Byt från Wix till WooCommerce

Byt från Wix till WooCommerce


Det finns flera rimliga lösningar att byta från Wix till WooCommerce. Den första är avsikten att utöka din Wix-baserade webbutik och ta den till en helt ny nivå. Detta kan uppnås genom att tillhandahålla de enastående och rika e-handelsfunktioner som WooCommerce erbjuder.

För det andra, när din Wix-butik växer kan du få problem när du hanterar sortimentet av produkter, vilket naturligtvis fortsätter att öka. Slutligen kan du ha en avsikt att skapa unika sidor för varje produkt. Genom att erbjuda ett överflöd av designanpassningsverktyg kommer WooCommerce att ge din onlinebutik kraftfullt e-handelsfokus, oavsett dess ursprungliga mål.

DIY-migrering eller professionella tjänster?

När du beslutar att migrera från Wix till WooCommerce bör du vara redo att möta många utmaningar. Detta beror på att processen inte är så enkel som den initialt kan se ut och det finns många nyanser du behöver hantera för att göra det till en framgång. Detta gäller särskilt när det gäller nybörjars behov och färdigheter.

Processen att migrera från Wix till WooCommerce innebär flera måste-ha steg. Dessa inkluderar domän- och värdöverföring, korrekt produkteksport / import, trafikomföring, ytterligare optimering av SEO-webbplatser. Detta är inte den kompletta listan över aspekter du bör tänka på, medan du byter från en plattform till en annan.

Det finns två alternativ att tänka på här – du kan antingen försöka överföra din webbplats manuellt eller använda professionell hjälp. Vilket alternativ är mer föredraget i ditt specifika fall? Detta beror på dina kunskaper och storleken på din webbutik.

Om du inte är en webbdesignproff än som har en medelstor eller stor onlinebutik och vill flytta den till WooCommerce, kan du använda specialiserade migreringsprogram för webbplatser kommer att vara en mer rimlig lösning.

Ett av de bästa systemen att pröva i detta fall är Cart2Cart, vilket garanterar automatisk överföring av kundvagnen, vilket gör det säkert, snabbt och problemfritt. Systemet flyttar inte bara dina produkter, beställningar och kundprofiler automatiskt utan kommer också att ge 24/7 hjälp för att hantera alla relaterade problem.

Cart2Cart

Beställ webbplatsöverföring

Ingen teknisk hjälp eller kunskap krävs för att genomföra exakt dataövergång endast inom några minuter. Processen innehåller bara tre steg och den kommer inte att ha någon effekt på din Wix-butiks prestanda, vilket ofta är en av de aspekter som webbutikens ägare är upptagna med.

Innan du bestämmer dig för automatisk överföring av webbplatser, kom dock ihåg att dessa system är betalade och inte helt pålitliga. Detta beror mest på att vissa webbplatselement bara inte kan flyttas automatiskt och kräver manuell överföring.

Om du äger en liten onlinebutik och inte har erfarenhet av migrering av webbplatser eller till och med grundläggande kodningskunskaper är det ändå vettigt att försöka flytta webbplatsen manuellt på egen hand. Titta på den detaljerade guiden som hjälper dig att växla från Wix till WooCommerce med maximal effektivitet.

Hur man byter från Wix till WooCommerce – The Ultimate Guide

Så snart du är klar med din Wix till migrering av WordPress webbplats, det är hög tid att ta hand om rätt webböverföring. Med detta ändamål bör du initialt integrera Woocommerce-plugin för att fortsätta med ytterligare migrering av webbutiker. Den här processen involverar flera måste-ha stadier. Här går de:

