Augmented Reality (AR) i webbutveckling

förstärkt verklighet inom webbutveckling


Augmented Reality (AR) – är den teknik som gör det möjligt att lägga till icke-existerande element till den omgivande verkligheten. Ett av exemplen kan vara sändning av sportmatchningar, när videon som kommer med vissa koordinater i luften levereras med flygbanan för en boll, starthjul eller en linje som fungerar som en viss utgångspunkt. Med andra ord, föreningen av verkliga och imaginära objekt äger rum. Denna effekt används också ofta i filmer och reklam.

Egentligen begreppet Augmented Reality introducerades för ganska länge sedan, nämligen 1990. Det erbjöds Boeing Corporation-forskaren. Det vill säga själva idén att använda förstärkta saker som faktiskt äger rum och de som är oerkliga för att skapa bilder i realtidsläge eller under tvärsnitt är inte ny. Det är svårt att kalla tekniken i ett sådant format en “tillämpad”: en vanlig person använde en gång det färdiga innehållet som den användes i. Den personen kunde inte påverka något eller ändra medel eller andra sätt att använda tekniken. Från och med nu har situationen förändrats för alltid.

Vad är Augmented Reality (AR)?

Tack vare utvecklingen av anslutningsnätverk, mobila enheter, kameror och mjukvara har Augmented Reality blivit en oumbärlig del av vanliga människors liv. Dessutom väljs det nu allmänt som den tillgängliga och utbredda tekniken som ska användas för att slutföra de tillämpade uppgifterna. Du behöver inte vara bara en användare utan valfrihet längre. Istället kan du personligen bestämma om du vill använda AR för att slutföra dina vardagliga uppgifter eller inte. Det viktigaste är att antalet applikationsfärer är ganska omfattande och att det fortsätter att växa (underhållning, konstruktion, design, arkitektur, bilindustri, utbildning, logistik, kartläggning, e-handel och vad inte).

Kända företag som Apple eller Google implementerar och populariserar Augmented Reality-tekniken i stort i sina ekosystem. Till exempel stöder Safari mobilversion förhandsvisning av AR-baserat innehåll utan att behöva installera extra applikationer (den fungerar på grundval av iOS12 – integrerat AR Quick Look-verktyg). ARCore och ARKit tillhandahåller miljön för utveckling av applikationer och innehåll i Augmented Reality. Google har meddelat den I / O-baserade Android Q som kan överföra 3D-objekt till en användares miljö direkt från webbläsarsökningsfältet med endast mobilkamera. Hur som helst är tendensen tydlig. Om bara ett par år kommer den Augmented Reality att bli en mainstream. Framtiden har redan kommit.

Hur fungerar Augmented Reality

Kärnan är klar: istället för att titta på platta bilder får en användare möjlighet att prova på en produkt eller ett interiörobjekt i realtidsläge. 3D-modeller av kläder, skor, möbler, tekniska apparater, blommor, dekorativa föremål och andra element kan appliceras med hjälp av din mobila enhetskamera på riktiga föremål i realtidskontrollen för att se hur de passar dig exakt.

Det faktum att koordinaterna och bredden eller skalan beaktas och beräknas i detaljer gör informationen giltig och pålitlig. Hur som helst, det är väldigt nära det resultat du kommer att använda när du gör en beställning.

Den rådande mängden människor har nu smartphones, vilket gör tekniken extremt tillgänglig för stora publik. Det handlar om dess insikt eftersom AR-integrationen i e-handel är en ganska dyr process, som endast kan utövas av rika och lönsamma företag.

Förstärkt verklighet i e-handel

Utvecklingen av AR-applikationer är främst förmån för nischstudior med komplex utrustning och mjukvara. Processen fokuserar på att skapa 3D-modeller och deras ytterligare användning. Kostnaden för teknikintegrationen kommer gradvis att minska. Detta är det främsta skälet till varför e-handelsbyggare tenderar att integrera Augmented Reality-tekniken i utvecklingen av sina produkter.

För närvarande är Shopify den enda e-handelsprogramvaran som hade råd med AR-introduktion. Detta är ganska fördelaktigt för vanliga användare eftersom de utnyttjar en möjlighet att använda ovanstående fördelar utan att investera något i processen. Webbhandelsägare kommer att kunna öka sin försäljningsvolym, medan deras kunder kommer att vara mer säkra på att köpa de saker de verkligen behöver.

Ett sådant tillvägagångssätt ökar inte bara konverteringsfrekvensen, utan minskar också antalet produkter som returneras till webbshoppen och ökar kundnöjdhetsgraden. Deras förväntningar på produktvalet är motiverade till stor del. AR-integration är revolutionen inom eCommerce-nisch.

