomandă produse de către vizitator

Când aveți recomandări personale despre produse, oferiți o modalitate mai bună de a crește conversiile pe site-ul dvs. și de a oferi un coș de cumpărături personalizat, care facilitează clienții să găsească ceea ce doresc.

Doar o notă rapidă:

Dacă doriți să consultați unele dintre listele pentru constructorii de site-uri de comerț electronic faceți clic aici sau aici și asta ar trebui să facă acest lucru.

Site-urile de e-commerce de succes depind de timpul și energia pe care le puneți în tehnologie. Când încorporați securitate, partajare, navigare mobilă, tehnologie nouă și cumpărături personalizate, vizitatorii dvs. se vor bucura probabil mai mult de magazinul dvs. și vor invita și alții să facă acest lucru.

Aveți funcții pe site-ul dvs. de e-commerce sau funcții pe care le-ați dori?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map