Byt från Wix till WordPress

Situationer när du börjar inse att din Wix-webbplats saknar funktionalitet är ganska ofta eftersom det är omöjligt att säga i förväg hur blomstrande ditt företag kommer att bli. Oavsett om du har en onlinebutik eller en företagswebbplats byggd med Wix kanske du känner behov av att använda mer avancerade funktioner och verktyg för dess vidareutveckling.


Om detta bara är den situation du står inför kan du överväga en möjlighet att byta från Wix till WordPress. CMS kommer med mer avancerade och omfattande integrationsalternativ, som gör det möjligt att ge bättre resurser funktionalitet.

När du antar beslutet att överföra din webbplats från Wix till WordPress bör du inse att processen inte är helt enkel. Detta är särskilt sant för nybörjare, som kanske saknar webbdesignfärdigheter och expertis för att hantera olika tekniska nyanser.

Att byta från Wix till WordPress innebär också innehåll och domänöverföring, omdirigering av trafik till ny värd, bevarande av sökmotorens rangordning för ditt projekt och många andra problem. Om du känner att det kommer att vara svårt för dig att ta hand om alla dessa nyanser på egen hand, titta på tips som denna gude erbjuder för att förenkla övergångsprocessen för dig.

DIY-migrering eller professionella tjänster?

Oavsett orsakerna till att gå från Wix till WordPress är, det finns många frågor att slutföra för att göra processen till en framgång. Hela proceduren för att flytta från en plattform till en annan bör inte vara svår och komplicerad, om du är medveten om alla tekniska nyanser och egenskaper hos båda tjänsterna. Det är bra om du är en nischspecialist, men vad händer om du inte gör det? I det här fallet kan du välja en av de tillgängliga lösningarna.

Överför Wix till WordPress

 • Den första lösningen ger en möjlighet att välja ett av specialiserade migreringsprogram för webbplatser. Dessa verktyg är inte helt säkra som en chans att din webbplats kommer med allvarliga misstag efter migrationsprocessen också är ganska hög. Dessutom är migreringsprogram för webbplatser inte billiga, vilket innebär att du automatiskt investerar i en tjänst som inte garanterar ett anständigt resultat. Finns det något du kan göra åt det? Lyckligtvis, ja.

 • Den andra migrationslösningen för webbplatsen innebär användning av tjänster som erbjuds av yrkesverksamma, som känner till alla nyanser i processen och kan hjälpa dig med det på nolltid alls.

Experter från CMS2CMS kommer att utforska alla väsentliga delar på din webbplats samt parametrarna och tekniska egenskaperna för tjänster du tänker byta. De kommer att ta hand om varje steg i webbplatsöverföringsprocessen och hålla kontakten med dig för att maximera resultatet.

Om du av några anledningar inte gillar någon av lösningarna och tror att dina kunskaper räcker för att hantera proceduren på egen hand, här är användbara rekommendationer om hur du får ut det mesta. Läs vidare för att utforska den detaljerade guiden nedan.

Hur man växlar från Wix till WordPress – The Ultimate Guide

Det väsentliga finns i denna Wix till WordPress-guide som du kan bläddra i och memorera för att slutföra uppgiften på bästa sätt:

 1. Välj rätt värd. Medan Wix erbjuder integrerad värd, tillåter WordPress att välja din egen webbhotell. Detta är det allra första steget du bör börja med. Utforska de tillgängliga och de mest populära värdarna, välj en lämplig plan och lära dig de villkor och specifikationer som den erbjuder.
 2. Överför domännamn. Om din Wix-webbplats har ett registrerat domännamn är nästa steg att överföra den till den valda webbhotell. Villkoren och kostnaderna för migreringsprocessen beror på värden och den plan du kommer att gå för.
 3. Installera WordPress. på den valda värden och lära dig grunderna för att använda systemet. Det tar inte mycket tid och ansträngning eftersom installationsprocessen är snabb och enkel. Systemet har en förståelig handledning, som ger steg-för-steg-riktlinjer för hur man enkelt kan hantera installationen. Tänk dock på att det kan finnas vissa tekniska nyanser som du inte bör bortse från, om du inte vill utsätta din webbplatsprestanda i fara.
 4. Kopiera designen. Det är omöjligt att kopiera hela Wix-designen till WordPress automatiskt eftersom det finns för många nyanser här. För att få en liknande webbdesign måste du skapa den manuellt själv. Med detta ändamål kan du antingen välja och anpassa en färdig WordPress-mall eller anställa en frilansande webbdesigner, som kommer att slutföra uppgiften för dig.
 5. Exportera Wix webbplatsinformation till WordPress. Precis som med designöverföring måste du exportera dina Wix-data och importera dem till WordPress manuellt. Kopiera texterna och skapa sidor på din WordPress-webbplats för att ytterligare importera inläggen där.
 6. Importera bilder. WordPress importerar inte automatiskt bilder från ditt Wix-konto. Det betyder att du måste göra det manuellt igen. För att göra det måste du installera WordPress Importera externa bilder plugin. Så snart plugin-programmet är aktiverat, gå till “Media >> Importera bilder ”och slutför uppgiften.
 7. Kolla in och ställa in Permalinks. Om du inte vill tappa Wix-webbplatsens trafik, ta dig tid att kolla den slutliga WordPress URL-strukturen för att se till att den är korrekt. Lyckligtvis, på grund av kraftfulla plugins är WordPress en SEO-vänlig CMS och det kommer att göra det möjligt för dig att konfigurera och anpassa strukturen för alla dina webbplatslänkar. Ta dig tid att kontrollera om du korrekt har överfört din titel och beskrivning metataggar för varje webbplats sida.
 8. Anpassa din webbplats. Efter att ha gjort det är det hög tid att utforska WordPress och använda dess verktygsuppsättning för att anpassa din nyligen överförda webbplats.

Det finns också en viktig fråga du bör vara medveten om. Skynda dig inte att inaktivera din Wix-webbplats eller stäng ditt konto. Det kan vara praktiskt för dig om något går fel med migreringsprocessen på webbplatsen. Det gör du enkelt när du är klar med migreringsprocessen – se till att din WordPress-webbplats fungerar bra.

Slutsats

Wix-webbplatser är utan tvekan fullständiga funktioner, men WordPress är CMS som verkligen är utmärkt med funktionalitet och kan få din webbplatsprestanda till högsta nivå. När du har slutfört webbplatsöverföringsprocessen, skynda dig inte att publicera den. Innan du gör det, se till att alla plugins är korrekt installerade och fungerar korrekt. Detsamma handlar om mallarna och innehållspresentationen.

Du bör också kontrollera om alla omdirigeringar från gamla till nya webbplatssidor är aktiverade och testa webbplatsen en gång till. En annan måste-ha-uppgift är att kontrollera hur WordPress-webbplatsen är lyhörd för att se hur bra den visas på mobila enheter.

Beställ webbplatsöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map