WordPress.org Și WordPress.com: Care este diferența?

Conținutul meu este susținut de cititori de oameni minunați ca tine. Ceea ce înseamnă că aș putea câștiga un comision. Aflați mai multe aici!


Logo WordPress Cake

Deoarece WordPress devine unul dintre cele mai populare moduri de a construi site-uri web, mulți oameni se întreabă dacă au nevoie de WordPress.org sau WordPress.com. Ambele pot fi rezumate pur și simplu ca o platformă pentru a construi un site web, însă WordPress.org este versiunea gratuită, în timp ce WordPress.com oferă un blog gratuit cu suplimente la un cost scump.

Acest ghid parcurge toate diferitele aspecte ale fiecăruia și ce avantaje sau dezavantaje găsesc oamenii cu ambele servicii.

WordPress.org
Prezentare generală

Dacă doriți un blog WordPress gratuit, veți utiliza probabil WordPress.org. Acesta oferă mii de plugin-uri și puteți cumpăra și plugin-uri premium. Dacă îți place să personalizezi și să faci lucrurile singur, WordPress.org oferă o resursă valoroasă. Cu ajutorul formularelor și tutorialelor de asistență, este ușor să modificați designul site-ului dvs. și să creați mai multe funcționalități decât ceea ce oferă tema tradițională WordPress.

WordPress.org vă permite să instalați motorul WordPress, să vă ghidați prin postarea și configurarea diferitelor categorii. Există o mulțime de documentații de asistență care vă ajută să creați un site cu instrumentele gratuite WordPress.org. Puteți chiar să vă folosiți propriul domeniu și să modificați PHP-ul de bază. Dacă doriți să adăugați jQuery, să schimbați tema și să instalați pluginuri, toate acestea sunt disponibile.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o gazdă web, nu veți găsi găzduire gratuită cu propriul dvs. domeniu prin WordPress.org. Puteți configura găzduirea pe cont propriu printr-o altă companie și puteți utiliza un nume de domeniu în timp ce instalați WordPress, dar există și opțiuni de găzduire cu WordPress, de unde vine WordPress.com.

Beneficiile utilizării WordPress.org

În afară de a fi liber de instalat și personalizat, există o mulțime de alte avantaje pentru a lucra cu WordPress.org, inclusiv:

Control deplin asupra codului și gestionării conținutului
Instalați orice plugin, temă sau alt cod pe care îl doriți
Personalizați conținutul inimii voastre
Aflați cum să programați cu PHP

Ca întotdeauna există un dezavantaj al lucrării cu partea gratuită a WordPress, aceste dezavantaje includ:

    Mai multe riscuri pentru securitate
Potențial de a instala teme, pluginuri și cod hack
Nu există asistență personalizată pentru clienți dacă lucrurile merg prost
Costurile pot crește atunci când este nevoie de mai multă lățime de bandă dacă utilizați o gazdă privată
Site-ul este mai lent când este gratuit

După cum puteți vedea, există câteva avantaje deosebite pentru utilizarea WordPress.org pentru a crea un site web complet dacă alegeți găzduirea prin alt furnizor. Cu toate acestea, există câteva avantaje deosebite pentru a alege WordPress.com ca furnizor de hosting, chiar dacă este doar pentru versiunea gratuită a blogului.

Prezentare generală WordPress.com

Dacă vă place ideea unui blog gratuit simplu, cum ar fi Tumblr sau Blogger, WordPress.com are și o versiune gratuită care este găzduită prin site-ul lor. Cu toate acestea, domeniul dvs. va fi „blog.wordpress.com” dacă nu cumpărați un domeniu. Acesta este un mod ușor de a obține un blog în funcțiune dacă sunteți complet nou la blogging, dar este posibil să nu ofere cele mai multe beneficii, spre deosebire de găzduirea plătită și propriul nume de domeniu.

