Byt från WordPress till Wix

Byt från WordPress till Wix


Att byta webbplatser från webbplatsbyggare till CMS är ett ganska utbrett tema. Massor av manualer i olika systemkombinationer har skapats för att ge uppgifterna detaljer.

När det gäller den omvända processen täcks den inte korrekt på Internet. Men situationer, när användare, som har webbplatser skapad med CMS att följa rekommendationerna från sina erfarna bekanta plötsligt beslutar att byta från en komplicerad plattform till en mer bekväm webbbyggnadsmiljö och spara framstegen, är ganska utbredd.

WordPress Webbplatser beställs ofta från webbstudior och användare måste betala för deras service efteråt. Ibland blir kostnaderna för att underhålla en webbplats otroliga, tjänsterna blir dyrare och det finns inte längre någon mening att fortsätta arbeta i denna riktning.

Byt nif från WP till Wix

Vill du själv byta från WordPress till Wix? – Läs Obegränsad växlingsguide!

En användare börjar leta efter billigare alternativ och enklare projekthanteringsprocess, ofta uppmärksam på webbplatsbyggare med sina möjlighet att börja utan att betala, fast kostnad för hosting och andra tjänster. När det gäller webbplatsbyggare föredrar användare ofta Wix över de andra systemen.

Bortsett från detta kan DIY-hantering av en CMS-baserad webbplats utlösa tekniska problem:

 • WordPress har inte integrerad funktionalitet.
 • Du kommer inte att kunna skapa någonting, förutom en blogg (efter installationen av flera plugins) här.
 • Massor av saker måste göras manuellt.
 • Varje ny uppgift gör att en användare utforskar nyanserna av plugins, kodning och inställningar.

Efter att ha arbetat med WordPress börjar vissa användare inse att de inte kommer att kunna hantera sina webbplatser ur teknisk synvinkel. Medan nya uppgifter fortsätter att dyka upp, förstår de att de inte kommer att kunna lösa dem om och om igen eller betala mycket pengar till utvecklare för varje fix.

De har ingen önskan att lära sig plugins och grunderna för kodning. Värd- och säkerhetsinställningar, plugins, nödvändigheten av att läsa hundratals manualer, experiment, timmar med att titta på videohandböcker … Alla dessa ansträngningar utlöser tanken att vägra från att använda WordPress – inte alla är intresserade av denna mängd tekniska pussel. Wix är ett perfekt alternativ i denna situation.

DIY växla eller anställa en professionell tjänst?

Det är ganska verkligt att byta en webbplats från WordPress till Wix på egen hand, om du är kompetent i nisch och känner till alla förlopp i processen. De flesta användare saknar emellertid denna kunskap och letar därför efter tredje parts hjälp.

När de surfar på webben kan de stöta på specialiserade webbplatsmigrationstjänster. De lovar att överföra din webbplats från en plattform till en annan utan någon ansträngning krävs av dig, men är det verkligen värt det?

Situationer, när webbplatsöverföringsprocessen visar sig vara misslyckad eller ofullständig är ganska ofta, medan problemen kan vara för allvarliga för att kunna fixas på egen hand.

Själva processen för migrering av webbplatser är av medellång komplexitet ur teknisk synvinkel, medan WordPress- och Wix-mallar och plugins kan visa sig vara oförenliga. Dessutom är det omöjligt att byta CMS webbplatsdatabas direkt till en webbplatsbyggare. Detta innebär att många uppgifter ska göras manuellt.

Jag rekommenderar att du beställer webbplatsöverföringsprocessen från SiteBuilders.PRO professionellt team. Dessa killar kommer att överföra din webbplats på kort sikt och med maximal omsorg. Om du inte är säker på dina färdigheter bör du inte ens försöka hantera uppgiften på egen hand: den ekonomiska förlusten kan vara allvarligare än kostnaden för den betalade överföringen. Men om du fortfarande bestämmer dig för att hantera processen själv visar vi dig hur du gör det på rätt sätt.

Hur man växlar från WordPress till Wix – The Ultimate Guide

Sökmotorer ser inledningsvis din webbplats som ett domännamn. Det vill säga alla webbplatsens egenskaper och funktioner tilldelas domänen. Det är därför den viktigaste regeln under webbplatsöverföringen är korrekt anslutning av en gammal webbplatsdomän till den nya plattformen.

I princip innebär webbplatsöverföring från WordPress till Wix skapandet av en ny webbplats på den gamla domänen med innehåll och struktur bevarande. Detta är inte den absoluta kopian av den, utan en webbplats som visuellt och strukturellt liknar den gamla webbplatsen och kommer med liknande innehåll. Så instruktionen att byta från WordPress till Wix är som följer:

 1. Registrera dig med Wix. Välj plan beroende på din uppgift och gör betalningen.
 2. Välj en tematisk webbplatsmall, som strukturellt kommer att likna den gamla.
 3. En gammal domän bör vara ansluten till den nya webbplatsen. För att göra det, stäng av sekretessskyddet och avblockera webbplatsen i instrumentbrädan i ditt domänregister. Gå sedan till Wix-instrumentpanelen, välj “Anslut domän”Och följ masterens instruktioner. Du måste bekräfta åtgärden via e-postmeddelandet som du kommer till domänregistrets konto. Du bör också ändra DNS-inställningarna av domänen i registret så att dina besökare kan komma till Wix-servern. Detta kommer att starta trafiken vidarebefordran till den nya webbplatsen.
 4. Gå till den detaljerade WordPress to Wix-domänöverföringsguiden.

