De juridische kant van een fotosite

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


De juridische kant van een fotografiewebsiteZodra u besluit een fotografiebedrijf online te openen, staat u voor een aantal moeilijke taken, zoals het instellen van auteursrechtelijke bescherming en het bouwen van een gestroomlijnde winkel waar fans afdrukken kunnen kopen.

Het runnen van een legitieme fotografiewebsite betekent echter dat u ook rekening moet houden met formatie en belastingen.

Door uw fotografiebedrijf op te zetten voor succes, bent u beter geschikt om dat succes voort te zetten en uw site legaal op te bouwen.

Voor fotografen die net zijn begonnen

Als u heeft besloten uw bedrijf te openen, moet u al uw legale zaken uit de weg ruimen. Je moet kijken naar bedrijfsstructuren, belastingen en licenties.

Mogelijk moet u contact opnemen met uw lokale bureau voor kleine bedrijven om te informeren naar licenties voor fotografen en uw nieuwe bedrijf.

Ze kunnen kleine bedrijven en startups een schat aan informatie bieden.

Kies een bedrijfsstructuur

Er zijn meerdere bedrijfsstructuren beschikbaar, maar er zijn er meer die geschikt zijn voor fotografen.

Typen bedrijfsstructuren zijn onder meer eenmanszaak, naamloze vennootschap en vennootschap.

Het type structuur dat u kiest, hangt af van het type bedrijf, investeringskosten, keuze van aansprakelijkheid en belastingen.

Eenmanszaak: Deze zijn het populairst voor fotografen omdat ze over het algemeen worden gebruikt voor eigenaren van kleine bedrijven die niet veel investeringskapitaal hebben om mee te werken.

U kunt een eenmanszaak creëren door een “zaken doen als” -certificaat in te dienen bij uw provincie of staat.

Hoewel dit type de laagste investeringskosten heeft, ontvangt u geen enkele aansprakelijkheidsbescherming.

Persoonlijke bezittingen zijn niet verboden terrein en worden ook niet gescheiden gehouden van bedrijfsmiddelen.

Als u eenmanszaak kiest, dient u een schema ‘C’ in voor belastingen samen met uw persoonlijke belastingaangiften.

Naamloze vennootschap (LLC) – Dit is een andere populaire structuur voor het starten van foto’s.

Deze structuur biedt bescherming voor de eigenaar, aangezien zakelijke en persoonlijke bezittingen niet samen worden beschouwd.

LLC’s hebben hogere geldelijke investeringskosten als gevolg van artikelen van de organisatie, het is het meest voordelig voor online fotografiebedrijven vanwege de aansprakelijkheidsbeperkingen en belastingbeperkingen.

Alle LLC-inkomsten worden slechts één keer belast omdat verliezen, tegoeden, inkomsten en inhoudingen kunnen ‘doorstromen’ naar de eigenaar van het bedrijf. LLC’s worden beheerd door leden en inkomen, inhoudingen, tegoeden en verliezen, dus het is opgedeeld in de juiste documentatie.

Corporation: Deze zijn populairder voor meer gevestigde kleine bedrijven met meer investeringskapitaal.

Je hebt meer startersgeld nodig om een ​​succesvol bedrijf te zijn. Er zijn ook twee soorten bedrijven: C en S.

C-bedrijven zijn onderworpen aan dubbele belasting, maar dit kan worden vermeden als eigenaren van het bedrijf alleen een standaard en redelijk salaris ontvangen.

S Corporation is de meest populaire van de twee voor fotografen omdat structuurwinsten niet gelijkmatig hoeven te worden verdeeld, maar bedrijven zijn onderworpen aan staatsbedragen.

Staten hebben ook verschillende wetten voor bedrijfsstructuren. De meeste zakelijke gidsen suggereren dat Wisconsin de beste wetten heeft met betrekking tot LLC’s.

Hoe u de juiste bedrijfsstructuur kiest voor fotosites?

U moet beslissen wat voor u het belangrijkst is wanneer u het succes van uw fotosite in overweging neemt. Dit zijn slechts enkele van de factoren:

* Verlengingen
* Langetermijndoelen
* Monetaire investering
* Gewenste bescherming van activa

Als u niet veel geld heeft voor opstartkosten, is eenmanszaak de beste optie, maar als u ook uw activa wilt beschermen, moet u een LLC indienen.

Er zijn ook voordelen op lange termijn om een ​​LLC te worden. Het is moeilijk voor onafhankelijke fotografen om zelf een bedrijf op te richten.

De kwestie van belastingen voor fotografen

Er zijn verschillende soorten belastingen die u moet betalen, afhankelijk van waar u uw site beheert, aangezien belastingwetten per staat verschillen met betrekking tot digitale goederen.

Er zijn federale inkomstenbelastingen, staatsbelastingen en staatsbelastingen. Er zijn ook enkele diverse belastingen die afhankelijk zijn van uw bedrijfsvorming en die ook verschillen afhankelijk van de jurisdictie.

Federale inkomstenbelastingen

U moet de federale inkomstenbelasting beschouwen als alles over uw inkomen uit uw fotografiebedrijf.

Er is geen federale omzetbelasting. U moet jaarlijks een claim indienen en u moet altijd een deel van uw winst sparen om uw belastingen te betalen, aangezien uw rekening van de IRS zal komen.