AR Realization i Shopify

Plattformen stöder presentation av 3D-modeller för klienter, men du måste skaffa dem tidigare. För att göra det måste du genomföra flera steg:

 1. Installera 3D Warehouse-appen i din webbutik.
 2. Öppna instrumentbrädan för webbshantering, välj kontomenyn och alternativet «Hyr en Shopify-expert».
 3. Välj alternativet “Lägg till ny funktionalitet”.
 4. Välj “Skapa 3D-produktmodeller för AR”. Kostnaden för tjänsten börjar med $ 100.
 5. Svara på alla erforderliga frågor och skicka förfrågan.

Så snart din förfrågan granskas, kommer du att få ett erbjudande från experten med alla villkor för projektets slutförande. Du bör också ange de foton som krävs för att skapa 3D-produktmodeller. Var och en av dem kräver foton gjorda från olika vinklar (fram, båda sidor, bak, övre och nedre delen).

Shopify AR Källa: https://www.shopify.com/ar

För att skapa kvalitetsfoton av stora föremål räcker kameran med 50 mm. För medelstora och små produkter är det vettigt att använda linser 70 mm och 100 mm. Om ett objekt har en komplex och osymmetrisk struktur kan du också behöva fler foton. Uppenbarligen har kvaliteten på bilder direkt inverkan på kvaliteten på 3D-modeller. Att ha en professionell kamera är ett måste i detta avseende.

För att skapa exakta modeller av objekt krävs specifikation av deras storlekar i millimeter. Om du har utkast eller skisser av produkter med specifikation av deras mått kommer de säkert att vara praktiska.

Så fort du är klar med detta komplex av åtgärder skickar du bara fotona och får den färdiga 3D-modellen snart. Du måste noggrant kontrollera deras kvalitet – realistisk bild, proportioner, noggrannhet i leder, strukturer, tecken eller signaturer och vad inte. Dessa modeller är utformade med avseende på specifika kvalitetsstandarder som anges här.

Om allt är ok är det hög tid att lägga till modellerna i webbutiken med hjälp av 3D Warehouse-appen. Öppna den för att lägga till modellerna för varje produkt (ladda upp filer i formaten .usdz och .gtlf / .glb baserat på informationen du får från experten), ange titlar och produktlänkar som de kommer att presentera. Olika filtyper fungerar bra för olika situationer. Till exempel kommer .usdz-versionen att användas när du tittar på produkterna via Safari-webbläsaren.

Nästa steg är att aktivera AR Quick Look-funktionen och tecknet som låter dig aktivera förhandsgranskning av objekt i 3D-läget. Detta kommer dessutom att kräva implementering av vissa enkla mallkodredigeringar. Den detaljerade instruktionen om hur du gör ändringarna finns tillgänglig här.

Är AR framtiden för webbdesign?

De AR trender bli en viktig del av livet för webbutvecklare och vanliga användare. Tidigare hade bara en liten kategori användare tillgång till tillämpningen av denna teknik. Idag har till och med ett litet företag råd med presentation av sina produkter i 3D-läge. Kostnaden för tjänsten är inte hög, medan majoriteten av kunderna har den tekniska grunden för förhandsgranskning av sådan innehållstyp – det är iOS- och Android-baserade smartphones och surfplattor.

Shopify har blivit den första plattformen i full skala som har integrerat eCommerce AR. Uppenbarligen tycker ägare av webbutiker att AR-processen är lite utmanande, men det är definitivt värt det med tanke på den potentiella effekten de kan få på lång sikt (konverteringsgraden kan öka två gånger). Tillgängligheten till specialiserade färdigheter och programvara gör det fullt möjligt att skapa 3D-modeller oberoende. Det rådande antalet användare kommer dock att hitta det enklare att betala för det färdiga kvalitetsresultatet.

Du kan beställa utveckling av enskilda AR-programmerade lösningar från webbstudior, men det är inte bra – det är ganska dyrt. Det är rimligare att använda färdiga lösningar, av vilka många kommer att dyka upp i en närmaste framtid. Shopify var sökvägen och den kommer sannolikt att följas av BigCommerce, 3dcart, Wix, WooCommerce och andra fullständiga och berömda varumärken snart.

Många stora IT-företag undersöker AR-tekniken, vilket är en värdig fortsättning av VR-idéer (virtual reality), efter att ha blivit sin separata gren. Tekniken kommer säkert att bli den stora framtida trenden eftersom den får en mer omfattande tillämpad betydelse. Google, Apple, Facebook, Amazon och andra välrenommerade företag arbetar med utveckling och marknadsföring av standarder och användningsmetoder för AR i verkliga livet. Detta är hörnstenen i dess framgång och omfattande utveckling. Om knappt 2-3 år kommer alla att använda tekniken för flera syften. Varför börjar du inte nu?

Prova Shopify AR nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map