Hur du är värd för en webbplats gratis

Hur du är värd för en webbplats gratis


Att välja en korrekt värd är avgörande för varje webbplats. Det garanterar smidig drift, säkerhet och stabilitet. Att välja rätt kan dock vara en skrämmande uppgift. Webbplatsägare bör beakta olika väsentliga faktorer inklusive bandbredd, SSD-lagring, säkerhetskopior och dussintals andra termer som kanske inte har någon mening, särskilt för icke-tekniker.

Vad är den bästa värden? Hur mycket ska du betala? Vilka funktioner får du för det priset? Det handlar om att forska, jämföra och kontrastera olika erbjudanden. Av denna anledning kan gratis webbhotell vara en bättre lösning för en början. Du kommer att ha en chans att dyka djupt in i värdämnet samt förstå hur servern fungerar utan att betala en enda dollar.

Dessutom kan gratis hosting vara ett bra sätt att hämta lite kunskap och tekniska färdigheter. Dessutom kan du använda det för att vara värd för ett litet projekt i fall av begränsad budget eller testa hur din framtida webbplats fungerar. Tänk på att gratis värd aldrig kommer att fungera för dynamiska webbplatser med förbättrad funktionalitet. Låt oss titta på vilka gratis värdalternativ du har och hur de kan hjälpa dig.

Sätt att hysa en webbplats gratis

Låt oss förtydliga några grundläggande saker angående webbhotell innan vi börjar. Föreställ dig att en server är ett hus medan din webbplats är en person som bor i det huset med alla faciliteter, verktyg etc. Dessa verktyg kan jämföras med webbplatsens tillgångar (innehåll, kod, skript, widgets, mediefiler och så vidare).

Varje hus ligger på samma gata har samma adress men med olika nummer. Det nummer som tilldelats din specifika byggnad är webbplatsens unika IP-adress. Alla dina grannar delar samma faciliteter men för sina egna syften och komfort. Samma sak är med webbplatser. De delar samma server för att få ut det mesta för smidig drift såväl som online-tillgänglighet.

Även om vi inte överväger betalade webbhotell, finns det två huvudsakliga sätt att vara värd för en webbplats gratis. De inkluderar:

 1. Ställa in värd på egen hand – kräver djup teknisk kunskap och datorkunskap. Inte bra för nybörjare.
 2. Använda tjänster från tredje part som GitHub – Lättanvänd lösning, vilket är bra för nybörjare utan färdigheter.

Låt oss ta en kort titt på båda alternativen för att ta reda på, vilket är bättre och varför.

Ställa in värd själv

Om du väljer att vara värd för din webbplats på egen hand ska du ha djup teknisk kunskap. Dessutom behöver du lite tur medan inte alla internetleverantörer tillåter webbhotell. Du måste ta reda på det för att kontakta företagets representanter direkt.

Någon lycka? Bra. Nästa steg är att genomföra flera viktiga steg:

 1. Räkna ut din egen IP-adress.
 2. Få åtkomst till ditt lokala nätverk.
 3. Upptäck själva IP: n.
 4. Sätt in adressen i protokollet.
 5. Ladda ner och installera speciell programvara för att hantera webbplatsdatabaser.

Observera att de ovannämnda stegen bara fungerar endast för tekniska guruer. Nybörjare bör undvika att dela sig in i förfarandet med tanke på att de har ett enklare alternativ.

Använd tredjeparter

Väljer tredjepartsplattformar som GitHub är ett bättre alternativ för icke-tekniker som inte vill engagera sig i den tekniska processen. Sådana plattformar är utformade för att underlätta användare när det gäller webbhotell. De är lätta att hantera och har ibland ett supportteam.

De dåliga nyheterna är att gratis serverlösningar inte är för alla typer av webbplatser. De kan vara ett bra alternativ för statiska sidor med lite innehåll. Webbplatsägare kan använda dem som testplattform för att kontrollera hur vissa av webbplatsens funktioner fungerar såväl som hur det visas på webben.

