Anpassad webbdesign vs WordPress-tema: Vilket sätt att välja?

Anpassad webbdesign kontra WordPress-tema: Vilket sätt att välja?


Letar du efter en chans att gå online med din helt nya webbplats eller behöver du uppdatera det befintliga projektet så att det ser snyggare och interaktivt ut? Webbplatsägare längtar efter en rikare funktionsuppsättning för att hålla sina besökare engagerade. Oavsett om du behöver bygga en växande digital butik eller en professionell företagsportfölj måste du först tänka på dess utseende.

Med tanke på att du planerar att bygg din framtida webbplats på WordPress, vilket är en av de mest populära och det längsta CMS tillgängligt idag, du har faktiskt två olika vägar att välja mellan:

 1. Den första är att anställa ett professionellt team av utvecklare att skapa en helt ny och unik webbdesign från grunden.
 2. Det andra sättet att välja färdiga WordPress-teman som representerar tusentals responsiva mallar för alla webbplatstyper och företagskategorier.

Båda alternativen har uppenbara träffar och missar. Valet beror främst på dina mål, webbplatsens komplexitet, budget, tidsramar och andra viktiga frågor som definieras av projektet. För att förstå vilken väg som passar dig bäst bör vi identifiera de två alternativen och klargöra skillnaden.

Vad är specialbyggd webbplats?

Anpassad webbdesign innebär att skapa din framtida webbplatsstil från grunden. Med andra ord kommer du att behöva anställa ett team av proffs som kommer att utforma om eller skapa en ny webbplats- och sidlayout, animering, visuella effekter, teckensnitt osv.. Webbdesigners kommer också att implementera några av UI / UX-funktionerna, skapa anpassade former och element för projektet, säkerställa mobil anpassning till webbplatsen och andra avgörande aspekter beroende på dina krav eller behov.

Metoden kommer att fungera för företagare som vill implementera en unik och individuell strategi för kunder som erbjuder exklusiva funktioner och webbplatsfunktionalitet. Samtidigt är processen extremt tidskrävande och dyr. Är det verkligen nödvändigt för mindre och enklare projekt? Fortsätt läsa artikeln för att hitta svaret.

Vad är det anpassade WordPress-temat?

WordPress har det största navet med teman och mallar. Användare kan välja tusentals färdiga webbplatslayouter trots den nisch eller verksamhet de representerar. Alla WP-teman utvecklas av tredje part eller oberoende utvecklare som gör mallar tillgängliga för allmänheten efter utgivningen.

WordPress-teman WordPress-teman

Vissa kodare och programmerare är redo att dela sina teman gratis. Andra introducerar premiummallar med en rikare funktionsuppsättning, mer aktuell design och andra förmåner mot en fast avgift. Vi kommer att diskutera priset lite längre. Alla mallar är tillgängliga som en del av CMS med öppen källkod, vilket innebär att du är fri att ändra eller anpassa dem i händelse av PHP / CSS-kodningsupplevelse.

Dessutom har alla WordPress-användare en chans att skapa sitt eget tema med hjälp av WordPress Codex. Det ger en uppsättning användbara tekniska tips och instrument för att designa en egen webbplats. Tyvärr fungerar funktionen aldrig för icke-tekniker och nybörjare medan du väljer färdiga mallar är ett snabbare och enklare sätt att implementera.

Medan både specialanpassade webbplatser och WordPress-teman faktiskt tjänar samma mål, är den här artikeln att betona de viktigaste fördelarna med båda lösningarna såväl som de viktigaste nedgångarna. Vilken är bättre och varför? Vilken väg kommer att uppfylla dina individuella krav när det gäller budget eller tekniska problem? Vilken är bättre för såväl nyetablerade projekt som för växande företag? Låt oss försöka svara på dessa frågor.

Anpassad webbdesign

När du implementerar anpassad webbdesign får du faktiskt en webbplats med funktioner skapade från tomma för att uppfylla dina specifika affärsmål. En webbplats kommer att ha ett unikt utseende med skräddarsydda funktioner och funktionalitet som testas av teamet av erfarna proffs.

