Vereisten voor webhosting

Vereisten voor webhosting

Wanneer u webhostingbedrijven onderzoekt, zijn er een paar belangrijke dingen waar u op moet letten. Prijs is duidelijk een belangrijke beslisser bij het kiezen van een webhostingbedrijf, maar er zijn meer belangrijke functies waarmee u rekening moet houden. Weet u welke functies u echt nodig heeft?


webhostingvereisten moeten hebben

Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen bij het starten van een website, is het kiezen van een hostingbedrijf. Het kan een moeilijke beslissing zijn om te nemen. Er zijn veel bedrijven die hostingservices aanbieden en iedereen adverteert dat ze de beste zijn. Ze beloven elk onbeperkte ruimte, onbeperkte bandbreedte, 0% downtime, gebruiksgemak en 24/7 technische ondersteuning.

Hoe moet je in hemelsnaam weten welke je moet geloven? Hoe kun je alle technische mumbo-jumbo in al die advertenties begrijpen??

Tien functies die webhostingbedrijven u moeten bieden

Laten we eens kijken wat u echt nodig heeft van een webhost. Als u dat eenmaal weet, is het een koud kunstje om het beste webhostingbedrijf te kiezen dat aan uw behoeften voldoet.

cPanel Configuratiescherm

Een van de meest cruciale kenmerken om te evalueren is de Controlepaneel. U beheert uw websites vanaf hier. Er zijn bepaalde dingen die u zelf moet kunnen doen, zoals het instellen van een e-mailaccount, het installeren van WordPress, het maken van back-ups van uw sites en meer. Om dit gemakkelijk te doen, zelfs als u geen technisch bot in uw lichaam heeft, heeft u een gemakkelijk te begrijpen en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel nodig. Een van de beste is cPanel.

Het is heel gemakkelijk om cPanel te gebruiken. Door het grootste deel van het onderhoud dat uw website nodig heeft zelf af te handelen in plaats van te wachten op technische ondersteuning, bespaart u tijd en kunt u zich concentreren op het uitbreiden van uw website. Denk er over na. Wilt u echt 24 uur wachten op het aanmaken van een nieuw e-mailaccount, dan kunt u dit in minder dan 5 minuten zelf instellen?
Uw webhostingbedrijf moet een eenvoudig en gebruiksvriendelijk configuratiescherm bieden, zoals cPanel. Hiermee kunt u al het routineonderhoud dat uw website nodig heeft snel en efficiënt uitvoeren.

1-Click Script Installation

Een goed hostingbedrijf biedt een 1 klik auto-installatieprogramma voor veel populaire programma’s. Sommige webplatforms zoals WordPress, Joomla en Drupal kunnen ingewikkeld zijn om te installeren, vooral voor beginners. Om bijvoorbeeld WordPress te installeren, moet u de blogsoftware installeren, vervolgens een database maken en vervolgens de database koppelen aan de blogsoftware, enz..

Met een programma als Fantastico hoef je dat niet allemaal te doen. Je opent Fantastico, beantwoordt een paar korte vragen en klikt op installeren. Binnen een paar minuten is WordPress op uw website geïnstalleerd en klaar voor gebruik.
Controleer voordat u zich aanmeldt bij een hostingbedrijf of ze Fantastico, Softaculous of een ander type installatie met 1 klik aanbieden. Als ze dat niet doen, raad ik ten zeerste aan een ander hostingbedrijf te zoeken.

24/7 klantenondersteuning

Het maakt niet uit wie je bent of hoeveel je weet, op een gegeven moment heeft iedereen technische ondersteuning nodig. Terwijl u websites bouwt en beheert, zullen er vragen rijzen die onmiddellijk beantwoord moeten worden. Wanneer deze situaties zich voordoen, moet u 24 uur per dag, 7 dagen per week technische ondersteuning beschikbaar hebben.

Goede webhostingbedrijven hebben meerdere manieren om ondersteuning te krijgen. Ze bieden meestal een gratis nummer, e-mailondersteuning, een ticketsysteem en livechat. Veel bedrijven hebben een kennisdatabase die u kunt doorzoeken om te zien of er een tutorial is over hoe u uw probleem kunt oplossen.

Opties voor gegevensback-up

Het duurt maar één keer voordat uw website crasht zonder dat er een back-up van wordt gemaakt om uw ogen te openen voor hoe belangrijke back-up van uw website is. Eén hacker kan jaren werk verzetten. Een back-up van uw gegevens maken is niet optioneel, het is een noodzaak.
De meeste webhostingbedrijven bieden een vorm van back-up. Sommige, zoals Bluehost, bieden zelfs gratis dagelijkse back-ups aan. Controleer of het hostingbedrijf regelmatig een volledige back-up van uw sites maakt. Hiermee kunt u uw site herstellen als het ondenkbare gebeurt.

Zorg ervoor dat u gemakkelijk een back-up van uw site kunt maken via het configuratiescherm. Controleer ook of de back-ups gemakkelijk zelf kunnen worden hersteld zonder dat u hoeft te wachten tot het ondersteunend personeel dit voor u doet.

