Latura juridică a comerțului electronic: Ce trebuie să știți

Conținutul meu este susținut de cititori de oameni minunați ca tine. Ceea ce înseamnă că aș putea câștiga un comision. Aflați mai multe aici!


O notă rapidă: aceasta este pentru plăcerea dvs. de a citi și pentru a vă oferi CÂTEVA idee, nu sunt avocat FYI (Notă laterală: Uneori cred că sunt). Așa că citiți mai departe și obțineți o mai bună înțelegere cu privire la unele lucruri, dar consultați întotdeauna pe cineva care practică LEGEA pentru a obține fiecare piesă din puzzle.

Cutie galbenă cu spus

Cu tot ce se mișcă online în aceste zile, este ușor să analizezi beneficiile. Magazinele online pot vinde produse din orice locație și pot trimite în orice locație. Acestea pot fi accesate la nivel global de oriunde pe web. Acestea pot conduce traficul prin strategii inteligente și pot reduce publicitatea tipărită. Cu toate acestea, există și câteva probleme legale de care trebuie să aveți în vedere e-commerce.

Există diverse modalități de a livra produse pe baza cumpărăturilor de pe Web. Deoarece există astăzi tot felul de afaceri online, fiecare situație legală este specifică tranzacției sau magazinului. Acestea sunt câteva exemple în care cunoștințele legale sunt utile pentru comerțul electronic.

Livrare online de bunuri și servicii

Dacă aveți suporturi electronice pe care doriți să le distribuiți sau să le vindeți, atunci cel mai probabil utilizați un fel de suport pe Internet. Puteți descărca un pachet software achiziționat pe Amazon sau puteți cumpăra muzică de pe iTunes și locați pe iPad. În unele cazuri, puteți achiziționa un serviciu lunar pentru care plătiți. Ce se întâmplă dacă serviciul nu funcționează corect sau devine indisponibil? Ce se întâmplă dacă aveți nevoie de instrucțiuni în diferite limbi pentru clienții globali? Există câteva probleme majore de luat în considerare cu privire la orice tranzacție electronică. Acestea includ:

 • Contracte și condiții online adecvate
 • Înregistrați obligațiile de păstrare
 • Documentație originală în scopuri de impunere
 • Reglementări de import și export pentru vânzări internaționale
 • Reglementări privind controlul schimbului
 • Legile privind protecția datelor străine
 • Securitatea site-ului și protecția împotriva fraudei

Acesta este motivul pentru care site-urile de astăzi trebuie să aibă o condiție de vânzare, care să fie ușor accesibilă în pagina „Termeni și condiții” sau „Termeni de utilizare”. Condițiile dvs. de vânzare și condițiile de utilizare ar trebui să fie în concordanță între ele. De asemenea, ar trebui să includeți termeni specifici care se aplică tranzacțiilor electronice. De asemenea, trebuie să abordați politicile de rambursare și expediere în pagina „Termeni și condiții” sau să configurați o zonă separată în care se discută retururi și schimburi..

Dacă utilizați mijloace electronice de livrare, acestea ar trebui să fie, de asemenea, securizate pentru a evita alte probleme legale. Ar trebui să abordați și livrarea defectuoasă sau indisponibilitatea în termenii dvs..

Proceduri de manipulare, vânzare și livrare

Există un proces simplu de înțeles atunci când achiziționați și primiți produse din magazinele online. Procesul începe cu o alegere a produsului, care apoi trece la plasarea comenzii. În cele din urmă, există procesarea plății. Toate aceste puncte de achiziție trebuie să fie sigure și eficientizate pentru clientul dvs. După procesarea plății, începe expedierea. Există tot felul de probleme legate de transport maritim, dar, mai ales, comercianții cu amănuntul online pot uita să stabilească unde trimit către și unde nu. Dacă aveți anumite disponibilități geografice pentru produsele dvs., trebuie să plasați acești termeni în condițiile dvs. de vânzare și să indicați clar unde expediați pe site-ul dvs..

Dacă doriți să evitați luptele legale, ar trebui să specificați anumite zone geografice în care sunt acceptate achizițiile. Aceasta înseamnă că clienții din afara acestor zone nu sunt eligibili să cumpere sau să primească produse. De asemenea, este important să recunoaștem organismele guvernamentale și să evităm orice bătălii legale care vă pot interzice vânzarea în anumite zone. Nu ar trebui niciodată să procesați tranzacții din zone care nu sunt eligibile pentru a primi produse.

Pentru a stabili termenii pentru vânzarea dvs. online, ar trebui să vă uitați la termenii unei vânzări tradiționale. Termenii dvs. online ar trebui să fie, de asemenea, în concordanță cu orice ambalare a produselor dvs., cum ar fi garanția sau limitările. Politicile de returnare și rambursare trebuie, de asemenea, abordate. Ar trebui să aveți o acceptare activă a condițiilor de vânzare înainte de a finaliza achiziția. În mod obișnuit, retailerii online plasează acest lucru chiar deasupra butonului de achiziție complet, iar clienții nu au voie să cumpere până când nu plătesc o casetă în caseta care indică faptul că au citit condițiile de vânzare..

