Hoe een blog te starten

Als je online wilt zijn, moet je een blog starten. Maar hoe begin je echt een blog? Als u uw eigen blog heeft, kunt u uw mening en meningen uiten voor een geboeid publiek, producten promoten en verkopen als eigenaar en partner en, belangrijker nog, uzelf positioneren als een expert in uw gekozen niche of onderwerp.


hoe een blog te startenBlogs bieden ook een flexibel platform van waaruit u geld kunt verdienen met advertenties die betrekking hebben op uw interesse, een lijst samenstellen van loyale volgers die uw boodschap viraal kunnen verspreiden, actuele video’s kunnen weergeven die instant hits kunnen worden en zoveel interpersoonlijke interactie toestaan ​​dat uw naam of een merk kan sneller dan enig ander middel van onbekendheid naar roem worden voortbewogen.

Een niche vinden

De eerste stap bij het starten van een blog is om de inhoud ervan te baseren op een trending of een altijdgroene niche of onderwerp dat veel interesse heeft van mensen die online zoeken. Trending niches zijn meestal gericht op de activiteiten van een beroemdheid of de release van een langverwacht fysiek product.

Deze onderwerpen domineren over het algemeen het internet voor een korte periode en kunnen een golf van gericht verkeer naar blogs genereren die speciaal zijn gemaakt om te profiteren van hun onmiddellijke aantrekkingskracht. Trending topics zijn gemakkelijk te vinden op de volgende sites;

Evergreen-niches verschillen van trending-interesses doordat ze van nature lang meegaan en bijna onbeperkte invalshoeken hebben die kunnen worden benut voor het maken van inhoud. Het verdient de voorkeur blogs te maken over groenblijvende onderwerpen, omdat mensen door hun lange levensduur altijd op zoek zullen zijn naar informatie over hen.

Een blog die is gebouwd rond een altijdgroene niche heeft de capaciteit om duizenden inhoudspagina’s te bevatten, een groot aantal gelijkgestemde fans op te bouwen en een enorme hoeveelheid ‘autoriteit’ of vooringenomenheid in ranglijsten van de zoekmachines te krijgen.

De meest populaire groenblijvende niches zijn die welke betrekking hebben op een van de talloze onderwerpen op de markten voor gezondheid, rijkdom en levensstijl.

Ideeën voor groenblijvende nicheblogs komen vaak van sites die te vinden zijn via de volgende link; http://www.nichehacks.com/101-resources-discover-hot-niche-ideas/

Ongeacht de niche die u selecteert als focus voor uw blog, het is belangrijk om te bevestigen dat er voldoende interesse in dat onderwerp is van mensen die er online naar zoeken. Er zijn veel ‘tools’ die deze informatie kunnen onthullen, waaronder de Zoekwoordplanner die toegankelijk is via uw gratis Google AdWords-account.

Wanneer u zich aanmeldt bij uw account, selecteert u de Zoekwoordplanner op het dropdown-tabblad ‘Tools en analyse’.

Selecteer vervolgens de eerste optie om naar nieuwe zoekwoorden te zoeken. U kunt vervolgens uw nichewoordwoord invoeren, uw locatie selecteren en vervolgens ‘Ideeën opvragen’. Selecteer het tabblad ‘Zoekwoordideeën’ om het aantal exacte maandelijkse zoekopdrachten voor uw zoekwoord en andere gerelateerde nichevoorwaarden weer te geven.

Hoewel er geen vaste regel is met betrekking tot zoeknummerniveaus, is alles boven de 5.000 zoekopdrachten een indicatie van een zeer waardevolle niche om binnen te gaan.

Een domeinnaam registreren

Nu je je niche hebt gevestigd, is de volgende stap het registreren van een domeinnaam die je niche identificeert en in een oogwenk de inhoud van je blog vastlegt. Er zijn veel bronnen waar u een domeinnaam kunt kopen, waarbij twee van de meest gerespecteerde sites Namecheap.com en GoDaddy.com zijn.

In onze ervaring is Namecheap.com minder opdringerig met zijn advertenties, en een online zoekopdracht naar “namecheap.com-coupon” zal een reeks codes opleveren die kunnen worden gebruikt om korting te krijgen bij de aankoop van uw TLD, een domeinnaam van het hoogste niveau die eindigt op .com, .net of .org.

