Hoe een blog te starten

Webhosting verkrijgen

Hosting is een ander cruciaal element bij het starten van een blog, maar gelukkig is dit een gemakkelijke en ongecompliceerde taak.


Webhosting is de plek waar je blog woont. Er zijn drie soorten webhosting en u kunt onderweg opschalen:

het kiezen van de perfecte domeinnaam

Gratis hosting.

Gedeelde hosting (aanbevolen).

VPS-hosting.

Dedicated server hosting.

Als u van plan bent een autoriteit in uw niche te worden, gratis hosting is geen optie. Terwijl gratis hosts uw inhoud technisch beschikbaar maken voor het publiek, zullen gratis webhosts onooglijke advertenties op uw blog plaatsen. Bovendien delen ze de advertentie-inkomsten niet met u. Gratis hosting is gemakkelijk herkenbaar door zelfs informele internetgebruikers, en deze gebruikers zullen uw werk beoordelen op uiterlijk.

Gelukkig is het volgende niveau helemaal niet duur. Als je rond winkelt, kun je krijgen gedeelde hosting voor minder dan $ 10 per maand, of zelfs minder. Met een gedeeld hostingaccount staat uw site op een server met verschillende andere, maar uw bestanden blijven gescheiden. Bovendien zal uw hostingbedrijf geen advertenties opleggen aan uw bezoekers. De meeste providers bieden onbeperkte schijfruimte (opslag), bestandsoverdracht (bandbreedte), e-mailaccounts en databases.

Gedeelde hosting is waar de meeste bloggers beginnen vanwege de lage kosten en het gemak. De meeste shared hosting providers bieden uitstekende 24-uursondersteuning, een gratis domeinnaam en een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de backend en databases van de blog. Plus (en we komen hier verder op) de meeste providers bieden een klik-op-een-knop installatie van WordPress. We raden Bluehost.com aan. (hoe u zich aanmeldt bij Bluehost, een stapsgewijze handleiding)

bluehost

Een virtual private server, of VPS-hosting, is een stap verder dan shared hosting doordat elke site volledig van elkaar gescheiden is. U kunt uw eigen site bedenken op een VPS-server die in een eigen sandbox staat. Malware van andere sites kan de uwe niet beïnvloeden. Bovendien hebben VPS-servers speciale bandbreedte, wat betekent dat u uw site aan meer mensen tegelijk kunt aanbieden en dat uw pagina’s sneller laden om op te starten. Natuurlijk gaat een VPS-host je meer leiden dan een standaard shared hosting-account, maar het goede nieuws is dat je niet hoeft te upgraden totdat je verkeer – en hopelijk je winst – dit rechtvaardigt.

Dedicated hosting is natuurlijk het beste van het beste, maar het heeft een duur prijskaartje. Bij dedicated hosting staat uw site op een eigen server. Deze opstelling is ongelooflijk veilig en razendsnel. Het is ook extreem duur. Als u op het punt komt dat u duizenden hits per dag ontvangt en efficiënt inkomsten genereert met dit verkeer, kunt u overwegen om de overstap te maken.

Voor nu – wanneer u aan de slag gaat met een blog, is gedeelde webhosting uw beste optie. Naarmate het groeit, is het goed om te weten dat er opties zijn om op te schalen.

Name Servers (DNS) wijzigen

Om uw blog te laten werken, moet u uw webhost verbinden met uw domeinnaam door naamservers (ook bekend als DNS) te wijzigen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het wijzigen van naamservers als u haal de domeinnaam en webhosting van dezelfde plaats. Dan wordt dit allemaal voor u geregeld. Als u echter besluit om een ​​domeinnaam te krijgen van bijvoorbeeld godaddy.com en webhosting van bijvoorbeeld bluehost.com, moet u naamservers wijzigen, als u dat niet doet, werkt uw blog niet. Maar maak je geen zorgen, het is niet moeilijk om te doen.

Vanwege nameservers kunt u een domeinnaam in uw webbrowser typen en een site bereiken in plaats van het IP-adres van de blog te typen. Stel je voor dat je het IP-adres van elke site die je wilde bezoeken moest onthouden. Wanneer u een domein huurt en hosting instelt – het concept van het kopen van een domein is eigenlijk een beetje een verkeerde benaming – moet u de naamserver die bij dat domein hoort veranderen.

Anders kan uw webhost uw site niet bedienen. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te doen. Het proces verschilt per domeinregistreerder, maar doet over het algemeen zoiets als dit:

1. Log in bij uw domeinregistreerder (bijvoorbeeld GoDaddy.com – video tutorial hier), Namecheap.com – video tutorial hier).

2. Selecteer "Domeinnamen."

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de domeinnaam die u wilt bewerken.

4. Klik op "Ontgrendel domein" of gelijkwaardig.

5. Selecteer de "Naamservers wijzigen" keuze.

6. Voer de waarden van de naamserver in in de daarvoor bestemde vakken. Uw hostingprovider geeft u deze waarden wanneer u zich aanmeldt.

7. Klik op de "Wijzig naamservers" knop.

Houd er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat de wijziging van kracht wordt.

TL; DR:

Gedeelde hosting is prima voor de meeste nieuwe bloggers die hun blog opzetten. Wij raden aan Bluehost.com. U moet zeker rondkijken en verschillende webhosts vergelijken. Een belangrijke functie die uw webhost zou moeten hebben, is de 1-klik of automatische installatie van WordPress. Nu je weet waarover je moet bloggen, heb je je domeinnaam en hosting gesorteerd (en naamservers ingesteld). De volgende stap is installeer WordPress.

Middelen:

Bluehost.com biedt geweldige webhosting (GRATIS domeinnaam inbegrepen)

Recensies van gedeelde webhostingbedrijven – $ 10 / maand of minder

Bluehost vs. HostGator – Side-by-side visuele vergelijking

Nameservers wijzigen op GoDaddy

GreenGeeks.com is een andere feature-rijke en betaalbare webhostingprovider

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map