Hastighetstest på webbplatsen: Hur man mäter och påskyndar laddningstiden för sidan

Webbplatsens hastighetstest: Hur man mäter webbplatsens laddningstid och påskyndar din webbplats


Webbbelastningstid är en avgörande hastighet som kan definiera projektets framtida framgång. Priset är ansvarigt för om en besökare kommer att stanna på webbplatsen och fortsätta utforska den eller lämna för snabbare lastning av konkurrenter. De recensioner visar att över 40% av människor som vanligtvis surfar på nätet förmodligen skulle lämna om webbplatsens belastningshastighet är mer än 3 sekunder. Det är nästan hälften av den potentiella målgruppen.

Frågan handlar inte bara om besökarnas volym, trafik, olika ROI, etc. Det handlar också om den övergripande webbplatsoptimeringen och SEO. Ju mindre tid dina sidor behöver laddas, desto högre blir sökmotorerna. Hastigheten beror på olika faktorer. Ibland väljer användare ett paket med slumpmässiga tips som kanske inte fungerar. I den här artikeln kommer vi att granska några praktiska steg som låter dig förbättra belastningshastigheten när du använder en webbplatsbyggare.

Hur man mäter webbplatsens laddningstid

Innan vi börjar diskutera tipset om hur du kan påskynda din webbplats när den används med webbhotellplattformar för webbsajt bör vi klargöra vad lasthastigheten är och hur den fungerar.

Vad är webbplatsens hastighet?

Frekvensen visar den tid som krävs för att en viss sida ska laddas när en användare har klickat på länken eller skriv in URL: en i sökfältet. Ju längre tid det tar användaren att bläddra igenom sidor, desto lägre tillfredsställelse och engagemang har din webbplats. Låg hastighet resulterar i minskad konvertering och trafik, lägre SEO-ranking och stora besökares förlust.

Av denna anledning försöker de flesta webbplatsägare sitt bästa för att uppnå optimal belastningshastighet, som bör vara mindre än 2 sekunder. Som Googles statistik visar, 47% av alla användare förväntar sig att lasttiden aldrig kommer att överskrida den tidsramen. Å andra sidan vill vi alla komma med en vacker, dynamisk och samtidigt funktionell webbplats. Vad ska vi göra för att undvika avgörande nedbrytning av webbplatsen?

Hur fungerar webbplatshastigheten?

Webbladdningsprocessen bygger främst på tre viktiga punkter:

 • En webbläsare som används av dina besökare (Opera, Safari, Chrome osv.);
 • Internetanslutningshastigheten som fastställts av din lokala leverantör.
 • Serverprestanda eller värd (en plats, där ditt projekt faktiskt bor).

Föreställ dig att du surfar på nätet för att leta efter en viss produkt eller tjänst. Först och främst går du till din önskade webbläsare och skriver in produktens eller marknadsplatsens namn. I det här fallet skickar du faktiskt begäran till servern, som skickar tillbaka den nödvändiga informationen med alla filer och koder ordnade så att du kan se efterbehandlingen på webbsidan.

Nyckelfrågan är hur man får servern att leverera den begärda informationen så snabbt som möjligt, särskilt när man använder allt-i-ett-byggnadslösningar.

Webbplatsbyggare Load Time Optimization Tips

Situationen med webbplatsbyggare kan vara en utmaning. Nyckelfunktionen för alla värdplattformar är det faktum att de hanterar de flesta prestandaproblem på egen hand, till skillnad från självkodade eller CMS-baserade webbplatser. Med andra ord har du inte tillgång till avancerade optimeringsverktyg, eftersom du får alla funktioner i den färdiga rutan.

Om laddningstiden är det tidigare målet för det framtida projektet, måste du välja plattformen med de bästa prestandahastigheterna. Naturligtvis ingen av mest populära webbplatsbyggare skulle någonsin säga: “vi har en låg sidhastighet så varför går du inte någon annanstans”. Av denna anledning handlar det om forskning, jämförelse och kontrast. Följ dessa steg för att få en tydlig förståelse av plattformens potential för lasthastighet:

 1. Välj en plattform och logga in för en gratis provperiod.
 2. Skapa en BLANK webbplats utan filer och innehåll.
 3. Publicera din webbplats.
 4. Använd något av de tillgängliga verktygen för tidsmätning för att identifiera hastigheten.

När du använder en tom webbplats placeras alla värdplattformar under samma förhållanden vilket gör det lättare att identifiera den bästa med avseende på prestanda. Om du bestämmer dig för att kontrollera en webbplats som redan innehåller bilder, texter eller widgetar, skulle det vara svårare att identifiera vinnarna. Låt oss säga att du har en rubrik i full bredd med skjutreglage och flera bilder med hög upplösning. Naturligtvis bör du inte förvänta dig högt server-svar i det här fallet.

