De juridische kant van e-commerce: wat u moet weten

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Een korte opmerking: dit is voor uw leesplezier en om u een ENKEL idee te geven, ik ben geen advocaat ter info (kanttekening: soms denk ik van wel). Dus lees verder en krijg een beter begrip van sommige dingen, maar raadpleeg altijd iemand die LAW oefent om elk stukje van de puzzel te krijgen.

Gele doos met gezegde

Nu alles tegenwoordig online gaat, is het gemakkelijk om naar de voordelen te kijken. Online winkels kunnen producten vanaf elke locatie verkopen en naar elke locatie verzenden. Ze zijn overal ter wereld overal toegankelijk. Ze kunnen het verkeer stimuleren door middel van intelligente strategieën en besparen op printreclame. Er zijn echter ook enkele juridische kwesties waarmee rekening moet worden gehouden e-commerce.

Er zijn verschillende manieren om producten te leveren op basis van webaankopen. Aangezien er tegenwoordig allerlei bedrijven online zijn, is elke juridische situatie specifiek voor de transactie of winkel. Dit zijn enkele voorbeelden waarbij juridische kennis van pas komt bij e-commerce.

Online levering van goederen en diensten

Als je elektronische media hebt die je wilt delen of verkopen, dan gebruik je hoogstwaarschijnlijk een soort medium via internet. U kunt een softwarepakket downloaden dat u op Amazon heeft gekocht, of u kunt muziek van iTunes kopen en op uw iPad plaatsen. In sommige gevallen kunt u een maandelijkse service aanschaffen waarvoor u betaalt. Wat gebeurt er als de service niet correct werkt of niet meer beschikbaar is? Wat gebeurt er als je instructies in verschillende talen nodig hebt voor wereldwijde klanten? Er zijn enkele belangrijke problemen waarmee u rekening moet houden bij elke elektronische transactie. Deze omvatten:

 • Juiste online contracten en voorwaarden
 • Bewaarplicht
 • Originele documentatie voor belastingdoeleinden
 • Import- en exportregels voor internationale verkoop
 • Regels voor wisselcontrole
 • Buitenlandse gegevensbeschermingswetten
 • Sitebeveiliging en fraudebescherming

Dit is de reden waarom sites vandaag een verkoopvoorwaarden moeten hebben die gemakkelijk toegankelijk zijn via een pagina “Algemene voorwaarden” of “Gebruiksvoorwaarden”. Uw verkoopvoorwaarden en gebruiksvoorwaarden moeten in overeenstemming zijn met elkaar. U moet ook specifieke voorwaarden opnemen die van toepassing zijn op elektronische transacties. U moet ook het restitutie- en verzendbeleid behandelen op uw pagina “Algemene voorwaarden” of een apart gebied instellen waar retouren en uitwisselingen worden besproken.

Als u elektronische bezorgmiddelen gebruikt, moeten deze ook worden beveiligd om andere juridische problemen te voorkomen. U moet ook een foutieve levering of onbeschikbaarheid in uw voorwaarden aanpakken.

Betalingsafhandeling, verkoop- en leveringsprocedures

Er is een eenvoudig proces om te begrijpen bij het kopen en ontvangen van producten van online winkels. Het proces begint met een productkeuze, die vervolgens naar de plaatsing van de bestelling gaat. Ten slotte is er de betalingsverwerking. Al deze aankooppunten moeten veilig en gestroomlijnd zijn voor uw klant. Nadat de betaling is verwerkt, begint de verzending. Er zijn allerlei problemen met verzending, maar bovenal vergeten online retailers mogelijk om vast te stellen waar ze naartoe verzenden en waar niet. Als u bepaalde geografische beschikbaarheid voor uw producten heeft, moet u deze voorwaarden in uw verkoopvoorwaarden plaatsen en duidelijk vermelden waar u naar op uw site verzendt.

Als u juridische strijd wilt vermijden, moet u bepaalde geografische gebieden specificeren waar aankopen worden geaccepteerd. Dit betekent dat klanten buiten deze gebieden niet in aanmerking komen om producten te kopen of te ontvangen. Het is ook belangrijk om overheidsinstanties te erkennen en juridische strijd te vermijden die u mogelijk verhindert om aan bepaalde gebieden te verkopen. U mag nooit transacties verwerken uit gebieden die niet in aanmerking komen om producten te ontvangen.

Om voorwaarden voor uw online verkoop in te stellen, moet u naar de voorwaarden van een traditionele verkoop kijken. Uw online voorwaarden moeten ook consistent zijn met elke verpakking van uw producten, zoals garantie of beperkingen. Het retour- en restitutiebeleid moet ook worden aangepakt. U moet actief akkoord gaan met de verkoopvoorwaarden voordat u de aankoop voltooit. Doorgaans plaatsen online retailers dit net boven de knop voor volledige aankoop en klanten mogen niet kopen totdat ze een vinkje plaatsen in het vak waarin staat dat ze de verkoopvoorwaarden hebben gelezen.

