Web Hosting 101: Ken de feiten

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Webhosting en servers

Webhosting is de ruggengraat van elke website.

Bij het maken van een website en het ontwikkelen van de focus en inhoud van een site, heeft de webhost veel belang bij wat u kunt doen en bereiken met uw domein.

Voordat u een webhost uitkiest, is het belangrijk om te beslissen wat u van plan bent te doen met uw website.

Als je gewoon een vriendelijke blog wilt voor vrienden en familie om te lezen of als je een bedrijf wilt opzetten met een functionele winkel, klantenondersteuning en groeimogelijkheden, dan wil je verschillende soorten hosting voor jouw doel.

Er zijn gratis webhosts naast honderden hostingbedrijven die overal $ 4 tot meer dan $ 500 per maand in rekening brengen voor hosting.

Aan de slag met hosting is de eerste stap naar het creëren van een succesvolle plek op het web.

Web Hosting-afbeelding

Ermee beginnen

Webhosts bieden een service aan diegenen die een plek op het web willen creëren en bouwen. Ze maken uw site beschikbaar voor ogen over de hele wereld en bieden internetconnectiviteit zodat mensen toegang hebben tot uw webruimte.

Webhosts bieden een groot aantal services, van eenvoudige hosting tot het bouwen van websites en online winkelbeheer.

Op het kleinste niveau biedt een webhost een webpagina en hosting voor kleine bestanden, waarin u bestanden van uw computer naar het web kunt uploaden om weer te geven en te gebruiken voor uw website.

Soorten webhosts

Zoals hierboven vermeld, zijn er gratis webhosts. Dit soort hosts brengen meestal niets in rekening voor het aanbieden van een ruimte op internet, maar u kunt mogelijk niet het domein gebruiken dat u wilt en u moet ook akkoord gaan met het hosten van hun advertenties op uw webpagina.

Dit is misschien een goed idee voor iedereen die net is begonnen met een online blog of persoonlijke site, maar het is niet ideaal voor iedereen die een bedrijf op lange termijn wil starten of liever meer controle heeft over de manier waarop zijn site eruitziet en ermee communiceert bezoekers.

Enkele zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een webhost zijn de volgende:

* Hebben ze een site-bouwsysteem met sjablonen of bouwen met slepen en neerzetten?

* Bieden ze enige vorm van ondersteuning?

* Gebruiken ze cPanel, ispCP of ISPConfig om te helpen bij het instellen van de site?

* Wat zijn de hostingpakketten en prijsplannen? Zijn eventuele freebies inbegrepen?

* Hoeveel bandbreedte of opslagruimte biedt de host?

* Kunt u uw eigen e-mail instellen via de domeinnaam van uw website?

Eenvoudige tools voor het bouwen van sites

Veel moderne webhosts bieden tools voor het maken van sites. Dit betekent dat zelfs als u geen ervaring heeft met het bouwen van een website, u eenvoudig een site kunt maken met de drag-n-drop-bouwtools of -sjablonen van de host.

U kunt afbeeldingen, zijbalken, tekst, apps, widgets, functies en nog veel meer aan uw site toevoegen via deze tools voor het maken van sites.

Sommige hosts vragen extra kosten voor hun tools, terwijl andere hosts gratis tools voor het bouwen van sites hebben bij registratie en aankoop van hosting.

Je wilt ook op zoek naar een aantal specifieke soorten setup-tools zoals cPanel, ispCP of ISPConfig.

Deze zijn standaard bij moderne sitebouwers en helpen u bij het maken van dynamische websites.

Klantenservice

Zoals altijd moeten webhosts een klantenservicenummer en een paar verschillende manieren geven om contact op te nemen met het ondersteunend personeel.

Als je vragen hebt, hulp nodig hebt met tools of de pakketopties gewoon niet begrijpt, moet het gemakkelijk zijn om contact op te nemen met een ondersteuningslid om je door eventuele vragen te leiden.

Daarnaast wilt u hosts met een hoogwaardige klantenservice die bewezen hebben klanten te helpen hun sites en de gegevens die voor die sites zijn opgeslagen, te beschermen.

Hostingpakketten en opties

Er zijn altijd veel opties wanneer u een hostingplan kiest en beslist over de bandbreedte die u nodig heeft om een ​​website te runnen.

Als je klein begint en gewoon iets persoonlijks wilt doen, moet je kiezen voor een basis hostingpakket en opslag met kleine bandbreedte.

Voor degenen die grote dingen plannen of die al gevestigd zijn, moet u plannen voor grotere opslag- en hostingvereisten.

Daarnaast is het het beste als je een e-mail instelt die direct is gekoppeld aan je domeinnaam.

De meeste webhostingservices bieden bij elk prijspakket een bepaald aantal e-mailadressen. In sommige gevallen kunt u indien nodig extra e-mailadressen toevoegen.

Probeer voordat je koopt

Veel hosts bieden een gratis proefversie om hun tools te bekijken. Dit is een geweldige manier om een ​​site op te zetten en de uploadtools te bekijken die beschikbaar zijn voor de webhost.

U wilt ervoor zorgen dat het gemakkelijk is om een ​​website te maken en deze later te beheren.

Bovendien kunt u van dichtbij bekijken hoe u kunt communiceren met het ondersteunend personeel met eventuele vragen..

Over het algemeen moeten webhosts een FTP manager om het uploaden van gegevens gemakkelijker te maken en educatieve hulpmiddelen te bieden om u te helpen begrijpen hoe u het FTP-systeem moet gebruiken.

Site-activiteit monitoren

Er zijn enkele extra dingen waar u op moet letten bij webhosts, zoals het monitoren van siteverkeer en activiteit.

U zou zich moeten kunnen aanmelden bij uw beheerdersaccount en rapporten moeten ontvangen over hoe goed uw site presteert, evenals over zijn site Alexa Rank en verkeersgeografie.

Dit zijn geweldige tools voor het plannen van inhoud en site-ontwerp.

Naast deze tips voor webhosting, is het ook essentieel om u aan te melden bij een veilige en vertrouwde host.

U moet altijd beoordelingen voor elke webhostingservice bekijken voordat u koopt en zorg ervoor dat u kunt controleren of er functies zijn die u op een website wilt hebben voordat u uw creditcardgegevens invoert.

U kunt beginnen door naar uw favoriete blogs en sites te kijken, hun hostingproviders te bekijken en te zien welke van deze bedrijven de meest uitgebreide services bieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map