Hoewel het niet nodig is om een ​​domein te registreren dat expliciet overeenkomt met uw onderwerp, moet het op zijn minst een beeld geven van het onderwerp van uw blog.

Een webhost vinden

Als je nog geen hosting hebt, is dit je volgende en bijna laatste stap om je blog online te krijgen. Net als bij domeinproviders is er een reeks hostingplatforms die uw domein kunnen ‘huisvesten’ en de bestanden kunnen onderhouden waaruit uw blog bestaat.

Een populaire hostingoplossing is HostGator, en opnieuw kunt u kortingsbonnen voor uw eerste maand online vinden. HostGator.com biedt u een selectie van pakketten. Bij het begin biedt het gedeelde ‘Babyplan’ alles wat u nodig heeft.

Nadat u uw account heeft aangemaakt, moet u vervolgens uw domeinnaam en hostingaccount ‘verbinden’, zodat uw blog online kan worden weergegeven.

Log gewoon in op uw Namecheap.com-account en navigeer naar uw filter ‘Domeinen beheren’. Vink het vakje naast uw domeinnaam aan, selecteer de optie ‘DNS overdragen naar webhost’, voer de twee naamservers in die HostGator u bij het aanmelden heeft gemaild en sla de wijzigingen op. Je bent nu klaar om je eerste blog te installeren.

Het is interessant dat er sites zijn waarmee u gratis blogs kunt maken. Enkele van de bekendere sites, die vaak Web 2.0-sites worden genoemd, omvatten;

Hoewel er geen technische vaardigheid vereist is om deze blogs te maken, raden we ze alleen aan als feeder-sites in uw hoofdblog. Het is niet verstandig om op deze blogs te vertrouwen als je belangrijkste site, omdat je niet de volledige vrijheid hebt om de inhoud die je wilt op ze te plaatsen.

Wanneer u uw blog gebruikt als middel om uw bedrijf op te bouwen, kunt u het beste een platform gebruiken dat niet de beperkingen heeft die van toepassing zijn op de hierboven genoemde.

Een blogplatform kiezen

De meest populaire en aanbevolen software waarmee u uw blog kunt maken, bevindt zich op het WordPress.org-platform. WordPress is een flexibel en aanpasbaar script waaraan u duizenden widgets en plug-ins kunt toevoegen om wijzigingen aan uw blog aan te brengen en zelfs te gebruiken als een volledig contentbeheersysteem.

U kunt uw WordPress-blog installeren door u aan te melden bij uw hostingaccount en het softwaregedeelte te zoeken in uw hostingcontrolepaneel. Selecteer het ‘QuickInstall’ -pictogram, vervolgens ‘WordPress’ en het tabblad ‘Doorgaan’. Selecteer in het vervolgkeuzemenu http: // uw domeinnaam en laat het aangrenzende veld leeg.

Vul de overige velden in en klik op de knop ‘Nu installeren’. Klik op de ‘hier’ link die volgt; je hebt nu een nieuw geïnstalleerde blog! Video-instructies voor het proces zijn te vinden op de ondersteuningspagina van HostGator.com.

Wanneer je de installatie van je blog hebt voltooid, kun je de startpagina van je nieuwe blog bezoeken door de domeinnaam in je browser te typen. De site die nu wordt weergegeven, is uw blog over het standaard WordPress-thema.

Een thema is gewoon een installatie die u kunt wijzigen in het beheergebied van uw blog om het uiterlijk van de blog te wijzigen. Er zijn talloze gratis en betaalde thema’s beschikbaar; er een kiezen is over het algemeen slechts een kwestie van persoonlijke keuze.

Nu je weet hoe je een blog moet starten, begint het plezier met het leren hoe je het er specifiek uit laat zien en laten functioneren. Er zijn veel cursussen online die u door het proces leiden. In eerste instantie lijkt het misschien overweldigend, maar als je stap voor stap je training volgt, word je misschien wel een van de volgende blogprofessionals die op dezelfde manier is begonnen met hun eerste blog als nu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map