WordPress.com oferă, de asemenea, protecție împotriva spamului, copii de rezervă automate, actualizări automate, securitate dovedită și pluginuri și servicii pe care nu le veți găsi în altă parte. Cu toate acestea, personalizarea este mai limitată pe WordPress.com. De exemplu, nu puteți încărca și instala propria temă așa cum o puteți face cu WordPress.org.

Există și aspectul publicității. Dacă nu îți place să vezi anunțuri ale unei terțe părți pe site-ul tău, le poți elimina doar pentru 30 USD pe an. Puteți plăti pentru un pachet de design personalizat care vă permite să controlați ceva asupra designului unei teme, cum ar fi modificarea fontului sau modificarea unui cod CSS, dar costă și 30 de dolari pe an.

Cu WordPress.com, totul este la carte. Aceasta înseamnă că puteți cumpăra spațiu de stocare suplimentar sau chiar să vă găzduiți propriile videoclipuri, dar cu costuri suplimentare. Există, de asemenea, teme premium pe care le puteți cumpăra, care pot varia până la 100 USD. Cu toate acestea, dacă vreți să decideți că doriți să cumpărați hosting, nu veți putea folosi tema.

Beneficiile WordPress.com

Există câteva aspecte pozitive pentru utilizarea WordPress.com dacă doriți să creați rapid un blog pentru a începe să scrieți. Iată câteva dintre avantajele:

    Fără taxe pentru trafic crescut
Nu există niciun risc pentru securitate
Nu trebuie să gestionați un server sau să încurcați cu FTP
Concentrare completă asupra conținutului dvs.
Rapid, ușor și gratuit de configurat

Există, de asemenea, unele dezavantaje pentru a merge cu această opțiune. Pentru unul singur, nu obțineți la fel de multă libertate cu WordPress.org. Unele alte contra includ:

    Alegere limitată de pluginuri, teme și setări gratuite
Nu veți câștiga bani prin publicitate WordPress pe blogul dvs.
Domeniul personalizat este de 25 USD pe an
Stocarea suplimentară, personalizarea și găzduirea video sunt costisitoare

Dacă nu doriți să găsiți o gazdă și doriți doar să vă configurați cu un blog, WordPress.com poate fi alegerea potrivită pentru dvs. Este rapid să vă înscrieți la WordPress.com și să începeți să postați. De asemenea, primiți multă asistență de la WordPress și puteți chiar rezolva probleme cu cineva dacă ceva nu merge bine. Cu toate acestea, este posibil să nu fie ideal dacă doriți să vă monetizați site-ul sau să faceți ceva mai mult decât un blog.

Care dintre ele să alegeți: WordPress.Org sau WordPress.com?

Decizia corespunde cu adevărat nevoilor dvs. și planurilor viitoare pentru site-ul dvs. Acestea sunt câteva moduri diferite de a privi fiecare.

Vrei mult control?

Atunci ar trebui să mergeți cu WordPress.org. Nu veți primi la fel de multe pluginuri, teme și opțiuni de personalizare dacă alegeți WordPress.com. Platforma deschisă a WordPress.org vă permite să personalizați codul, să încărcați propriile teme și să adăugați orice tip de pluginuri pe care doriți.

Ai bani pentru găzduire?

Dacă puteți plăti pentru propriul dvs. domeniu și hosting, atunci ar trebui să mergeți și cu WordPress.org. Deși WordPress.com este esențial gratuit, va trebui să plătiți mai mult pentru a vă extinde în viitor. Dacă doriți să oferiți blogului dvs. libertate adevărată, puteți achiziționa propriul dvs. domeniu și hosting, ceea ce vă permite să instalați WordPress prin WordPress.org și să începeți să vă personalizați site-ul. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a-ți scoate site-ul acolo fără să ai un domeniu care să arate ieftin, cum ar fi „blog.wordpress.com”. Cu mai mult control creativ și propria gazdă, puteți extinde atunci când trebuie, în viitor, și să continuați să controlați.