Du kan implementera alla former, element eller block som du vill ha fler användare involverade. Lösningen är bra för växande företag och företag som letar efter en stark webb-närvaro samt kraftfulla ommarknadsmöjligheter.

Anpassade webbdesignfördelar:
Anpassad webbdesign Nackdelar:
&# X2714; Unik design och funktionalitet – specialbyggda webbplatser utvecklas från den tomma duken. Du definierar hur det ser ut såväl som funktioner som det kan ha. Ingen av dina nischkonkurrenter kommer att ha samma webbplats.
&# X2714; SEO-optimering – SEO handlar inte bara om att redigera webbadresser och metabeskrivningar samt att indikera fokus nyckelord. Specialbyggda webbplatser är mer attraktiva för sökmotorsökare. De älskar unika projekt, vilket innebär högre SEO-ranking utöver korrekt innehållsskanning.
&# X2714; Skalbara projekt – ett växande företag stoppar aldrig sin utveckling. Det betyder att du kan behöva en helt skalbar webbplats som ger snabb anpassning med de senaste teknikerna som garanterar smidig drift. Specialbyggda webbplatser är mer skalbara om de jämförs med anpassade WordPress-mallar.
Stora prislappar – Att anställa ett team av anpassade webbdesigners kommer bokstavligen att kosta dig en förmögenhet. Priset kan variera mellan tusentals och hundratusentals beroende på projektets komplexitet och funktioner du behöver implementera. Förbered dig också på att betala mer varje gång du behöver uppdatera din webbplats samt lägga till nya funktioner eller ändra befintliga.
Tidskrävande process – skapa specialbyggda webbplatser berättelser mycket tid. Processen består av flera steg inklusive stereotyp, utveckling, testning, underhåll etc. Processen kan ta upp till flera månader. Det här fungerar aldrig om du längtar efter en snabb implementering

WordPress-teman

WP-teman är fortfarande det bästa alternativet för bloggare, småföretag och andra webbplatstyper som inte kräver extra komplexitet. Det finns ingen anledning att betala för mycket eller vänta i veckor om du vill lansera en fotografportfölj eller en liten onlinebutik. WordPress-teman har allt du behöver för att tjäna dina mål när det gäller anpassning, anpassning, SEO eller innehållshantering.

WordPress-temafördelar:
WordPress-teman Nackdelar:
&# X2714; Låga kostnader – WP-teman är tillgängliga för användare med valfri budget. Du kan få en gratis mall och anpassa den eller välja betalda premium-teman som fortfarande är 30-50 gånger billigare jämfört med anpassad webbdesign.
&# X2714; Snabb implementering – WP-teman behöver ingen tid för utveckling. De kommer med färdiga layouter. Allt du behöver är att hantera några basinställningar när du kommer igång, lägga till innehåll och gå online med din färdiga webbplats. Hela processen tar dig inte mer än ett par timmar.
&# X2714; Perfekt för nybörjare – inga speciella färdigheter eller kunskaper krävs för att arbeta med WP-teman. Men om du fortfarande vill engagera dig i PHP / CSS-redigering kommer mallar att ge dig en sådan möjlighet.
&# X2714; Flexibilitet – utbudet av teman växer varje månad. Användare kan välja den som passar deras företag och andra behov. Alla mallar hänvisar till olika kategorier från e-handel, sjukvård och B&B-nisch att äta ute, portföljer, målsidor, webbplatser med en sida och mer.
De flesta mallar ser samma ut – När mallen har offentliggjorts kan alla användare ladda ner den och anpassa den. Det betyder att din mall kan användas av tusentals webbplatsägare över hela världen. Du bör inte förvänta dig att design exklusivitet sticker ut. Å andra sidan har användarna tillräckligt med verktyg och plugins för att anpassa den befintliga layouten.
Minsta stöd – Att skapa WP-webbplatser innebär att du faktiskt är ensam med miljoner användare som du delar deras erfarenhet på aktuella forum. Detta är faktiskt den enda informationskällan utöver några oberoende videoguider på YouTube medan specialbyggda webbplatser anser utvecklare stöd för varje steg i utvecklingsprocessen.