E-mailadressen

Wanneer u een webbedrijf opent, zult u dit waarschijnlijk doen een e-mailadres aan uw site wilt koppelen Leuk vinden [email beveiligd] U moet weten of het hostingbedrijf u dit toestaat.

Zoek uit of er een limiet is aan het aantal e-mailaccounts dat is toegestaan ​​door het hostingbedrijf. Een ander belangrijk kenmerk is de hoeveelheid toegewezen ruimte voor e-mails. Sommige bedrijven bieden een kleine hoeveelheid gratis aan en proberen u dan meer ruimte te verkopen wanneer u die nodig heeft. Als u denkt dat u veel e-mailruimte nodig heeft, zoek deze dan op wanneer u beslist welke host u wilt kiezen.
Er zijn nog enkele andere zaken waarmee u rekening moet houden. Mogelijk wilt u een automatisch antwoord instellen of e-mails doorsturen naar een ander account. Het is een goed idee om uit te zoeken of het hostingbedrijf dit toestaat.

FTP-toegang

Om ervoor te zorgen dat uw website op internet te zien is, moet u laat uw bestanden en gegevens uploaden aan uw hostingbedrijf. U kunt de uploadfunctie gebruiken die u vindt in het configuratiescherm van de hostingbedrijven, maar het is meestal tijdrovend omdat u één bestand tegelijk moet uploaden. Een veel betere manier om bestanden te uploaden, is door FTP te gebruiken.

Het gebruik van een FTP-account is waarschijnlijk de meest gebruikte methode. Hiermee kunt u eenvoudig bestanden overzetten tussen uw computer en uw webhost. Hiermee kunt u uw website op uw computer ontwerpen en deze vervolgens in één keer uploaden naar uw webhost.
Controleer of uw webhostingbedrijf FTP-toegang heeft. Je denkt misschien niet dat je het nu nodig hebt, maar op een bepaald moment in de nabije toekomst zal het niet hebben van FTP problemen veroorzaken. Het is veel beter om ervoor te zorgen dat uw nieuwe hostingbedrijf u toestaat om te uploaden met FTP.

Restitutiebeleid

Bekijk de geldteruggarantie het hostingbedrijf biedt. Zorg ervoor dat u duidelijk begrijpt wanneer de proefperiode eindigt. Ontdek wat er gebeurt als u binnen de proefperiode annuleert. Ontvangt u een volledige terugbetaling of zijn er annuleringskosten?

Ontdek wat er gebeurt nadat de proefperiode is afgelopen. Biedt de gastheer een evenredige terugbetaling of brengt hij annuleringskosten in rekening? Probeer een hostingbedrijf te vinden dat tijdens de proefperiode een 100% geld-terug-garantie biedt zonder annuleringskosten. Als u een bedrijf kunt vinden dat na de proefperiode een pro rata restitutie biedt, is dat een grote bonus.

Meerdere domeinen

Tegenwoordig hebben veel mensen meer dan één domein. Zelfs als u nog niet meerdere domeinen heeft, zult u dat in de toekomst waarschijnlijk wel doen. Controleer voordat u zich aanmeldt voor hosting of u meer dan één domein kunt hosten. Veel bedrijven staan ​​onbeperkte domeinen toe. Sommige bedrijven, met name de kleinere en goedkopere, zullen het aantal domeinen beperken.

Meld je aan voor een bedrijf dat staat onbeperkte domeinen toe. Als u dit nu doet, hoeft u later niet van hostingbedrijf te veranderen.

Opties voor serverupgrade

Wat de reclame ook zegt over het hebben van onbeperkte ruimte en bandbreedte voor uw websites, geloof het niet. Met shared hosting deelt u bandbreedte met andere sites. Als een van deze websites veel verkeer begint te ontvangen, nemen ze meer bandbreedte in beslag. Het resultaat is dat je minder bandbreedte hebt en dit kan een negatieve invloed hebben op je site.

Gedeelde hosting is redelijk goed en u kunt een grote website bouwen en zonder problemen een goede hoeveelheid verkeer krijgen. Echter, wanneer je website wordt te groot voor shared hosting die u moet upgraden naar een dedicated server of een VPS. Deze upgrades bieden meer geheugen, opslag en stroom. Controleer voordat u een webhost kiest of ze upgrades aanbieden. Als ze geen speciale servers hebben, blijf dan winkelen en zoek een ander bedrijf dat dit wel doet als het zover is, het is gemakkelijk om te upgraden.

Server Uptime-garantie

Dit is er een die veel mensen over het hoofd zien. Als uw site niet beschikbaar is, kan niemand deze zien. Wanneer een persoon uw site vindt met behulp van een zoekmachine zoals Google, maar geen toegang heeft tot uw site, gaan ze weg en gaan ze naar een andere site.

Vandaag de standaard voor uptime is 99,9%. Zoek een bedrijf dat deze garantie biedt.

Conclusie

Houd deze 10 functies in gedachten wanneer u begint met winkelen voor webhosting. Als u wat tijd besteedt aan winkelen voor de webhost die het beste bij u past, bespaart u later tijd en frustratie onderweg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map