Kennismaken met uw basisdomeinextensies

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Domeinextensies
Maak kennis met domeinextensies

Velen van ons gaan naar sites in het WWW (World Wide Web) en aan het eind voeren we meestal een .com in, de meest bekende extensie die er is. Maar ik weet zeker dat je andere zoals .org of .net tegenkomt en dacht waarom er zoveel zijn. Nou, ik dacht dat het leuk zou zijn om een ​​uitsplitsing te maken van wat ze betekenen, zodat je beter begrijpt wanneer ze allemaal kunnen worden gebruikt.

The Big Cheese – .COM

Het is geen verrassing dat iedereen de .COM-boom wil proeven. Als u een .COM-extensie heeft, krijgt u waarschijnlijk meer verkeer. De .COM extensie is de meest bekende. Zelfs mensen die niet erg bekend zijn met internet-extensies, zullen begrijpen wat een .COM betekent. De meeste mensen betalen veel om een ​​mooie .COM-naam te hebben, maar wat betekent dit eigenlijk? De extensie .COM staat eigenlijk voor commercial. De meeste bedrijven willen juist daarom een ​​.COM. Het maakt deel uit van uw aanwezigheid op het web en een van de beste manieren om mensen rechtstreeks naar uw site te leiden. Er zijn natuurlijk alternatieven, maar mensen zullen zelfs de naam van hun bedrijf veranderen om een ​​goed .COM-domein te hebben.

The Little Cheese – .NET

Een van de meest voorkomende alternatieven voor .COM is .NET, wat staat voor netwerk. De meeste internetproviders gebruiken .NET als alternatief. U vindt ook veel webhosting- en internetbedrijven die ook .NET gebruiken. .COM heeft echter nog steeds de voorkeur omdat het de meest bekende extensie is. Als u echter een bedrijf heeft dat rechtstreeks is aangesloten bij een internetservice, is .NET een waardevolle optie.

Het favoriete alternatief – .ORG

In sommige gevallen is .ORG een geweldig extensie-alternatief om te gebruiken als u geen .COM kunt krijgen. Als uw site echter voor een bedrijf is, lijkt .ORG nogal raar. Dat komt omdat .ORG een afkorting is voor organisatie. De meeste sites die .ORG gebruiken, zijn voor non-profitorganisaties en handelsgroepen, maar dit domein kan ook werken voor persoonlijke sites, informatieve sites, clubs en sportteams.

Een gezaghebbende bron – .EDU

Om een ​​.EDU-extensie te krijgen, moet je een geaccrediteerde onderwijsinstelling zijn. Dat komt omdat .EDU een beperkte domeinnaam is. De andere extensies zoals .COM, .NET, .ORG en .BIZ zijn niet-gesponsorde en onbeperkte domeinnamen, wat betekent deel het app dat zelfs als u een bedrijf met winstoogmerk bent, u een .ORG-domeinnaam kunt hebben. Bij een .EDU-extensie is dat niet het geval. Daarnaast is .EDU vooral bedoeld voor postsecundaire onderwijsinstellingen zoals community colleges en universiteiten. De meeste .EDU-sites worden beschouwd als gezaghebbende bronnen.

Niets mis mee – .BIZ

Omdat de meeste goede .COM-domeinnamen al in gebruik waren, werd .BIZ ontwikkeld als een andere commerciële extensie voor bedrijven. Het wordt echter geassocieerd met valse of oneerlijke websites. Er zijn echter nog steeds enkele geweldige .BIZ-websites die legitieme services en producten aanbieden zonder virussen. De meeste mensen gaan nog steeds naar uw website als deze een .BIZ-extensie heeft, maar idealiter heeft u een .COM nodig voor een bedrijf.

De commandant – .GOV

De .GOV extensie wordt alleen gebruikt door overheidsinstanties van de Verenigde Staten. Niemand kan een .GOV-extensie registreren tenzij hij in aanmerking komt als een Amerikaanse overheidsinstantie. .GOV wordt ook beschouwd als een gezaghebbende bron en een vrij waardevolle bron voor artikelen en tijdschriften die overal op internet te vinden zijn..

Waar gaat dit over – .MOBI

De meeste bedrijven hebben een .MOBI-site. Deze extensie is specifiek bedoeld voor sites die zijn geoptimaliseerd voor toegang op mobiele apparaten. Toen smartphones geen toegang hadden tot webbrowsers, had uw bedrijf absoluut een .MOBI-extensie nodig voor telefoons om toegang te krijgen tot uw site. Het internet is in de meeste gevallen echter verder gegaan dan .MOBI. Als u een groot bedrijf heeft, kan het geen kwaad om een ​​aparte .MOBI-site te hebben.

Kort, lief en live – .TV

Hoewel de extensie .TV kan zijn, is het eigenlijk voor alle media-rijke of entertainmentinhoud die veel afbeeldingen, video’s en livestreams bevat. De meeste bedrijven in de entertainment- en muziekindustrie kunnen een .TV-extensie gebruiken en zijn nog steeds erg populair. Het is zelfs bijna de voorkeur als je in dit bedrijf een .TV-extensie hebt in plaats van .COM, omdat dit betekent dat je meer video’s en livestreams aanbiedt.

Nog ideeën?

Geschreven door Christopher Pontine en Cynthia Adams
Afbeelding tegoed: ivanpw

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map