Vissa kan också säga att WP-teman har begränsade SEO-optimeringsfunktioner. Problemet kan lösas med olika plugins. Dessutom kanske vi stöter på många webbplatser byggda på anpassade WP-teman som har nått toppen.

Vilket sätt att välja?

25% av alla webbplatser på webben är byggda med hjälp av WP-teman. Detta faktum bevisar att WP-mallar fortfarande fungerar när du behöver för att skapa en solid online-representation. Dessutom passar de användare med valfri budget medan anpassad webbdesign är för dem som är redo att betala tusentals dollar. Låt oss titta på prislappar och utvecklingskostnader.

WP Anpassat temapris

Som vi har sagt tidigare kan användare med begränsade budgetar välja gratis mallar för att bygga en webbplats till nollkostnad. Det viktigaste problemet är att praktiskt taget alla gratis teman i princip har samma struktur och typiska layouter utan exklusiva funktioner som sticker ut förutom tusentals och miljoner nedladdningar. Det betyder att du måste anpassa den på något sätt eller ha en webbplats som ser ut som miljoner andra.

Premium- och betalda mallar kan vara en bra lösning på det här problemet. De har en mer engagerande design, uppdaterade visuella effekter, olika sidlayouter och övergripande webbplatsstruktur. Om du väljer att välja ett premiumtema kan det kosta dig från $ 30 till $ 300. För de pengarna får du förbättrad stabilitet utöver ökad flexibilitet.

Läs också: Hur mycket kostar det att bygga en webbplats?.

Anpassad byggd webbplats kostnad

Att anställa ett team av webbdesigners är en mycket dyrare strategi. Du får ett team av professionella som känner till de senaste grafiska koncepten och UI / UX-trenderna och har ett gäng instrument för att leva upp till alla designidéer.

Erfarna webbdesigners använder olika grafiska programvaror såväl som prototyperplattformar, inte bara för att skapa en webbplatsstruktur utan också för att testa hur funktionerna fungerar och säkerställa projektets smidiga drift. Tjänsten är långt ifrån billig:

 • Att anställa en helhetsdesignbyrå kommer att kosta dig från 3 000 till 5 000 dollar för en enkel webbplats med minsta ålder och inga specialfunktioner.
 • En helt funktionell webbplats med alternativ du behöver kostar dig från $ 10.000.
 • Komplicerade projekt börjar från $ 20 000 och högre.

Läs också: Hur mycket kostar det att hyra en webbutvecklare eller en webbdesigner.

Glöm inte webbplatsunderhåll och support. Du måste betala för det separat. Dessutom kommer ytterligare modifieringar eller uppgraderingar, som kommer att vara nödvändiga vid någon punkt av affärsutvecklingen, att kosta dig minst flera hundra.

Naturligtvis kan du anställa frilansare och sänka kostnaderna för webbdesign. Arbetet med frilansare har emellertid brist på garantier. Du ansvarar för alla risker som hänför sig till kvalificering, servicekvalitet och andra avgörande frågor.

Slutsats

Medan fler och fler webbplatser visas på nätet varje dag finns det alltid en plats för anpassad webbdesign. Alternativet är den enda chansen för stora företag och väletablerade företag att sticker ut. Det är dock vettigt för mindre företag eller enskilda med enklare projekt som bara kommer igång.

WP-teman ger en komplett uppsättning funktioner du kan behöva från början såväl som för att växa. De kräver inga tekniska färdigheter och är perfekta för nybörjare. Användare kan spara tid och pengar, vilket kan vara en avgörande faktor för vissa företag.

Webbplatsbyggare verkar vara ett annat sätt att gå online det är värt att nämna. Avancerad programvara är utformad för att hjälpa nybörjare att skapa webbplatser med noll teknisk kunskap på några minuter, och ger användarvänlighet tack vare WYSIWYG och dra-och-släpp-funktionalitet, super enkel integration, färdiga responsiva mallar packade med relevanta funktioner och tillägg. Vad som är viktigare, webbplatsbyggare kommer som en allt-i-ett-lösning utan att behöva hantera värd, domän eller säkerhet separat.

Välj bara den väg som passar dig bäst och gå online med din professionella webbplats!

Skapa en webbplats med WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map