WordPress.org en WordPress.com: wat is het verschil?

Mijn inhoud wordt door lezers ondersteund door geweldige mensen zoals jij. Wat betekent dat ik een commissie kon verdienen. Lees hier meer!


Wordpress Cake Logo

Aangezien WordPress een van de meest populaire manieren wordt om websites te bouwen, vragen veel mensen of ze WordPress.org of WordPress.com nodig hebben. Beide kunnen eenvoudig worden samengevat als een platform om een ​​website te bouwen, maar WordPress.org is de gratis versie terwijl WordPress.com een ​​gratis blog biedt met add-ons tegen een dure prijs.

Deze gids behandelt alle verschillende aspecten van elk en welke voor- of nadelen mensen vinden bij beide services.

WordPress.org
Overzicht

Als je een gratis WordPress-blog wilt, gebruik je waarschijnlijk WordPress.org. Het biedt duizenden plug-ins en u kunt ook premium plug-ins kopen. Als je het leuk vindt om dingen aan te passen en zelf te doen, biedt WordPress.org een waardevolle bron. Met ondersteuningsformulieren en tutorials is het eenvoudig om het ontwerp van uw website aan te passen en meer functionaliteit te creëren dan wat het traditionele WordPress-thema biedt.

Met WordPress.org kunt u de WordPress-engine installeren, u begeleiden bij het plaatsen en instellen van verschillende categorieën. Er is een heleboel ondersteunende documentatie om u te helpen een site te maken met de gratis tools van WordPress.org. U kunt zelfs uw eigen domein gebruiken en de kern-PHP wijzigen. Als u jQuery wilt toevoegen, het thema wilt wijzigen en plug-ins wilt installeren, is dit allemaal ook beschikbaar.

Als u echter een webhost nodig heeft, vindt u via WordPress.org geen gratis hosting met uw eigen domein. U kunt zelf hosting opzetten via een ander bedrijf en een domeinnaam gebruiken tijdens het installeren van WordPress, maar er zijn ook hostingopties met WordPress, waar WordPress.com binnenkomt.

Voordelen van het gebruik van WordPress.org

Behalve dat het gratis is om te installeren en aan te passen, zijn er nog tal van andere voordelen aan het werken met WordPress.org, waaronder:

Volledige controle over uw code en inhoudsbeheer
Installeer alle gewenste plug-ins, thema’s of andere code
Pas naar hartenlust aan
Leer programmeren met PHP

Zoals altijd is er een keerzijde aan het werken met de vrije kant van WordPress, deze nadelen zijn onder meer:

    Meer veiligheidsrisico’s
Potentieel om kwaadaardige thema’s, plug-ins en hackcode te installeren
Geen persoonlijke klantenondersteuning als er iets misgaat
De kosten kunnen stijgen als er meer bandbreedte nodig is als u een privéhost gebruikt
Site is trager wanneer deze gratis is

Zoals u kunt zien, zijn er enkele geweldige voordelen aan het gebruik van WordPress.org om een ​​volledige website te maken als u kiest voor hosting via een andere provider. Er zijn echter enkele grote voordelen aan het kiezen van WordPress.com als uw hostingprovider, ook al is het alleen voor de gratis versie van de blog.

Overzicht van WordPress.com

Als je het idee van een eenvoudige gratis blog zoals Tumblr of Blogger leuk vindt, heeft WordPress.com ook een gratis versie die via hun site wordt gehost. Uw domein wordt ‘blog.wordpress.com’, tenzij u echter een domein koopt. Dit is een gemakkelijke manier om een ​​blog aan de gang te krijgen als je helemaal nieuw bent in bloggen, maar het biedt mogelijk niet de meeste voordelen in tegenstelling tot betaalde hosting en je eigen domeinnaam.

WordPress.com biedt ook bescherming tegen spam, automatische back-ups, automatische updates, bewezen beveiliging en plug-ins en services die je nergens anders vindt. Aanpassing is echter beperkter op WordPress.com. Je kunt bijvoorbeeld niet je eigen thema uploaden en installeren zoals je kunt met WordPress.org.

Er is ook het advertentieaspect. Als u geen advertenties van derden op uw site wilt zien, kunt u deze slechts voor $ 30 per jaar verwijderen. U kunt betalen voor een aangepast ontwerppakket waarmee u enige controle heeft over het ontwerp van een thema, zoals het wijzigen van het lettertype of het wijzigen van een deel van de CSS-code, maar het kost ook $ 30 per jaar.

Bij WordPress.com is alles à la carte. Dit betekent dat je extra opslagruimte kunt kopen of zelfs je eigen video’s kunt hosten, maar tegen een vergoeding. Er zijn ook premium-thema’s die u kunt kopen, die kunnen oplopen tot $ 100. Als u echter ooit besluit dat u hosting wilt kopen, kunt u het thema niet gebruiken.

Voordelen van WordPress.com

Er zijn enkele voordelen aan het gebruik van WordPress.com als je snel een blog wilt opzetten om te beginnen met schrijven. Enkele voordelen:

    Geen kosten voor meer verkeer
Weinig tot geen veiligheidsrisico’s
U hoeft geen server te beheren of met FTP te rotzooien
Volledige concentratie op uw inhoud
Snel, gemakkelijk en gratis te installeren

Er zijn ook enkele nadelen aan deze optie. Ten eerste krijg je niet zoveel vrijheid als bij WordPress.org. Enkele andere nadelen zijn:

    Beperkte keuze aan gratis plug-ins, thema’s en instellingen
U verdient geen geld met WordPress-advertenties op uw blog
Aangepast domein is $ 25 per jaar
Extra opslag, maatwerk en videohosting zijn duur

Als u geen host wilt vinden en alleen een blog wilt opzetten, is WordPress.com wellicht de juiste keuze voor u. U kunt zich snel aanmelden voor WordPress.com en beginnen met posten. Je krijgt ook veel ondersteuning van WordPress en kunt zelfs problemen met iemand oplossen als er iets misgaat. Het is echter mogelijk niet ideaal als u inkomsten wilt genereren met uw site of iets anders wilt doen dan een blog.

