Cum să pornești un blog

Noțiuni de găzduire web

Gazduirea este un alt element crucial al modului de a începe un blog, dar, din fericire, acesta este o sarcină ușoară și simplă.


Gazduirea web este locul unde locuiește blogul tău. Există trei tipuri de găzduire web și vă puteți extinde pe măsură ce mergeți:

alegerea numelui de domeniu perfect

Gazduire gratuita.

Gazduire partajată (recomandat).

Gazduire VPS.

Gazduire server dedicata.

Dacă plănuiești să devii o autoritate în nișa ta, găzduirea gratuită nu este o opțiune. În timp ce gazdele gratuite vă vor pune conținutul la dispoziția publicului, gazdele web gratuite vor difuza anunțuri inestetice pe blogul dvs. Mai mult, nu vor împărtăși veniturile dvs. publicitare cu dvs. Găzduirea gratuită este ușor de identificat chiar și de către utilizatorii de internet ocazionali, iar acești utilizatori îți vor judeca munca în funcție de apariții.

Din fericire, următorul nivel nu este deloc scump. Dacă faceți cumpărături, puteți obține găzduire partajată pentru mai puțin de 10 dolari pe lună sau chiar mai puțin. Cu un cont de găzduire partajat, site-ul dvs. există pe un server cu alte câteva, dar fișierele dvs. rămân separate. Mai mult, compania dvs. de găzduire nu va forța reclame asupra vizitatorilor dvs. Majoritatea furnizorilor oferă spațiu nelimitat pe disc (stocare), transfer de fișiere (lățime de bandă), conturi de e-mail și baze de date.

Gazduirea partajată este de unde încep majoritatea bloggerilor datorită costului redus și a comodității. Majoritatea furnizorilor de găzduire partajată oferă un suport excelent non-stop, un nume de domeniu gratuit și o modalitate ușoară de accesare a backend-ului și bazelor de date ale blogului. În plus (și vom ajunge la acest lucru în continuare), majoritatea furnizorilor oferă o instalare a WordPress cu un clic-de-buton. Vă recomandăm Bluehost.com. (cum să vă înscrieți cu Bluehost, un ghid pas cu pas)

Bluehost

Un server privat virtual sau Gazduire VPS, este un pas înainte de găzduirea partajată prin aceea că fiecare site este separat complet de celelalte. Vă puteți gândi la propriul dvs. site pe un server VPS existent în propriul său sandbox. Programele malware de pe alte site-uri nu vă pot afecta. Mai mult, serverele VPS vin cu lățime de bandă dedicată, ceea ce înseamnă că veți putea servi site-ul dvs. mai multor persoane simultan, iar paginile dvs. se vor încărca mai repede, pentru a le porni. Desigur, o gazdă VPS vă va rula mai mult decât un cont de hosting de bază partajat, dar veștile bune sunt că nu trebuie să faceți upgrade până la traficul dvs. și sperăm că profiturile dvs. – îl garantează.

Gazduire dedicata este, desigur, cel mai bun dintre cele mai bune, dar vine cu un preț scump. Cu găzduire dedicată, site-ul dvs. se află pe propriul său server. Această configurație este incredibil de sigură și rapidă. De asemenea, este extrem de scump. Dacă ajungeți la punctul că primiți mii de accesări pe zi și efectuați monetizarea eficientă a traficului, poate doriți să luați în considerare realizarea comutării.

Deocamdată – când începeți cu un blog, găzduirea web partajată va fi cea mai bună opțiune. Pe măsură ce crește, este bine să știm că există opțiuni de extindere.

Modificarea serverelor de nume (DNS)

Pentru ca blogul dvs. să funcționeze, trebuie să vă conectați gazda web la numele dvs. de domeniu schimbând servere de nume (cunoscute și sub numele de DNS). Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea serverelor de nume, dacă obțineți numele de domeniu și găzduirea web din același loc. Apoi, toate acestea sunt îngrijite pentru tine. Cu toate acestea, dacă decideți să obțineți un nume de domeniu de la godaddy.com, de exemplu, web hosting, de exemplu bluehost.com, atunci trebuie să schimbați serverele de nume, dacă nu, atunci blogul dvs. nu va funcționa. Dar nu vă faceți griji, nu este dificil de făcut.

Din cauza serverelor de nume, puteți să introduceți un nume de domeniu în browserul dvs. Web și să accesați un site în loc să introduceți adresa IP a blogului. Imaginați-vă dacă a trebuit să memorați adresa IP a fiecărui site pe care doriți să îl vizitați. Când închiriați un domeniu și configurați găzduirea – conceptul de cumpărare a unui domeniu este de fapt un nume greșit – va trebui să comutați serverul de nume asociat cu acel domeniu.

În caz contrar, gazda dvs. web nu va putea să vă servească site-ul. Din fericire, acest lucru este destul de ușor de făcut. Procesul variază de la înregistratori de domenii, dar în general face ceva de genul:

1. Conectați-vă la registratorul dvs. de domeniu (de exemplu, GoDaddy.com – tutorial video aici), Namecheap.com – tutorial video aici).

2. Selectați "Nume de domeniu."

3. Selectați numele de domeniu pe care doriți să îl editați din lista derulantă.

4. Faceți clic pe "Deblocare domeniu" sau echivalent.

5. Selectați tasta "Schimbați serverele de nume" opțiune.

6. Introduceți valorile serverului de nume în casetele furnizate. Furnizorul dvs. de găzduire vă va oferi aceste valori atunci când vă înscrieți.

7. Faceți clic pe butonul "Schimbă servere de nume" buton.

Rețineți că modificarea poate avea efect până la 24 de ore.

TL; DR:

Gazduire partajata este bine pentru majoritatea noilor bloggeri care își creează blogul. Iti recomandam Bluehost.com. Cu siguranță ar trebui să răsfoiți și să comparați diferite gazde web. O caracteristică importantă pe care ar trebui să o aibă gazda dvs. web este instalarea cu 1 clic sau automat a WordPress. Acum că știți despre ce să faceți bloguri, aveți numele dvs. de domeniu și găzduirea sortate (și configurarea serverelor de nume). Următorul pas este să instalați WordPress.

Resurse:

Bluehost.com oferă găzduire web stelară (nume de domeniu GRATUIT incluse)

Recenzii ale companiilor de gazduire web partajate – 10 USD / lună sau mai puțin

Bluehost vs. HostGator – Comparație vizuală cot la cot

Cum să schimbați nameservers-urile la GoDaddy

GreenGeeks.com este un alt furnizor de găzduire web bogat și accesibil

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map