Latura juridică a unui site de fotografie

Conținutul meu este susținut de cititori de oameni minunați ca tine. Ceea ce înseamnă că aș putea câștiga un comision. Aflați mai multe aici!


Latura juridică a unui site web de fotografieDupă ce decideți să deschideți o afacere de fotografie online, vă confruntați cu anumite sarcini dificile, cum ar fi configurarea protecției drepturilor de autor și construirea unui magazin simplificat în care fanii pot achiziționa imprimeuri.

Cu toate acestea, rularea unui site web de fotografie legitimă înseamnă că trebuie să luați în considerare și formarea și impozitele.

Prin crearea afacerii dvs. de fotografie pentru succes, veți fi mai potrivit pentru a continua acel succes și pentru a vă construi site-ul legal.

Pentru fotografi abia la început

Dacă ați decis să vă deschideți afacerea, trebuie să eliminați toate lucrurile legale. Ar trebui să vă uitați la structurile de afaceri, impozite și licențe.

S-ar putea să fie necesar să contactați agenția locală de afaceri mici pentru a vă informa despre licențele pentru fotografi și pentru noua afacere.

Ele pot oferi întreprinderilor mici și start-up-urilor o multitudine de informații.

Alegeți o structură de afaceri

Mai multe structuri de afaceri sunt disponibile acolo, dar există unele mai potrivite pentru fotografi.

Tipurile de structuri de afaceri includ proprietarul unic, compania cu răspundere limitată și corporația.

Tipul de structură pe care îl alegeți va depinde de tipul de afacere, de costurile investițiilor, de alegerea răspunderii și de impozite.

Singurul proprietar: Acestea sunt cele mai populare pentru fotografi, deoarece sunt utilizate în general pentru proprietarii de întreprinderi mici, care nu au foarte mult capital de investiții cu care să lucreze.

Puteți crea o proprietate unică prin depunerea unui certificat „a face afaceri ca” la județul sau statul dumneavoastră.

Deși acest tip are cel mai mic cost de investiție, nu primiți nicio protecție pentru răspundere.

Activele personale nu sunt în afara limitelor și nici nu sunt ținute separat de activele comerciale.

Dacă alegeți proprietatea exclusivă, veți depune o Schedule „C” pentru impozite împreună cu declarațiile dvs. personale.

Societate cu raspundere limitata (LLC) – Aceasta este o altă structură populară pentru start-up-uri foto.

Această structură asigură protecția proprietarului, întrucât bunurile comerciale și cele personale nu sunt luate în considerare împreună.

SRL-urile au un cost de investiții monetare mai mare datorită articolelor de organizare, acesta este cel mai avantajos pentru întreprinderile de fotografie online, din cauza restricțiilor de răspundere și a limitărilor fiscale.

Toate veniturile SRL sunt impozitate o singură dată, deoarece pierderile, creditele, veniturile și deducțiile pot „trece” către proprietarul companiei. SRL-urile sunt administrate de membri și de venituri, deduceri, credite și pierderi, astfel încât sunt împărțite la documentația potrivită.

corporație: Acestea sunt mai populare pentru întreprinderile mici mai înființate, cu mai mult capital de investiții.

Ai nevoie de mai multe fonduri pentru început pentru a fi o companie de succes. Există, de asemenea, două tipuri de corporații: C și S.

Corporațiile C sunt supuse dublei impozitări, dar acest lucru poate fi evitat dacă proprietarii companiei primesc doar un salariu standard și rezonabil.

Societatea este cea mai populară dintre cei doi pentru fotografi, deoarece profiturile structurii nu trebuie să fie distribuite uniform, dar corporațiile sunt supuse unor taxe corporative.

De asemenea, statele au legi diferite pentru structurile de afaceri. Majoritatea ghidurilor de afaceri sugerează că Wisconsin are cele mai bune legi cu privire la SRL-uri.

Cum să alegeți structura de afaceri potrivită pentru site-uri foto?

Trebuie să decideți ce este cel mai important pentru dvs. atunci când aveți în vedere succesul site-ului dvs. de fotografie. Acestea sunt doar câteva dintre factori:

* Reînnoirile
* Obiective pe termen lung
* Investiție monetară
* Protecția dorită a activelor

Dacă nu aveți mulți bani pentru costurile de pornire, cea mai bună opțiune ar fi proprietatea exclusivă, dar dacă doriți și să vă protejați activele, va trebui să depuneți ca SRL.

Există, de asemenea, beneficii pe termen lung de a deveni un SRL. Fotografilor independenți este dificil să înceapă corporații singure.

Emiterea impozitelor pentru fotografi

Există diferite tipuri de taxe pe care va trebui să le plătiți în funcție de locul în care operați site-ul dvs., deoarece legile fiscale diferă de la un stat la altul în ceea ce privește bunurile digitale.

Există impozite federale pe venit, impozite pe venit și impozite pe stat. Există, de asemenea, unele impozite diverse care depind de formarea afacerii dvs. și sunt, de asemenea, diferite în funcție de jurisdicție.

Impozite federale pe venit

Ar trebui să considerați că impozitul federal pe venit depinde de venitul dvs. din activitatea de fotografie.

Nu există o taxă pe vânzările federale. Trebuie să depuneți o cerere anual și trebuie să economisiți întotdeauna o parte din profiturile dvs. pentru a vă plăti impozitele, deoarece factura dvs. va fi acumulată din IRS.