U dient ook beleid te hebben voor niet-betaling en fraude. Mogelijk wilt u alternatieve bestelmethoden aanbieden, zoals telefonisch bestellen. U kunt een IT-professional inhuren om uw transactiemethoden en software te bekijken om ervoor te zorgen dat deze veilig is voor uw bedrijf en klanten.

Nu veel bedrijven onder vuur liggen voor het verzamelen van persoonlijke gegevens, moet u duidelijk in uw algemene voorwaarden aangeven of u gegevens verzamelt of hoe gegevens op uw site worden beschermd. Uw site moet veilig zijn om vertrouwen op te bouwen voor uw klanten.

Het is belangrijk dat u voorwaarden heeft die u kunt afdwingen als er zich ooit een probleem voordoet. De meeste hiervan worden behandeld in uw algemene voorwaarden. Door ervoor te zorgen dat uw site veilig is en dat uw klanten actief de verkoopvoorwaarden accepteren of weigeren, kunt u zich in een veiliger positie plaatsen om online zaken te doen.

Problemen met online bezorging

De meeste transacties die vandaag online plaatsvinden, gebeuren binnen enkele seconden. Van selectie tot levering, mensen kunnen met één druk op de knop muziek, films, games en apps downloaden. Digitale inhoud wordt voortdurend gewijzigd, gedistribueerd en gedupliceerd in grote hoeveelheden over het hele internet. Inhoud is vanwege bepaalde internetgebruikers vaak kwetsbaar voor piraterij en ongeoorloofd gebruik.

U moet duidelijk gedefinieerde auteursrechten, handelsmerken en patenten hebben om uw digitale inhoud te beschermen. U moet duidelijk aangeven hoe uw digitale inhoud al dan niet kan worden gebruikt, evenals de straf daarvoor. U moet ook de inhoudswetten en licenties lezen om ervoor te zorgen dat u wordt beschermd in landen waaraan u inhoud verkoopt, aangezien er mogelijk conflicten zijn.

Er is niet veel succes geboekt bij de bestrijding van piraterij. Er zijn manieren om online inhoud een watermerk te geven en te wijzigen zodat deze met één account kan worden verbonden, maar ze vereisen een intuïtief ontwerp en implementatie. U moet altijd rekening houden met het potentiële risico en de beloning bij digitale inhoud die u online vrijgeeft. In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om de inhoud in plaats daarvan offline af te leveren.

U kunt altijd een advocaat raadplegen over uw auteursrechten en licentieproblemen. U moet ervoor zorgen dat uw digitale inhoud wordt beschermd en dat wettelijke rechten kunnen worden nagestreefd als er ooit een conflict is met het auteursrecht.

B2B of B2C

B2B is business to business sales, terwijl B2C business to customer sales is. Een B2B-site heeft andere zorgen dan een B2C. Zo is een B2B meer gericht op supply chain management. Dealers en distributeurs kunnen rechtstreeks via internet handelen door middel van elektronische overdracht van bestellingen, betalingen en facturen. B2C-sites zijn sites zoals Amazon of eBay, die zich richten op het leveren van een product aan een klant. Elk type site heeft verschillende juridische zorgen.

Bovendien hebben verschillende bedrijfstakken afzonderlijke zorgen. Als u bijvoorbeeld auto-onderdelen verkoopt, wilt u waarschijnlijk voorwaarden opnemen voor kernkosten die moeten worden geretourneerd om een ​​korting te krijgen. U moet altijd rekening houden met het type bedrijf dat u bent en aan wie u verkoopt bij het opstellen van uw voorwaarden. Door te overleggen met een IT-professional of door naar vergelijkbare online retailers te kijken, kunt u meer te weten komen over hoe u uw algemene voorwaarden moet ontwikkelen.

De meest urgente juridische strijd van vandaag e-commerce veiligheid, internationale verkoop en verzending. Het is onvermijdelijk dat een klant moet vertrouwen op wat u aan hen verkoopt, en zij moeten geloven dat u een goed product of een goede service verkoopt zonder te proberen hun informatie te stelen. Klanten vermijden online zaken te doen met bedrijven die een slechte reputatie hebben voor defecte producten, misbruikt restitutiebeleid en slechte verzendprocedures.

Er zijn ook stijgende beveiligingskosten. Door een gedetailleerde algemene voorwaarden en verkoopvoorwaarden op te stellen, kunt u de meeste juridische problemen vermijden, maar u moet er ook voor zorgen dat u de lokale, provinciale en federale wetten naleeft. Door uw site in te stellen met duidelijk vermelde copyright- en licentie-informatie, kunt u ook sommige gevallen van diefstal voorkomen, hoewel de meeste digitale inhoud van vandaag op de een of andere manier wordt gedupliceerd.

Gemaakt en gepubliceerd door Christopher Pontine en Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map