De schoonheid van slepen en neerzetten: naadloos webdesign in twee klikken

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Doolhof

Webdesign is zo snel gegroeid als het internet het toelaat. Nieuwe technologie in combinatie met geniale webontwikkelteams heeft geleid tot gemakkelijke en betaalbare, soms zelfs gratis, manieren om binnen enkele minuten een website op te zetten.

Nieuwe website-eigenaren of drukke ontwikkelingsteams hoeven niet bekwaam te zijn in programmeren of zelfs maar veel te weten over webdesign om prachtige websites te maken met technologie zoals websitebouwers met slepen en neerzetten.

Als browsergebaseerde webontwerptool, slepen en neerzetten van websitebouw werkt als bouwstenen, waar u uw eigen site eenvoudig kunt rangschikken, plaatsen en aanpassen.

Er zijn talloze verschillende websitebouwers, waarvan sommige bij uw hostingpakket zijn inbegrepen, maar met de methode slepen en neerzetten kunnen gebruikers echt zien wat ze leuk vinden en binnen enkele seconden een startpagina en subpagina’s samenstellen.

Dit zijn slechts een paar manieren waarop mensen de methode slepen en neerzetten gebruiken om naadloze webpagina’s samen te stellen.

Het is gebruiksvriendelijk

Ongeacht uw ervaring met webdesign, slepen en neerzetten van websitebouwers stellen gebruikers in staat om een ​​leeg canvas te laden en vervolgens dingen zoals widgets, afbeeldingen, kalenders, blogruimte, kop- en voetteksten precies te slepen waar ze willen dat ze zijn.

Dit geeft een ontwerper volledige controle over het webontwerp zonder dat hij iets hoeft te weten over hoe deze widgets zijn gecodeerd. Wil je een Twitter-widget op je WordPress-blog? Sleep het gewoon naar je zijbalk.

Websitemakers zoals Wix en Weebly geven gebruikers echt volledige controle en hebben een verscheidenheid aan opties voor kleurenschema’s, afbeeldingen, tekst en pictogrammen.

Een overvloed aan opties

Een ding om naar te zoeken in een drag-and-drop-builder zijn opties. De meeste mensen die deze methode gebruiken, willen iets snel en gebruiksvriendelijks dat niet veel kennis vereist van wat er op de achtergrond gebeurt, ook bekend als het programmeren.

Goede drag-and-drop-builders hebben widgets en plug-ins voor zo ongeveer alles dat u naar uw startpagina en subpagina’s wilt slepen.

U kunt bijvoorbeeld sociale-mediasites zoals Twitter integreren, uw tweets direct op de voorpagina van uw site laten zien of misschien wilt u een grafische afbeelding bovenaan die verandert met de muis over.

Naast deze geavanceerde opties moeten websitebouwers een enorme selectie aan kleuren, achtergronden, afbeeldingen, pictogrammen en thema’s hebben.

Ermee beginnen

Als je niet al te veel ervaring hebt met webdesign of slepen en neerzetten, begin dan met een gratis website builder die gebruik maakt van slepen en neerzetten. WordPress, Wix, Google Sites, Weebly en Yola zijn slechts enkele van de gratis website-bouwers die u kunt slepen en neerzetten.

Als je je eigen domein wilt kopen en een professionele site wilt bouwen, kies dan een host met een websitebouwer zoals GoDaddy.

Kijk voordat u uw eigen site ontwerpt naar andere sites in dezelfde geest als uw idee om te zien welke kleuren, indeling en tekstplaatsing momenteel populair zijn.

Je hoeft niet per se dezelfde indeling te volgen, maar het is een goed idee om een ​​aantal van dezelfde elementen te hebben.

U kunt een ontwerp op een vel papier tekenen met dozen waarin u afbeeldingen, links, tekst en meer wilt plaatsen.

Meng je eigen inhoud

Zodra u een idee heeft van hoe u de methode slepen en neerzetten kunt gebruiken en een aantal inspirerende ontwerpideeën heeft gevonden, kunt u naar de websitebouwer gaan en beginnen met het ontwerpen van uw site.

Met de bouwer kunt u tekst en afbeeldingen overal op uw startpagina en subpagina’s rangschikken, maar u wilt ook uw eigen afbeeldingen en tekst mengen.

U kunt bijvoorbeeld een veranderend afbeeldingsvak naar de bovenkant van uw startpagina slepen, maar u moet mogelijk afbeeldingen van 800 bij 600 pixels maken om toe te voegen. Bovendien, als de site voor uw bedrijf is, heeft u mogelijk uw eigen logo nodig.

Probeer eerst een eenvoudigere indeling met twee of drie kolommen met tekst in het midden en links in de zijbalk.

Uw inhoud bijwerken

Slepen en neerzetten maakt het gemakkelijk om uw webdesign volledig opnieuw in te delen of te wijzigen.

Als u het uiterlijk van uw website wilt upgraden, gaat u gewoon naar de drag-and-drop-builder, verwijdert u oudere elementen en voegt u nieuwe toe, waarbij u uw originele afbeeldingen en tekst in de nieuwe build configureert.

Drag-and-drop-sites zijn zeer flexibel met bewerken, en u kunt het overal doen, aangezien de builder daadwerkelijk online wordt gehost en niet naar uw computer wordt gedownload.

Hopelijk heb je genoten van dit artikel en heb je gezien dat er enige hoop is voor iedereen om heel gemakkelijk een website te maken en te beheren. Ik moedig u aan om rond te kijken op de site naar een aantal bedrijven die u VANDAAG op internet kunnen helpen.

Afbeelding tegoed: Cyberslayer

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map