Trebuie să vă faceți propria reținere în calitate de proprietar al afacerii. De asemenea, este posibil să vă puteți plăti impozitele pe tot parcursul anului pentru a evita surprizele.

Aceasta depinde de tipul de afacere și de stat, așa că va trebui să contactați IRS dacă doriți să utilizați această opțiune.

Impozitul pe venit de stat

În plus, unele state au, de asemenea, un impozit pe venit din stat, care este la fel ca impozitul pe venit federal. Va trebui să depuneți impozitul pe venit de stat separat.

Impozitul de vânzare de stat

Majoritatea întreprinderilor care vând produse trebuie să încaseze impozite pentru statul dvs. Cu toate acestea, unele state nu solicită vânzătorilor de bunuri digitale să perceapă taxe.

Ar trebui să aplicați întotdeauna o taxă de vânzare de stat peste prețul bunurilor dvs. digitale. De asemenea, trebuie să obțineți un permis de vânzare, care sunt gratuite.

De asemenea, trebuie să depuneți o declarație de impozit pe vânzări împreună cu celelalte creanțe fiscale. Vânzările și impozitele locale se bazează pe locul în care ați înregistrat afacerea.

De asemenea, vi se poate cere să plătiți taxe de vânzare dacă lucrați ca fotograf în alte domenii. Majoritatea fotografilor care vând tablouri și pânze trebuie să perceapă o taxă de vânzare.

Dacă o persoană cumpără o descărcare, cum ar fi un tapet digital, atunci este posibil să nu fiți nevoit să percepeți impozitul pe vânzări.

Va trebui să vă adresați agenției fiscale locale pentru a stabili dacă impozitul pe vânzări se aplică bunurilor digitale.

Formulare de afaceri pentru Fotografi

Va trebui să aveți aceste formulare în fișier.

Contract de portret

Clienții și fotografii trebuie să încheie un acord numit contract de portret.

Acest lucru prezintă anumite elemente precum plata, politica de anulare, data sesiunii și altele. Dacă nu aveți această formă, așteptările și politicile relației pot fi contestate.

Dacă nu utilizați acest formular, vă puneți în pericol să fiți trimiși în judecată dacă ceva ar trebui să nu funcționeze cu o ședință foto sau un portret pentru un client.

Model de lansare

Subiectul unei fotografii trebuie, de asemenea, să semneze un comunicat. Părintele sau tutorele minorului trebuie să semneze și această comunicare.

Comunicatul oferă fotografului permisiunea de a afișa fotografia și de a o folosi pentru expoziții sau utilizări personale.

Comunicat de imprimare

De asemenea, fotografii trebuie să anunțe clienții că au drepturi atunci când descarcă fișiere digitale de pe site-ul dvs..

Ar trebui să aveți restricții detaliate cu privire la ce se poate face și nu se poate face cu o descărcare digitală.

Ce privilegii vă permiteți pentru fotografiile dvs. stoc? Clienții doresc adesea utilizarea nelimitată, dar pot apela acest drept de proprietate asupra drepturilor de autor.

Trebuie să specificați că nu dețin drepturile de autor, dar pot cumpăra o licență pentru a utiliza fotografiile conform specificațiilor dvs..

Ar trebui să înțelegeți, de asemenea, diferența dintre tipărire și versiunea de copyright.

Contractul de contract independent

Dacă intenționați să vă asociați cu alții din lumea fotografiei sau din lumea designului web, veți încheia probabil un contract de contractant independent.

Aceasta precizează ce bunuri sau servicii trebuie furnizate la ce salariu și include adesea un termen limită sau informații sensibile la timp.

De asemenea, acordul trebuie să precizeze că nu sunt incluse beneficiile și că contractanții trebuie să depună propriile taxe. Puteți specifica alte așteptări și politici cu privire la acord.

Notificare privind drepturile de autor

Trebuie să aveți protecție de copyright dacă intenționați să rulați un site de fotografie cu succes. Majoritatea clienților nu înțeleg sau nu acordă atenție drepturilor de autor, dar acesta este cu atât mai mult motivul pentru tine.

Dacă cumpără fișiere online, pot dori doar să le folosească pentru tipărire. Ar trebui să specificați pentru ce fotografii pot fi utilizate și pentru cât de des pot fi utilizate ca parte a licenței de copyright.

De asemenea, trebuie să menționați că legile privind dreptul de autor sunt în vigoare ori de câte ori clienții cumpără artă sau fotografii de pe site-ul dvs..

Vorbeste cu un avocat

Dacă sunteți confuz cu privire la aspectele legale legate de începerea site-ului dvs. de fotografie, este posibil să doriți să vă consultați cu un avocat cu privire la formarea corectă a afacerii și să obțineți formularele dvs. pentru a vă proteja munca.

Este posibil să aveți nevoie de drepturi de autor speciale pentru site-ul dvs.. De asemenea, puteți analiza site-uri de fotografie populare pentru a înțelege cum să vă configurați drepturile de autor și acordurile de protecție legală.

Este important să obțineți toată această configurație înainte de a începe să vindeți orice lucrare online.

Pornirea unui site web de fotografie este un pas incredibil înainte pentru fotografi.

Intri pe piața afacerilor și deschizi vizibilitate pentru munca ta din toată lumea.

Trebuie să luați măsurile de precauție corespunzătoare și să vă gândiți întotdeauna cu drepturi de autor atunci când aveți de-a face cu clienții.

După ce te-ai protejat, vei avea o afacere de fotografie online mai legitimă care îți poate progresa și cariera.

Credit de imagine: propria mea lucrare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map