Folosiți corect culorile de pe site-ul dvs. web?

Conținutul meu este susținut de cititori de oameni minunați ca tine. Ceea ce înseamnă că aș putea câștiga un comision. Aflați mai multe aici!


ce inseamna culorile
V-ați întrebat vreodată?

Cum afectează culorile site-ul meu web?

Dacă nu, continuați să citiți.

Site-urile web adesea privesc culoarea în scopul exclusiv de a declanșa un răspuns din partea vizitatorilor. Desigur, fiecare are culorile preferate pe care le gravitează, indiferent dacă își dau seama sau nu.

Cu toate acestea, un designer web calificat înțelege, de asemenea, cât de importantă este culoarea pentru site. Culorile pot semnifica tot felul de semnificații care îi fac pe utilizatori să graviteze către anumite produse și servicii găsite pe site-ul dvs..

Opțiunile bune de culoare necesită o planificare atentă, iar atunci când sunt realizate corect, pot influența modul în care vizitatorii interpretează ceea ce văd când văd site-ul.

Culorile înseamnă toate tipurile de lucruri pentru oameni, dar acest ghid vă oferă o perspectivă asupra modului în care sunt percepute culorile și cum să alegeți paleta de culori potrivită pentru designul dvs. web.

Puterea culorii în afaceri

Culoarea va avea întotdeauna un efect subconștient puternic asupra oamenilor. În fiecare parte a vieții noastre, vedem diferite culori. Dacă afară este tulbure, lumea este cenușie pentru noi, proaspătă și plină de somn.

Dacă este însorită afară, lumea este strălucitoare și efervescentă. Când aplicați informații despre culoare pentru afaceri, atunci doriți să vă îmbunătățiți profilul de afaceri și marketingul, utilizând culori corespunzător.

În designul site-ului, culorile înseamnă totul. Culorile au mai multe semnificații, dar este greu să evadezi ceea ce înseamnă pentru companii. Majoritatea firmelor folosesc roșu, deoarece îi inspiră pe oameni să ia măsuri. Acesta este motivul pentru care atât de multe butoane de apelare la acțiune și link-uri de pe site-uri web au culoare roșie.

Peste spectru, există, de asemenea, diferite moduri de a asocia o culoare cu alta, astfel încât acestea să complimenteze și să vă ușureze site-ul dvs. pentru ochi.

De obicei, oamenilor nu le place să vadă site-uri cu o culoare strălucitoare, cum ar fi galbenul sau verdele neon. Aceasta tinde să facă vizitatorii să sară de pe un site în loc să caute informații.

Modul în care alegeți să încorporați teoria culorilor în designul web ar trebui să fie strategic, dar să se potrivească și cu marca dvs. Dacă începeți doar cu marca dvs., alegerile de culoare încep de obicei cu industria dvs..

De exemplu, culorile specifice industriei pot fi verzi pentru ecoturism sau economii de numerar. Purpura se poate aplica și modului sau frumuseții. Când începeți să alegeți culorile mărcii dvs., este important să acordați atenție modului în care aceste culori se vor reflecta pentru industria dvs..

Deși nu doriți să alegeți aceleași culori ca concurenții, doriți să puteți să vă încadrați în industria dvs. și să evocați un răspuns din partea utilizatorilor care nu vor fi confundați dacă alegeți o culoare ciudată. De exemplu, rozul poate fi o culoare dificilă de vândut cu unelte electrice.

Culorile zidurilor

Știați că culorile unui perete se pot schimba modul în care o persoană simte temperatura? Culorile calde precum roșul și galbenul cred că o cameră este mai caldă doar datorită unei culori.

Culorile reci, precum violetul deschis și albastru îi fac adesea pe oameni să creadă că o cameră este mai rece.

De-a lungul istoriei, întreprinderile au folosit această psihologie umană pentru a economisi costurile de încălzire și răcire, oferind, de asemenea, oamenilor ideea că cafeneaua lor este cea mai caldă în timpul iernii, din cauza pereților portocalii..

Evocați un răspuns

De asemenea, culoarea evocă emoții din partea oamenilor. Oamenii din diferite culturi văd adesea culorile foarte diferit.

De exemplu, galbenul te poate face să te gândești la floarea soarelui, dar ar putea face pe altcineva să se gândească la o înmormântare, deoarece galbenul poate fi un simbol al morții. Toată lumea are și proclivități personale pentru culori.

Nu ar trebui să vă bazați opțiunile de culoare pentru a evita ceea ce nu le place oamenilor. Mai degrabă, ar trebui să faceți alegeri de culoare pe baza răspunsului emoțional pe care este probabil să îl primiți de la majoritatea vizitatorilor.

Înțelegeți media culorii

Ce înseamnă culorile

Culoarea verde a fost legată în multe studii de creativitate. În general, oamenilor le place culoarea verde și are o asociere pozitivă cu regenerarea, renașterea, natura, puritatea și așa mai departe.

Site-urile care sunt ecologice pot fi ecologice. Alții pot asocia doar culoarea verde cu inteligența genială. Cercetând ce înseamnă culorile, puteți avea o idee mai bună despre răspunsurile pe site-ul dvs. web. Iată câteva semnificații de bază ale culorilor:

Roșu: agresiune, furie, furie

Purpuriu: Feminin, poftă, pasiune

Albastru: calm, tristețe, blând

Roz: Feminin, fericit

Negru: forță, înaintare

Modul în care utilizați culoarea este la fel de important ca alegerile de culoare pe care le faceți. Toate site-urile web beneficiază de o paletă de culori predictibilă, dar și creativă. Doriți să evidențiați anumite părți ale site-ului dvs., asigurându-vă, de asemenea, că acesta are un sentiment unificat în general.

