Byt från WordPress.com till WordPress.org

Byt från WordPress.com till WordPress.org


Många nybörjare föredrar WordPress när de engagerar sig i webbutvecklingsprocessen. Många av dem blir dock förbryllade när de väljer mellan systemen och ofta föredrar WordPress.com istället för WordPress.org, vilket är en mer föredragen lösning i deras fall.

När de börjar arbeta med sitt startprojekt, inser de dock att det är mycket svårare att använda WordPress.com än det verkade från början. De har problem med kodredigering, marknadsföring på webbplatsen – för att inte tala om värdsrelaterade nyanser (eller processen att flytta mellan värdarna) och val av domännamn, som inte tillhandahålls som standard i WordPress.org.

Varför byta från WordPress.com till WordPress.org?

Egentligen är WordPress.com en WP-baserad webbplatsbyggare, som gör det möjligt att skapa mångsidiga projekt, erbjuder integrerad värd, domännamn, överflöd av designanpassningsverktyg och mallar att välja mellan. WordPress.org är i sin tur hemsidan till den världs-populära CMS WordPress, som är mycket svårare att behärska för nybörjare och kräver extra kodningsmedvetenhet.

Förverkligandet av oförmågan att behärska webbplatshantering från teknisk synvinkel förr eller senare utlöser behovet av att börja leta efter ett enklare, mer bekvämt, prisvärd men ändå funktionslänt webbbyggnadsverktyg. I många fall visar det sig vara en rimlig lösning att byta från det välbekanta WordPress.com-värdet till WordPress.org. Den senare plattformen ger dig absolut äganderätt till webbplatser och handlingsfrihet.

Nu är det hög tid att ta reda på om det är vettigt att gå till DIY-migreringen eller anställa en professionell för att göra det åt dig. Det är precis vad vi kommer att diskutera vidare.

DIY växla eller anställa en professionell tjänst?

Så fort du bestämmer dig för att migrera från WordPress.com till WordPress.org är det första och det mest brinnande problemet att bestämma det bästa alternativet för webbplatsöverföring. Det är här du kommer att möta två populära alternativ: DIY-migrering av webbplatser mot att anställa en professionell tjänst. Båda alternativen har sina för- och nackdelar, realisering och analys av vilka gör det möjligt att anta rätt lösning på lång sikt.

Wordpress.com till WordPress.org

Beställ webbplatsöverföring

Om du anställer en professionell webbutvecklare eller använder ett specialiserat migreringssystem för webbplatser riskerar du att du inte kan hantera och uppdatera din WordPress-webbplats efteråt och därmed har du inget annat val än att kontakta de utvecklare du anlitade över och igen för att få dina problem löst.

Om du inte vill att det ska hända och vill ha full kontroll över din webbplatsutvecklings- och marknadsföringsprocess i framtiden är det vettigt att försöka byta från WordPress.com till WordPress.org på egen hand. Detta kan naturligtvis ta lite ansträngning och tid, men detta är det enda säkra sättet att känna sig ansvarig för varje steg i webbplatsöverföringsprocessen. Det är här steg-för-steg-riktlinjerna nedan kommer att vara till stor hjälp.

Hur man växlar från WordPress.com till WordPress.org – The Ultimate Guide

Innan du börjar är det en sak du inte bör förbise. Medan WordPress.com är en webbhotell som är värd för webbhotell, är WordPress.org CMS, som inte har integrerad värd och domän, och det är en av de viktigaste problemen för nybörjare.

Du måste hitta en pålitlig värdleverantör, titta igenom de planer, villkor och prenumerationer som den erbjuder och välj den som kommer till dig nuvarande behov av webbplatsutveckling och marknadsföring. Du kommer också att behöva ett domännamn. Om du redan har den, bör du bara ange den medan du registrerar ditt nya värdkonto. Detta kommer att hjälpa till att bevara din sökmotorrankning och omdirigera trafiken på rätt sätt från den tidigare webbplatsen, samtidigt som du genomför följande steg, nämligen:

 1. Välj värd – Det första steget att göra är att välja webbhotell och installera WordPress på det. Det finns flera värdleverantörer att välja mellan, vilket tar tid och ansträngning att utforska alla tillgängliga alternativ och göra rätt val baserat på dina behov.

 2. Exportera data från WordPress.com – Logga in på ditt WordPress.com-konto och nå instrumentpanelen på din webbplats. Öppna WP Admin-avsnittet och klicka på det för att öppna adminområdet. Gå sedan till avsnittet “Verktyg” och sedan till “Exportera sida” -området.

  Wordpress.com Export

  När du klickar på knappen kommer du att omdirigeras till den nya sidan, där du kommer att erbjudas att välja antingen gratis eller guidad överföring. Vi rekommenderar att du väljer gratisalternativet och klickar sedan på knappen “Start export”. Strax efter det kommer du till nästa skärm där du måste välja dataelement som du vill exportera. Välj “Allt innehåll” -variant om du tänker exportera allt innehåll på en gång och sedan trycka på knappen “Hämta exportfil”.