 1. Exportera produkter från Wix Store. Webbplatsbyggaren tillåter att exportera produkter från webbutiken tillsammans med deras viktigaste data i CSV-filformat. Tänk dock på att detta förfarande ännu inte är tillämpligt på alla produkter. Export av digitala varor stöds för närvarande inte. Dessutom tillåter systemet att exportera upp till 5000 produkter. Detta kan vara ett hinder för stora hypermarknader online med dussintals tusentals artiklar som erbjuds till salu.
  Exportera produkter från Wix Store
 2. Välj de produkter du vill exportera. Nå fliken Butiksprodukter för att hitta och exportera fysiska produkter. För att göra det, aktivera bara avsnittet “Exportera produkter till CSV-fil”. Om du inte ser ikonen väljer du fliken “Fysisk” i avsnittet Filter. Tryck på “Export” -knappen för att börja ladda ner produkter till CSV-filen.
  Välj de produkter du vill exportera
 3. Exportera de utvalda produkterna. Markera de valda produkterna du vill exportera och aktivera motsvarande knapp. Aktivera sedan knappen “Exportera” för att ladda ner CSV-filen med de valda produkterna.
  Exportera de utvalda produkterna
 4. Importera produkter till WooCommerce. Vad du borde veta är att woocommerce har en inbyggd csv-importör / exportör. Detta gör processen för filimport enklare och mycket säkrare. Oavsett hur många produkter du tänker importera till WooCommerce importeras alla i en enda CSV-fil – den du har skapat i Wix. Välj bara den nedladdade CSV-filen och starta exportproceduren.
  Importera produkter till WooCommerce
 5. Tänk på bilderna. När du flyttar bilderna, kom ihåg att de bör laddas upp eller vara tillgängliga online för att ytterligare importeras till din nya WooCommerce webbshop. Externa bilder URL: er stöds också och kan importeras till Media Library på plattformen vid behov. Om bilden redan finns i mediebiblioteket kan du bara definiera dess filnamn för att flytta den till ditt produktsektion.
  Tänk på bilderna
 6. Ladda upp produkter från CSV-filen med en enda uppladdning. För att göra det, nå WooCommerce-instrumentpanelen och öppna sedan avsnittet “Produkter”. Välj fliken “Importera” som finns längst upp på sidan för att se skärmen Ladda upp CSV-fil.
  Ladda upp produkter från CSV-filen med en enda uppladdning
 7. Starta importproceduren. Välj knappen “Välj fil” och välj sedan CSV-filen som är lagrad på din dator. Vanligtvis är vanliga CSV-element kommaseparerade, men om du använder ett avancerat CSV-avgränsat alternativ kan du ange en annan avgränsare som du har använt i filen.
  Starta importproceduren
 8. Karta över CSV-fält till produkter. Rätt efter överföringen av din CSV-produktfil ser du skärmen Kolumnavbildning. WooCommerce kommer att försöka matcha kolumnnamnen från din CSV-fil till tillgängliga fält som standard.
  Karta över CSV-fält till produkter
 9. Justera de obligatoriska fälten. Nå rullgardinsmenyn för att justera de obligatoriska fälten. Om det finns några produkter eller element som du inte vill importera till din nya WooCommerce-butik anger du bara fliken “Importera inte”. Kom ihåg att alla okända eller odefinierade kolumner inte kommer att importeras som standard.
  Justera de obligatoriska fälten
 10. Kör importören. Slutligen aktiverar du knappen “Kör importören” för att starta processen. Vänta tills den är helt klar och uppdatera inte eller uppdatera sidan tills den är klar. Det handlar om CSV-produktfilimport till WooCommerce.
  Kör importören
 11. Anpassa produktsidor. Så snart du är klar med din CSV-filproduktimport från Wix till WooCommerce, måste du arbeta med anpassningen av produktsidor. Hans kan enkelt göras genom installation och aktivering av extra WordPress-plugins, till exempel WooBuilder Blocks eller WooCommerce Single Product Page Customizer. Dessa insticksprogram gör det möjligt att lägga till HTML- eller textelement till nödvändiga produktsidor utan att det är nödvändigt att redigera själva temat.
  Anpassa produktsidor
 12. Justera SEO-inställningar. Om du inte vill tappa dina nuvarande positioner i webbutiken i sökmotorerna och trafiken måste du ställa in de stora SEO-inställningarna. Kopiera och kontrollera metataggar och URL-struktur på sidorna för att se till att de är korrekta. Om inte, ställ dem in och redigera dem efter behov. Om det finns några sidor som inte omdirigeras som standard, ställer du in omdirigeringar också. Och glöm inte att kontrollera om allt görs ordentligt.
  Justera SEO-inställningar

Slutsats

Det säger sig självt att Wix är en fullständig allt-i-ett-webbplatsbyggare som kan täcka ett brett spektrum av användarnas behov. Men när det gäller e-handelswebbplatsutveckling, det kan sakna flexibilitet och avancerad funktionalitet för att starta och hantera stora webbutiker. Det är här migrationen till WooCommerce kan vara en rimlig lösning.

Det finns två sätt du kan gå hit. Du kan antingen välja för att använda automatiserade migreringsprogram för kundvagn som Cart2Cart, till exempel, eller försök att flytta din Wix webbshop på egen hand. Valet bör i princip bero på storleken på din onlinebutik och din expertis för webbdesign. Riktlinjer som anges ovan kan hjälpa dig att utföra uppgiften med maximal effektivitet.

Även om du är säker på att du har gjort det med din överföring av Wix webbshop till WooCommerce ska du inte inaktivera din Wix-webbplats eller stänga kontot på en gång. Du kan stöta på oförutsägbara problem om du har förbises vissa nyanser under migreringsprocessen. Ta dig tid att kontrollera om din nya WooCommerce-webbplats fungerar bra och bara sedan inaktivera ditt tidigare Wix-konto.

Beställ webbplatsöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map