Byt från Weebly till Shopify

hur man byter från weebly till shopify


Weebly och Shopify är två kända webbplatsbyggare som har mycket gemensamt. Båda systemen gör det möjligt att skapa, hantera och framgångsrikt marknadsföra e-handelswebbplatser. Även om Shopify alltid har varit och nu förblir en fullständig eCommerce-webbplatsbyggare, har Weebly fått denna funktionalitet jämförelsevis inte för länge sedan, nämligen efter förvärvet av Square 2018. Webbplatsbyggaren är definitivt ett värdigt system, som gör det möjligt att skapa funktionellt och visuellt tilltalande webbbutiker. När det gäller e-handelswebbplatser anses Shopify dock med rätta vara den otänkbara ledaren.

Självklart är Shopify en mer flexibel och funktionsbelastad eCommerce-webbplatsbyggare jämfört med dess rival. Behovet av att flytta från Weebly till Shopify förklaras ofta av den intensiva utvecklingen av din onlinebutik samt det produktsortiment du säljer. Medan produktsortimentet ökar behöver du mer utrymme för att effektivt organisera handelsprocessen. Det är när Shopify spelar in.

Läs också:
Weebly vs Shopify – en djupgående jämförelse.

Kan du hantera ditt eget?

Om du känner att du inte kommer att kunna hantera uppgiften självständigt eller om du är pressad för att göra det ännu är du redo att investera i professionell hjälp, är det verkligen vettigt att anställa en expert. Genom att vara medveten om alla nyanser på båda plattformarna kommer denna person att slutföra överföringen mycket snabbare och med högre effektivitet. Dessutom kommer du att kunna kontakta specialisten om det är något fel på din nya webbplats efter migreringen.

DIY-webbplatsöverföring är en enklare lösning eftersom den låter dig använda en av de specialiserade tjänsterna, som skapades med just detta syfte i åtanke. Dessa verktyg kan hjälpa dig att migrera mellan tjänsterna på ganska kort tid, men de kan inte alltid flytta alla webbplatselement och de tar inte alltid hänsyn till allvarliga och mindre nyanser av de tjänster du växlar mellan.

Vad du bör veta är att inte alla filer och webbplatselement flyttas automatiskt. Det finns de som finns kvar på den tidigare plattformen och kräver manuell överföring. Oavsett om du vill ha det eller inte, måste du ändå överföra dem oberoende.

Så varför byter du inte från Weebly till Shopify på egen hand för att i slutändan vara säker på kvaliteten och säkerheten i projektmigreringsprocessen? Här är en detaljerad översikt av planen och de måste måste ha steg för Weebly-to-Shopify-migreringsprocessen.

Hur man byter från Weebly till Shopify: en detaljerad guide

Fas 1. Innehållsöverföring

 1. Innan du överför innehållet, ta dig tid att utforska allmänna Shopify-inställningar.
 2. Importera dina Weebly-data till Shopify. Du kan gå två vägar här: antingen genom att använda en enkel automatiserad migrationstjänst som Cart2Cart eller genom att manuellt exportera / importera de nödvändiga filerna. Det senare alternativet tar mer tid, men det anses också vara säkrare. Det är vettigt att använda det, om du har mer än 20 produkter på lager, produktinformation lagras i ett annat system och om du ska göra regelbundna produktuppdateringar.
 3. När du exporterar din Weebly-butik manuellt kommer hela produktinformationen att placeras i en CSV-kalkylark-app. Exportera dina produkter till den här filen.
 4. Gå till ditt Shopify-konto och importera filerna från din CSV-fil i det obligatoriska avsnittet. Granska den överförda filen såväl som produkterna för att se till att de har överförts korrekt.
 5. Kontrollera om produkterna är organiserade som du vill i Shopify. Lägg vid behov till saknade produktparametrar (namn, bilder, beskrivningar, metabeskrivningar etc.).
  Om du känner att din webbutik saknar vissa applikationer kan du hitta några av dem på Shopify App-marknaden. De appar som finns där är gratis och betalade.
 6. Ta dig tid att anpassa din nya Shopify onlinebutik. Det finns gott om mönster du kan hitta där. Välj vilken som helst av dem och använd andra verktyg för att ge din webbplats unikt utseende.

Fas 2. Domänöverföring

För att peka ditt domännamn från Weebly till Shopify måste du gå till avsnittet Domäner i ditt Weebly-konto för att få godkännandekoden och redigera DNS-inställningarna.

Nå inställningsavsnittet och klicka på “Domäner” -fältet. Hitta det domännamn du är intresserad av och avmarkera knappen ”Lås domän”. Du kommer att erbjudas överföringsnyckeln i kontrollpanelen.

Strax efter det kan du registrera dig för Shopify och få tillgång till DNS-inställningarna för att göra nödvändiga ändringar. Importera den aktiveringskod du har fått från Weebly.

Om du ska sälja fysiska produkter måste du ställa in fraktsinformation, betalnings- och momsinformation. De kan justeras i instrumentbrädan i din Shopify onlinebutik. Om du inte behöver det här alternativet och planerar att sälja digitala produkter och tjänster istället är det möjligt att deaktivera leveransalternativet här.

Så snart du är klar med alla steg i migrationsprocessen kan du fortsätta testa din webbutik och vänta på resultaten.

Slutsats

Att byta från Weebly till Shopify verkar inte vara enkelt, oavsett hur erfaren du är. Det finns många aspekter som ska beaktas här eftersom varje plattform har sina egna egenskaper och specialfunktioner, som kan ha inverkan på migrationsprocessen.

Vilken plattform du än går till kommer processen att bestå av två steg: domännamn och innehållsöverföring. Och det är en sak till som du inte bör underskatta: inte inaktivera din Weebly-webbplats förrän du ser till att migreringsprocessen var en framgång och att din nya Shopify-baserade webbplats fungerar bra, med alla element och funktioner bevarade. Förhoppningsvis kommer vår guide att minimera alla migrationsrelaterade problem till ett minimum, vilket säkerställer högt slutresultat på lång sikt.

Börja med Shopify Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map