Welke te kiezen: WordPress.Org of WordPress.com?

De beslissing hangt echt af van uw behoeften en toekomstige plannen voor uw site. Dit zijn enkele verschillende manieren om ze te bekijken.

Wil je veel controle?

Ga dan voor WordPress.org. Je krijgt niet zoveel plug-ins, thema’s en aanpassingsopties als je voor WordPress.com kiest. Op het open platform van WordPress.org kun je de code aanpassen, je eigen thema’s uploaden en elk type plug-in toevoegen dat je wilt.

Heeft u geld voor hosting?

Als u voor uw eigen domein en hosting kunt betalen, moet u ook voor WordPress.org gaan. Hoewel WordPress.com in wezen gratis is, moet u in de toekomst meer betalen om uit te breiden. Als je je blog echte vrijheid wilt geven, kun je je eigen domein en hosting kopen, waarmee je WordPress via WordPress.org kunt installeren en je site kunt aanpassen. Het is ook de beste manier om uw site naar buiten te brengen zonder een goedkoop domein te hebben, zoals ‘blog.wordpress.com’. Met meer creatieve controle en uw eigen host kunt u uitbreiden wanneer dat nodig is in de toekomst en de controle blijven behouden.

Als je echter geen geld hebt voor hosting, kun je beginnen met de gratis versie van WordPress.com en kijken waar je blog je naartoe brengt. Als je gewoon een plek wilt om te schrijven, afbeeldingen en video te delen, is het misschien ook gemakkelijker om met de gratis versie te gaan. Hoewel uw site er misschien uit ziet als cookie cutter met een gratis thema, wilt u misschien niet aanpassen of weet u niet hoe u CSS moet wijzigen. Als je net begint, is WordPress.com een ​​geweldige manier om gratis te wennen aan online bloggen.

Hoeveel moeite kunt u doen?

WordPress.com-sites vereisen allemaal weinig tot geen inspanning. WordPress zorgt voor al uw beveiliging en updates, zodat u constant wordt bijgewerkt met de nieuwste plug-ins en WP-bestanden. U hoeft niet te weten hoe u zelf kunt upgraden of uw eigen beveiliging in de problemen kunt brengen als een nieuwe exploit plotseling een risico voor uw site vormt.

Als je de moeite wilt doen om WordPress te begrijpen en te leren, kun je vrij gemakkelijk upgrades uitvoeren. U moet echter de risico’s begrijpen van het installeren van plug-ins, code en thema’s die schadelijk zijn en problemen opleveren voor u en uw bezoekers.

Als u niet met een andere hostingprovider wilt werken of CSS niet wilt aanpassen en uw eigen thema’s wilt installeren, is WordPress.com ook de beste keuze. U hoeft niet te weten hoe u uw thema’s moet maken of wijzigen, maar u verliest wel veel maatwerk. Dit betekent dat je blog er meer uit ziet als een cookie cutter en niet opvalt. Het is nog steeds een goede optie als u alleen een platform voor uw schrijven en afbeeldingen nodig heeft.

Heeft u grote plannen voor de toekomst?

Als je je site wilt zien groeien of als je plannen hebt om geld te verdienen met je site, moet je voor WordPress.org gaan en je hosting gebruiken. WordPress.com biedt je echter alle gratis bandbreedte die je nodig hebt als je plotseling de voorpagina van Reddit bereikt met een kattenmeme. Hoe lang die bekendheid zal duren, hangt echter alleen af ​​van uw inhoud en niet van de bruikbaarheid van uw blog omdat u niet kunt aanpassen.

U hoeft geen extra kosten te dekken, aangezien hosts ook bij deze gelegenheden de kosten in rekening brengen wanneer u de bandbreedte overschrijdt. Uw website kan in feite omvouwen met zoveel mensen die proberen verbinding te maken als u uw eigen hosting kiest met WordPress.org en niet genoeg bandbreedte heeft om te ondersteunen.

Een eenvoudige manier om te kiezen

Als je alleen maar wilt schrijven, je geen zorgen wilt maken over CSS en je niet bekommert om advertenties op je blog, ga dan voor WordPress.com. Het biedt u een eenvoudig platform om duizenden woorden uit te spreken en u kunt nog steeds afbeeldingen en video delen.

Als u echter een winstgevende website wilt maken die u in de toekomst kunt aanpassen en uitbreiden, moet u voor WordPress.org gaan. U leert ook meer over webontwikkeling, plug-ins en thema’s, waarmee u in de toekomst andere sites kunt maken.

Snelle opmerking: onthoud dat veel bedrijven, zoals Bluehost, eenvoudige manieren voor u hebben om uw WordPress-script eenvoudig te installeren. Bekijk 10 Powerhouse Website Builders And More en bekijk de opties en klik op de link en kijk of ze dat doen.  

Gepubliceerd en gemaakt door Christopher Pontine en Cynthia Adams
Afbeelding tegoed: ahockley

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map