Cu toate acestea, dacă nu ai bani pentru găzduire, poți începe cu versiunea gratuită a WordPress.com și să vezi unde te duce blogul. Dacă doriți doar un loc unde să scrieți, să împărtășiți imagini și videoclipuri, poate fi mai ușor să mergeți și cu versiunea gratuită. În timp ce site-ul dvs. poate părea tăietor de cookie-uri cu o temă gratuită, este posibil să nu doriți să personalizați sau să nu știți cum să schimbați CSS. Dacă tocmai începeți, WordPress.com este o modalitate excelentă de a vă obișnui cu blogging-ul online fără costuri deloc.

Cât de mult efort poți depune??

Site-urile WordPress.com necesită puțin sau fără efort. WordPress se va ocupa de toată securitatea și actualizările dvs., astfel încât să fiți permanent actualizați cu cele mai recente pluginuri și fișiere WP. Nu va trebui să știți cum să faceți upgrade la propriu sau să vă gestionați propria securitate într-un blocaj dacă o exploatare nouă prezintă brusc un risc pentru site-ul dvs..

Dacă doriți să depuneți efortul de a înțelege și învăța WordPress, veți putea face upgrade-uri destul de ușor. Cu toate acestea, va trebui să înțelegeți riscurile instalării de pluginuri, coduri și teme care sunt răuvoitoare și care prezintă probleme pentru dvs. și vizitatorii dvs..

Dacă nu doriți să lucrați cu un alt furnizor de hosting sau nu doriți să personalizați CSS și să vă instalați temele proprii, WordPress.com este și cea mai bună alegere. Nu va trebui să știți să vă creați sau să modificați temele, dar pierdeți o mulțime de personalizări. Acest lucru înseamnă că blogul dvs. va avea un aspect de mai multe tăieturi de cookie-uri și nu va ieși în evidență. Este încă o opțiune bună dacă tot ce ai nevoie este o platformă pentru scrierea și imaginile tale.

Ai planuri mari pentru viitor?

Dacă doriți să vedeți cum site-ul dvs. crește sau intenționați să vă monetizați site-ul, trebuie să mergeți cu WordPress.org și să vă folosiți hostingul. Cu toate acestea, WordPress.com vă oferă toată lățimea de bandă gratuită de care aveți nevoie dacă ajungeți brusc la prima pagină a Reddit cu un meme pentru pisici. Cu toate acestea, cât timp va dura această faimă depinde exclusiv de conținutul dvs. și nu de capacitatea de utilizare a blogului dvs., deoarece nu veți putea personaliza.

Nu va trebui să acoperiți costurile de consum, deoarece gazdele tind să încarce atunci când depășiți lățimea de bandă în aceste ocazii. Este posibil ca site-ul dvs. web să se plieze cu atât de multe persoane care încearcă să se conecteze dacă alegeți propriul dvs. hosting cu WordPress.org și nu aveți suficientă lățime de bandă pentru a susține.

Un mod simplu de a alege

Dacă doriți doar să scrieți, nu doriți să vă deranjați cu CSS și nu vă interesează publicitatea pe blogul dvs., ar trebui să mergeți cu WordPress.com. Acesta vă va oferi o platformă simplă pentru a scoate mii de cuvinte și puteți partaja în continuare imagini și videoclipuri.

Cu toate acestea, dacă doriți să creați un site web profitabil pe care îl puteți personaliza și extinde în viitor, ar trebui să accesați WordPress.org. De asemenea, veți afla mai multe despre dezvoltarea web, pluginuri și teme, care vă pot ajuta să creați alte site-uri în viitor.

Notă rapidă: amintiți-vă că multe companii precum Bluehost pot avea modalități simple pentru dvs., care vă vor instala cu ușurință scriptul WordPress. Consultați 10 producători de site-uri Powerhouse And More și uitați-vă printre opțiuni și dați clic pe link și vedeți dacă se întâmplă.  

Publicat și creat de Christopher Pontine și Cynthia Adams
Credit imagine: ahockley

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map