  Om du gör allt på rätt sätt kommer exportverktyget att erbjuda dig att ladda ner XML-filen (som kommer att innehålla alla dina bilder, inlägg, kategorier, flikar, webbsidor, kommentarer, navigationsmenyer och andra fält) till din dator så att du ytterligare kan importera den till den nya webbplatsen.

 3. Installera WordPress CMS – Så snart XML-filen är klar för ytterligare import är det hög tid att ladda ner och installera CMS samt ansluta ditt värdkonto. Tänk på att vissa värdleverantörer (tycka om Bluehost, till exempel) erbjuder 1-klick automatiserad WordPress-installation som tar bara några minuter och inte kräver din ansträngning. Annars måste du installera WordPress på egen hand, men det är också ganska enkelt och snabbt – följ bara riktlinjerna och tips som systemet genererar medan du slutför uppgiften.

 4. Importera innehållet – Så fort du är klar med din CMS-installation kan du fortsätta till innehållsimporten. För att göra det måste du komma åt administrationsavsnittet på den nya webbplatsen, nå avsnittet “Verktyg” och sedan “Importera” -sidan, där du kommer att erbjudas att aktivera knappen “Installera nu” för att köra importörverktyget.

  WordPress CMS Import Tool

  När steget har slutförts kommer du att omdirigeras till den nya skärmen, där du måste ladda upp den exporterade XML-filen du har laddat ner till din dator i det andra steget. När du slutför uppgiften kommer systemet att erbjuda dig att skapa en ny användare eller tilldela det importerade innehållet till den aktuella användaren. Du kommer dessutom att erbjudas att importera de gamla bifogade filerna. Det är ett måste för att markera den här rutan för att importera dina bildfiler korrekt.

 5. Överför WordPress-domänen till den nya värden. När innehållsimporten har slutförts måste du överföra domännamnet på din WordPress.com-webbplats till den nya värden du har valt i det första steget. Följ riktlinjerna som systemet genererar för att slutföra processen.

Vad kommer härnäst?

Dessa är stegen, som är ett måste för alla användare som vill byta från WordPress.com till WordPress.org. Nästa steg beror på de sekretessalternativ du föredrar. Således, Om ditt mål är att starta en helt ny webbplats från grunden utan trafikomföring från den gamla webbplatsen, bör du gå till avsnittet “Inställningar” och sedan till “Läsning” -sidan som finns i administratörsområdet på webbplatsens instrumentbräda.. Det är här du fyller för att få tillgång till avsnittet “Webbsynlighet”, där du ska markera följande alternativ “Jag vill att min blogg ska vara privat, endast synlig för användare jag väljer”. Det betyder att den nya webbplatsen inte kommer att synas för tidigare användare.

Om din avsikt är helt motsatt och du har för avsikt att omdirigera trafiken från den gamla webbplatsen till den nya för att bevara den aktuella rankingen för sökmotorer (vilket rekommenderas starkt), här är vad du bör göra. Nå instrumentpanelen på din WordPress.com-webbplats och öppna menyn “Inställningar”. Hitta alternativet “Site Address” och klicka på “Redirect” -länken som finns där. Du kommer vidare till den nya skärmen, där du måste ange domännamnet, till vilket du vill omdirigera dina webbplatsbesökare. Slutför steget och klicka sedan på “Go” -knappen. Tänk på att alternativet för omdirigering av webbplats för närvarande betalas, men kostnaden är definitivt värt att bevara dina gamla webbplatspositioner och trafik.

För att se till att dina SEO-positioner bevaras kan du också behöva uppdatera alla in-post-URL: er och interlinking efter inlägg (om någon), men bara om du har ändrat domänen. Du kan utelämna det här steget om du har bevarat ditt anpassade domännamn. Ändra bara DNS-posten till din värd och njut av din webbplatskampanj.

Slutsats

Oavsett dina skäl att migrera från WordPress.com till WordPress.org är, bör du försiktigt förbereda dig för denna ansvarsfulla och tidskrävande process. Ett annat alternativ är att anställa en professionell som gör det åt dig, men hur kan du vara säker på att du kommer att få ett värdigt resultat på lång sikt? Det är mycket bättre att överföra din webbplats på egen hand. Förhoppningsvis kommer tips och rekommendationer som listas i inlägget att hjälpa dig att hantera uppgiften på bästa sätt och få det förväntade resultatet.

Och en sak till: skynda dig inte att inaktivera ditt WordPress.com-konto förrän du ser till att din nya webbplats fungerar bra och att alla SEO-positioner bevaras som de är. Lycka till och kan din webbplatsupplevelse bli en framgång!

Överför webbplats till WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map