Website-financiering nodig? Bekijk peer-to-peer-leningen

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Peer-to-peer-leningen

In het afgelopen jaar is er veel geroezemoes geweest over hoe peer-to-peer (P2P) -leningen een van de beste alternatieve manieren is om te investeren.

Deze methode werkt vooral als je wantrouwend bent over de huidige aandelenmarkt.

Degenen die P2P-leningen veronderstellen, zeggen dat het een betere manier is om een ​​goed rendement op uw investering te behalen zonder dieper in een falende economie te gaan.

Voordat u besluit een belang in uw indexfondsen te plaatsen en op weg te gaan naar de dichtstbijzijnde peer-to-peer-uitleensite, moet u de basis nader bekijken en de twee belangrijkste sites voor P2P-beleggen bestuderen.

Wat is peer-to-peer-leningen

In de kern is peer-to-peer-leningen wanneer een persoon geld leent aan een andere persoon om een ​​nieuw bedrijf te starten of zelfs wanneer u van een vriend leent om een ​​aanbetaling voor een nieuwe auto te betalen.

U creëert of neemt de lening aan op basis van een relatie met de andere persoon, die evenveel telt als een goede kredietwaardigheid.

Soms werken deze leningen aan vrienden, familieleden of andere individuen goed, maar in sommige gevallen niet.

Peer-to-peer-leningen hebben veel dromen gefinancierd, maar ze staan ​​ook bekend om het verbreken van persoonlijke relaties.

Moderne peer-to-pending leningen lenen zich echter bij online beleggen. Het is eigenlijk een groot bedrijf.

Websites van derden maken matching tussen geldschieters en leners mogelijk zonder de moeite van persoonlijke banden. Deze websites zijn bedoeld om het voor beide partijen een gemakkelijke transactie te maken die te vertrouwen is.

Er zijn twee dingen waarmee u rekening moet houden bij peer-to-peer-leningen.

– Leners op P2P-uitleensites krijgen doorgaans betere rentetarieven en eerlijkere leenvoorwaarden dan wanneer ze een lening van een commerciële bank zouden krijgen.

Uitleensites werken alleen met leners als een kredietscore hoger is dan redelijk of hoger dan 630. De voorwaarden zijn nog steeds beter dan wat u bij de meeste banken en particuliere beleggingsondernemingen wordt aangeboden.

– Financierers leren vaak iets over de lener voordat ze geld uitlenen, wat meer vertrouwen in de relatie opbouwt. Als de lening niet lukt en investeerders geld verliezen aan de deal, is het niet zo persoonlijk als leningen aan een familielid.

Je hoeft je tante niet te zien op Thanksgiving en om de aanbetaling op de kapsalon terug te vragen.

Er zijn ook richtlijnen en regels om het risico te minimaliseren, zodat u uw investering terug kunt krijgen op leningen die zuur worden.

Welke sites peer-to-peer-leningen aanbieden

Er zijn veel van deze P2P-uitleensites van derden, maar slechts twee ervan bestaan ​​al lang genoeg om een ​​levensvatbaar, betrouwbaar model te hebben.

– Prosper.com
– LendingClub.com

Tips voor Prosper

Prosper is een van de oudere peer-to-peer-uitleensites op internet. Hoewel ze misschien niet altijd succesvol waren, hebben ze een origineel model gebouwd en een ongelooflijke weg gecreëerd voor investeerders en leners om projecten en bedrijven te financieren.

Ze hebben ook recordhoogtes bereikt in het verstrekken van leningen van 2013 tot 2014. Dit succes kwam nadat er fouten waren gemaakt in 2012, maar ze plaatsten $ 20 miljoen in financiering en zagen een ongelooflijke groei om die ongelukken te corrigeren.

Als u net begint met peer-to-peer-leningen, is Prosper zeer gemakkelijk te gebruiken, of u nu een lener of geldschieter bent.

Het algehele platform is gebaseerd op de gebruikerservaring. U kunt eenvoudig een account aanmaken, uw accountoverzicht bekijken, beleggen of geld lenen met slechts een paar klikken.