U moet uw eigen inhouding doen als bedrijfseigenaar. Mogelijk kunt u uw belastingen het hele jaar door betalen om verrassingen te voorkomen.

Dit is afhankelijk van het type bedrijf en de staat, dus u moet contact opnemen met de IRS als u deze optie wilt gebruiken.

Staat inkomstenbelasting

Bovendien hebben sommige staten ook een inkomstenbelasting die vergelijkbaar is met de federale inkomstenbelasting. U moet uw inkomstenbelasting afzonderlijk indienen.

Staat omzetbelasting

De meeste bedrijven die producten verkopen, moeten belastingen innen voor uw staat. Sommige staten eisen echter niet dat verkopers van digitale goederen belastingen in rekening brengen.

U moet altijd een staatsbelasting toepassen bovenop uw prijs voor digitale goederen. U moet ook een btw-vergunning krijgen, die gratis is.

U moet ook een btw-aangifte indienen samen met uw andere belastingclaims. Lokale verkopen en belastingen zijn gebaseerd op waar u uw bedrijf heeft geregistreerd.

Mogelijk moet u ook omzetbelasting betalen als u in andere gebieden als fotograaf actief bent. De meeste fotografen die prints en canvasdoeken verkopen, moeten omzetbelasting in rekening brengen.

Als een persoon een download koopt, zoals een digitale achtergrond, hoeft u mogelijk geen omzetbelasting in rekening te brengen.

U moet bij uw lokale belastingdienst navragen of btw op digitale goederen van toepassing is.

Bedrijfsformulieren voor Fotografen

U moet deze formulieren hebben geregistreerd.

Portretovereenkomst

Klanten en fotografen moeten een overeenkomst aangaan die een portretovereenkomst wordt genoemd.

Dit schetst details zoals betaling, annuleringsbeleid, sessiedatum en meer. Als u dit formulier niet heeft, kunnen de verwachtingen en het beleid van de relatie worden betwist.

Als u dit formulier niet gebruikt, loopt u het risico te worden vervolgd als er iets misgaat met een fotoshoot of portret voor een klant.

Model release

Het onderwerp van een foto moet ook een release ondertekenen. De ouder of voogd van een minderjarige moet deze release ook ondertekenen.

De release geeft de fotograaf toestemming om de foto te tonen en te gebruiken voor tentoonstellingen of persoonlijk gebruik.

Afdrukvrijgave

Fotografen moeten klanten ook laten weten dat ze rechten hebben wanneer ze digitale bestanden van uw site downloaden.

U moet gedetailleerde beperkingen hebben op wat wel en niet kan worden gedaan met een digitale download.

Welke rechten verleent u voor uw stockfoto’s? Klanten willen vaak onbeperkt gebruik, maar ze kunnen dit copyright-eigendom noemen.

U moet aangeven dat ze niet het auteursrecht bezitten, maar dat ze een licentie kunnen kopen om de foto’s volgens uw specificaties te gebruiken.

U moet ook het verschil begrijpen tussen afdrukken en vrijgeven van auteursrechten.

Onafhankelijke contractantenovereenkomst

Als u van plan bent om samen te werken met anderen in de fotografiewereld of webdesignwereld, gaat u waarschijnlijk een onafhankelijke contractantenovereenkomst aan.

Daarin staat welke goederen of diensten tegen welk salaris moeten worden geleverd en bevat vaak een deadline of tijdgevoelige informatie.

In de overeenkomst moet ook worden vermeld dat voordelen niet zijn inbegrepen en dat aannemers hun eigen belastingen moeten indienen. U kunt andere verwachtingen en beleid over de overeenkomst specificeren.

Copyright melding

U moet auteursrechtelijk beschermd zijn als u van plan bent een succesvolle fotosite te runnen. De meeste klanten begrijpen of letten niet op het auteursrecht, maar dat is des te meer reden om dit te doen.

Als ze bestanden online kopen, willen ze ze misschien gewoon gebruiken om af te drukken. U moet specificeren waarvoor foto’s mogen worden gebruikt en hoe vaak ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van de copyrightlicentie.

U moet ook vermelden dat er copyrightwetten van kracht zijn wanneer klanten kunst of foto’s van uw site kopen.

Praat met een advocaat

Als u in de war bent over juridische aspecten van het starten van uw fotosite, wilt u misschien een advocaat raadplegen over de juiste bedrijfsvorming en het verkrijgen van uw formulieren om uw werk te beschermen.

Mogelijk hebt u ook speciaal copyright voor uw site nodig. U kunt ook populaire fotografiesites onderzoeken om te begrijpen hoe u uw copyright- en juridische beschermingsovereenkomsten kunt opzetten.

Het is belangrijk dat u al deze instellingen krijgt voordat u online werk gaat verkopen.

Het starten van een fotografiewebsite is een ongelooflijke stap voorwaarts voor fotografen.

U betreedt de zakelijke markt en opent zichtbaarheid voor uw werk van over de hele wereld.

U moet de juiste voorzorgsmaatregelen nemen en altijd rekening houden met het auteursrecht wanneer u met klanten omgaat.

Als je jezelf eenmaal hebt beschermd, heb je een meer legitiem online fotografiebedrijf dat ook je carrière kan verbeteren.

Beeldcredits: mijn eigen werk

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map