Avgörande tips nr 1: använd den tomma webbplatsen utan innehåll för att kontrollera sidhastigheten på olika värdplattformar. Som regel erbjuder de mest pålitliga prövningarna gratis. Så du kan mäta hastigheten till nollkostnad.

Läs också: Hur du får din Wix-webbplats hittad och rankad väl på Google.

Onlinetjänster för att mäta webbplatsens laddningstid

Vi har valt några av de mest populära tjänsterna som låter användare mäta webbplatsens laddningstid med ett par klick. Vissa av dem genererar detaljerade rapporter som visar de problem som kräver akut optimering. Det behöver du dock inte först, eftersom vi mäter en tom webbplats utan innehåll. Så här är några topptjänster för att betygsätta lasthastigheten:

# 1 – Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights – är ett pålitligt verktyg för att mäta webbplatsens hastighet. Den viktigaste funktionen är att den inte bara ger faktiska resultat utan också låter Google undersöka koden. Systemet använder en kraftfull analysmotor för att säkerställa realtidsstatistik och erbjuder några tips om vad som bör göras för att förbättra den totala prestandan. Dessutom är det mycket lätt att använda.

Nyckelfunktioner:

 • En kombination av fyr- och CrUX-motorer;
 • Intuitivt gränssnitt;
 • Enkelt poängsystem.

Testa webbplatsens hastighet

# 2 – Pingdom Testing Tool

Pingdom Testing Tool

Pingdom – är ett annat populärt verktyg för snabbtestning av webbplatser som gör det möjligt att testa en webbplats från olika platser på grund av datacentra i USA, Kanada och Europa. Plattformen kommer med en detaljerad sammanfattning av alla problem som kan kräva optimering för att dra nytta av högre belastningshastighet. Det har praktiskt diagram med alla innehållsformat som stöds samt färger relaterade till en viss status.

Nyckelfunktioner:

 • Förbättrad rapportering;
 • Testa från flera platser;
 • 24/7 tillgänglighet.

Testa webbplatsens hastighet

# 3 – Lastpåverkan

Lastbelastning

Lastbelastning – är mer fokuserad på professionella utvecklare och programmerare. Dedikerade proffs får en chans att utforma sitt eget test med hjälp av något av de tillgängliga programmeringsspråken. Nybörjare kan också dra nytta av detaljerade rapporter inbyggda former av ett diagram som visar serverens svarstid, begäran och annan viktig statistik.

Nyckelfunktioner:

 • Lokal tillgänglighet och moln;
 • Prestationsalarm algoritmer;
 • Kundsupport och växande samhälle.

Testa webbplatsens hastighet

# 4 – Upptrender

Uptrends

Uptrends – är ett pålitligt och lättanvänt hastighetsmätverktyg som gör det möjligt att dra nytta av detaljerad insikt. Webbplatsägare har en chans att mäta alla viktiga mätvärden som inkluderar sidstorlek, laddningstid, begärhastighet, möjliga nedbrytningar eller vattenfall. Systemet genererar praktiska rapporter med detaljerad statistik samt rekommendationer om förbättringar.

Nyckelfunktioner:

 • Servrar lokaliserade över hela världen;
 • Alla viktiga mätvärden att mäta;
 • Test av stationära och mobila webbplatser.

Testa webbplatsens hastighet

Du kan använda vilken som helst av de ovannämnda för att jämföra resultaten med din gratis tomma webbplats som värd för olika webbplatsbyggnadsplattformar. Välj en med bättre priser och börja bygga ett helt drivet projekt.

Avgörande tips nr 2: även om din färdiga webbplats får 10 av 10 finns det alltid en plats för optimering.

Hur du påskyndar din webbplats

Vi har diskuterat några tips för dem som bara kommer igång med sina webbplatser. Men ska en användare göra med redan befintliga webbplatser som är långt ifrån perfekt när det gäller lasttid? Den främsta snubblan är att värdplattformar vanligtvis tar hand om prestandan på egen hand och ger begränsad åtkomst till källkoden eller sidinställningarna för att optimera dem.

Det enda som återstår för oss är att få ut mesta möjliga av inställningar och anpassningsfunktioner vi kan. Vissa ansedda system erbjuder sina egna anpassade laddningstidsförbättringspaket (t.ex. Wix Turbo) Men i de flesta fall måste du själv hantera optimeringen. Låt oss se, vad vi kan göra.

