Dus je hebt een domeinnaam geregistreerd. Wat nu?

U heeft de sprong gewaagd en uw eerste domeinnaam gekocht. Misschien ben je op dit moment een beetje nerveus, of voel je je misschien opgewonden, nadat je iedereen die naar je zal luisteren hebben verteld over je plannen voor je persoonlijke blog of je aanstaande onderneming om je eigen bruisende bedrijf te creëren.


>> Klik hier om het PDF-bestand te downloaden <<

Wat je motivatie ook is, het is niet ongebruikelijk dat veel mensen die zojuist hun domein hebben gekocht, hun voortgang snel stopzetten. Plotseling wordt de voldoening om zojuist een grote hindernis voor een online aanwezigheid te hebben overwonnen, frontaal genomen met het volgende overweldigende obstakel; wat u vervolgens moet doen nadat u een domeinnaam hebt geregistreerd?
wat nu
Als dit het scenario is waarin u zich bevindt, dan is dit artikel iets voor u. Hoewel we u niet in één keer een icoon van internet kunnen maken, kunnen we u in 3 eenvoudige stappen laten zien hoe u uzelf van eenmalige domeineigenaar kunt veranderen in een zelfverzekerde websitemaker.

Stap 1 – Ontvang hosting

Er zijn veel bedrijven op internet die uw online aanwezigheid zullen ‘hosten’. Dit betekent simpelweg dat ze een opslag- of huisvestingsfaciliteit bieden waarmee uw website online te zien is. Doe uw due diligence op dit gebied en lees beoordelingen van anderen om inzicht te krijgen in welke mogelijk de beste zijn voor uw doeleinden.

Enkele van de grotere, bekende bedrijven zijn HostGator.com en BlueHost.com, maar er zijn er nog veel meer, en discussie over hun waardigheid is een ander onderwerp. Als het bedrijf waar u uw domein heeft gekocht ook hosting aanbiedt, b.v. godaddy.com en je hebt dat combinatieplan gekocht, dan hoef je je niet eens zorgen te maken over deze stap.

In het geval dat uw domeinaccount een afzonderlijke entiteit is voor elke hostingfaciliteit, moet u een account registreren bij een websitehost voordat u verder kunt gaan. De meeste mensen die met een domein beginnen, doen dit met een persoonlijke blog in gedachten, of met de ambitie om een ​​kleine tot middelgrote online aanwezigheid op te bouwen, althans op korte termijn. In dit geval is een ‘shared’ hostingpakket over het algemeen voldoende om aan al uw hostingvereisten te voldoen.

Deze gedeelde faciliteit betekent wat de term inhoudt; dat al uw websitebestanden een gedeelde huisvesting hebben met websitebestanden van andere mensen. Dit heeft geen enkele invloed op de werking van uw site en is zeer kosteneffectief, zodat u al uw websites kunt huisvesten zonder dat u extra hosting hoeft aan te schaffen.

Stap 2 – Wijzig naamservers

Wanneer u de registratiestappen bij het door u gekozen hostingbedrijf heeft voltooid, ontvangt u een e-mailbevestiging met uw accountgegevens. Deze details bevatten bepaalde criteria die u nodig heeft om uw domein bij hen te registreren.

Het hostingbedrijf kan uw website alleen huisvesten als deze ‘verbonden’ is met uw domeinnaam. De manier waarop u uw domein met de host verbindt, is door de naamservers van uw domein naar uw host te ‘wijzen’. Nameservers zijn als telefoonboeken.

Ze bestaan ​​in de vorm van cijfers, maar in de directory waarin ze voorkomen, kunnen mensen uw website vinden en waar ze uw e-mails naartoe kunnen sturen. Zonder technisch te worden, wanneer u uw naamservers naar uw hostingbedrijf verwijst, zorgt dit ervoor dat het domein en de host van de website met elkaar kunnen ‘praten’, zodat uw website live online kan zijn.

U kunt de gegevens van uw naamserver vinden in de registratie-e-mail die u van uw host heeft ontvangen. U heeft ten minste twee naamservers ontvangen die er ongeveer zo uitzien als nsxxxx.hostname.com. Om deze nummers van uw domeinregistreerder naar uw hostingbedrijf te verwijzen, zoekt u uw domeinnaam binnen uw domeinregistratieaccount en navigeert u naar de ‘transfer DNS’ (Domain Name Server) of een vergelijkbare link.

Voer uw naamservernummers in en sla de wijzigingen op. Zo simpel is het. Wacht 48 uur voordat de wijziging van kracht wordt, hoewel deze normaal gesproken vrij snel is. Deze tijdsvertraging staat bekend als ‘doorgifte’ en is de periode die uw hostingbedrijf nodig heeft om uw nu aangewezen domeinnaam te herkennen.

Stap 3 – Installeer uw website

U kunt uw blog of website zelfs installeren terwijl u wacht tot uw naamservers zich verspreiden. De meest functionele manier om dit te doen is door in te loggen op uw hostingaccount en te scrollen naar de categorie software en services (of vergelijkbaar) van uw configuratiescherm.

Ongetwijfeld staat het meest efficiënte type site om te installeren bekend als WordPress.org en kan worden gedaan via de functie die bekend staat als Fantastico De Luxe. Deze softwarefaciliteit wordt weergegeven door een uitnodigend smileygezichtspictogram waarop u er gewoon op moet klikken. Van daaruit selecteert u WordPress en vervolgens Nieuwe installatie, selecteert u uw domein in het vervolgkeuzeveld en vult u uw aanmeldingsgegevens in voordat u de knop “installeer WordPress” selecteert.

Sommige bedieningspanelen hebben de Fantastico-optie voor nieuwe accounts vervangen door een functie die bekend staat als QuickInstall, terwijl andere de optie voor beide bieden. QuickInstall bevindt zich ook in de categorie software en services en wordt in pictogramvorm weergegeven als een klok en een pijl, of een zeer vergelijkbare weergave. Als dit de functie is die u nodig heeft, klikt u nogmaals op het pictogram, selecteert u WordPress en volgt u uw neus.

Beide functies voor het installeren van websites zijn gebruiksvriendelijk en als u uw eerste website hebt geïnstalleerd, kan het verslavend worden vanwege het gebruiksgemak.

Dus daar heb je het. Hoewel het voor de eerste keer registreren van uw domeinnaam een ​​triomf op zich was, is de rest van de procedure om online te beginnen ook eenvoudig en vraagt ​​u zich af waarom u er niet eerder mee was begonnen.

Met de gemoedsrust in de wetenschap dat u dit proces op elk moment kunt herhalen zonder technische kennis nodig te hebben, begint het echte plezier nu met het ontwerpen van uw site, het toevoegen van de functies ervan en het ontwikkelen van uw hobby of bedrijf naar het volgende niveau van plezier en succes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map