Hur du väljer den bästa värden för din webbplats

Hur man väljer det bästa CMS för din webbplats


En webbplats utan värd är inget annat än ett gäng filer utan plats att lagra dem. För att synliggöra ditt projekt för onlineanvändare måste du hitta en korrekt serverlösning som uppfyller webbplatsens krav när det gäller bandbreddlagring, säkerhet, laddningstid osv..

Att välja det kan vara ett besvär särskilt för människor som långt ifrån är värd experter. Du bör aldrig underskatta värdrollen när det gäller körning, underhåll och support på webbplatsen.

Samarbeta med fel hosting kommer att döma ditt projekt till misslyckande. Å andra sidan är det att välja rätt detsamma som att skapa ett partnerskap mellan tjänsteleverantören och webbplatsägare. Du betalar för en vald plan och får stöd i full skala utan driftstopp såväl som tekniska eller säkerhetskamp. Frågan är hur man faktiskt väljer rätt lösning? Vilka funktioner du bör tänka på och var du ska leta efter? Fortsätt läsa artikeln för att hitta svaren på dessa frågor.

Vad är webbhotell?

Termen “värd” i sig innebär ett virtuellt utrymme eller lagring där du kan försörja din webbplats. Varje onlineprojekt består av ett domännamn, HTML / PHP eller andra filer, texter, bilder, foton osv. Alla dessa element finns i specifika mappar. Du behöver en plats för att lagra dessa mappar och se till att webbplatsen fungerar korrekt. Det är här webbhotell kan hjälpa. Med andra ord kommer det som boende för din webbplats med andra onlineanvändares möjlighet att komma åt den när de behöver.

I dagens verklighet representerade termen företag och tjänsteleverantörer som levererar sina serverlösningar till webbplatsägare. För att göra sakerna enklare hyr de faktiskt ut sina teknologier och digitala tillgångar. När du har fått din webbplats värd är den tillgänglig på Global Web genom att skriva in domännamnet i webbläsarens sökfält.

Hur fungerar värd?

Så du har ett domännamn och en anpassad mall. Nästa steg är att göra projektet tillgängligt online via webbläsare och flera enheter. En server är faktiskt en extremt kraftfull dator som är värd för alla dina webbplatsfiler på en enda CPU (central processenhet) med alla texter, bilder, widgets, videor etc. Termen “server” beskriver CPU: n som den enhet som serverar dina webbplatsdata och mappar för besökaren.

Hur servern fungerar

Varje gång en användare skriver in domännamnet skickas begäran till servern. När begäran behandlas skickar servern tillbaka den nödvändiga informationen till användaren. För närvarande har DNS (domännamnssystem) garanterar smidig anslutning till rätt dator. Med andra ord, varje gång du betalar för en webbhotell hyr du faktiskt ett företags server utöver några exklusiva funktioner som varierar från en webbhotell till en annan.

Funktioner som definierar högkvalitativ värd

Att hämta en ordentlig värd beror på olika frågor som vi kommer att diskutera lite vidare. De hänvisar främst till webbplatsens komplexitet, typ, CMS, förväntad trafik osv. Samtidigt finns det några baslinjefunktioner som låter dig sortera pålitliga serverleverantörer från dåliga tjänster.

Kärnfunktionerna att leta efter inkluderar:

 • Bandbredd – mängden data som en enda server kan överföra till en dator som begär webbplatsen. Ju mer bandbredd värd levererar desto bättre, särskilt för webbplatser med hög trafik.
 • Lagringsutrymme – definierar hur många webbplatsfiler och innehåll du kan lagra. Om du planerar att starta ett komplext projekt med flera uppdateringar av sidor och medieinnehåll regelbundet måste du leta efter mer lagringsutrymme.
 • Prestanda – Den här funktionen kombinerar drifttiden och laddningshastigheten på webbplatsen. Både avgörande för användarengagemang och SEO. Ju snabbare och mer föråldrad din webbplats körs, desto bättre för användare och sökmotorer.
 • säkerhet – det innehåller ett komplext system för säkerhets- och skyddsmedel för att förhindra att webbplatsen bryts ned, hackare, scammers, skadlig programvara osv..

Ovannämnda funktioner inkluderar endast allmänna problem att överväga. Vi kommer att ha en detaljerad titt på alla punkter att leta efter i en bra webbhotellösning. Men först måste vi identifiera de viktigaste värdtyperna och vilka projekttyper de kan passa.

Stora värdtyper

Som det sades tidigare beror på att välja den bästa matchande värden beroende på olika faktorer. Vilken typ av webbplats vill du lansera? Hur mycket innehåll kommer det att ha? Kommer det att bli en webbplats med ett sida eller ett projekt med flera sidor? Vad är din budget? För att förstå, vilken serverlösning är det rätta valet för dina specifika behov, låt oss granska några av de viktigaste värdtyperna.

