Byt från Weebly till WordPress

hur man växlar från svalt till wordpress


Växlar från Weebly till WordPress kan vara en bra idé om du har för avsikt att skapa och marknadsföra en fullständig webbplats. Det faktum att WordPress ursprungligen är en bloggplattform gör dess tillämpning till en rimlig lösning för utveckling och ytterligare marknadsföring av dessa projekt.

WordPress levereras med en avancerad funktionsuppsättning, kraftfulla integrationsalternativ och perfekta SEO-verktyg som har märkbar inverkan på webbplatsutvecklingen.

För att få WordPress-webbplatsen överförd från Weebly framgångsrikt måste du flytta ditt domännamn och innehåll. Den här proceduren skiljer sig något från att byta webbplatser mellan webbplatsbyggare. WordPress är ett CMS och det tar därför mer ansträngning och tid att slutföra överföringsprocessen. Låt oss granska de viktigaste aspekterna av att byta din Weebly-webbplats till WordPress nu.

Läs också:
Weebly vs WordPress – en djupgående jämförelse.

Professionell eller DIY-webbplatsmigration: Vilket alternativ att gå efter?

Oavsett om du är en första gången eller en erfaren webbdesigner, det finns två viktiga frågor du kanske är bekymrad över. Dessa inkluderar hur du bör slutföra processen för webbplatsöverföring – antingen oberoende eller genom att anställa en tredje parts professionell.

Professionell hjälp

Att anställa en professionell verkar vara en mycket rimligare och säker lösning. Webbdesignpersonal, som någonsin har arbetat med var och en av dessa tjänster, är medvetna om deras stora distinktioner och specialfunktioner. Således överväger de dem när de flyttar en webbplats från Weebly till WordPress. Detta hjälper till att undvika de potentiella problemen som kan förstöra hela framgången med din webbplatsupplevelse. Om du fortfarande står inför problem efteråt kan du kontakta utvecklarna som hjälper dig att effektivt lösa dem.

Beställ webbplatsöverföring

DIY-webbplatsmigrering

Processen för migrering av webbplatser innebär djup förståelse för egenskaperna hos varje plattform samt viss webbdesignbakgrund. Om du känner att du är redo att klara uppgiften är du välkommen att göra det med dina egna händer (100% manuell) eller med halvautomatiserade tjänster tillgängliga på webben.

Hur som helst, är det upp till dig att göra det slutliga valet, men varför försöker du fortfarande inte byta från Weebly till WordPress på egen hand? Titta på den detaljerade guiden för att förenkla denna process och göra den snabb men ändå effektiv.

Hur man växlar från Weebly till WordPress: steg för steg-manual

Fas 1: Innehållsöverföring

För att göra innehållsövergången från Weebly till WordPress mer flexibel och begriplig har webbplatsbyggaren gratis onlineverktyg – Weeblytowp.com, som kommer att importera dina filer från Weebly och konvertera dem till WordPress-kompatibelt läge. Samtidigt ändrar den inte den befintliga Weebly-webbplatsen, vilket gör proceduren säker och bekväm för alla.

 1. Gå över till importörens webbplats och ange din webbadress för Weebly webbplats i motsvarande fält där. Du blir ombedd att ange ditt riktiga namn, e-post och välja det önskade exportformatet (verktyget erbjuder WXR-format som standard och det rekommenderas inte att ändra det om du inte har andra krav).
 2. Bestäm om du vill inkludera webbsidor i exportfilen. Standardinställningarna erbjuder alternativet “Ja”. Lämna det oförändrat om du inte planerar att gå utan dina Weebly-webbplatser.
 3. WeeblytoWP

 4. Klicka på knappen “Exportera min Weebly-webbplats” för att initiera import av filer från Weebly till WordPress. Då ser du knappen för att starta nedladdningen av Weebly-exportfilen. Klicka på den med höger musknapp och välj alternativet “Spara länk som” i menylistan. Detta behövs för att ladda ner filen export.xml till din dator.
 5. Importera Weebly-innehåll till WordPress. Nu när du har hämtat exportfilen till din dator är det hög tid att importera den till WordPress. Logga in på ditt konto och nå Verktyg »Importera sidan. Du ser listan över tillgängliga importörer för olika plattformar. Välj WordPress och aktivera länken “Installera nu”. Så här installerar du importplugin på din WordPress-webbplats. Strax efter att installationen är över klickar du på knappen “Kör importer” för att starta processen och komma till WordPress-importörssidan.
 6. Klicka på knappen “Välj fil” och välj den nedladdade export.xml-filen.
 7. Klicka sedan på knappen “Ladda upp fil och importera”. Vänta tills WordPress-importören laddar upp exportfilen och analyserar den.
 8. Tilldela författare. Om du vill kan du importera / exportera författare från din Weebly-webbplats. Det är också möjligt att skapa en ny författare eller tilldela författarrättigheter till befintliga WordPress-användare.
 9. Importera bilderna. För att göra det, klicka på rutan bredvid “Ladda ner och importera bilagor till filerna” och sedan på “Skicka” -knappen för att starta importören. WordPress importerar automatiskt innehåll från exportfilen till databasen, inklusive bilder länkade till dina Weebly-webbplatser.
 10. Om du gör allt ordentligt ser du framgångsmeddelandet. Gå till adminområdet för att kontrollera om allt ditt innehåll finns där. Glöm inte att kolla filerna i mediebiblioteket.
 11. Kontrollera dina SEO-inställningar. Gå till ditt Weebly-konto, öppna sidan Domäner och klicka på den domän du vill redigera. Klicka sedan på knappen “Ändra” som finns bredvid namnservrar-fältet och hitta domäninställningssidan där. Gå till nästa skärm för att ange dina nya WordPress-värdnamnservrar. Spara inställningarna.
 12. Ställ in Permalinks. Nå motsvarande sida i inställningsavsnittet. Välj alternativet “Anpassad struktur” och lägg sedan till / blogg /% postnamn% i det bifogade fältet. Spara inställningarna du har gjort.
 13. Öppna sidan Inställningar »Permalinks och spara de gjorda ändringarna.
 14. Se till att alla dina SEO-inställningar, webbadresser och metataggar är korrekt fyllda.

Fas # 2: Domänöverföring

När det gäller WordPress erbjuder CMS inte integrerad värd. Istället tillåter det att välja värd från andra leverantörer. Ta dig tid att gå igenom flera värdalternativ och deras villkor för att välja det som bäst kommer till dina behov.

Det faktum att du har en webbplats betyder att du redan har den registrerade domänen. På motsvarande sätt är det första du bör göra att flytta det till WordPress. Egentligen kan domänmigreringsreglerna skilja sig olika med avseende på den webbhotell du kommer att gå för. Listan över värdföretag är ganska imponerande och du kommer definitivt att ha ett bra val.

Slutsats

Både Weebly och WordPress är värdiga webbskapande plattformar att använda för personliga eller affärsprojekt. Var och en av dem skiljer sig emellertid i metoden för webbdesign och verktyg som används för att starta och hantera webbplatser. Det spelar ingen roll vilka mål och skäl du måste byta från Weebly till WordPress.

Det som är viktigast är det alternativ du väljer för detta ändamål. Även om professionell webbplatsöverföring verkar vara en tidsbesparande och smart lösning, är den inte riktigt kostnadseffektiv och rimlig på lång sikt. Det är här det är vettigt att ta reda på hur man manuellt kan flytta din Weebly-webbplats till WordPress. Guiden som listas ovan bör hjälpa dig att lösa problemet och nå det förväntade resultatet.

Börja med WordPress nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map