Bovendien kunt u met tools zoals Automated Quick Invest passief lenen. U stelt filters in om automatisch te investeren en laat de website de rest uitwerken.

Als u een lener bent, heeft Prosper een lagere kredietscore-eis van 640 om een ​​lening te krijgen.

Dit betekent echter ook dat sommige geldschieters in contact kunnen komen met riskantere kredietnemers.

Prosper zorgt ervoor dat sommige leningen een rente hebben van meer dan 30 procent, wat bijna vijf procentpunten hoger is dan die u op Lending Club zult vinden.

Over het algemeen is Prosper het beste platform als u wilt overstappen op peer-to-peer-leningen en een eenvoudig antwoord wilt.

Deze site heeft meer filters waarmee u leners als investeerder kunt kiezen. Leners zullen genieten van de eenvoud van het aanvragen van leningen en het vinden van investeerders.

Klaar om Prosper.com te proberen? 

Tips voor uitleenclub

Lending Club heeft het gedurende zijn geschiedenis heel goed gedaan op het gebied van peer-to-peer-leningen. Als u de geschiedenis van de verstrekte leningen voor de site bekijkt, heeft Lending Club in 2013 en 2014 een ongelooflijke groei doorgemaakt.

Bovendien was de site de tweede na Prosper die werd gelanceerd en heeft het een groot rendement behaald. In november 2012 had Lending Club $ 1 miljard aan leningen uitgegeven en dat bedrag acht maanden later verdubbeld.

Voor het succes heeft Lending Club enkele kleine nadelen. Het proces om leners of investeerders te vinden is niet zo eenvoudig als bij Prosper. De website heeft absoluut een heruitvinding nodig.

Lending Club heeft niet zoveel filters als Prosper, waardoor het minder eenvoudig is om investeerders of leners te vinden. De site richt zich voornamelijk op institutionele partners en heeft niet genoeg opties voor particuliere beleggers.

Dit betekent dat particuliere investeerders Lending Club niet zo gemakkelijk kunnen gebruiken als Prosper voor passieve leningen.

Lending Club heeft echter een betere staat van dienst wat betreft strikte kredietvereisten, wat het risico voor investeerders verkleint.

Een minimale kredietscore van 660 is vereist om geld op de site te lenen. Er is ook een strikter aanvraagproces, wat betekent dat 90 procent van de leningen niet wordt goedgekeurd.

De leningen zijn echter ook van betere kwaliteit. De rentetarieven zijn lager en beleggers zijn gelukkiger omdat ze niet veel standaardleningen ontvangen.

Over het algemeen is het beter om met Lending Club te gaan als u uw aantal standaardleningen wilt verlagen.

Als u een lener bent met een goede kredietscore en geschiedenis, dan kunt u genieten van de leningsvoorwaarden die u van investeerders op Lending Club vindt, omdat deze geen hogere rentetarieven zullen hebben.

Klaar om Lending te bekijken Club?

Oordeel: welke site te gebruiken voor peer-to-peer-leningen

Voor die leners en investeerders die denken dat online P2P-leningen het volgende zijn, zullen Lending Club en Prosper het beste zijn om mee te beginnen.

Ze hebben allebei een langere bedrijfsgeschiedenis dan welke andere peer-to-peer uitleensite, en ze hebben ook verschillende tools om te gebruiken die het online investeren zeer eenvoudig te maken maken.

Beide platforms werken geweldig als u op zoek bent om uw portfolio te vergroten of als u een lener bent die een klein bedrijf probeert te starten.

Een manier om een ​​platform te kiezen, is door gewoon een account te openen bij Lending Club of Prosper om een ​​idee te krijgen van hoe het werkt. Er is geen risico om een ​​account te openen en natte voeten te krijgen.

Het is de volgende stap om uw investeringen te diversifiëren of het succes van uw kleine bedrijf te verzekeren.

Tot slot:

Peer-to-peer-leningen zijn vrij nieuw voor mij, ik stuit er toevallig op omdat je je eigen geld kunt investeren in leningen van mensen en ik vond dit over het algemeen een best lief concept.  

Ik denk dat de tarieven geweldig zijn, net als de voorwaarden, dus het is echt werk om het te bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map