Hur konverterar jag en WordPress-webbplats till en statisk HTML-webbplats

Hur konverterar jag en WordPress-webbplats till en statisk HTML-webbplats


WordPress – är en av de mest flexibla plattformarna som låter användare bygga webbplatser av alla slag. Den kombinerar användarvänlighet och mångsidighet när det gäller sidanpassning eller integration från tredje part. Miljontals webbplatser över hela världen byggs med denna populära CMS-plattform. Den enda uppgift som den inte kan utföra är att skapa statiska HTML-sidor.

Webbplatsägare kan ha olika skäl att gå tillbaka till HTML-versioner. Vissa kanske längtar efter snabbare sidhastighet medan andra bryr sig om säkerhetsproblem. Oavsett anledning är processen med att konvertera en WordPress-webbplats till en statisk HTML-webbplats en utmaning. Det kräver lite tid samt specialinstrument, färdigheter och patienter.

Den här artikeln kommer att täcka alla väsentliga frågor i konverteringsprocessen som beskriver de viktigaste skälen till att återgå till HTML-webbplatsversionen samt tillfällen då en sådan idé inte fungerar.

Skäl att konvertera WordPress-webbplats till HTML

CMS låter användare bygga webbplatser som har en dynamisk karaktär från sitt ursprung. Med andra ord, varje gång du öppnar en WordPress-webbplats tvingas den att ladda ner alla sidor och innehåll dynamiskt. Detta faktum kan ha en negativ inverkan på sidhastigheten.

En statisk webbplatsversion kan vara en bra lösning på problemet. Om du konverterar dina WP-baserade sidor kan du dra nytta av förbättrad webbplatsstabilitet och snabbhet. Säkerhetsproblem tycks vara ett annat skäl för att konvertera till en statisk HTML-webbplats som inte reserverar utrymme för hackare eller scammare att utnyttja webbplatsens data. Samtidigt innebär ingen dynamisk datalagring snabbare sidbelastning.

Sammanfatta skälen, du kan behöva konvertera din webbplats på grund av följande:

 • Säkerhetsändamål – det finns inget behov av servrar att visa sidor varje gång en ny användare besöker din webbplats. Den enda skicka HTML-kod istället för att göra det svårare för hackare att utnyttja uppgifterna.
 • Snabbare prestanda – Dynamiska sidor laddar långsammare om de jämförs med statiska versioner, eftersom servrar inte behöver generera sidor och data när du är på språng.
 • Färre fel – statiska sidor påstår att de ger bättre stabilitet. De är mindre benägna att fel relaterade till databasanslutningen.

Trots att statiska sidor ser mer tillförlitliga ut, är WordPress dynamiska karaktär knappast en nackdel. Det kommer allt att bero på webbplatsens typ, dess struktur, antal sidor, innehållsvolym etc. Med andra ord är det inte alltid bra att ha en statisk version.

Läs också:
Bygga en WordPress-webbplats – en komplett handledning om hur du skapar din egen WordPress-webbplats.

Fördelar och nackdelar med att konvertera din WordPress-webbplats

Innan du börjar konverteringsprocessen måste du tydligt inse om det kommer att fungera för din specifika typ av webbplats.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; En bra idé för små webbplatser med en enkel struktur och lite innehåll. Idén fungerar för portföljer, onlinearkiv och andra webbplatser utan komplex funktionalitet.
&# X2714; Du behöver inte uppdatera din statiska HTML-webbplats. WordPress kräver vanliga plugins och widgetuppdateringar. Med statisk HTML behöver du inte bry sig om de processerna alls.
&# X2714; Enklare åtkomst till den underliggande koden. Du behöver inte komma åt mallar HTML eller CSS som i WordPress. Hela källkoden ligger precis framför dig med alla element du behöver.
✘ Det fungerar inte för webbplatser med en mer komplex struktur och enorma innehållsvolymer.
✘ Bristen på funktionalitet. Varje gång du vill lägga till ett nytt alternativ eller en funktion kommer det också att krävas god kodning.
✘ Begränsad designfunktion. När du har bestämt dig för att ändra hur din statiska webbplats ser ut, kommer du att behöva hantera CSS-omskrivning, vilket är en ganska utmaning.

Om du inte har tillräckligt med teknisk bakgrund, anställa en professionell utvecklare är den enda lösningen för att anpassa din statiska HTML-webbplats. Ur denna synvinkel ser WordPress mer flexibel och användarvänlig. Du måste tänka två gånger innan du konverterar din webbplats med hänsyn till dess typ, framtida struktur, innehåll, användbarhet etc. Även en enkel blogg med dagligen uppdaterade artiklar kan visa sig vara en utmaning.

Läs också:
Byt från WordPress till Wix – en detaljerad steg-för-steg-guide för hur du konverterar din WordPress-webbplats till Wix-en.

Sätt att migrera från WP till en statisk HTML-version

Om du har bestämt dig för att konvertera webbplatsen till en statisk HTML-version kan du välja flera vägar. Vissa av dem är ganska enkla medan andra kräver en specifik bakgrund. I den här artikeln gjorde vi vårt bästa för att täcka alla tillgängliga alternativ.