1. Integrera optimeringsfunktioner

Först och främst titta på vilka funktioner en vald webbplatsbyggare har. Vissa plattformar har vanligtvis inbyggda optimeringsverktyg som ofta lämnas obemärkt av användare. Till exempel erbjuder de flesta system Lazy Load-funktion aktiverad som standard. I vissa fall kan det vara avstängt. Allt du behöver är att gå till webbplatsinställningarna och slå på den. Funktionen utformades för att fortsätta med automatiserad bildoptimering och förbättring av webbplatsens laddningstid för både stationära och mobila versioner.

Vissa webbplatsbyggare erbjuder ett separat verktyg för att optimera några av deras block och element för den mobila webbplatsversionen. Till exempel har du en fotografportfölj med massor av högupplösta foton och bilder. Du kan optimera dem för att öka hastigheten på mobilversionens webbplats separat från skrivbordsversionen.

2. Optimera bilder

Det andra sättet är att optimera bilderna manuellt så att de blir lättare. I de flesta fall visar högupplösta foton och bilder vara huvudorsaken till låg sidbelastningstid. Användare kan välja tre olika sätt:

 • Välj bildstorlekar som rekommenderas av webbplatsbyggaren (som regel ser du den rekommenderade upplösningen för varje block I instrumentpanelen. Försök att hålla sig till det);
 • Optimera varje bild manuellt (det finns massor av redaktörer som låter din beskära och ändra storlek på bilderna. Komprimeringsnivån för Jpeg-bilder bör vara minst 85% utan att det skadar bildkvaliteten);
 • Använd plugins och widgets (de flesta plattformar erbjuder extra plugins för att optimera webbplatsbilder. Men varje nytt plugin eller tillägg kan också skada webbplatsens laddningstid).

3. Gör sidstrukturen tydlig

Det bra med webbplatsbyggare är det faktum att de kommer med färdiga mallar. De har en uppsättning integrerade plugins, block eller element beroende på nisch. De är utformade för att säkerställa maximal prestanda.

Naturligtvis är vi alla angelägna om att bygga en elegant och dynamisk webbplats samt lägga till några exklusiva appar och plugins. Det viktigaste misstaget här är desto värre. Varje widget är en kodkod som laddar sidan och gör det svårare för servern att skicka tillbaka förfrågningar så snart som möjligt.

Dessutom är vissa appar ganska komplicerade och kräver fler serverresurser för att kunna levereras på rätt sätt till slutanvändaren. Den viktigaste idén här är att hålla det så enkelt som möjligt utan att skada projektets användbarhet.

4. Undvik för många visuella effekter

Trender för webbdesign utvecklas. De levererar ny teknik och visuella koncept för att göra projektet så engagerande och interaktivt som möjligt. Webbplatsbyggare följer dessa trender. Några av dem har en uppsättning animationsfunktioner. Du kan till exempel lägga till en parallaxeffekt i rubriken eller blocken på sidan med bilder, skapa animerade ikoner som visas från båda sidor, implementera visuellt tilltalande knappar samt block-to-action-block.

Att lägga till för mycket av de animerade funktionerna är inte bra. Användare kommer knappast att uppskatta en webbplats som ser ut som en skylt från närmaste bensinstation gård som arbetar dygnet runt. Försök att hålla det enkelt men trendigt. Enkelhet är nyckeln till användarnas tillfredsställelse. Gör det enkelt för dem att hitta den sida, sektion eller produkt de behöver. Förhindra dem från att behöva ta sig igenom oändliga färgglada och irriterande banners som säger “få vår gratis PDF”.

Avgörande tips nr 3: Det bästa sättet är att hålla sig till strukturen som erbjuds av en webbplatsbyggare. Om du behöver en portfölj kan du använda en portföljmall istället för att redigera en e-handelsmodell. Överbelasta inte din webbplats med animering och widgetar. Håll det kristallklart och enkelt.

Poängen

Att hålla en bra laddningstid för webbplatsen är avgörande. Först och främst kommer det att garantera bättre användbarhet när det gäller användarnas upplevelse. För det andra kommer det att säkerställa högre trafik vilket resulterar i bättre konverteringskurser. Det sista men inte minst är en förbättrad SEO-ranking. Sökmotorer älskar webbplatser med stor sidhastighet. Men vad som är viktigare, förbättrade hastigheter kommer att resultera i bättre användares engagemang.

Medan webbplatsbyggare och för att ta hand om säkerhet och prestanda på egen hand, har användare inte mycket av optimeringsfunktioner. Vi kan dock fortfarande sortera ut den bästa programvaran från början genom att kontrollera den tomma webbplatsen. Samtidigt kan användare fortfarande optimera innehållet och sidstrukturen för att göra projektet lätt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map