1. Delad värd

Denna värdtyp är ett bra val för små projekt och begränsade budgetar. Det betyder inte att webbplatsägare kommer att drabbas av bristen på baslinjefunktioner. Du får samma tillgångar som andra användare, eftersom du kommer att dela samma CPU med andra webbplatsägare.

Den enda nackdelen med detta är att med delad hosting får du mindre bandbredd och lagringsutrymme jämfört med mer avancerade lösningar. Användare väljer delade servrar att vara värd:

 • Bloggar och innehållsbaserade webbplatser.
 • Professionella portföljer.
 • Småföretag webbplatser.

Det här alternativet är bra för webbplatser med låg och måttlig trafik.

2. VPS Hosting

Nästa värdtyp är faktiskt samma som den föregående med en enda skillnad: du behöver inte dela en server med flera användare samtidigt. Du använder det privat med några andra webbplatsägare. Det resulterar i mycket fler värdfaciliteter när det gäller bandbredd, lagring och prestanda.

VPS-värdlösningar är dyrare om de jämförs med delade. De är bra för:

 • Webbplatser med flera sidor.
 • Online tidskrifter.
 • Små och medelstora e-handelsprojekt.

Sammantaget är VPS-värd bra för alla ändamål och trots trafiken.

3. Dedikerad värd

Den här representerar det övre steget i VPS-serverlösningen. Termen “dedikerad” betyder att du endast är skyldig alla värdfaciliteter utan att dela dem med någon annan. Alternativet är ganska dyrt. Det är bra för stora digitala butiker och företagswebbplatser som kräver terabyte lagring och bandbredd utöver extra funktioner som kan inkludera flera IP-adresser, etc..

4. Cloud Hosting

Förutom delade, VPS eller dedikerade hostingtyper använder den molnbaserade lösningen flera servrar inom ett enda moln. Idén är väldigt enkel. Om en server släpps oväntat kommer en annan att fortsätta använda och hålla din webbplats på flödet. Det kan vara bra för olika projekt som kräver stabil och smidig drift 24/7.

Låt oss titta på tekniker som används med olika typer av värd, det genomsnittliga priset och vilka webbplatstyper de kan passa.

Översiktstabell för värdtyp

Delad
värd
VPS
värd
Tillägnad
värd
Moln
värd
TeknologiEnkel server för flera användareEnkel server för 1-3 användarePrivatägt serverSever-servrar arbetar samtidigt
Bra förSmå webbplatser och bloggarSmåföretagsajter, onlinebutiker osv.För alla webbplatstyper som kräver utökade värdfaciliteterFör alla webbplatstyper som kräver stabil drift
Genomsnittspris$ 2- $ 5 / månad$ 25- $ 50 / mo$ 150- $ 200 / mo$ 70- $ 150 / mo

Faktorer att tänka på när du väljer topphotellleverantörer

När vi nu har lärt oss om värdtyper och hur de fungerar är det hög tid att granska de viktigaste funktionerna att leta efter och överväga när vi väljer serverlösning för just din webbplatsbehov. Den goda nyheten är att konkurrensen i nischen blir starkare och gör att tjänsteleverantörer är mer lojala mot potentiella användare och erbjuder dem ett paket extrafunktioner med prisvärda planer. Allt du behöver är att veta vad du ska leta efter för att inte glömma bort baslinjefunktionen också.

Välj rätt värdtyp

Innan du börjar jämföra planpriser och funktioner inkluderade måste du bestämma värdtypen. Vi har redan beskrivit fyra stora serverlösningar. Nu är det din tur att ta reda på hur komplex din webbplats är, vilken trafik du förväntar dig, hur många sidor en webbplats kommer att ha osv.

Se till att värden du väljer ger tillräckligt med lagring och bandbredd. Ta dessutom en titt på värdkompatibilitet med större CMS. Vissa företag erbjuder WP-optimerade planer samt sömlös integration med andra populära system för innehållshantering.

BluehostSitegroundHostgator
Delad värd + funktionerJa (obegränsad webbplats, lagring och bandbredd. Gratis SSL)Ja (obegränsade webbplatser med upp till 30 GB webbutrymme)Ja (gratis SSL, gratis dedikerad IP, gratis domän)
VPS + -funktionerJa (2 IP-adresser, 3 TB bandbredd, 4 kärnor)Ingen VPS. Hosting för återförsäljare som ett alternativ.Ja (8 kärnor, 4 GB RAM, 3 TB bandbredd)
Dedikerad värd + funktionerJa (5 IP-adresser med 15 TB bandbredd)Ja (10 TB bandbredd för 2 kärnor)Ja (obegränsad bandbredd, för Windows och Linux)
Cloud Hosting + funktionerJa (obegränsad lagring, bandbredd och webbplatser)Ja (8 kärnor och 125 GB SSD-utrymme)Ja (gratis uppgraderingar, SEO-verktyg, SSL och domän)

