Je eigen beautyblog starten voor minder dan $ 100 – waanzinnig eenvoudige en gemakkelijke stappen

De schoonheidsniche is zowel leuk als opwindend. De branche zelf is zeer dynamisch, dus trends evolueren voortdurend en onderwerpen veranderen altijd.


Als je enthousiast bent over cosmetica, algemene gezondheid, huidverzorging, kapsels, schoonheidsproducten en mode, dan kun je online een plek voor jezelf vinden met een beautyblog.

hoe je een beautyblog kunt starten voor minder dan $ 100

Waarom een ​​beautyblog starten?

Je hoeft geen schrijfdiploma of professionele schrijfachtergrond te hebben start je eigen beautyblog.

In feite worden veel van de meest populaire blogs online gemaakt door mensen die gewoon schrijven over wat hen het meest opwindt en hun lezers constant updaten met informatieve en grappige berichten.

Het heeft veel voordelen om een ​​eigen blog te hebben. Allereerst kun je een behoorlijk inkomen verdienen via advertenties en contacten met beauty- en modebedrijven.

U kunt ook contact leggen met retailers van schoonheidsproducten om extra inkomsten te verdienen.

Er zijn ook veel beautybloggers die producten worden gestuurd voor testen en beoordelingen, soms zelfs voordat de producten in de winkels liggen.

Hierdoor kun je worden blootgesteld aan de laatste trends in de beautybranche, een groot voordeel als je een autoriteit wilt worden in deze niche.

Voordat u begint

Het is belangrijk om vanaf het begin te brainstormen. Wanneer de inspiratie je raakt, ga dan zitten en beslis over welk aspect van de schoonheidsindustrie je zou willen bloggen. Maak vervolgens een lijst van de berichten die je misschien wilt schrijven.

De belangrijkste vraag die je kunt stellen is: “Als ik mijn eigen bloglezer was, wat zou ik dan willen lezen?”

Denk ook aan de verschillende “subcategorieën” waar u doorheen kunt draaien. Bijvoorbeeld: productrecensies, product van de dag, makeover-tips en willekeurige dingen.

Kijk vervolgens rond in andere blogs en observeer de dingen die je wel en niet leuk vindt in termen van inhoud, thema’s, schrijfstijl en algehele uitstraling.

Kopieer natuurlijk niemand, maar als je rondkijkt, krijg je meer creatieve sappen en krijg je ideeën over hoe je blog anders kan zijn.

Denk ook na over hoe u media aan uw berichten kunt toevoegen, zoals video’s of foto’s. Het zou helpen als je een high-definition camera hebt die duidelijke foto’s vastlegt, evenals software voor fotobewerking voor kleurcorrectie en bijsnijden.

Houd ook rekening met uw doelpostfrequentie. Wil je of kan je elke dag, een keer per week of elke 3 dagen posten? Houd er rekening mee dat het niet uitmaakt op welke frequentie u besluit, het is belangrijk dat u regelmatig post.

Je raakt gemakkelijk je lezers kwijt als je bericht niet consistent is. Het zou eigenlijk gemakkelijker zijn als u van tevoren berichten kunt schrijven en ze dan gewoon kunt “plannen” voor toekomstige datums.

Hoe verdien je geld? Er zijn een paar manieren om geld te verdienen met je blog. De meest populaire manier is via Google Adsense – u kunt inkomsten genereren wanneer kijkers op de advertenties op uw blog klikken.

The Nitty-Gritty Stuff – Eenvoudige stappen om je eigen beautyblog te maken

Samenvattend zijn er 4 eenvoudige stappen voor het starten van een beautyblog:

 1. Kies een webhostingprovider
 2. Koop een domeinnaam
 3. Installeer WordPress
 4. Verfraai uw schoonheidsblog

Maar voordat we op deze stappen ingaan, laten we het eerst over hosting hebben – of we nu kiezen voor gratis of betaalde hosting.

Wat in de wereld gratis hosting is?

Als dit je eerste blogonderneming is, zou je er goed aan doen om te beginnen met een gratis bloghostingprovider. Gratis hosting betekent dat je je blog kunt starten zonder iets te betalen via een hostingprovider. De beste voorbeelden zijn blogger.com en wordpress.com.

Waarom kiezen voor gratis hosting?

Het beste voordeel van het gebruik van gratis bloghosting is natuurlijk dat u niets hoeft uit te geven om aan de slag te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden voor een account en je bent klaar om te gaan.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het gebruik van uw creditcard voor maandelijkse of jaarlijkse kosten.

Gratis bloghosting is ook een uitstekende optie als je geen of weinig ervaring hebt met webdesign. De meeste gratis bloghostingproviders zoals WordPress.com hebben kant-en-klare blogsjablonen.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw favoriete thema te kiezen en vervolgens uw eerste bericht weg te typen. Je mag je blog ook aanpassen tot een bepaald punt.