1. Använd plugins

Hela processen för migrering av webbplatser kan tyckas vara en svår affär. Vissa plugins kommer dock att göra uppgiften lite enklare att slutföra. Låt oss titta på några av de mest populära plugins som finns tillgängliga för WP-användare:

 • Helt enkelt statisk plugin för WordPress. Ursprungligen utvecklad som en open-source-plugin, var den utformad för att möta användare som konverterar behov. Plugin skapar faktiskt en HTML-kopia på webbplatsen med alla sidor från den ursprungliga WP-versionen. Konverteringsprocessen med Simply Static täcker JS och CSS, bilder eller andra typer av filer som innehåller länkar. En annan bra funktion är plugin-förmågan att ersätta faktiskt alla typer av webbadresser inklusive offline, relativa eller absoluta.
 • WP2Static Plugin. Ett lättanvänt och ändå kraftfullt instrument för att hantera den snabba konverteringsprocessen. Det kan generera hela webbplatsen kopia förvandla den till en statisk HTML-version med alla sidor. Användare står fritt att ställa in olika exportuppgifter och mål för varje separat projekt. Det kommer med gratis GitHub-värdfunktioner samt integration med CI-verktyg.

2. Använd webbplatsgeneratorer

Populära statiska webbplatsgeneratorer kan också vara en bra lösning. De fungerar praktiskt på samma sätt som plugins men med några små skillnader. Här är några exempel:

 • Jekyll statisk platsgenerator. Verktyget är perfekt för dig som behöver konvertera små webbplatser som bloggar eller portföljer. Stödet av GitHub använder det färdiga mallkataloger med olika text- och filformat. Det konverterar inte bara webbplatsen utan gör det också för att generera en stabil statisk HTML-version.
 • Pelikan statisk platsgenerator. Det här instrumentet kanske fungerar för dem som hanterar format som Markdown eller AsciiDoc. En stor fördel är att webbplatsgeneratorn har specialfunktioner som underlättar generering av webbplatskartfiler, vilket är avgörande. Samtidigt stöder det RSS-flöden, analysverktyg, integration med plattformar för sociala medier osv.
 • HTTrack för att konvertera en WP-webbplats till statisk HTML. Det är ett bra instrument för dig som vill kontrollera hur deras webbplats kommer att se ut efter konvertering men innan de går online. Systemet kommer som en öppen källkodsplattform med funktionen för att ladda ner din webbplats med samma struktur. Den använder lokal lagring med skapade kataloger specifikt för dina webbplatsfiler och bilder. Samtidigt skapar HTTrack webbplatsens HTML så att du kan bläddra i projektet offline.

Med andra ord får du en spegelplats som har laddats ner på den lokala enheten. Det har samma struktur som ditt första WP-projekt med allt dynamiskt genererat innehåll inklusive kommentarer senaste inlägg, relaterade artiklar osv.

Den huvudsakliga nackdelen är att du måste komprimera filerna, eftersom verktyget sparar dem separat. Dessutom är systemet ganska komplicerat att använda. Du ska veta hur du får åtkomst till filhanteraren eller FTP-klienten för att ladda upp arkivet med innehållet och webbplatsfilerna med ytterligare extraktion beroende på katalogen.

3. Manuell konvertering till HTML

I vissa fall är det bättre att hitta en ny HTML-webbplats snarare än att välja migreringsverktyg. Det handlar inte bara om komplexitet eller tekniska problem. Vissa statiska webbplatsgeneratorer stöder inte viktiga webbplatselement som kontaktformer, inbyggda WP-navigationsverktyg, etc. Med andra ord kan du hitta din statiska version med några viktiga block som saknas.

Det är här att bygga en ny HTML-webbplats från grunden kan tyckas vara en snabbare och effektivare lösning. Så här är:

 • Komplicerad installationsprocess. Som du har förstått av artikeln är det en besvär att konvertera din WP-webbplats på egen hand. Processen kräver att du först flyttar ditt projekt till ett underdomän. Då måste du ladda ner alla filer och plugins till den ursprungliga domänen.
 • CDN kan behövas. Din statiska HTML-webbplats kan kräva installation av nätverk för innehållsleverans. Återigen måste du hantera processen på egen hand. CDN är avgörande för att hantera webbplatser.
 • Ställa in omdirigeringar. Tyvärr för webbplatsägare hanterar vanligtvis inte plugins och webbplatsgeneratorer riktiga 301 eller 302 omdirigeringar. Det enda sättet att hantera omdirigeringar är att ställa in dem på din webbhotellpanel..
 • Gott om tid krävs. Du har fel om du tycker att konverteringsprocessen är snabb. Det kan ta ganska lång tid. Konverteringsinstrument distribuerar inte bara några av webbplatsens sidor med element. De hanterar processen att publicera hela projektet, vilket knappast handlar om ett par timmar. Ju större webbplats du har, desto längre tid tar det att migrera.
 • Brist på funktionalitet. Statiska webbplatsgeneratorer stöder inte vissa väsentliga webbplatsavsnitt som kontaktformulär, kommentarer osv. Du måste leta efter andra vägar.

Som du kan se är processen att konvertera din WP-webbplats till HTML inte så snabb och enkel som du kanske tror. Ur denna synvinkel kan det vara en bättre idé att komma på ett helt nytt projekt med alla sidor och sektioner som fungerar smidigt i stället för att omdirigera dina besökare till 404 Page Not Found.

Poängen

Att konvertera din WordPress-webbplats till en statisk HTML-version kan tyckas vara en bra lösning på vissa problem. Det kan vara en väg ut för små och mindre komplexa webbplatser som kräver snabbare lasthastighet, förbättrad stabilitet eller säkerhet. Å andra sidan är processen mycket komplicerad och kräver viss djup kunskap.

Dessutom är det inte bara du väljer ett verktyg och konverterar webbplatsen med bara några klick. Det är en långvarig och komplicerad process som inte alltid resulterar i vad du förväntar dig. Du måste överväga flera alternativ inklusive byggandet av en ny HTML-webbplats från början.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map