Att få gratis serverutrymme eller bandbredd kan se attraktivt ut. Nackdelen resulterar dock i några avgörande nackdelar när du är värd för en webbplats gratis:

 • Begränsad överföringshastighet och bandbredd – Vi började vår guide från viktiga tekniska specifikationer att beakta när du väljer en webbhotell. Tja, en gratis serverlösning har begränsad bandbredd och överföringshastighet. Med andra ord kommer servern inte att klara den växande trafiken. Det resulterar oundvikligen i konstant fall och minskad hastighet.
 • Inget unikt domän – En annan avgörande nackdel när det gäller onlineprojekt som kräver erkännande och stark webbrepresentation. Gratis tjänster ger inte användare domäner och fungerar aldrig som domänregistratorer. Det är mycket troligt att du får ett underdomän som består av huvudservicenamnet och ditt projekt, vilket inte är bra för att utveckla projekt.
 • Begränsad säkerhet – en webbplats kräver stadiga säkerhetsmedel för att skydda den från skräppost, skanning, skadliga koder, etc. Endast betalda plattformar levererar tillräckligt med säkerhetsverktyg med Anti-Spam-instrument, säkerhetskopior och systemuppdateringar. Allt du kan göra med gratisplattformar är att ansluta SSL-certifikatet.
 • Anpassade annonser – Du kommer knappast att uppskatta reklam från tredje part på din webbplats. Men det är så som gratis webbhotelltjänster. De visar ofta sina annonser utan att meddela användaren.
 • Begränsad kundsupport – En annan enorm nackdel som gör det mycket svårt att lösa tekniska problem direkt med servicerepresentanterna. Dessutom ger några plattformar guider eller handledning. I de flesta fall måste du ta reda på systemet på egen hand. När problemet har uppstått finns det ingen som hjälper.

Med tanke på de ovannämnda nackdelarna är det uppenbart att gratis webbhotell är bra för små statiska sidor, för tester eller utbildningsprojekt som inte kräver marknadsföring. Vissa plattformar påstår sig vara bra för små bloggar eller portföljer. Jo, uttalandet verkar vara falskt.

Om du till exempel planerar att dela olika blogginlägg och artiklar med bilder, diagram, tabeller och annat medieinnehåll regelbundet behöver du en mer pålitlig serverlösning med tillräckligt med skivutrymme och bandbredd för att klara trafiken. Samma sak är med portföljer fulla av högupplösta bilder. För mindre krävande projekt kan GitHub vara ett tillräckligt flexibelt alternativ för att vara värd för din webbplats gratis.

GitHub Pages Hosting Kort översikt

GitHub-sidor

Plattformen har funnits på marknaden sedan 2009. Det har visat sig vara ett snabbt och enkelt sätt att vara värd för webbplatser gratis. Det kan vara ett bra ställe att vara värd för dina statiska HTML-baserade projekt. Dessutom kommer det som ett öppet källhanterings- och kontrollsystem. Bortsett från en gratis serverlösning ger den också några fantastiska samarbetsverktyg för utvecklare att dela och redigera koder när de utvecklar appar, webbplatser osv.

Men vi är främst fokuserade på dess värdfaciliteter. GitHub Pages är en gratis webbhotell som har en webbsidegenerator som låter dig skapa din egen webbplats och värd den direkt från GitHub-förvaret. Samtidigt är du fri att vara värd för egna projekt.

Plattformarna kommer som en statisk värdleverantör. Det betyder noll chanser att använda det för dynamiska sidor med mycket innehåll, inga databaser eller filhanterare. Att använda lösningen för e-handel och affärsprojekt kommer att vara en dålig idé. Å andra sidan har systemet en uppsättning fördelar som nybörjare kan hitta användbara. Framför allt är det gratis, det har snabbt CDN och är lätt att använda. Ta en titt på vår GitHub Pages värdanvändningsguide.

Komma igång med GitHub-sidor

För att komma igång med plattformen måste du slutföra följande steg:

 1. Skapa ett nytt konto. Först av allt måste du logga in på GitHub. Registreringsprocessen kräver att du anger din e-postadress, användarnamn och lösenord. Klicka på knappen “logga in” och gå vidare.
 2. Lansera ett nytt projekt. Nu måste du skapa ett nytt projekt för det nya webbplatsförvaret. Klicka bara på knappen och byt namn på förvaret med ditt användarnamn som anges under steg 1. Välj mapp (lokal sökväg) och klicka på knappen “skapa ett arkiv”.
 3. Skapa ett Github-förvar

 4. Kopiera filer. Nu måste du överföra webbplatsfiler till den nyskapade arkivmappen. Du kommer att överföras till en enkel instrumentbräda med plats för kodinmatning.
 5. Kopiera filer till Github

 6. Gå och lev. Nu när alla dina filer framgångsrikt har kopierats till arkivet-mappen kan du lägga till kommit och trycka på “publicera” -knappen för att gå live.

Nu kan du kontrollera hur din webbplats ser ut ligga online genom att skriva in adressen i sökmotorns adressfält.