De nadelen

Het grootste nadeel van gratis bloghosting is dat u niet de eigenaar van het domein bent. Uw URL zal altijd zijn als “beauty.wordpress.com” in plaats van gewoon “beauty.com”.

Hoewel een subdomein goed genoeg kan zijn voor degenen die net beginnen, zult u het moeilijker vinden om uw blog op te schalen als u erkend wilt worden als een autoriteit in de schoonheidsniche of wanneer u uw eigen wilt vestigen naam of merk.

Een ander nadeel van het gebruik van gratis bloghostingservices is dat er beperkte opties zijn in termen van maatwerk. Met gratis bloghosting kunt u de thema’s, lay-outs, kleuren en lettertypen wijzigen, maar u kunt niet veel functionaliteit op uw site verwachten.

Je zou ook te maken krijgen met veel advertenties op je blog.

Kiezen voor betaalde hosting

Als je je blog bent begonnen met gratis hosting en je hebt een behoorlijk aantal volgers gekregen, kun je opschalen door je blog naar een betaalde hosting te verplaatsen.

Dit zijn de voordelen:

 • Je eigen domein – een van de beste voordelen wanneer u kiest voor premium bloghosting is het bezitten van de naam of het domein van uw blog.Waarom is dit belangrijk? Als u eigenaar bent van het domein, kunnen mensen uw siteadres gemakkelijker onthouden. Je kunt ook je blog opzetten voor persoonlijke branding en het zou gemakkelijker zijn om er inkomsten mee te genereren.
 • Je eigen e-mailadres – alle betaalde hostingproviders bieden u een of meer e-mailadressen op maat. Als uw blogdomein bijvoorbeeld ‘beauty.com’ is, kunt u een e-mailadres hebben zoals [email beveiligd] of [email beveiligd].Op deze manier hoeft u uw persoonlijke Gmail- of Yahoo-adres niet te gebruiken wanneer u correspondeert met uw volgers. U kunt ook autoresponders instellen voor communicatie- en marketingdoeleinden.
 • Makkelijk te gebruiken Website Builder– terwijl premium hosting vooral wordt gebruikt door ervaren website-ontwikkelaars, kan een beginner zonder kennis van coderen het gebruiken. Dankzij websitebouwers die zijn opgenomen in hostingpakketten, kunt u uw beautyblog maken door op elementen te klikken en te slepen. Het beste hiervan is dat u uw site volledig kunt aanpassen met meer functionaliteit, thema’s, lay-outs en kleurenschema’s om aan uw voorkeuren en branding.
 • geen reclame—Omdat u voor het hostingpakket heeft betaald, zal uw blog volledig vrij zijn van advertenties, afgezien van de advertenties die u zelf plaatst.
 • Plug-ins en widgets—Betaalde bloghosting stelt u in staat de bruikbaarheid en functionaliteit van uw site te verbeteren via plug-ins, apps en widgets. U kunt ook feeds en afbeeldingsgalerijen toevoegen vanuit uw sociale media-accounts.
 • Verdien geld met je blog – veel gratis hostingproviders geven in hun algemene voorwaarden aan dat u geen inkomsten kunt genereren met uw blog, wat betekent dat u uw ruimte voor advertenties niet kunt aanbieden. Google Adsense keurt ook gratis gehoste blogs niet goed voor het genereren van inkomsten.

U zou nu moeten kunnen bepalen welke hostingoptie u moet kiezen. Voor premium hosting is er veel om uit te kiezen, en het wordt ten zeerste aanbevolen om de beoordelingen van de hostingprovider die u kiest te controleren, zodat u weet of deze aan uw budget en hostingbehoeften voldoet.

Houd er rekening mee dat wanneer u een hostingpakket koopt, dit normaal gesproken wordt geleverd met een domeinnaamregistratie. U hoeft geen domeinnaam aan te schaffen, dus u hoeft niet meer uit te geven.

Nu u een idee heeft over hosting, gaan we het hebben over het kiezen van uw blognaam en het verkrijgen van een domeinnaam.