Prova Bluehost nu

Performance Matters

Denna speciella funktion är ansvarig för webbplatsens drift och laddningshastighet. Dessutom kommer det att definiera hur din webbplats kommer att fungera och trafik toppar och hoppar. Vissa prestandafrekvenser definierar den totala tiden för projektnedgångar såväl som hastigheten på serversvaret. Dessutom bör du överväga tillgängligheten av fysiska servrar som finns i olika delar av världen. Detta faktum säkerställer snabbare leverans av data till användare från olika länder, vilket också är mycket viktigt.

Så viktiga prestandametriker är följande:

 • Den genomsnittliga drifttiden – det är den tid servern fungerar utan fel eller prestandafel. Ju högre drifttid är desto bättre.
 • Webbplatsens hastighet – hastigheten på dataöverföring och server svar varje gång en användare skickar en begäran genom att skriva in din domän i webbläsaren. Loa-sidens belastningshastighet resulterar i låg användares nöjdhet och engagemang.
 • Datacenter – Den här funktionen tar hänsyn till fysiska datacenter och servrar som finns i olika delar av världen. Det hjälper till att leverera webbplatsinformation snabbare till användare som befinner sig på avstånd.
BluehostSitegroundHostgator
Genomsnittlig drifttid99,99%99,9%99,9%
Genomsnittlig sidbelastning424 ms714 ms A + hastighet (Bitcatcha)
DatacenterInga flera datacenterUSA, Europa och Asien23 datacenter över hela världen

Säkerhetsmedel

De avgörande funktionerna när det gäller stabilt arbete på webbplatsen. Med så många skadliga koder och program måste du vara 100% säker på att det inte finns något hot mot projektet. Vissa värdleverantörer erbjuder integrationer med CloudFlare och andra plattformar för att förhindra webbplatser från DDoS-attacker. Dessutom kan användare räkna med ytterligare funktioner inför antispam-paket, systemuppdateringar, dagliga eller veckobackup, etc..

BluehostSitegroundHostgator
SäkerhetskopiorAutomatiska säkerhetskopior och återställningsverktygVeckor och dagliga uppdateringar beroende på planenAuto-säkerhetskopior och uppdateringar
DDoS-förebyggandeCloudFlare-integrationBrandväggsfiltreringBitninja-upptäckt av skadlig programvara
Anti SpamSpam Expert, Spam Hammer, Apache SpamAssassin.SpamAssassin-integrationSpamAssassin, postlådekontroll

Kundsupport

Som regel har de flesta värdleverantörer förbättrad kundsupport. Den innehåller utökad kunskapsbas utöver handledning och vägledningar. Vissa plattformar innehåller detaljerade instruktioner om hur du integrerar värd med ditt CMS. Dessutom bör du leta efter extra kontaktverktyg för omedelbar support vid tekniska problem. Live Chat-funktionen och telefonstödet skulle vara ett stort plus.

BluehostSitegroundHostgator
Live chatJaJaNej
Telefon / E-postJajaJajaNej Ja
HjälpcenterJa + WordPress-hjälpJaJa

Prissättningspolicy

Pris är alltid viktigt. Du måste tydligt förstå vad du betalar för. Innehåller planen alla nödvändiga funktioner för smidig prestanda på webbplatsen? Vilka extra förmåner får du för det priset? Situationen med prissättningspolitiken kan ibland vara svår, eftersom planförnyelsen ofta är dyrare jämfört med det ursprungliga köpet. Samtidigt erbjuder vissa företag speciella bonusar och rabatter utöver gratisalternativ som kan inkludera en gratis domän, SSL, CMS-integration osv..

BluehostSitegroundHostgator
EntréprisFrån $ 2,95 för delad värdFrån $ 3,95 för delad värdFrån $ 2,75 för delad värd
Maxpris109,68 $ för dedikerad värd599 $ för dedikerad värd148,98 $ för dedikerad värd

Poängen

För att få en korrekt värd måste användarna ta hänsyn till flera viktiga aspekter när det gäller prestanda, säkerhet och extra funktioner som levereras av företagen. Vi har granskat alla viktiga aspekter i detaljer för att göra det lättare för dig att välja det bästa matchande alternativet med tanke på din webbplats typ, struktur, komplexitet och förväntad trafik.

Det handlar inte bara om att välja den mest ansedda webbhotell. Du måste vara 100% säker på att plattformen uppfyller väsentliga krav med tillräckligt med servertillgångar och faciliteter för att kunna leverera. En kombination av överkomliga priser och förbättrad funktionalitet plus gratis funktioner skulle verkligen göra en bra affär.

Värd din webbplats nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map