Hur man ansluter SSL-certifikat på GitHub Pages Hosting

Plattformen har fått HTTPS-stöd sedan 2016. Det betyder att alla användare av GitHub Pages har en chans att ansluta SSL-certifikatet för att göra sina webbplatser säkra och säkra för surfning. De flesta av er har redan stött på låset bredvid webbplatsens namn i webbläsarens sökfält. Det är faktiskt verktyget som krypterar trafik mellan webbläsaren och servern (GitHub-sidor i vårt tillfälle).

Dessutom etablerade webbhotell ett partnerskap med Låt oss kryptera det är SSL-certifikatutfärdaren. Det betyder att det är en lugn av tårta att upprätthålla SSL-funktionen på din webbplats. Titta på stegen du behöver göra:

 1. Ange ditt GitHub-konto.
 2. Gå till startsidan för webbplatsen.
 3. Klicka på ikonen “inställningar” i det övre högra hörnet.
 4. Navigera till GitHub-sidor.
 5. Välj funktionen ”Tvinga HTTPS”.
 6. Aktivera SSL på GitHub-sidor

Ibland kan manuella inställningar resultera i att det serveras blandat innehåll. Det betyder att vissa av filerna eller sidorna fortfarande är tillgängliga under HTTP-protokollet även efter att du har framgångsrikt verkställt SSL. Det kan leda till problem vid laddning av webbplatstillgångar medan problemlösning kräver viss teknisk bakgrund. Att använda GitHub-sidor med CloudFlare kan vara ett enklare alternativ.

Ett annat sätt att aktivera SSL-certifikatet för din webbplats är att använda GitHub-sidor tillsammans med Cloudflare Universal SSL-alternativ. Det implementerades när värdleverantören inte stödde https-anslutningen. Dessa tider har gått medan alternativet fortfarande är tillgängligt via HTTP / 2 där CloudFlare fungerar som en mellanhand som säkerställer säker anslutning mellan webbplatsen och slutanvändaren.

GitHub Hosting: För- och nackdelar

GitHub Pages-plattformen är säkerligen användarnas viktigaste mål. Dess huvudsakliga uppgift är att låta webbplatsägare vara värd för sina projekt trots budgeten. Det levererar några bra funktioner ur lådan som gör det värdigt som en gratis värddryck. Å andra sidan är det en dålig idé att använda det för småföretag eller e-handelswebbplatser.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Helt gratis – en avgörande fördel som är svår att slå. Användaren får värdfaciliteter för baslinjen utan kostnad.
&# X2714; Snabbt innehållsleveransnätverk – Plattformen använder kraftfullt CDN för att säkerställa snabb leverans av innehåll.
&# X2714; Integrerad CMS – systemet har en integrerad redigerare som låter användare generera webbplatser, lagra filer och distribuera projektet.
&# X2714; Optimering – Plattformarna möjliggör automatiskt teknik för att gzip och minifiera webbplatsens tillgångar.
Begränsade faciliteter – för webbplatser som inte är större än 1 GB. Användare kan räkna med begränsad bandbredd (100 GB per månad) och lagring, vilket är dåligt för växande projekt med flera mediefiler.
Endast statiska webbsidor – systemet stöder endast statiska HTML-baserade sidor. Inte bra för dynamiska webbplatser med ständigt uppdatering av innehåll.
Endast anpassad domän – Du kommer inte att kunna få en exklusiv domän för projektet. Det kommer ändå att innehålla värdnamnet.
Ingen URL-redigering – Varje sida eller sektions URL slutar med .html.
Begränsat stöd – systemet har en enorm kunskapsbas även om det inte finns några sätt att få omedelbar hjälp. Användare kan dock fortfarande välja ett traditionellt e-biljetteringssystem.

Slutsats

Att vara värd för en webbplats gratis kan bara fungera som en kortvarig lösning, eftersom ditt projekt kommer att kräva fler faciliteter vid någon tidpunkt av dess utveckling. Plattformar som GitHub kan vara bra för små och enkla projekt. Du kan använda gratis värd som testplattform för att kontrollera webbplatsens funktionalitet under verkliga förhållanden.

Om ingen av ovan nämnda hänvisar till din webbplats eller om du är intresserad av att starta småföretag eller e-handelsprojekt som driver mycket trafik och kräver ständiga uppdateringar, skulle du bättre välja betalade värderbjudanden. De levererar utökade lagringsfaciliteter och bandbredd, erbjuder ytterligare säkerhetsmedel, förbättrad kundsupport och mer för att låta användare fokusera på webbplatsens utveckling.

Värd en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map