 5. Skapa menystruktur och tomma sidor identisk med dem du har på den gamla webbplatsen.
 6. Ladda ner alla filer från webbplatsens databas  och ladda upp dem med samma namn till Wix-servern.
 7. Nu måste du skapa strukturen på varje separat webbsida och kopiera innehållet från den gamla webbplatsen. Kopiera allt med länkarna – bilder och filer finns på deras platser eftersom vi redan har laddat upp dem utan att ändra namnen.

Så snart du är klar med att designa sidorna på din nya webbplats kan du överväga att uppgiften är klar. Varaktigheten för överföringsprocessen beror på webbplatsens volym.

Principen för att skapa webbsidor i Wix skiljer sig något – den är baserad på lägga till widgetar och visuella block. Om din WordPress-webbplats hade fler plugins för extra prestanda, är det mer troligt att du hittar liknande applikationer i Wix AppMarket.

Hur man migrerar från WooCommerce till Wix

Hur man migrerar från WooCommerce till Wix

Som ett WordPress eCommerce-plugin, WooCommerce gör det möjligt att skapa heltäckande fristående onlinebutiker för att sälja fysiska och digitala produkter. Att hantera och uppdatera WooCommerce-butik kan bli ett stort problem om till exempel en utvecklare som underhåller det för dig har blivit upp hans eller hennes avgifter eller plötsligt försvunnit.

Innan du faktiskt fortsätter till överföringsprocessen WooCommerce till Wix är det vettigt att påpeka de viktigaste stegen du måste genomgå:

Från WooCommerce-sidan:

 1. Export Web Store-inställningar. Gå till WooCommerce-kontrollpanelen och gå till avsnittet CSV Import Suite. Hitta sedan fliken Exportera produkter och välj produkterna eller deras variationer du vill exportera. Tänk på att antalet produkter som ingår i CSV-filen kommer att bero på serverparametrarna.
 2. Välj Exportalternativ. WooCommerce gör det möjligt att exportera produkter till ett av de tillgängliga alternativen. Dessa inkluderar Limit (det maximala produktnumret du tänker exportera som en CSV-fil), Offset (numret på en rad, från vilken du vill starta exporten), Kolumner (för de fall när du vill exportera vissa produktkolumner), Inkludera dolda metadata (när du vill visa metadata för dina produkter och deras variationer) och begränsa till föräldra-ID (er) (används uteslutande för produktvarianter av vissa moderprodukter). Välj önskat exportproduktalternativ för att ladda ner CSV-filen.

Notera: Tänk på att Wix för närvarande inte tillåter import av digitala produkter när du exporterar produkter. Dessutom utgör det maximala antalet produkter du kan importera till Wix 5000 artiklar.

Från Wix-sidan:

 1. Logga in med Wix och spara CSV-filen. Nå kontrollpanelen på webbplatsen och gå till fliken “Butiksprodukter”. Tryck på knappen Importera som finns överst på sidan och klicka på knappen “Hämta CSV-mall”. Öppna CSV-filen du har exporterat från WooCommerce och spara den i CSV-format här.
 2. Ange saknade data i filen. Så snart du har sparat CSV-filen kan du börja skriva in de saknade uppgifterna enligt anvisningarna som Wix tillhandahåller i form av ett diagram. Ändra inte namnen på kolumner. Se till att fylla i alla obligatoriska fält. Spara den nya filen i CSV-format igen.
 3. Importera CSV-filen. Gå tillbaka till fönstret “Ladda ner CSV-filen”, välj filen du har sparat och klicka sedan på knappen “Fortsätt”. Kontrollera noggrant resultaten. De måste-ha-fälten kommer att markeras rött. Om allt är ok, klicka på “Importera” -knappen för att avsluta importprocessen som kan ta ungefär flera minuter att slutföra, medan processen för nedladdning av bilder kan ta upp till en timme. Så snart importen är över ser du rapporten som visas på skärmen.

Innan du inaktiverar din WordPress-butik ska du se till att din nya Wix-webbutik fungerar bra. Testa det ett tag för att titta på parametrarna och göra nödvändiga ändringar, om det behövs.

Slutsats

Jämfört med WordPress, Wix har en mer omfattande out-the-box-funktionalitet. Det är enklare och bekvämare att hantera en webbplats som skapats med en webbplatsbyggare. Så det är definitivt vettigt att byta din webbplats från WordPress till Wix, särskilt om du inte är en kodande proffs. Det är dock bättre att anförtro denna process till en professionell. Endast för ungefär $ 150 kommer du att sakna ett komplicerat och ibland utmanande arbete.

Det viktigaste är att vidarebefordra trafiken till den nya webbplatsen med den gamla domänen samt att designa webbplatssidorna och exportera / importera CSV-produktfilen ordentligt. Innehållsarbete är också den mest tekniskt komplicerade delen av processen. Resten är enklare. Wix är förmodligen det bästa valet för alla som är villiga att byta från CMS till en mer bekväm arbetsmiljö.

Flytta din webbplats till Wix

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map