De asemenea, ar trebui să aveți în vigoare politici pentru neplată și fraudă. Este posibil să doriți să furnizați metode alternative la comanda, cum ar fi comanda telefonică. Puteți angaja un profesionist în domeniul tehnologiei informației pentru a analiza metodele de tranzacție și software-ul dvs. pentru a vă asigura că este sigur pentru afacerea și clienții dvs..

Cu multe companii în căutarea colectării datelor cu caracter personal, trebuie să indicați în mod clar termenii și condițiile dvs. dacă colectați date sau modul în care datele sunt protejate pe site-ul dvs. Site-ul dvs. ar trebui să fie sigur pentru a crea încredere pentru clienții dvs..

Este important să aveți termeni de aplicare dacă ar trebui să apară vreodată o problemă. Cele mai multe dintre acestea vor fi acoperite în termenii și condițiile dvs. Asigurându-vă că site-ul dvs. este securizat și că clienții dvs. acceptă activ sau refuză condițiile de vânzare, vă puteți plasa într-o poziție mai sigură pentru a face afaceri online.

Probleme de livrare online

Majoritatea tranzacțiilor online astăzi se petrec în câteva secunde. De la selecție la livrare, oamenii pot descărca muzică, filme, jocuri și aplicații printr-o apăsare de buton. Conținutul digital este în permanență modificat, distribuit și duplicat în cantități mari pe întregul internet. Conținutul este adesea vulnerabil la piraterie și la utilizarea neautorizată din cauza anumitor utilizatori de internet.

Ar trebui să aveți drepturi de autor, mărci comerciale și brevete definite în mod clar pentru a vă proteja conținutul digital. Ar trebui să afirmați clar modul în care conținutul dvs. digital poate fi utilizat sau nu utilizat, precum și pedeapsa pentru acest lucru. De asemenea, ar trebui să citiți legile privind conținutul și licențele pentru a vă asigura că sunteți protejat în țările în care vindeți conținut, deoarece pot exista conflicte.

Nu am avut prea multe succese în lupta împotriva pirateriei. Există modalități de a filigrana și de a schimba conținutul online pentru a putea fi conectat la un singur cont, dar necesită o proiectare și implementare intuitivă. Ar trebui să luați în considerare întotdeauna potențialul risc și recompensa cu orice conținut digital pe care îl lansați online. În unele cazuri, puteți alege să livrați conținutul offline.

Vă puteți consulta întotdeauna cu un avocat despre drepturile dvs. de autor și problemele de licență. Ar trebui să vă asigurați că conținutul dvs. digital este protejat și că drepturile legale pot fi urmărite dacă există vreodată un conflict de copyright.

B2B sau B2C

B2B este vânzare de afaceri la afaceri, în timp ce B2C este vânzări de afaceri către clienți. Un site B2B are preocupări diferite decât cele B2C. De exemplu, un B2B este mai concentrat pe gestionarea lanțului de aprovizionare. Dealerii și distribuitorii se pot ocupa direct pe Internet prin transfer electronic de comenzi, plăți și facturi. Site-urile B2C sunt cele precum Amazon sau eBay, care se concentrează pe furnizarea unui client de un produs. Fiecare tip de site are preocupări legale diferite.

În plus, diferite industrii au preocupări separate. Dacă de exemplu vindeți piese auto, probabil că doriți să includeți condiții pentru taxele de bază care trebuie returnate pentru a primi rabat. Trebuie să luați în considerare întotdeauna tipul de afacere pe care îl faceți și către care vindeți atunci când creați termenii. Consultând un profesionist în domeniul IT sau consultând comercianți online similari, puteți afla mai multe despre cum ar trebui să vă dezvoltați termenii și condițiile.

Cu cele mai presante bătălii legale de astăzi e-commerce implică securitate, vânzări internaționale și transport maritim. Inevitabil, un client trebuie să aibă încredere în ceea ce le vindeți și trebuie să creadă că vindeți un produs sau serviciu bun fără a încerca să le fure informațiile. Clienții vor evita să se ocupe de afaceri online care au o reputație proastă pentru produsele defecte, politicile de restituire abuzate și procedurile de transport maritim.

Există, de asemenea, creșterea costurilor de securitate. Prin scrierea unor termeni și condiții și condiții de vânzare detaliate, puteți evita cele mai multe probleme legale, dar ar trebui să vă asigurați, de asemenea, că respectați legile locale, de stat și federale. Prin configurarea site-ului dvs. cu informații privind drepturile de autor și licențe clar menționate, puteți, de asemenea, să preveniți unele cazuri de furt, deși majoritatea conținutului digital de astăzi este duplicat într-o anumită formă sau alta.

Creat și publicat de Christopher Pontine și Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map