Ce culori încurajează vizitatorii să facă clic

Fie că doriți ca vizitatorii dvs. să facă clic pe un anunț, să citească o poveste sau să cumpere doar ceva, probabil că aveți diferite link-uri, butoane și verificați butoanele (consultați articolul despre „Adăugați la coș butonul” Informații: Ceva de luat în considerare ”pentru mai multe despre butonul„ Adăugați în coș ”. Care ar trebui să fie culorile acestora?

Există cinci opțiuni populare de culori utilizate în designul web care vor atrage atenția vizitatorului dvs..

Roșu: există un motiv pentru care Pinterest este roșu. De asemenea, Google folosește roșu pentru majoritatea butoanelor sale. Roșul este asociat cu furia, dar este și culoarea iubirii. Această culoare puternică și dinamică este garantată pentru a obține un răspuns din partea vizitatorilor.

Portocaliu: Amazon este renumit pentru iubirea sa de portocal. Această culoare caldă, vibrantă și energizantă nu este la fel de intensă ca roșul, dar are foarte mult spunk. Portocala este, de asemenea, considerată agresivă.

Albastru închis: tonurile de albastru se găsesc peste tot online. De asemenea, este repetitiv. Cu toate acestea, albastrul poate fi schimbat cu o paletă frumoasă. Dacă vă gândiți la Facebook, aici s-a arătat că tonurile de albastru mai închis le fac pe oameni să se simtă în siguranță. Dacă doriți ca un client să se simtă în siguranță cu privire la clic pe un link, un ton albastru este cel mai bun mod de a merge.

Verde: Groupon folosește culoarea verde, deoarece este atât sigur, cât și promovează ideea de economii de bani. Verde inspiră optimism și creativitate. Green funcționează cel mai bine cu site-uri axate pe produse eco-conștiente, reciclare sau chiar economii de bani.

Purpuriu: a funcționat pentru Yahoo. Imaginația, creativitatea, demnitatea, regalitatea, abundența și pasiunea sunt toate folosite pentru a descrie această culoare versatilă. Majoritatea site-urilor de modă, frumusețe și lenjerie folosesc un fel de violet în designul lor. Cu toate acestea, Yahoo îl folosește pentru că este luminos și vizibil într-o mulțime.  

Este considerat monocromatic colorat?

Site-urile monocromatice își au locul și la soare. Un site monocromatic încorporează utilizarea tonurilor de negru, alb și gri, cu mici ferestre de culoare în unele cazuri. Pop-urile de culoare acționează ca accente la stilul monocromatic al restului site-ului.

Oamenii au o afinitate pentru negrul îndrăzneț. Este puternic, dar misterios și modern. De asemenea, negrul evocă sentimente de eleganță și putere. Griul este o culoare destul de neutră care poate fi aproape invizibilă, dar care totuși promovează sentimentele de pace.

Albul este puterea finală de curățare atunci când trebuie să exprimați deschidere, curățenie și simplitate.

Site-urile monocromatice funcționează pentru majoritatea industriilor, mai ales dacă utilizați culorile accentului pentru a vă avantaja publicul. În plus, culorile utilizate cu modele monocromatice ar trebui să fie strălucitoare și să apară la tine. Portocaliu, roșu, galben și chiar verde neon sunt mari utilizări ale acestei idei.

Culori în design mobil

Experimentarea culorilor în mobil este un lucru bun. Evident, doriți ca site-ul dvs. să poată fi citit pe toate dispozitivele, ceea ce înseamnă că paletele simple de culori cu farduri luminoase de culoare tind să funcționeze foarte bine pentru dispozitivele mobile.

Culoarea ca accente este și o tendință populară, deoarece permite site-ului dvs. să atragă atenția în timp ce browserele mobile caută informații.

Cu toate acestea, site-urile folosesc și culori pentru a face o declarație. De exemplu, acestea pot avea o culoare de fundal care este complet roșie cu logo-uri albe și text pentru o versiune mobilă. Alte site-uri trebuie doar să creeze butoane o anumită culoare pe mobil, deoarece le face mai ușor de găsit și de făcut clic.

Tendințe de culoare

Apoi sunt site-uri care încalcă regulile. Unele site-uri au un avantaj pentru încălcarea regulilor și utilizarea unor culori noi pe care oamenii le apreciază chiar dacă nu sunt tradiționale.

O tendință de culoare este temele de culori retro. Aceste scheme de culori prezintă galben, maro și albastru cu unele farduri roșii. Cu toate acestea, ceea ce este mai remarcabil este faptul că le lipsește adevărate ferestre de culoare „luminoase”.

Nu veți vedea nicio culoare neon pe aceste site-uri web.

Modul în care folosiți culoarea pentru site-ul dvs. de afaceri poate însemna foarte mult pentru a primi vizitatori și a-i menține înapoi. Deși culorile au semnificații diferite în întreaga lume, este mai important să potriviți industria dvs. cu culorile sau chiar să folosiți o culoare ca un mod de a gândi în afara casetei atunci când trebuie.

Există câteva opțiuni de culoare care sunt mai bune și pentru accente. Aruncând o privire la unele palete de culori și uitându-vă la marca dvs., site-ul dvs. va beneficia imens de o teorie a sunetului culorilor care atrage atenția din toate motivele corecte.

Deci, care sunt gândurile dvs. în ceea ce privește culorile și site-ul dvs. web și cum pot schimba conversiile și multe altele? Acest lucru te-a făcut să te gândești un pic mai mult la analiza site-ului tău, sau la cel mai curând site-ul tău pe care vrei să îl creezi? Mi-ar plăcea să aud feedback-ul tău.

Credit de imagine

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map