Een geweldige domeinnaam kiezen

Ja, dit kan een uitdagende stap zijn. Alleen al het aantal opties kan een bron van verwarring zijn. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 • Combineer je favoriete woorden die samenvallen met de schoonheidsindustrie. Vraag jezelf af: wat vind je opwindend aan de schoonheidsniche? Wat is je persoonlijkheid en hoe sluit dit aan bij je interesse in bloggen? Wat zijn je favoriete woorden? Wat zijn je hobbies? Welke onderwerpen zou je in je blog willen behandelen? Welke woorden zouden uw blog het beste omschrijven?
 • Brainstorm en noteer de woorden die bij uw merk of thema horen. Schrijf alles op wat in je opkomt. Je kunt dan een thesaurus gebruiken en wat meer verwante woorden schrijven. Je hebt nu een woordenbank waaruit je kunt kiezen.
 • Sorteer de opties, shortlist en bepaal wat goed bij elkaar past. Je kunt andere mensen vragen om voor te lezen wat je tot nu toe op de shortlist hebt gezet en van daaruit degenen te kiezen die gemakkelijk kunnen worden uitgesproken.
 • Ga naar GoDaddy of Namecheap en controleer of degene die je op de shortlist hebt gezet, beschikbaar zijn. Korte domeinnamen met twee lettergrepen zijn altijd beter. Gebruik geen streepjes (voorbeeld-schoonheid.com) omdat deze moeilijk te onthouden zijn.

Extra tips

Houd het altijd kort, lief en eenvoudig. Uw blognaam moet precies hetzelfde zijn als uw URL, zodat er geen verwarring kan ontstaan. Speel op woorden en gebruik geestige. De blognaam moet gemakkelijk te onthouden, spellen en uitspreken zijn.

WordPress installeren

Zodra u zich heeft geregistreerd voor een hostingplan en een domeinnaam, moet u het gebruiksvriendelijke blogplatform gebruiken dat er is – WordPress.

WP is ‘s werelds populairste Content Management Systeem dat bloggers helpt hun inhoud gemakkelijk te beheren, zoals nieuwe berichten toevoegen, wijzigen, inhoud bijwerken en verwijderen, en aanpassen om het mooier te maken.

U hoeft geen extra geld uit te geven aan WordPress, omdat het vaak deel uitmaakt van zelfs de meest elementaire webhostingpakketten. Installeren is een makkie, maar we laten u stap voor stap zien hoe u dit moet doen.

Voor dit doel gebruiken we BlueHost als voorbeeld (als je hulp nodig hebt bij het aanmelden bij Bluehost, bekijk dan deze stapsgewijze handleiding)

Stap 1: Log in op uw nieuwe BlueHost-account en klik vervolgens op “Hosting”. Zoek naar het paneel Website Builders en hieronder vindt u WordPress.

Stap 2: Klik op “Installeren”. U wordt naar een andere pagina gebracht. Selecteer het domein en klik vervolgens op “Check Domain”.

Stap 3: Vink de optie “Ik heb de algemene voorwaarden gelezen” aan en klik vervolgens op “Nu installeren”.

Stap 4: Er verschijnt een vak met de tekst “We installeren WordPress voor u”. Wacht 2 tot 5 minuten totdat het proces is voltooid. Als u klaar bent, klikt u op “Processen weergeven” en vervolgens op “Referenties weergeven”.

Stap # 5: U moet uw inloggegevens invoeren op de volgende pagina. Klik op “Admin URL” en typ vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Je WordPress-installatie is voltooid en je hebt nu je beautyblog officieel gebouwd voor minder dan $ 100.

Je beautyblog mooi maken

Dus je hebt nu een beautyblog. Het spreekt voor zich dat uw sjabloon mooi moet zijn – een mooie weerspiegeling van uw niche. Afhankelijk van je smaak en stijl kun je kiezen voor een minimalistisch thema, of voor een echt kleurrijk sjabloon.

Het belangrijkste is om uw lay-out overzichtelijk en schoon te houden. Uw lezers moeten gemakkelijk de informatie kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit als u van plan bent veel foto’s te plaatsen.

Er zijn tal van gratis WordPress-thema’s naast wat je op je WP-dashboard ziet. Als je nog geen premium WordPress-thema’s kunt kopen, ga dan naar www.wordpress.org/themes en zoek naar schoonheidsgerelateerde WordPress-thema’s.

Een andere optie, aanbevolen omdat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het aanpassen van het ontwerp en het uiterlijk, is om te gaan met een premium beauty WordPress-thema van themeforest.net (kost ongeveer $ 50).

Een thema installeren is een eitje. Klik gewoon op “Uiterlijk”, klik vervolgens op “Thema’s”, kies “Nieuw toevoegen”, selecteer uw thema en klik vervolgens op “Thema uploaden”. Zowel gratis als premium thema’s worden geleverd met gedetailleerde instructies om aan de slag te gaan.

Laatste gedachten

Het runnen van een beautyblog is zowel een lonende als uitdagende onderneming. De belangrijkste dingen die je moet onthouden zijn toewijding, consistentie en passie. Verwacht niet dat het van de ene op de andere dag een hit zal worden.

Het kost tijd om een ​​groot lezerspubliek op te bouwen. Wees geduldig en laat je mooie passie doorschijnen in je blog, en de beloningen zullen geweldig zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map